Furkan Atılgan 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Arkadaşlar geçen gece yağan sağanak yağış sadece Arnavutköy sakinlerini değil benim focusumuda vurdu. O gece arabayı mecburiyetten sol tekerleklerini kaldırım üzerine çıkarıp park etmiştim. Yani araba sola yatık şekilde duruyordu.Ayrıca arabada sunroofta bulunuyor. Suyun girebilmesi için üç olasılık var. 1. Sunroofu aralık kalmış olabilir. 2. Sunroof lastikleri yıprandığından sızmışta olabilir ama arabayı alalı 3 ay oldu. Bir çok kez yağmur gördü. Bir gecede bu kadar su aldığı için sunroofun aralık kalma olasılığı bana daha yakın geliyor. 3.Araçı meğilli park ettiğim için olağan su akış kanallarının yolunun değişip suyun içeri sızma olasılığı. İşin asıl ilginç ve garip olan tarafı ise suyun arabanın içene değil, "kabinin sağ tarafında şasinin içene birikmiş" olmasıdır. Araba ivmelenirken şaşır şakır su sesi gelmekte. Yani sular arabanın atına birikmiş ve oraya hapis olmuş durumda. Sorum şu, arabanın altında bir taliye tıpası bulunur mu? Oradaki suyu nasıl boşaltabiliriz? Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 (düzenlendi) 4. Polen filitresi kapağının tırnakları kırılmış, kapak yerine oturmadığından su ordan girmiş. 26 Mart 2008 tarihinde Evren Bar?? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Polen filtresinin orası çok mantıklı geldi bana da..Su nasıl boşalır bilemiyorum ama.. Yorum bağlantısı
Furkan Atılgan 26 Mart 2008 Yazar Paylaş 26 Mart 2008 4. Polen filitresi kapağının tırnakları kırılmış, kapak yerine oturmadığından su ordan girmiş. eyvah eyvah var mı arttıran Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Servise git kapağı yapıştırsınlar.Kronik problemdir bu. Yorum bağlantısı
Furkan Atılgan 26 Mart 2008 Yazar Paylaş 26 Mart 2008 arabanın altında fiber kaplama var. sanırım su fiberle şasi arasında. Gündüz gözüyle aracın altına girip bakamadım henüz. Dün gece uğraştık. Önce sular tavanda biriktiğini düşünüyordum.Suyun sesi yankı yaptığı için yanıltıyormuş. Meğer sular aşağıdaymış. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Servise git kapağı yapıştırsınlar.Kronik problemdir bu. Artııı halıyı kaldırıp orayı kurutmak lazım... Yoksa acayip nem kokar... Yorum bağlantısı
Furkan Atılgan 26 Mart 2008 Yazar Paylaş 26 Mart 2008 sağ yolcu ayak kısmında da ıslaklık var arkadaşlar. Onu yazmayı unutmuşum Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Kesin polen filtresinin ordan girmiş o zaman.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Tamam işte.. Evrenin dediği yer de.. Su ses yapacak kadar çalkalanıyorsa.. Ya polen filtresinin kabinine dolmuştur... Yada Fan motor kabinine su dolabilirmi ki... Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 O gece arabayı mecburiyetten sol tekerleklerini kaldırım üzerine çıkarıp park etmiştim.Yani araba sola yatık şekilde duruyordu Sol tekerler kaldırım üzerindeyse aracın sağa yatık durması gerekmez mi yahu? :huh: Yorum bağlantısı
Furkan Atılgan 26 Mart 2008 Yazar Paylaş 26 Mart 2008 Sol tekerler kaldırım üzerindeyse aracın sağa yatık durması gerekmez mi yahu? :huh: ehuheu doğru valla sağ sarımsak sol soğan Bizden ondan bahsediyorduk . Bu arada arabanın altında fiber bir kaplama varsa bir delik aç su aksın , olmazmı ? Eğer fabrika çıkışında bi tıpası yoksa,öyle birşey yapıp silikon çekmek mantıklı gibi geliyor. Yoksa bu sefer alttan su alır. Ayrıca zaten bu arabalarda şasi yok Haydaaa.,,, Buyur burdan yak şimdi! Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Focusun altında fiber yoktur. Şakır şukur su sesi gelmesi ilginç. Halı suyu emse su sesi yapmaz? Stepne havuzuna baktınızmı? Selden çıkmış Focusta bile su sesi duymadım? Yorum bağlantısı
Hayati Ergürbüz 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 Ön camın sağ alt tarafındaki siyah izolasyonun altından sızıp sağ koltuğun ön kısmına dolabiliyor 2003 model focus HB de başıma geldi serviste yaptılar bir daha da olmadı(o yüzden arabayı değiştirmiştim) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Mart 2008 Paylaş 26 Mart 2008 (o yüzden arabayı değiştirmiştim) Ama yine focus almışsınız... Yağışlara dikkat Yorum bağlantısı
Furkan Atılgan 27 Mart 2008 Yazar Paylaş 27 Mart 2008 Ön camın sağ alt tarafındaki siyah izolasyonun altından sızıp sağ koltuğun ön kısmına dolabiliyor 2003 model focus HB de başıma geldi serviste yaptılar bir daha da olmadı(o yüzden arabayı değiştirmiştim) benzer bir durum,belkide benim başıma gelenle aynı. Sizde de dur kalklarda su sesleri geliyormuydu? Madem yaptırdınız aracınızı niye değiştirdiniz. Paslanma olur diye mi korktunuz. Focusun altında fiber yoktur. Şakır şukur su sesi gelmesi ilginç. Halı suyu emse su sesi yapmaz? Stepne havuzuna baktınızmı? Selden çıkmış Focusta bile su sesi duymadım? Biri şasi yok diyor biri fiber yok diyor.Abi biri söylesin ne var bu arabada Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Mart 2008 Paylaş 27 Mart 2008 Biri şasi yok diyor biri fiber yok diyor.Abi biri söylesin ne var bu arabada Bu araba bildiğimiz damı akan focus ise Şasi de yok fiber de yok... Her araba gibi o da sıradan bir araba işte... Yorum bağlantısı
Guest Aydan Tambay 27 Mart 2008 Paylaş 27 Mart 2008 Öncelikle geçmiş olsun. benim kullandığım şirket arabası olan clio da alt marşbiyellerin altında tahliye delikleri tıkanmış. deliği açıp suyu boşalttılar. ayrıca kapı içlerinde de tahliye delikleri var. bence iyi bir kabortacı da baktırabilirsen sorunu çözerler. para bile almazlar. benden almadılar. Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 27 Mart 2008 Paylaş 27 Mart 2008 Aracınızın içine su girdiyse: Eğer 30 derece sıcaklık ve bol güneş ışığı varsa kapıları açıp bir iki gün havalandırarak kurutmayı deneyebilirsiniz. Eğer ısı ve ışık yeterli değilse mutlaka bir serviste taban halısını söktürüp aracınızın içini kurutturun. Koltukların altında ses kesici izolasyon keçeleri var. Kilolarca suyu çekip aylarca tutabilirler. Yorum bağlantısı
Furkan Atılgan 27 Mart 2008 Yazar Paylaş 27 Mart 2008 Hocam benim focusun polen filtresinin takıldığı yerdede açıklık var..Ama su alma gibi bir durum yok.Şimdi bakıp geldim,yolcu tarafında bir ıslaklık varmı diye,birşey yok.Gerçi şunuda belirteyim,kışın bir ara özellikle dur-kalk sırasında,sanki su dolu bir kova arabanın bir tarafında yuvarlanıyormuş gibi ses geliyordu.Bende benzin deposundaki benzin kendini duvarlara vuruyor diye düşünüyordum. Ama şimdi yok bu ses,garip Benzer bi olay sizinde başınıza gelmiş anlaşılan. Ama sizinki bi boşluk bulup gitmiş heralde. Benimki içinde kaldı :/ Aracınızın içine su girdiyse: Eğer 30 derece sıcaklık ve bol güneş ışığı varsa kapıları açıp bir iki gün havalandırarak kurutmayı deneyebilirsiniz. Eğer ısı ve ışık yeterli değilse mutlaka bir serviste taban halısını söktürüp aracınızın içini kurutturun. Koltukların altında ses kesici izolasyon keçeleri var. Kilolarca suyu çekip aylarca tutabilirler. Oto kuaförlerinde kurutma sistemleri oluyor.Onlara verip kurutmayı düşünüyorum.Ama döşemeleri sökmek hiç işime gelimiyor.Sizce döşemeleri sökmeden kurutulur mu aracın içindeki ıslaklık? Yorum bağlantısı
Ali Tütün 27 Mart 2008 Paylaş 27 Mart 2008 yan marşpiyel ve tabanda bazı yerlerde tapalar olması gerekli araçlarda bu gibi durumlar için lifte alırken yada biryerden geçerken tapalardan birtanesini kırmış yada patlatmış olabilirsiniz aynısı benim başıma başka arabada gelmişti krikoya kaldırırken tapayı kırmışız aracı sağa yatık bıraktım demiştiniz sağtarafta marş piyelin içinde su birike biliyor mutlaka döşemeyi açıp keçe ile birlikte kurutmalısınız yada tanıdığınız oto fırın boyası yapan varsa kapıları açıp döşemeyi meydana alıp 4-5 saat bekletmeniz gerekecek haberiniz olsun Yorum bağlantısı
Furkan Atılgan 29 Mart 2008 Yazar Paylaş 29 Mart 2008 Arkadaşlar arabanın sorununu çözdük!. Benim için çok iyi tecrübe oldu. Öğrendiklerimi ve arabaya yaptıklarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle su sunrooftan girmiş. Aslına bakarsanız suyun sunrooftan girmesi normal birşeymiş.Daha doğrusu girse bile birşey olmazmış. Anormal olan taliye delikleri tıkandığından giren suyu dışarı atamamış ve sular sağ marşbiyelde birikme yapmış. Ve en önemlisi; Sunrooflu araçları, yağmur altında rampada sağa yada sola yatık park etmek hiç iyi değil.Çünkü içeri giren suyu su taliye yolunu adam gibi kullanabilmesi için arabayı mümkün olduğunca düz zemine bırakmak şart. Neden derseniz. Sunroofun alt-iç kısmında suyun toplanıp akabilmesi için bir haznesi bulunuyor. Araba dereceli bırakıldığında bu kanallardaki suyun taşma olasılığı yükseliyor, böylece sular farklı yerlerden gidebiliyor. Deliklerin tıkanma sebebi ise arabanın altına sıçrayan asfalt ziftleri. Aman dikkat! İşte arabaya yapılanlar; Kanallara su döktük. 4-5 tane delik var her birinden tek tek su döküp suyun dışarı atılıp atılmadığını kontrol ettik. Sol tarafta sorun yoktu. Su taliye hortumlarından biri.. VE SONUÇ..! Herkese iyi forumlar. Cevap yazar herkese TEŞEKKÜRLER. 1 Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 30 Mart 2008 Paylaş 30 Mart 2008 Geçmiş olsun..Furkan bey yaptığınız çalışmayı ve sonuçlarını bizim ile paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Benim araçta'da sunroof var verdiğiniz bilgiler bana ve benim gibilere fayda sağlayacak.. :alkis: Yorum bağlantısı
Recommended Posts