İçeriğe Yönlendir

Kalorifer sistemi


Ömer Açay

Recommended Posts

Ömer Açay

arkadaşlar malum havalar ısınmaya başladı klima çalışma zamanı geldi.benim sorum şu.arabanınkalorifer sistemini maviye getirip ayar düğmesini son ayara getirince bayağı bir serinlik geliyor içeri.yani çok sıcak olmayan havalarda klima çalıştırmamıza gerek yok.ayar düğmesi sonuna kadar açık olarak kalorifer sistemi devamlı çalışırsa arabaya bi etki yapar mı?(mesela performans açısından)arabanın yakıtında bi değişme olur mu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar

sanırım aracın motorundan güç çeker diyebiliyorum. ama gerçek yanı nedir bilmiyorum.motorun sıcağını vermiyor mu öyle yaa? genelde öyle olur ya hani?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Klima açılmadığı sürece sarfiyatı etkilemez. Ancak siz havalandırmayı cama verince mi serinlik hissediyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
(düzenlendi)

o serinliği ancak bu aylarda hissedebilirsiniz, dışarıdaki havayı size fan vasıtası ile üflüyor :) .zaten maviye getirmenizle motordaki sıcak suyun kalorifer sistemine girişini engelliyorsunuz, kaloriferin çalışması söz konusu değil ..yalnızca yazın termostat düğmesini maviye getirmek işe yaramaz,serinlemek için hem maviye getirip klimayı açmanız şart.

mavininde dereceleri var , sonuna kadar getirirseniz tam güçle soğuk havayı hissedersiniz, kısmak için mavinin çizgileri size istediğiniz araç içi ısıyı temin eder

tarihinde U?ur Aksoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...