İçeriğe Yönlendir

2003 Ford Focus 2. Kat Sensor Voltaj Değeri Hk.


Mete Gürer

Recommended Posts

Mete Gürer

Merhaba Arkadaşlar,

Aracım: 2003 model, 1.6 benzinli, sedan ford focus comfortline. Aracıma kendime ait olan EOBD cihazı ile bağlandım. Cihazın canlı data izleme özelliği ile Katalizör sonrası 2. sensörün voltajını izlemek istedim. Katalitik konverter tıkanırsa sensoru kandırmak için kaç volt vermem gerekir diye ?

Araç ısındı, kapalı çevrime geçti. Rölanti de 800 d/dk'da 2. sensör voltajı: 0,04 volt diye okudum. Motoru 2000-3000 d/dk 'ya çıkarınca 0,08 gibi bir voltaj oldu fakat 0,1 volt olmadı ?

EGO sensor voltajı ise 0,4 - 0,8 gibi değerler arası oynuyordu. KAfama takılan bu 2. sensör voltaj değerlerini bileniniz var mı?

Çok mu düşük yada benim alet mi yanlış okuyor. Neden ölçtün diye sorarsanız ? Katalizör tıkanırsa, susturucu takıp 2. sensörün ısıtıcılarını kullanarak (PCM ısıtıcıların çektiği akımıda ölçüyor maalesef ) araca 0,04 volt gibi bir voltaj vererek kandırmayı planlıyorum ?

Ama bu voltaj çok mu düşük ? Anlıyamadım ? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mete Gürer

Cevap için teşekkürler Mertol Kip,

2. sensörü dışardan voltaj ile beslediğimde doğru çalışmama sebebi voltajın sabit olması mı ? Yani devamlı voltaj oynaması mı görmek istiyor PCM....Birinci sensörün çıkışını direnç ile düşürüp 2. sensörü beslersem voltaj daha düşük olacak ve voltajda dalgalanma olacak (1. sensörün normal çalışması halinde ) diye anladım. Doğru mudur ?

Neden bunu soruyorum ? 1. sensör voltaj değer dalgalanırken 800 d/dk'da 2. sensörün çıkış değeri sabit duruyordu ?

Örneğin 800 d/dk da 0,04 volt , 2000 d/dk'da 0,08 volt gibi. Voltaj değerlerini tam hatırlamıyorum ama tahmini.

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Mete Gürer

Teşekkürler arkadaşlar. Konvertörün, egzost akışına göre çıkış sinyali sabit kalırsa sorun var yorumu için teşekkürler metrol kip. Bu açıdan düşünmemiştim. Bende neden bu sinyal sabit değil ki diye soruyordum kendime ? :rolleyes: ama şimdi yerine oturdu bu soru.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...