İçeriğe Yönlendir

97 Mondeo GLX Su Eksilme problemi


Murat Yavanırmak

Recommended Posts

Murat Yavanırmak

Herkese merhaba,

97 Model GLX Mondeo arac sahibiyim. Son uc ayda maalesef aracimin iki defa kapak contasi degisti. Blokta yuzey olcumu yaptilar rektefiyeye gerek yok dediler. Bir de radyatorde delik varmis onu da degistirdiler. Fakat hala su eksilmeye devam ediyor. Servise iki defa goturdum, kacagi bulamadilar. Fakat ben iki gunde bir su ilavesine devam ediyorum. Kacak nerede olabilir ve bulma yontemi var midir? Yardiminiz icin tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Su kaçağını bulmak için basınç ölçen saatler vardır, bunu su doldurduğunuz yere takıp sistemdeki basıncı yükseltip, kaçağı bulursunuz. Yetkili servislerde mevcuttur, özel lerdede vardır. Zetec motorun 2 defa conta yaktığında, kapağın yüzey ölçümünün tam çıktığını ilk defa duyuyorum. 2. conta yanığını servis kendi cebinden yapmışsa, ne kadar hassas ölçmüştür bilemem???

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

conta yakma sebebi ne 10 kezde söksen taksan sebebini bimiyorsanız. gene yakmıştır contayı

Yorum bağlantısı
Murat Yavanırmak

Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Ilkinde sanayiye, ikincisinde servise yaptirmistim. Ikisinde de para harcadim. Servise tekrar goturecegim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Anlamakta zorlanıyorum. Müşteri geliyor, conta yakmış, contayı değişip yolluyorlar. Yahu sebebi nedir, neden hararet yapmıştır, buna bakmadan tamirata hangi akılla girişirler bilmem. Bu işlem ler için Murat bey, 1500 ytl civarı bir para harcamış olmalı, daha 1500 harcasa bile arızanın tam anlamı ile giderileceği meçhul?

Yorum bağlantısı
Aytaç Akyel
(düzenlendi)

çağlar bey ahhh ahhh hatırlarsınız belki rölanti sorunum vardı bidünya para harcadım bulamadılar en az 3 ustaya gittim biride yetkili servisti en sonunda sanayide bir usta rölanti valfinin kablosunun içinden kopuk olduğunu buldu ama şimdide orayı burayı bızıklaya bızıklaya arabada ayar diye bişey bırakmadılar şimdide araba tekleyerek çalışıyorlar şimdide yok hava girişini ölçen sensörle rölanti sensörünü değiştirmen gerek dediler ha bu arada bu arıza daha önce yoktu buraları arıza ararken aça kapata bu hale geldi daha nediyeyim paramla rezil oldum bıraktım artık tekleyerek çalışsın nerde durursa götürüp çıkmacılara arabayı parçalasınlar diye satacağım yeter ya arabaya binelim dedikçe daha kötü oluyor elektrikçiye klimanın yağını değiştir dedik malum 10 sene olmuş değiştirdi kompresörden ses gelmeye başladı kampresör gidik dediler bu sefer delireceğim adam gibi usta olsun istediğini alsın ama arabayıda yapsınartık 3 ay sonra izmire tayinim çıkacak orda adam edebilirsem edeceğim yoksa bırakacağım uğraşmayı

tarihinde Bilal Sar?iz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Yavanırmak

Haklisiniz Caglar Bey, toplamda 2000 YTL gitti, ama hala sorunum cozulmedi. Ilk firsatta sizin dediginiz testi yapmalarini isteyecegim. Teknik olarak tam adi nedir yaptiracagim testin?

Saygilarimla

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...