İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Şehit Mustafa Yaman

Geçen gün benimde oldu.. Lpg azlığından dolayı donmuş olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Arkadaşlar araçlarımızdaki anolog hararet göstergesi çokta doğru göstermiyor şöyle ki, ben aracın bilgisayarını gauge testine alıyorum ve anolog hararet göstergesi 90 dereceye geldiğinde araç gerçekte 65 derecelerde olabiliyor bu değeri de yol bilgisayarından görüyorum. lpg ye de yaklaşık bu değerlerde geçiyor yani geçiş ısısı 40 derece olmasına rağmen motor ısısı 60-65 derecelerine geldiğinde LPG regülatörü 40 dereceye ısınmış oluor ve LPG ye geçiyor araç. Ben bu şekilde gözlemledim.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Hareret yükselmesine rağmen geçmiyorsa bence başka sorun vardır. Benim hararet biraz kımıldadıktan sonra lpgye geçiyor. Bu arada 40 dereceye ayarlı.

Durur vaziyette çalışır durumda hararet ibresi az bişey hareketlenince hemen gaza geçiyor.Ancak hareket halinde isem bu soğuklarda belki 3-4 km sonra geçiş oluyor..

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Durur vaziyette çalışır durumda hararet ibresi az bişey hareketlenince hemen gaza geçiyor.Ancak hareket halinde isem bu soğuklarda belki 3-4 km sonra geçiş oluyor..

2-3 gün önce -20 derece gösterdiği gün bile 3 km olmadan gaza geçiyor. Normalde ise 2 km olmadan geçiyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Faruk Usta, yeni şamandıralar eskilerden farklı mı? Eski şamandıralar pompa basıncı yüksek olunca takırdayıp deponun dolduğunu belli eder pompa basıncı yüksek değilse takırdamadan keserdi. bizim arabanın şamandırası mı arızalı anlayamadım şamandıra ne zorlandığını belli ediyor ne de dolumu kesiyor? bu gün boş depoya fulle dedim 47 lik tank hiç ses etmeden 40 litre aldı hatta almaya devam ediyordu? pompada 100 lira yazınca artık kes dedim :D

acaba kaçak vs mi var bi yerde yoksa şamandıra mı sorunludur?

çünkü tüketim olarak da biraz fazla gibi geliyor bana full depo en az 37 litre ile doluyor ve şehir içi 320-330 km gidiyor. ki her depo doldurduğumda 20 liralık da benzin alıyorum. yol bilgisayarı 9-10 litre gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Faruk Usta, yeni şamandıralar eskilerden farklı mı? Eski şamandıralar pompa basıncı yüksek olunca takırdayıp deponun dolduğunu belli eder pompa basıncı yüksek değilse takırdamadan keserdi. bizim arabanın şamandırası mı arızalı anlayamadım şamandıra ne zorlandığını belli ediyor ne de dolumu kesiyor? bu gün boş depoya fulle dedim 47 lik tank hiç ses etmeden 40 litre aldı hatta almaya devam ediyordu? pompada 100 lira yazınca artık kes dedim :D

acaba kaçak vs mi var bi yerde yoksa şamandıra mı sorunludur?

çünkü tüketim olarak da biraz fazla gibi geliyor bana full depo en az 37 litre ile doluyor ve şehir içi 320-330 km gidiyor. ki her depo doldurduğumda 20 liralık da benzin alıyorum. yol bilgisayarı 9-10 litre gösteriyor.

Tankınız 47 lt lik olsuğuna göre 36.8 lt de dolması gerekiyor, siz 37 lt de dolduğunu söylediğinize göre dolumda yada şamandırada sıkıntı yok gibi görünüyor.

Kış olması sebebiyle benzini biraz fazla tüketmeniz de normal karşılanabilir, mart Nisan gibi geçiş ayarınızı yeniden set ederiz onda sıkıntı yok kışın bu şekilde idare edin zararı yok :)

Tüketim için bir uğrayın isterseniz bir kontrol edelim.

İyi pazarlar.

Not: Bu arada kaşkalda Moıl de gaz 2.32 haberin olsun ben oradan alıyorum herkesede tavsiye ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

son depo 40 litre alınca ve şamandıra ses etmeden devam edince içkillendim.

kes demesem pompacı devam ediyordu.

bende 2.33 den aytemiz alıyorum t.çiftlikten. eski arabaylada ordan alıyorum menzil ve performansı iyiydi.

Yorum bağlantısı
Misafir

Lpg' ye geç geçmesi ısı müşirinin arızası olabilir. Ben atiker, tomasetto ve brc kullanmış biri olarak BRC den acayip memnunum. 500 m demeden lpg' ye geçiyor. Tabi Erdekte hava pek soğuk olmuyor :). Ama Ankarada bile 1-1,5 km yi geçmiyodu. Atikerde aynı sorun bende de vardı 6-7 km sonra geçiyodu regülatör ve enjöktörleri değiştirdiler öyle hallolmuştu..

Yorum bağlantısı
Guest Ömer Atasoy

iyi akşamlar arkadaşlar. 2011 model 1,6 focus comfort otomatik arabama lpg taktırmak istiyorum.İlgili arkadaşlardan bu konuda yardım alabilirmiyim? Yetkili servisler garanti kapsamı devam ederek takıyo mu acaba?

Yorum bağlantısı
ALİ ERBİL

merhaba 2005 1.4 16v model fiesta var arabada hava filitresi büğün takdıracagım herkes diyor ki çok yakar kımıleri ise az yakar diyorlar nasıl çok mu farkeder uzman kişilere sormak istedim :)

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

iyi akşamlar arkadaşlar. 2011 model 1,6 focus comfort otomatik arabama lpg taktırmak istiyorum.İlgili arkadaşlardan bu konuda yardım alabilirmiyim? Yetkili servisler garanti kapsamı devam ederek takıyo mu acaba?

Aynı araç mustafa tüfekci kardeşimizde var, referansı kendisinden alabilirsiniz,

Aracınız servis garantisinden çıkıyor (Sadece motoru),

BRC nin 25.000 tl lik garantisi altına giriyor.

Saygılar

merhaba 2005 1.4 16v model fiesta var arabada hava filitresi büğün takdıracagım herkes diyor ki çok yakar kımıleri ise az yakar diyorlar nasıl çok mu farkeder uzman kişilere sormak istedim :)

Performans filtresinden bahsediyorsanız , evet çok yakacağı doğrudur. O agresif sesi duyabilmek için devamlı gaza gelecek ve gaza basacaksınız :D

Yorum bağlantısı

Faruk bey ;

Brc'nin turbo kit denen yeni bi sistemi çıkmış,Yada yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlamış, benim aracım için özellikle bunu tavsiye etti.

Turbo kit pipolu sistem 2,0 motorlarda bunun Yakıt için daha ekonomik olduğunu söyleyen bayii Diğer normal sistemle (yine pipolu)bu sistemin arasında 150 tl gibi bi fark ödersiniz ama buna değer dedi.

Sizinde fikrinizi alabilir miyim Mahsuru yoksa ?

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

@Hakan Kurt

Aracınızın markasını ve kaç HP olduğunu yazmamışsınız ama BRC nin turbo araçlar için zaten taa başından beri kiti var. Yeni çıktığını söyleyen bayinin adını bana mail atarmısınız :(

Normal kitle turbo kitin arasındaki 150 tl lik fark doğru ancak bu kiti biz sıralı sistem çıktığından beri takıyoruz zaten :)

Yorum bağlantısı

Faruk bey belkide ben yanlış anlamışımdır...

Biraz kalabalık bi ortamdı çünkü doğrudur Mutlaka ben yanlış anladım :)

Bu arada aracım ;

2000 model 2,0 130 beygir mondeo ghia.

İlginize tşk'ler Şimdi ben bu araca turbo kitimi takayım ?

Normal kitmi ?

Aracı uzun zaman satmayı düşünmüyorum çünkü...

landi renzo ve brc arasında kalmıştım Brc'de tercihimi yaptım sıra geldi Kit olayına. bunuda sizin yardımınızla yaptırmak daha mantıklı geldi.

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Faruk bey belkide ben yanlış anlamışımdır...

Biraz kalabalık bi ortamdı çünkü doğrudur Mutlaka ben yanlış anladım :)

Bu arada aracım ;

2000 model 2,0 130 beygir mondeo ghia.

İlginize tşk'ler Şimdi ben bu araca turbo kitimi takayım ?

Normal kitmi ?

Aracı uzun zaman satmayı düşünmüyorum çünkü...

landi renzo ve brc arasında kalmıştım Brc'de tercihimi yaptım sıra geldi Kit olayına. bunuda sizin yardımınızla yaptırmak daha mantıklı geldi.

Sorunuza şöyle yanıt vereyim,

1- Aracınızı agresif kullanıyorsanız, 1500 mbar regülatör ve 8mm lik boru tesisatı kullanın.

2- Yok mütevazi kullanıcı iseniz, 1200 mbar lık regülatör ve 6 mm lik boru tesisatı kullanın.

Bu ikisi arasındaki fark HP ile alakalıdır, turbo ile alakalı değildir,

Arada sizinde bahsettiğiniz gibi sadece 150 tl lik fark vardır.

Bana göre 1500 mbar lık tesisatı taktırın ve benzinle aynı performansı yakalayın

Saygılar.

Yorum bağlantısı

Mavidenizler'e bu dediklerinizi aynen ileticem...

o zaman karar kesinlikle turbo kit.

Tekrar tşk ederim...

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Mavidenizler'e bu dediklerinizi aynen ileticem...

o zaman karar kesinlikle turbo kit.

Tekrar tşk ederim...

Yurbo değil (Bu tabir yanlış)

1500 mbar lık kit demek daha doğru olur.

Saygılar

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Faruk Sevgili

Bugün aracıma bindim her zamanki gibi çalışır vaziyette bekledim gaza geçti 15sn gazda çalıştıktan sonra bip bip diye ötmeye başladı.. Stop ettim tanka baktım yarım depo gaz var heralde gaz bitti şamandıra bozuk dedim 20tl lik gaz aldım sonuç yine aynı.. Aracım gaza geçmiyor motor ısındıktan sonra yine denedim yine hüsran bi süre sonra gaz geçişlerinde göstergedeki ikaz ışıkları kırmızıdan turuncuya geçiyor fakat yeşile dönmüyor. Benzinde kullanıyorum aracı sorun nedir sizce.?

BUNUN BİRKAÇ NEDENİ OLABİLİR,

PC YE BAĞLANMADAN NET TANI KOYMAK ZOR, LPG SERVİSİNE GİDEREK YARDIM ALINIZ

Saygılar

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Selamlar Faruk Bey; Sorunumu kısaca özetleyim izninizle ; Aracımda soğuk havada tekleme başladı sonra ateşleme sistemini komple yeniledim sonrasında lpg geçince stop etme eylemi oldu direk ustama gittim program attı lpg de sorun düzeldi arabamın gidişi yakıtı başarılı . Sorunum araba uzun süre bırakınca çalıştığı anda 10 sn sonra teklemeye başlıyor. ve arıza lambası yakıyor , eğer lpg ile 10 km gidip bu esnada da bir kaç defa stop edip tekrar bindiğimde arıza lambası sönüyor. Ustam araba başında kalibrasyon yapıyor tüm değerler yeşil ideal de ama bu sorun 2 3 defa ayar yapmasına rağmen geçmedi .

Benim şahsi kanatim fakir karışım sebebiyle ecu enjektörlerin süresini uzatıyor.bu da arabayı boğuyor. Sizin öneriniz nedir ne yapmalıyım _?

Aracınızın ilk geçiş süresi çok düşük, buhar haline gelmeden gazı gönderiyor buda teklemeye sebep oluyor, benzinden gaza geçiş süresini kontrol ettirin.

saygılar

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Faruk abicim geçiş sıcaklığı 35 derece ama tekleme araba ilk benzin de çalıştıktan 10 sn sonra oluyor gaza basarsam 10 sn sonra bitiyor eğer basmaz isem stop ediyor zor çalışıyor. lpg geçince tekleme söz konusu değil abi

Aracınızın LFT değerleri bozulmuş muhtemelen gazda fakir karışım var. (Sürekli gazda fakir çalışan araçlar çalışma stratejisini zamanla değiştirir ve sabahları zengin yakıt gönderirler) buda aracınızın teklemesine yol açar bu şekilde devam ederseniz zamanla tek marşta çalışmama sorunları başlar. Bu yüzden fazla beklemeden aşağıda yazdıklarımı uygulayınız.

Aracınızı ''tekleme düzelene kadar'' benzinde kullanınız, duruma göre 100 km - 200 km aralığında tekleme bitecek ve aracınız eski sağlığına kavuşacaktır, aracınızı hiç gaza almadan direk bu şekilde LPG servisinize gidiniz ve iyi bir ayar yapmalarını talep ediniz.

saygılar

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Sabri Gökçek

Muhtemelen radyatör suyunuz eksilmiş tamamlayarak tekrar kontrol edin devam ederse servisinize giderek durumu bildirin hallederler :)

Saygılar

uzun zamandır iş yoğınluğundan foruma giremiyordum .gelişmeleri şimdi yazayım. Bu olaydan sonra firmaya ait forumda durumu belirten bi mesaj attım 1 saat sonra dönduler 5 6 tane soru sormuşlar cevaplarını yazdım . Sabah saat 9:15 de aradılar ve ısı sensörümün arızalı olduğunu yenisini yollayacaklarını montaj yapılan serviste takılacağını söylediler. yeni sensör takıldı şimdi araç muhteşem . Başınıza böyle birşey gelirse aklınızda bulunsun .

Yorum bağlantısı
Selçuk Çimen

2001 focus hb kiime tüp taktırmayı düşünüyorum,tavsiye edeceğiniz marka,usta varmı,birde yöntem....

kütahya ya da eskişehirden tavsiye edeceğiniz usta varmı,birde fiyat olarak biliyosanız yardımcı olursanız sevinirim... (1500 a kadar çıkabilirim)

Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir

Yaklaşık bir haftalık periyotta opet-aygaz dan aldığım (2,49TL) 50TL lik 20,08 lt otogaz tam olarak 342 km yol yapıp ikaz ışığını yaktı daha ne kadar gider diye zorlamadım.Yakıtı almadan önce lpg tankı silme boştu.Bana sarfiyat ekonomik geldi ama yorumlarınızı bekliyorum :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yaklaşık bir haftalık periyotta opet-aygaz dan aldığım (2,49TL) 50TL lik 20,08 lt otogaz tam olarak 342 km yol yapıp ikaz ışığını yaktı daha ne kadar gider diye zorlamadım.Yakıtı almadan önce lpg tankı silme boştu.Bana sarfiyat ekonomik geldi ama yorumlarınızı bekliyorum :nazar:

Ciddi bir ölçüm hatası var... Bu kadar az yakması mümkün değil..

Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir

yanlis oldugunu sanmiyorum hocam cunku lgp yi taktirdigimda doldurmam istendi olcumler icin dedigim gibi 50 liralik alindi ve aldigimdaki km yi not etmistim sonuc bu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...