İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Servet Taşdelen
(düzenlendi)

slm arkadaşlar... uzun bir aradan sonra yeniden forumdayım... engin bilgilerinize sığınaraktan... 2009 titanium sedan focus 1.6 100bg otomatik aracıma lpg taktırmak istiyorum... brc düşünüyorum ve my07 ve my10 kitleri gündemde... my10 manifoltu delmeden takılıyormuş. my07'yi tavsiye eden kişiler my10 için benzinde sıkıntı yaratır diyorlar, delmeden yapıldığı için lpg de sıkıntı yaratmaz fakat benzinde sıkıntı yaratır diyorlar... ayrıca sizin tavsiye edebileceğiniz marka varmı? birde atiker ve brc arasında yakıt farkı varmıdır? Ankara'da ikamet ettiğimide belirtmek isterim, teşekkürler...

tarihinde Servet Ta?delen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bilge Taşkın
(düzenlendi)

arkadaşlar 06 ford focus HB aracımın üzerinde BRC marka lpg var. aracımı pek kullanmıyorumn 60.000 km de 2-3 günde bir kullanıyorum kış yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başladı kullandığım anlarda lpg ye geçerken eğer gaz verilmesse stop ediyor eğer az dahi gaz verilse stop etmiyor geçerken az sarsıntı ile geçişi sağlıyor...birde araç soğukken lpg ye yeni geçdikten sonra kuvvetli fren de yapınca zaman zaman stop ediyor acaba gaz ayarlaması mı gerekli ? Teşekkürler

tarihinde Engin Deniz tarafından düzenlendi
Ba?l?k
Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Lpg ye geçiş derecesi düşük olabilir, yükselttirin 30 derece civarına çıkarsınlar. Ben 20 ye düşürmüştüm aynı şekilde tepki vermişti aracım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Soğuk kalibrasyonu iyi yapılmamış.. Ya da geçiş derecesi düşük... Kontrol ettirseniz iyi olur..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Dokcan

Benim 2007 Focus 24000 km deyken Brc taktırdım ben taktırdığım zaman delmeden takma işlemi yoktu ben taktırdıktan sonra çıktı ama 70000 km lpg li kullandım hiçbir sorun çıkarmamıştı lpg den yana. 94000 km deykende sattım zaten focus u.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Guest Serdar A

Merhaba arkadaşlar;

Benimde 2011 focus comfort hb aracım var. Ağustos ayında almıştım ve şu an 4900 km'de. Yıllık 12 000 km filan yapıyorum. Hafta içi adana da brc bölge bayisi polat otogazda lpg taktırmayı düşünüyorum. Sizlerinde fikirlerini almak istiyorum. Yorumlarınız ve bilgileriniz için karar vermemde bana yardımcı olacaktır. Şimdiden Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce
(düzenlendi)
Merhaba arkadaşlar;

Benimde 2011 focus comfort hb aracım var. Ağustos ayında almıştım ve şu an 4900 km'de. Yıllık 12 000 km filan yapıyorum. Hafta içi adana da brc bölge bayisi polat otogazda lpg taktırmayı düşünüyorum. Sizlerinde fikirlerini almak istiyorum. Yorumlarınız ve bilgileriniz için karar vermemde bana yardımcı olacaktır. Şimdiden Teşekkür ederim.

Hocam Polat'a gitme,

Akan otogaz 'dı yanlış hatırlamıyorsam, kıyı boyunda onların işçiliği daha iyi gibi geldi bana,

Not: iletilerimi bulursam linklerini gönderirim :D, Buldum http://www.otoclubturkiye.com/forum/Brc-Sorunl...html&st=500 hocam 506. iletiden itibaren başlıyor 2-3 sayfa adım adım başıma gelenleri paylaştım. Bir de 34. sayfada bi iletim var ,ordaki problem de ustalıktan kaynaklı, sabırla okumanızı tavsiye ederim, son karar sizindir :unknw:

Saygılarımla Ahkem.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Okan Can

Ben geçen ay taktırdım çekişte falan bir sorun çıkmadı ama ortalama 12 litre oldu. 2 depo gaz yaktıktan sonra tekrar gittim ustaya şu an 9-10 litre arası yakıyor. Normale döndü gibi. Bi sıkıntı çıkmadı Allah' a şükür.

Yorum bağlantısı
Seddar Zorbey

mehmet bey öncelikle teşekkür ederim. Tamda konu ile alakalı sıkıntım var iken yetiştiniz. YArın sabah lpg montajına gideceğim. BRC kit için. Aracım 2001 focus 1.6 sedan. sorum ise:

1-Sıkı bir pazarlık düşünüyorum kaça kadar fiyata razı olmalıyım. şu an ilk ağızdan 1500 peşin 1600 10 taksit deniyor.(simit tank düşünüyorum)

2-kitlerin değişik modelleri var (brc fast gibi) aracım için hangi modeli önerirsiniz?

3-montaj esnasında dikkat etmem gereken gerektiğinde ustaya müdahale etmem gereken noktalar nelerdir?

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç

Merhaba Serdar Bey ;

Öncelikle aracınıza güzel günlerde binmenizi temenni ederim.Sorularınıza şu şekilde cevap verebilirim ;

1) 2A BRC bayilerinde minimum taban fiyat 1.500 tl dir ;bu raya kadar bir pazarlık mümkün fakat ;gaz piposu ,simit depo gibi faktörler ekstra fiyat demektir.

2)Şuan yetkili BRC servisleri sadece BRC MY10 modelinin montajını yapmaktadırlar ,Fast model 12.11.2007 tarihinde üretimden kalkmıştır.

3)Bence şu saatten sonra ustanın işine pek karışmayın diyebilirim : ) LPG li güzel günler...

mehmet bey öncelikle teşekkür ederim. Tamda konu ile alakalı sıkıntım var iken yetiştiniz. YArın sabah lpg montajına gideceğim. BRC kit için. Aracım 2001 focus 1.6 sedan. sorum ise:

1-Sıkı bir pazarlık düşünüyorum kaça kadar fiyata razı olmalıyım. şu an ilk ağızdan 1500 peşin 1600 10 taksit deniyor.(simit tank düşünüyorum)

2-kitlerin değişik modelleri var (brc fast gibi) aracım için hangi modeli önerirsiniz?

3-montaj esnasında dikkat etmem gereken gerektiğinde ustaya müdahale etmem gereken noktalar nelerdir?

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servet'in 2005 Honda CVR'de Brc Seq24 var..

Kutup başını sökünce Seq24'ün programı bozulur mu ?

Seq24'ün bağlantı kablosu Brc servislerinde bulunmaz mı ?

Gebze'de bir servise gitmiş, bu çok eski bir kit, bunu atalım, bağlantı kablosu bile yok artık bunun demişler.. Yeni kit takalım demişler..

Bildiğim kadarıyla çok eski ve demode bir kit değil.. Bir çok araçta da var.. 2A Seq24'e hizmet vermiyor mu ?

Yol bilgisayarı 10-11 litre göstermesine rağmen, depo hesabına göre 16 litre civarında tüketim görünüyor.. Niye bu kadar çok yakıyor..

Mehmet Bey, sizde de Honda olduğunu görüyorum, Hondalar için ne yapılması lazım. Oksijen sensörü verilerini yorumlayamadığı falan söyleniyor ama bana mantıklı gelmiyor..

Sizin görüş ve öneriniz nedir.. ? Seq24 söküp atılmalı mı ? Yoks şu bayiye git sorununuzu çözeceklerdir diyecek bir isim var mı ? (Araç Gebze'de)

Kendisi şu anda yolda.. Bolu'dan sonra arıza lambası da yanmış.. Honda'larda kroniktir demişler.. Ben ikna olmadım..

Lütfen bizi ikna ediniz.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Servet abi derincedeki FS otogaza baksın abi bir. Faruk usta sorunu çözebilir. İş bu aralar izmit snayiye 2. bir dükkan açıyor AS otogaz diye galiba. Derincedeki yeri liman yolu ile kipa arasında.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bu arada arkadaşın 2004 civicinde de mana veremediğmi bir arız lambası yanıyor. ama onu kitin brc değil tartarini galiba. araba zaman zman ağrıza lambası yakıyor genelde otobanda sıkıştıınca sırınırm. şehir içinde bir miktar sürünce lamba kendiliğinden sönüyor. o şekilde biniyorlar :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)
Servet abi derincedeki FS otogaza baksın abi bir. Faruk usta sorunu çözebilir. İş bu aralar izmit snayiye 2. bir dükkan açıyor AS otogaz diye galiba. Derincedeki yeri liman yolu ile kipa arasında.

Aracı Gölcük'te bıraktım. Gelince gidip baktırayım hele..

tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

telini attıydım özelden gitmeden bi gün önce haber edersen servise iyi olur abi. Ona göre çat kapı gidince biraz bekeltiyorlar :angry: randevulu gel der hep bana :nazar:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bende güvenmediğim ustaya elletmem :nazar: Bu sabah :Gölcükteki akrabada Derince'de iyi bir yer var demişti zati ...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bu ara yeni dükkan da açıyorlar izmit sanayide. yoğun oluyorum sabah derincede öğleden sonra izmitteyim felan dedi. Yani gidip boş dönmeni istemem :angry: ondan haberl igit haberli :nazar:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...