İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Hidroliği Arızası

Mustafa Mendeş

Recommended Posts

Mustafa Mendeş

Aracımla şehir içinde seyir halindeyken motordan bir inleme sesi duydum sürtünme sandım durdum ve aracımı park ederken direksiyonu tama yakın kırdığımda sesin arttığını fark ettim.ATF yağını pompalayan borunun patlak olması sebebiyle direksiyonu çevirdikçe yağı resmen fışkırtıyordu.Boru patlamıştı.yağ motorun sıcak aksamına deydiği için park esnasında motordan duman çıkmaya başlayınca aracı yarım yamalak park edip stop ettim.Motordan akan yağ kırmızıydı ve aklıma ATF geldi ATF yağı alıp eksiğini tamamladım ve çekici çağırdım.Çekiciyle aracı Bursa/Mustafakemalpaşa-Muslubaşlar servisine götürdüm,değişecek parçaların hidrolik hortum+Pc adaptör olduğunu söylendi ve fiyat olarak 450ytl verildi indirimle 420 ytl'ye değiştirecekler.Aracıma çekici çağırmadan önce Axa Oyak Kasko şirketimi aradım ve bana sadece çekici ücretini karşılayabileceklerini bir kazanın olmadığını ve sorunun mekanik olduğu söylediler.Benim merak ettiğim bunu kılıfına uydurupta kaza yada sürtme olarak gösterip kaskodan onarımı karşılaması talep edilebilir miydi? Bu tarz bir olay başına gelen bir arkadaş var mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Mendeş
420 lira bi boru + adaptöre çok geldi sanki ben kopmle direksiyon kutusunu 1000 liraya aldım. böyle mekanik arızalarda kaskoya itelemek zor oluyor + legal değil.

Evet haklısınız legal değil doğru değil ayıta aynı zamanda neyse zaten kendim karşılıyorum onarımı.

Benzer bir sorunu bizde yaşamıştık. 350 ytl ye halletmistik galiba.

Yakın zamanda mı başınıza geldi bu? bende 420'ye indirdim.Serviste mi hallettiniz? Değişen parçalar tam olarak bunlar mıydı?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Okan Yeşim

bencede garanti girmesi gerekir çünkü kullanıcı hatası degil mekanik problem bastırın şikayet ederim diyin otosanı arayın sorun iş emri alın memnun kalmadım diyin iş emri servisler için cok onemlidir

Yorum bağlantısı
Mustafa Mendeş

Aracımı yaptırdım,aracım 2005 model FII,ikinci el almıştım,normal 2 yıllık garantisi bitmiş fakat son anda piyangodan uzatılmış garnti çıktı ve parçalara birde V kayışı eklendi yağlanmış,onuda değiştirmişler beş kuruş para ödemedim çok mutluyum.Yani işin kısacası garanti kapsamına girdi zaten girmeliydide.Problem çıkartmadılar,İstanbula net üzerinden talep yolladılar ve öbür gün İstanbul pozitif bir cevap verdi bende para vermedim

Yorum bağlantısı
Mustafa Mendeş

Teşekkür ederim Selahattin Bey. :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...