Nuri Başer 23 Nisan 2008 Paylaş 23 Nisan 2008 Selamlar.. yeni aldığı 2007 model Focus TDCi aracım özellikle kalkış anında yada düşük hızlarda (sıklıkla 1 ve 2. viteste) kısa süreli bir uğultu yapıyor. Aldığım arkadaş konunun farkında olduğunu ve 2-3 hafta önce fren balatalarını yenilediğini söyledi, ses te o yüzden geliyormuş.. zamanla kesilir dedi. Acaba fren balatalarının yeni olmasından kaynaklanabilirmi?? Şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 Fren balatasından uğultu geleceğini bende zannetmem. Eğer bir sürtünme varsa zaten arabayı tutar ve aşırı ısınma olur ve malzemeye zarar verir. Ne tarz bir uğultu.Belli devirlerde gelip rüzgar-ıslık uğultusu gibimi yoksa mekanik bir sesmi? Yorum bağlantısı
Necat Ertan 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 (düzenlendi) Yeni nesil dizel araçlar kalkışlarda pek canlı değil, buyüzden yüzden devir vermeden ve debriyajda ayağı bekletmeden kaldırmaya çalışınca motordan bir boğulma uğultu sesi gelebiliyor. Arkadaşımın Vito CDI 111 minibüsünü kullandım, ses daha belirgin bu araçta. Yeni focusun oto haberdeki testini okumuştum, kalkışlardaki silkelenme cansızlık için bundan sonraki focuslarda 1. vites oranının değiştirildiğini yazmışlar. Kalkışlarda hiç sorun yaşamıyorum. 24 Nisan 2008 tarihinde Necat Ertan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 Evet vitolardaki uğultu karşıdanda duyuluyor.Sanki birşey loading... yapıp arabayı kaldırıyor. 2000 devirlerde kalkmaya calıştığınızda o hıza gelene kadar debriyaj devamlı sürtünme halinde. 1200 devirlede debriyajı yumuşakca bırakıp kavramadan sonra hafif gaz ile hızlanarak kalkarsanız pek sorun olmaz. Böylece devir düşük olduğu için arac hemen o hıza ulaşır ve kavrama yumuşak ve kısa sürede gercekleşir. 1200 devirde debriyaj ani bırakılıp gaza yüklenirse boğulma olur, yakıt tüketimide artar. 2000 devirde kalkılırsa ilk harekette debriyaj balatasına büyük bir yük biner ve sürtünme durumuda var. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 24 Nisan 2008 Yazar Paylaş 24 Nisan 2008 Hocam bu ses daha çok kamyonların fren yaptıklarında çıkan tok sesin kısa süreli hali.. içeriden rahatlıkla duyuluyor ve sürekli olmuyor.. ara ara çıkan bir ses.. Bir de aklıma gelmişken bu araç 190 KMh hızı geçmiyor.. daha az önce terminal yolunda test ettim 5. viteste 3000 küsür devirde kesiyor daha da oynamıyor ibre (yokuş aşağı olduğu halde).. bu normalmi?? işin aslı sanırım ben dizel arabaya alışamadım, bundan önceki aracım honda civic idi.. aracın düzlükte yol tutuşu güzel fakat aynı şeyi virajlar için söylemek zor. belki ESP dendir ama virajlarda hiç güven vermedi bana, özellikle virajda frenleme yapıldığında.. Selamlarr.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 Bir de aklıma gelmişken bu araç 190 KMh hızı geçmiyor.. daha az önce terminal yolunda test ettim 5. viteste 3000 küsür devirde kesiyor daha da oynamıyor ibre (yokuş aşağı olduğu halde).. bu normalmi?? işin aslı sanırım ben dizel arabaya alışamadım, bundan önceki aracım honda civic idi.. aracın düzlükte yol tutuşu güzel fakat aynı şeyi virajlar için söylemek zor. belki ESP dendir ama virajlarda hiç güven vermedi bana, özellikle virajda frenleme yapıldığında.. Araba kaç kilometrede... ? Yorum bağlantısı
Nuri Başer 24 Nisan 2008 Yazar Paylaş 24 Nisan 2008 Hocam araç 60.000 km de.. 1,5 sene için biraz fazla ama, dizel sonuçta gezmiş vatandaş.. eğer zam gelmeseydi sıfır düşünüyordum ama nasip bunaymış.. şimdi ufak tefek aklıma takılanlar oldumu soruyorum forum vasıtası ile.. Yardımlarınız için çok teşekkürler.. devir 3000 küsür tam hatırlayamadım 3600 - 3700 olabilir.. ama daha fazlasına çıkmıyor.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 Max. budur. Diesel motora 5 ileri şanzıman koyarsanız sonuç bu olur. Diesel motorlar yapıları gereği çok yüksek devir çeviremedikleri için, 6. vites yok ise son sürati torka göre kısıtlı kalıyor, ayrıca aile arabası için yeterli ve TKK ya göre fazla bir sürat Yorum bağlantısı
Necat Ertan 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 Ne kendime, ne de aracıma kıyabilirim. O kadar sürat yapamam. Otobanda 120 nin az biraz üstüne rahatça çıkabilsin yeter bence . Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Nisan 2008 Paylaş 24 Nisan 2008 İyide o 6 viteslerin çoğunun 6. vitesi bizim arabaların 5. vitesinden kısa ki... Bize gerçek 6 lazım ama onuda yapmıyorlar... Örnek Passat 1,6'nın 6. vitesi Araç 3000 devirde ancak 100 yapabliyor... Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 25 Nisan 2008 Paylaş 25 Nisan 2008 Ne kendime, ne de aracıma kıyabilirim. O kadar sürat yapamam. Otobanda 120 nin az biraz üstüne rahatça çıkabilsin yeter bence . + 1 ama insan kullandığı aracın limitlerini de bilmek istiyor. normalde tabiki 100-120 normal fazlasına gerek yok.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts