İçeriğe Yönlendir

Kaza yaptım....

Ökkeş Uzun

Recommended Posts

Ökkeş Uzun

arkadaslar 2 gun once kaza yaptım (kıbrısta).Yolda normal seyir halindeyim ve 100 mt sonra sağa dogru 90 derece virajla yol devam ediyor.ben sol şeritte 40 km hızla gidiyorum, bahsettiğim virajdan ortalama 70-80 km hızla bir araç geldi ve kendi şeridine geçemedi ve benim şeridimde yoluna devam etti.ben biranda ne oldugunu anlamaya çalışırken iyice yavasladım ve iyice sola yanaştım.kafa kafaya gireceğimizi anladım ama son bir hamleyle karsı taraf sola kırarak kendi şeridine geçmeye çalısırken benim sağ aynaya sağ ön ve sağ arka kapı yüzüne ve arka tekere vurdu.polis geldi ve hatalı yı karsı taraf buldu(kıbrısa sadece hatalı veya hatasız kavramı varmış Türkiyedeki gibi 8 de 8 veya %100 gibi bir kavram yokmus). karşı tarafın kaskosu benim masraflarımı karsılayacak.ama arabamı serviste yaptırmak istediğimi söyledim.Sigorta bana kendi anlasmalı oldugu yerde yaptıracağını, eger serviste yaptırırsam ücret farkı olursa onu benim karsılayacağımı söyledi.bende kendilerinin yaptıracağı yerle bugun görüştüm.Yapacak usta kıbrısın en iyi ustasıymış araştırdım öyle söylediler, eli çok temizmiş.Ama benim yinede fazla içime sinmedi. Benim serviste yaptırmak gibi bir hakkım varmı bilenleriniz varmı.yardımcı olursanız sevinirim.Resimleri yüklüyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kıbrıs taki prosedürleri bilemem de, hasar fazlaca ustalık gerektirecek türden gözükmüyor içiniz rahat olsun. Sadece ilk olarak arka tekerleğe sağlam jant lastik takıp rot ayarı makinasından ölçüm alarak arka dingilde değişmesi gereken mekanik parça tespitinin güzel yapılması yeterli olacaktır. Kaporta tarafı zaten kolay. Genelde bu tip hasarlarda en son mekaniği kontrol ederler ki yanlış olan budur. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Geçmiş olsun, genelde sigorta şirketleri anlaşmalı olduğu servislere yöneltiyorlar müşterilerini..Ancak kıbrıs için durumu bilemiyorum.Hangi sigorta şirketi acaba?

Yorum bağlantısı
Ökkeş Uzun

öncelikle herkese tşkler....Sigorta şirketi başak sigorta yani Türkiye ile aynı sigorta Başak grupoma.Bugun hasar tespiti yapıldı.yapılacak olanlar, arka dingil değişecek, sağ ayna ve camı değişecek, arka jant ve lastikler değieşcek.kapı yüzleri düzeltilecek ve boyanacak.kapı yüzleri plasikleri (ön kapı ve arka kapı) değişecek.sağ arka marşbiyel takılacak...ortalama 6 milyar tutacakmış kıbrısta

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Kıbrıs'ı bilemem ama Türkiye'de şöyle;

İlk önce kasko şirketleri anlaşmalı servislere yönlendiriyor fakat siz ben devamlı gittiğim yetkili serviste yaptırmak istiyorum diyorsunuz ve oraya aracınızı yaptırıyorsunuz,sonra ödeme şekli 2 şekilde olabiliyor,1. hasar ödemesini siz yapıyorsunuz ve servisden fatura vs. alıp kaskoya veriyorsunuz onlar size 15 gün içinde ödemeyi yapıyorlar.2. servis size senet imzalatıyor ve işlemler için vekalet alıyor tüm işlemleri kendi hallediyor.

Benim kasko şirkeitmde çalıştığım yetkili sevis ile anlaşmalı değil ve 8 senedir başka servise gitmedim herhangi bir kaza durumunda 2. şıkkı sorunsuz bir şekilde kesinti olmadan uyguluyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

6000 ytl mi? Kıbrısta servis açasım geldi, arazi fiyatları nasıl :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Uğraşırsanız dişlerini söker yine de paranın tamamını alırsınız...

Ama uğraşmayayım diyorsanız, dediklere yere gidin.. Usta da iyiymiş madem orda yaptırın işte...

Geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Geçmiş olsun..Kıbrısta askerlik yaptım.Giyim ve gıdanın pahalı olduğunu biliyordum ama, 6000 bayağı uçuk bir rakam..

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

anlaşmalı servisle acenta da anlaşmalıdır :)

özellikle bu yüzden oraya gitmenizi istiyorlardır

başka bir servisten fiyat alın zaten büyük ihtimalle 6000 den az çıkacak :)

geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Uğur Çelik

Merhabalar

Öncelikle geçmiş olsun

Ben bi şeyi anlamadım.Şimdi ben kaza yaptım.İlla kasko şirketinin gönderdiği servise mi yaptırmam lazım.Kendimde herhangi bir yer seçebilir miyim.Ben tamponumu kendi kaportacımda taktırmak istiyorum olur mu?Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Merhabalar

Öncelikle geçmiş olsun

Ben bi şeyi anlamadım.Şimdi ben kaza yaptım.İlla kasko şirketinin gönderdiği servise mi yaptırmam lazım.Kendimde herhangi bir yer seçebilir miyim.Ben tamponumu kendi kaportacımda taktırmak istiyorum olur mu?Yardımcı olursanız sevinirim.

Sigorta şirketinize ve poliçenize bağlı...

Bildiğim bir kaç sigorta şirketinin poliçesinde anlaşmalı servise gitme zorunluluğu var...

Sizin şirketiniz bu bir kaç sigorta şirketinden biri değilse arabanızı istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Ökkeş Uzun

aracım henüz çıkmadı.Biraz önce tamirciden geldim hasarın 4990 + kdv oldugunu söylediler.Tabi beni ilgilendirmiyor kasko ödüyor.Parçalar Türkiyeden geliyormus şu anda gümrükte takılmış.15 gündür resimde görünen hasarı yapamadılar :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...