İçeriğe Yönlendir

5 numara yağcılar clubu :D


Fatih Demir

Recommended Posts

Fatih Demir
:clapping: evt sonunda connete kıyıp 5 numara yağı depoya doldurdum :selo: ilk başlarda çok çekiniyordum koymaya yakıt sistemine felan zararlı olacağını düşünüyordum halende düşünüyorum zaten sürekli kullanırsak enjektörleri 2 sene içinde eskiteceğinide öğrendim. adamları bunu 2005 kia sorentoya , 2007 transportıra koyduğunu görünce bikerede ben koyayım dedim :selo: ilk depoyu saf yağ olarak koydum ve ( bilmiyorum malatyalı varmı aramızda ) 4. vitesle 100 le çıkamadığım beyler deresi yokuşunu 5. vitesle 130 la çıktım inanın çekişi baya fark etti tam tersi azalması lazımdı ama bi faklılık göremedim ben bundan sonraki depolarımı mazotla karışık kullanıcam. şuan koyduktan beri şehir içi şehirler arası karışık ortalama 300 km yaptım ve sadece çeyrek depo yağ yedi araba normal mazota göre biraz daha az yakmasının sebebi normal mazottan biraz daha kalın olması bence. mesela euro dizel i normal mazottan daha fazla yakıyordu araba bunun nedenide euro dizelin daha ince bi karışıma sahip olması. şu an ki fiyatı ile 5 numara yağ ile normal mazot arasında litre başına 550 binlira oynuyor bizim gibi küçük arabalar için değilde büyük kamyonlar yolcu otobüsleri için baya büyük bi fark bu zaten mercedes travego otobüslere bile bundan koyulduğunu biliyorum. son olarak yağı koyup koymama araştırmalarını yaparken bir satıcı bana dediki; petrolcular 5 numara yağı tanklarını koyarlar sana euro dizel diye satarla zaten bunu burada yapanda var dedi sen hiç farkına bile varmazsın dedi :D belkide öncedende 5 numara yağ kullanmışızdır hepimizz ::D:D NOT arkadan ilk çalıştığında fazla duman atıyor :D:blush::clapping::selo:
Yorum bağlantısı
Fatih Demir

yok abi yaa 5 numara belki mazotun litresi 10 ytl olunca 10 numarasını koyarım şimdilik 5 le idare edek :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Barın

(petrolcular 5 numara yağı tanklarını koyarlar sana euro dizel diye satarlar)

bunları duyuyorum ama inanmak istemiyorum ben diesel'den başka koymadım koymam da zaten

Yorum bağlantısı
Fatih Demir

yahu o değilde bi kaç kişiyi daha alıştırsam forum içinde bi club kurardıkk :D:D:D

fordclubtr5numarayagcılarclubu :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar

şimdi ben bu yağı 75 lik connectimin deposuna koyabiliyor muyum? zarar ziyan yok dimi?

Yorum bağlantısı
Ali Turhan Baş
(düzenlendi)

Common Rail sistemler fazla hassas diye biliyorum.Enjektörlerde sıkıntı yaratır diye düşünüyorum.Bunların yapıldığını duydum ama bizim araç Common rail olmamasına rağmen cesaret edemiyorum.

Biz sürekli normal motorin kullanıyoruz.Bir yakıt istasyonunuda motorin fiyatı piyasa değerinden yaklaşık 20 kuruş daha azdı.Babama söyledim ama aldık bir kere dedi.Bir sıkıntısını görmedik.

tarihinde Ali Turhan Ba? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...