Ali Kocaballı 1 Nisan 2008 Paylaş 1 Nisan 2008 Herkese slmlar, Benim araba, 2005 1,4 TDCİ 67.000de araçtan genel olarak memnunum, ortalama 6,5 lt/100km yakıt harcamam var. aracı 61000de aralıkta aldım, 3 ayda 6.000km yaptım. genellikle şehir içi olmakla beraber şehirdışıda çıkıyorum. Evim ankara - dikmende, bilenler bilir yüksek bölge, aldıktan sonra arabada özellikle sabahları çalışma sorunları yaşadım. ustaya gösterdiğimde kızdırma bujilerini kontrol ettiler onlar sağlam çıkınca, mazot filtresini değiştirdik(trafiğe çıktığından beri değişmemiş), bir de usta öyle söyledi diye, totalden yakıt alırken onu bıraktım opete geçtim.(şuanda PO'dan alıyorum) Geçenlerde, Aracımın el freninin tabancasının tırnağı kırılmış, bu nedenle el freni tutmuyordu, 9 şubat günü şaşmaza ustama gittim, 125 ytl fren tabancasına 20 ytl de işçilik verdim değiştirttim. sorunu 2 başılık altında topluyorum: Konu...1 İşlem bitince ustayla bir tur attık aracın motor durumuna baktık, usta: " arabanın motoru iyi durumda, bir sorun yok dedi" usatyala işimin bittiği h.sonu, Pazar günü söylemesi ayıp bir piknik yaptık gölbaşına gittik, bir sorun yoktu. Ptesi sabahı aracı çalıştırmadım. aracı sabah soğuk oluyor diye 2-3 defa kızdırmadan sonra çalıştırırdım, bu sefer önce marşı aldı, motor çalıştı, ancak 5 sn sonra stop etti. sonra tekrar çalıştırmaya çalıştım, ancak bir türlü çalışmadı, marşa basarken, bazısında: kontağı çevirdiğimde basıp sonra kendi basmayı kesti. bazısında da kontağı çevirdim, ben kontağı bırakana kadar uzun uzun bastı. ancak motor çalışmadı, kaputu açtım, ordaki balonu pompaladım, ama yok çalışmadı, neden sonra çalıştı. Çalıştıktan sonra ise herhangi bir sıkıntı yok, tıkır tıkır çalışıyor. çünki benim oturduğum yerde başka marka dizeller de var onlarda sıkıntı yok. Konu...2 sonradan bu çalıştırma sorununda ayrıca aracı dik yokuşlarda yokş yukarı (kafa yukarda) bıraktığımda da yaşamaya başladım. aracın kafası yukarıdaysa kontağa basınca önce marşı alıyor ama sonrasında hemen stop ediyor. kaputu açıp balonu pompaladıktan sonra, 1-2 kontaktan sonra çalışıyor. bu iki başlığın bir biriyle alakalı olduğunu düşünüyorum. araçla şehirdışına fln çıktığımda veya normal kullanım sırasında sorun yaşamıyorum, canavar gibi gidiyor.. ama bu çalıştırma sorunları canımı sıkıyor. bu durumu veya benzerini yaşayan varmı? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 2 Nisan 2008 Paylaş 2 Nisan 2008 var bütün fiestası olanlar. sizinkide aynı problem sanırım aracınızın yakıt sistemi hava yapıyor. genelde enjektör geri dönüş o rinklerinden yapıyor. çok az olarakta yakıt pompası, yakıt rekorları, depo şamandırası,yakıt filitresi gibi parçalardan da yapabiliyor. Yorum bağlantısı
Ali Kocaballı 2 Nisan 2008 Yazar Paylaş 2 Nisan 2008 var bütün fiestası olanlar. sizinkide aynı problem sanırım aracınızın yakıt sistemi hava yapıyor. genelde enjektör geri dönüş o rinklerinden yapıyor. çok az olarakta yakıt pompası, yakıt rekorları, depo şamandırası,yakıt filitresi gibi parçalardan da yapabiliyor. bütün araçlarda olabildiğine göre bu sorunu aşmanın bir yolu yok o zaman sanırım... peki ne yapmak lazım...? Yorum bağlantısı
Ertan Aker 2 Nisan 2008 Paylaş 2 Nisan 2008 sonradan bu çalıştırma sorununda ayrıca aracı dik yokuşlarda yokş yukarı (kafa yukarda) bıraktığımda da yaşamaya başladım. aracın kafası yukarıdaysa kontağa basınca önce marşı alıyor ama sonrasında hemen stop ediyor. kaputu açıp balonu pompaladıktan sonra, 1-2 kontaktan sonra çalışıyor. yokuş yukarı bıraktığınızda mazot biryerde toplanıp çalıştırma anında motora gitmiyor olabilir.. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 2 Nisan 2008 Paylaş 2 Nisan 2008 Kafa yukarıda olunca mazot depoya süzülüyor ve hava yapıyor demekki,birde önü aşağıya parkedin ne olacak yada düz bir yere park edin aynı sorun oluyormu. Yorum bağlantısı
Ali Kocaballı 2 Nisan 2008 Yazar Paylaş 2 Nisan 2008 Kafa yukarıda olunca mazot depoya süzülüyor ve hava yapıyor demekki,birde önü aşağıya parkedin ne olacak yada düz bir yere park edin aynı sorun oluyormu. bu durumlarda bir sıkıntı yok, ancak konu.1'de bahsettiğim durum oluyor, o da kışın oluyordu yakın zamanda hiç yaşamadım. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 2 Nisan 2008 Paylaş 2 Nisan 2008 Muhtemlen hava yapıyordur Çünkü yanlış bilmiyorsam yakıt sistemi kapalı devre tabir edilen bir sistemdir. Araç çalışmaya başladığında yakıt daha çabuk ulaşsın bu şekilde yapılmıştır. Araç stop ettiğinde tekrar kapalı devre haline döner Dolayısıyla pompada veya diğer ekipmanlarda bir bozukluk yoksa hava aldığı için depoya süzülme olasılığı yüksek bir ihtimal gibi geliyor banada. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 2 Nisan 2008 Paylaş 2 Nisan 2008 bütün araçlarda olabildiğine göre bu sorunu aşmanın bir yolu yok o zaman sanırım...peki ne yapmak lazım...? yukarda bahsettigim noktalar kontrol edilecek Yorum bağlantısı
Emin Sonkaya 12 Nisan 2008 Paylaş 12 Nisan 2008 bende aynı sorunla karşılaştım arabam hava yapmış servis aşınana mazot pompasını komple değiştirdi sorun ortadan kalktı Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Nisan 2008 Paylaş 13 Nisan 2008 Ayrıca bu mevsimde nasıl ısıtma yaptırdınız? ancak -3 derecede başlar ısıtmaya, göstergede yay şeklinde bir işaret çıkması gerekir, sizinki Yaşar ustanında dediği gibi ya oring yada yakıt sistemi hava alıyor, oringleri anlamak kolaydır araba ısındığında yolda giderken mazot kokar motordan mazot buharı çıkar, durduğunuzda ön camın sol tarafından önden hafif duman çıkar, motoru açıp arka kısmına hava filteresinin altında enjektörlerin oraya bakarsınız eğer mazot sızmışsa bariz görünür, eğer bu yoksa büyük ihtimal oringler sağlamdır, bu durumda siz yakıt filtresi ve şamandırayı kontrol edin derim... 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Çelik 14 Eylül 2015 Paylaş 14 Eylül 2015 Ayrıca bu mevsimde nasıl ısıtma yaptırdınız? ancak -3 derecede başlar ısıtmaya, göstergede yay şeklinde bir işaret çıkması gerekir, sizinki Yaşar ustanında dediği gibi ya oring yada yakıt sistemi hava alıyor, oringleri anlamak kolaydır araba ısındığında yolda giderken mazot kokar motordan mazot buharı çıkar, durduğunuzda ön camın sol tarafından önden hafif duman çıkar, motoru açıp arka kısmına hava filteresinin altında enjektörlerin oraya bakarsınız eğer mazot sızmışsa bariz görünür, eğer bu yoksa büyük ihtimal oringler sağlamdır, bu durumda siz yakıt filtresi ve şamandırayı kontrol edin derim... Ali Bey 1.4tdci ford fiesta 2009 kullanıyorum bende de çalıtırdıktan hemen sonra stop etme sorunu var geçenlerde mazot kokusu duyar gibi oldum ama öyle duman falan yok dün ustaya gösterdim hava alma pompasını söküp baktı pislik var mı diye ama bişi yokmuş yine yaparsa getir mazot filtresini değiştirelim dedi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 Ali Bey 1.4tdci ford fiesta 2009 kullanıyorum bende de çalıtırdıktan hemen sonra stop etme sorunu var geçenlerde mazot kokusu duyar gibi oldum ama öyle duman falan yok dün ustaya gösterdim hava alma pompasını söküp baktı pislik var mı diye ama bişi yokmuş yine yaparsa getir mazot filtresini değiştirelim dedi Bu durumda ilk önce yakıt hotumlarına bakmalısın, hava filtresini kutusuyla sök çıkar, altta borular var,şeffaf plastik, kıvrım yerlerine bak, genelde buralardan delinir, motor titreşimi sebebiyle uzun vadede aşınır, ben komple korumaya almıştım, öncelikle borular ve el pompasına bakacaksın, sonra bunlar sağlamsa mazot filtresini değiştir, bakalım düzelecekmi... Yorum bağlantısı
Kemal Bozdoğan 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 Ayni sorunu bende yasamistim mazot geri donus hortumu var o kirilmisti motora yaklasnca mazot da kokuyordu. Orjinalini 70 liraya alip degstirdik sorun cozuldu Yorum bağlantısı
Yaşar Bilgin 31 Ocak Paylaş 31 Ocak Selamün Aleyküm kardeşlerim. Bizim 1.4 TDCİ Fort Fiesta 2011 model aracımızda 3 yıl öncesinden Sabahları eksi 10’larda bir basmada alıyor, okul dönüşü 4 ila 5 saat sonra çalışmıyordu, ancak balata spreyi ile çalıştırıyordum. Daha sonraları ise bu arızanın yanı sıra çalıştıktan sonra 2-3 saniye sonra stop etmeye başladı. 8-9 kez uzun süreler marşa bastıktan sonra bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. 3 yıldır çilesi bitmeyen ve tamircilerin tamir edemediği bu arıza için bir sürü para harcadığımız paralar da çabası. Yazın havalar ısındığında bu sorun olmuyor, Sonbaharın sonralarına doğru arıza yapmaya başlıyor, kışın ve ilkbaharın sonlarına kadar arıza yapmaya devam ediyor. Her gittiğim usta arızası şurdan olabilir, burdan olabilir diye parça değiştiriyoruz, yine sorun çözülmüyordu. Bazen internetten araştırıp ustalara biz “şurdan olabilir” diye ustalara biz söyleyip parça değiştirmeye yönlendiriyoruz. Araba iyice bizi bıktırmıştı. En son bu Oto Clup Türkiye formun da Kayseri’de oto tamirciliği yapan Yaşar Demirci ustanın Ford fiesta vb. araçların arızalarını çözdüğünü öğrendim. Ve Yaşar ustayla telefonla ( 0542 621 07 41 nolu telefonu üzerinden) görüştükten sonra randevulaşıp tamirhanesine gittik. Allah razı olsun Yaşar Ustadan. Kendisi arabamızla 4 saat ilgilendi, enjektör geri dönüş orinklerini orjinaliyle değiştirdi. Şimdilik aracımızın hiçbir sıkıntısı kalmadı, çalışırken titreşim yapıyordu o da düzeldi. Hamd olsun. Rabbime sonsuz şükürler olsun. Yaşar Demirci Ustayı bulmama vesile olan Oto Clup Türkiye formuna teşekkür ediyorum. Yaşar Usta’ya da çok teşekkür ediyorum. Rabbim Yaşar Ustadan razı olsun. Bu ve buna benzer arızası olan kardeşlerimizin araçlarının tamirine vesile olmak ümidiyle bu yazıyı yazmış bulunmaktayım. Saygılarımla.. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts