Guest U?ur Demir 19 Nisan 2008 Paylaş 19 Nisan 2008 (düzenlendi) 2000 Model Ford Mondeo Ghia satın aldım. Keşan Tuzcular servise aldığım zaman aracı gösterdim. bu servisi iyi belleyin ve sakın oraya araç getirmeyin size tavsiyem olur. bana aracın herşeyi çalışıyor dediler. ama ne yazıkki abs modülünün çalışmadığını anladık. abs nin ışığı yanmıyor ama çalışmıyorda servisine götürdüm modülü bozuk dediler modül denilen şeyin nasıl bozulduğunu ve nerede olduğunu bilen varmı? yada teknik şeması bağlantı şeması lazım. 19 Nisan 2008 tarihinde Bilal Sar?iz tarafından düzenlendi Font Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 19 Nisan 2008 Paylaş 19 Nisan 2008 çırak mı? utandım şimdi hayır utanmanıza hiç gerek yok. Yorum bağlantısı
Utku Çay 19 Nisan 2008 Paylaş 19 Nisan 2008 hayır utanmanıza hiç gerek yok. peki ama cevap yokmu bu soruya? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 19 Nisan 2008 Paylaş 19 Nisan 2008 servis demiş ya bozuk diye. yeri fren ana merkezinin altında. tamiri bazen yapılabiliyor. cıkması bulunur. genelde pompa motoru ile ilgili arıza kodu olur. modülde 4 adet pinde elektirik olması gerekiyor. biri frene basınca Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2008 Paylaş 19 Nisan 2008 Mondeo ya o bakımdan ismim zikr edilmiş, yoksa Yaşar usta hala faal olarak çalışan ve çok daha değerli bilgiler veriyor. Ben farklı bir yönden bakacağım. 1.Abs nin çalışmadığını nasıl anladınız? 2.Abs arıza Lambası yanmıyor ise kasıtlı olarak manipüle edilmiş, ampulu sökülmüştür, vebali eski sahibine... 3. İlk kontak açmada lambası yanıp sonra sönüyor ise muhtemelen yağ lambasına bağlanmıştır, en pis numaradır. 4.Servis test cihazına bağlamadan anlayamaz onların bir kabahati yok 5. Abs modülü gerçekten arızalı ise masrafı cüzdan yakacak. Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 21 Nisan 2008 Paylaş 21 Nisan 2008 Öncelikle İlginize Çok Teşekkür Ederim. (Hepinize) abs devreye girmiyor, bilgisayarda modülün arızalı olduğu söyleniyor. ben elektronikçiye (elektrikçiye) getirdim. elektrik tesisatında bir şey olmadığı söylendi yani abs nin elektrik aksamında ampülü sağlam modüle kadar bağlantısıda normal yani herhangi bir yere bağlanmamış ne kontak açıldığında nede çalıştırıldığında ışık hiç yanmıyor. işin ilginç tarafıda bu KEŞAN daki TUZCULAR servisi bana sağlam dedi. bilgisayara bağladığı halde sağlam dedi. bende başındaydım bağlarken DÜZCE deki servis modulün arızalı olduğunu elektrik aksamında pompalarında herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Yani kısacası sadece modülünde sorun var denildi diğer aksamları sağlammış. Ben bunun çıkmasını buldum fakat satan arkadaş öncelikle sorunu teşhis etmem gerektiğini modülün arızalı olması halinde ışığının mutlaka yanması gerektiğini söyledi yani arada kaldım serviste çıkma konusunda yardımcı olmuyor direkt değiştirilmesi gerek diyor servis fiyatıda dudak uçurtacak tarzda. sizlerden bu yüzden yardım almak istedim. başka ne olabilir neleri kontrol ettirmem gerekir. bu konuda burada tecrübeli ustalar yok. onlarda benden absnin şemasını falan istiyorlar internetten de bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Guest Bilal Sar?iz 21 Nisan 2008 Paylaş 21 Nisan 2008 abs ışığı kontağı açınca yanmalı, yanlış mıyım? Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 21 Nisan 2008 Paylaş 21 Nisan 2008 abs ışığı kontağı açınca yanmalı, yanlış mıyım? İşin zaten ilginç tarafıda o ışık hiç bir şekilde yanmıyor. tesisatı komple gözden geçirttirdim sorun yok diyorlar Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 21 Nisan 2008 Paylaş 21 Nisan 2008 bi yanlışlık var o zaman. modülü bozuk mondeo vardı bi abimizde. ışık hiç sönmüyordu. frenler normal şekilde tutuyor fakat panik frende kızaklıyordu. ankaradan çıkma modül bulup taktılar. sorun düzelmişti. Bende çıkma buldum ama satıcı ışığın yanması lazım diyor modülün arızalı olup olmadığı bile belli değil. sorun orada o yüzden ustalardan ve bilenlerden yardım istiyorum başka ne olabilir diye nereye bakmamız lazım diye birde bu abs nin şeması lazım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Nisan 2008 Paylaş 21 Nisan 2008 Konuyu tam anlamak için: 1. Kontağı açınca abs lambası yanıp sonra sönüyor mu? 2. Gösterge paneli sökülerek abs ampulunun olduğu ve sağlam olduğu tespit edildimi? 3. Abs nin çalışmadığını nasıl test ettiniz? Panik fren ile lastikleri kitleyerek mi? Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 21 Nisan 2008 Paylaş 21 Nisan 2008 Konuyu tam anlamak için:1. Kontağı açınca abs lambası yanıp sonra sönüyor mu? 2. Gösterge paneli sökülerek abs ampulunun olduğu ve sağlam olduğu tespit edildimi? 3. Abs nin çalışmadığını nasıl test ettiniz? Panik fren ile lastikleri kitleyerek mi? Abi öncelikle ilgin için teşekkürler 1. Kontağı açınca veya kapatınca abs ışığı hiç yanmıyor 2. Gösterge paneli söküldü abs ışığı çalışıyor bozuk değil yani modüle kadar kablo takip edildi herhangi bir yere bağlanmamış. kablo ve ampül çalışıyor. 3. nasıl test ettiğime gelince ise yaklaşık 80-90 la giderken ani fren yaptım ama pompalama yada titreme yapmıyor araç kayıyor. AYNI ZAMANDA TCS ışığıda yanmıyor düğmesine bastığım halde oda devreye girmiyor. Servisin dediğine göre ikisi aynıymış biri çalışmadan diğeride çalışmıyor. Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 22 Nisan 2008 Paylaş 22 Nisan 2008 Çağlar Abi Merhaba, arabada crus control yok abi 2000 mondeo başka çalışmayan bir yeri yok gibi abi arada gayet güzel gidişi falan ön takımlarıda yeni yaptırdım zaten yağ su hidrolik yeni değişti. elektrik aksamı baştan aşağı kontrol edildi bir sorun yok dedi ustalar. dediğin testi yaptım çalışmıyor abi abs devreye girmiyor tcs de tabiki. benim çok yakın bir akrabam oto elektrikçi bana abs nin teknik şemasını bulabilirsen abs yi bir kontrol edelim dedi o yüzden internetten yardım almaya çalışıyorum. servisin dediği arızalı değişecek fiyatta 6.500 ytl istiyorlar ben bu sorunu bir şekilde çözmek istiyorum çıkması var ama çıkma parçayı satacak olan kişi önce tam bir kontrol ettir diyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Nisan 2008 Paylaş 22 Nisan 2008 Şahsi fikrim basit bir elektrik problemi (soket-röle-sigorta gibi). Hem abs hem de Tcs nin ışıklarının hiç yanmamasına hiç rastlamamıştım. Tcsde de arıza olsa gaz pedalı %99 semsert olması gerekiyordu (forumda daha önce de karşılaştık). Şema derken neyin şeması lazım? abs nin motor tesisatı mı yoksa iç şeması mı? Yorum bağlantısı
Misafir 22 Nisan 2008 Paylaş 22 Nisan 2008 Ustalarımız varken bize pek bir laf düşmez ancak, arıza tespiti değil de çalışma prensibi konusunda; TCS'nin iki ışığı vardır. Biri gösterge panelinde, sol altta turuncu renkte. Devir göstergesinin altına gelir. Diğeri de TCS düğmesinin üstünde sarı renkli. Kontağı ilk açtığınızda gösterge panelindeki ikaz lambası 3 sn. yanar sonra söner. Bu aşamadan sonra TCS devrede demektir. Siz düğmeye basarsanız devreden çıkar. TCS devredeyken lastikleriniz patinaja düşme durumuna geldiyse göstergedeki ışık yanıp söner. Burada ışık periyodik değil, gerekli düzeltmeyi yapana kadar değişik aralıklarda yanıp söner. ABS ışığı da göstergenin sağ tarafında el freni ikaz lambasına yakın bir noktada sarı ışık şeklinde. Kontağı açtığınız da onun da kısa bir süre yanıp sönmesi lazım. Ancak arızası konusunda sözü ustalara bırakmak lazım. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 22 Nisan 2008 Paylaş 22 Nisan 2008 Ankarada Teknocar diye biryer var. İnternetteki sitelerindede açıklamaları var. Araç beyin tamirleri vb. gibi bilumum arızaları yapıyorlar. Eğer modüldeyse arıza belki onlar tamirini yapabilir. Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 22 Nisan 2008 Paylaş 22 Nisan 2008 Şahsi fikrim basit bir elektrik problemi (soket-röle-sigorta gibi). Hem abs hem de Tcs nin ışıklarının hiç yanmamasına hiç rastlamamıştım. Tcsde de arıza olsa gaz pedalı %99 semsert olması gerekiyordu (forumda daha önce de karşılaştık). Şema derken neyin şeması lazım? abs nin motor tesisatı mı yoksa iç şeması mı? Çağlar Abi Merhaba, Abi daha öncede belirttiğim gibi arabanın ne tcs nede abs ışığı yanmıyor. hiçbir şekilde yanmıyor ne kontak açıkken nede daha sonra. Evren iskent arkadaşın dediği gibi tcs ye bassamda basmasamda ışığı yanmıyor. Abi asıl mevzu senin dediğin gibi elektriksel bir problem olduğundan kuşkulanıyoruz. o yüzden şema derken abi, bizim buralarda bu işi tam tedaylı bilen usta yok. en azından mondeodan abs modülünü söken usta yok. daha öncede belirttiğim gibi benim yakın bir akrabam var elektrik ustası o abs nin kontrolünü yapmak için teknik şemasını istiyor. kablolar nerelere bağlanır elektrik, gaz pompası vs. bunun şeması yani senin dediğin gibi hem motor hemde iç şeması abi varsa tabiki Bu arada gaz pedalı sert değil gayet iyi abi yumuşak ve sorunsuz çalışıyor. Yardımlarını bekliyorum abi. Şimdiden Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Nisan 2008 Paylaş 22 Nisan 2008 Abs şemasını araştırayım. Bu arada Abs modülü sökülüp kolayca tamir edilebilien bir parça değil, sökmesi bile bir prooblemdir, zira 2 ayrı parçadan imal edilmiş olsa bile bakım parçası değildir, yani normal şartlarda tamiri yoktur. İstanbul da bile sayılı yer yapabilmektedir. Sigorta tablasında eksik sigortalara bakıldı mı? Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 22 Nisan 2008 Paylaş 22 Nisan 2008 Baktık abi ama oda muallakta bildiğin üzere benim araç 2000 mondeo ghia, kullanım kitapçığı bulamadım. 97 mondeo kitapçığından baktık sigorta sağlam ( Eğer doğru baktıysak tabiki ) Bu arada ilgilendiğin için çok teşekkürler abi. Yorum bağlantısı
Guest U?ur Demir 23 Nisan 2008 Paylaş 23 Nisan 2008 ABS sorunu düzeldi gibi sorun elektrikselmiş. ama abs göstergedeki ışık sürekli kesiyor servisten 4 tane yeni ampül alıp takmamıza rağmen kesiyor. bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek birisi varmı acaba ( fikir verebilecek ) gelişmelerden sizi haberdar edecem. Yardımlarınızdan dolayı herkese çok Teşekkür Ederim. Başta Çağlar abi olmak üzere. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Nisan 2008 Paylaş 23 Nisan 2008 Bana hala bir yerlede elektriksel kablo arızası var gibi geliyor. Eski sahibi dobra dobra neler yapıldığını anlatmış olsaydı bu kadar uğraşmazdınız. Aynı anda Tcs ve abs beyni/motoru arızalanıp, arıza lambasını da patlatan bir arıza giç duymamıştım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts