İçeriğe Yönlendir

Emniyet kemeri uyarı sistemi


Hasan Demirayak

Recommended Posts

Hasan Demirayak

arkadaşlar;

2004 model ford fusion 1.6 benzinli bir arabam var. malum herşeyden önce can sağlığı gerekiyor. bunun için emniyet kemeri olmazsa olmaz diyorum kendimce. bunun içinde arabanın kontağını çevirdiğimde emniyet kemeri takılı değilse bir uyarı vermesini istiyorum. bunu nasıl yapabilirim. üstatların yardımını bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

galip bey;

2004 model ford fusion kullanıyorum ve bu sistem aracta yok. çalışma mantığını bilsem; kendim yapacağım ama nasıl çalıştığını anlatan bir döküman bulamadım...

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Kemer takılan yere bir sistem,bir led ve bir buzzer ile bu iş yapılabilir belki ama bence ilk önce kafalarda bu sistemi oturtmak lazım. Emniyet kemerini araca biner binmez takmak bir alışkanlık haline gelmeli..

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

evet cihan bey;

bir buzzer ve swith ile bu yapılabilir. benim de aklıma geldi. ama tek buzer ile bu işi nasıl halledebilirim diye düşünüyordum. ancak çözüm bulamadım. ama dediğiniz gibi her kemerin girdiği yuvaya bir switch düzeneği hazırlayarak bunu yapabilirim galiba...

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Kimisi iptal edeceğim diye uğraşır, kimisi yapacağım diye... :)

Yorum bağlantısı
Samet Özel

Aracıma film yaptırdığım yerde bu tip uyarı alarmlarından kurtulmak için, emniyet kemeri ucu satılıyordu. Her marka ve her model için plastik ve demir uçlar mevcuttu ve gözümün önünde 2 saatte 10'a yakın satıldı şoke oldum pes artık. Kemer takınca karizmayı bozuyo heralde bunları alanlar genelde gençler oluyor maalesef.

Yorum bağlantısı
Halil Gecegörür

Emniyet kemeri mekanizmasını açıp içinde değişiklik yapmanızı şahsen tevsiye etmem, mantıken emniyet kemeri parçaları tamiri yerine değişimi gereken şeyler olduğundan buna imkan vermemişlerdir diye umduğumdan kilidin açılabileceğini de sanmam, içine sensör vs. koyayım derken asıl işlevine zarar verebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan

Hasan Bey hassasiyetiniz için tebrikler gerçekten, bizde emeniyet kemeri takmayıp kemer yuvasını basılı tutup ikaz sinyalini susturuyoruz.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Benim arabamda canlı sistem var. Yolculara zorla taktırıyorum. Takmayan olursa kendim ötüyorum :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan

Kesinlikle dediğin gibi onun da bir yolunu bulurlar.

Yorum bağlantısı
Erkan Çopur

bendede canlı sistem var takmayan olunca dıt dıt dıt diyorum arkadaslar :kutlama:

Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar

connectin glx modellerinde varmı bilmiyorum ama bizim yeni kasa connecte bile yok ben vardır flan dedim aradım çıkmadı :kutlama: doblo da bile vardı hayretler içinde kaldım :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
(düzenlendi)

bu sesli sistemi her modeline takmayan Ford firmasını buradan kınıyorum.ancak iddaa ediyorum 1 hafta sürekli kullanırken takın,takmadığınız zaman kendinizi boşlukta ve son derece güvensiz hissedeceksiniz.anında alışkanlık yapıyor.

http://www.izlesene.com/izle/emniyet%20kem...kemeri/12209783

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Fatih Cesko

benim c-max ta bu emniyet kemeri uyarici mevcut fakat sagdece surucu koltugu icin.. acaba yan koltuktaki sistemi devre disi biraklimis olabilirmi? eger oyleise devreye nasil yeniden alabilirmiyiz?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

aklıma şöyle birşey geldi.

piyasada satılan pencere alarmları var. alıcı ve verici birbirini görmeyince çalmaya başlıyor ve çıkan ses oldukça rahatsız edici. belki bu emniyet kemerine monte edilebilir ve kemer takılmadan çalması sağlanabilir. elektrik kontaktan alınıp, kontak kapanınca susması sağlanır, hatta yolcu tarafına yapılırken koltuğun altına çok küçük bi switch koyulabilir. üzerine ağırlık geldiğinde sistem devreye girer.

ancak bu alarmın sesinin kesinlikle değişmesi lazım.

17042010485469485469.jpg

Yorum bağlantısı

c-max te aktif etmek gerekiyor belki fusion içinde öyledir.Ama sadece sürücü için var yolcu tarafı için yok.

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Kimisi iptal edeceğim diye uğraşır, kimisi yapacağım diye... :)

:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...