Mehmet İveynat 14 Nisan 2012 Paylaş 14 Nisan 2012 teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. kolay geisin Yorum bağlantısı
Ahmet Karaboğa 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 Bende 14.4.2012 tarihi itibariyle BRC ile LPG'ye geçiş yaptım. Ankara Mocan'da 1500.TL. ye takıldı. Gördüğüm kadarıyla güzel bir işçilik oldu ama önemli olan uzun yıllar sorunsuz binebilmek. İşte ozaman işçiliğin kalitesi ve kitin araca uyumu ortaya çıkıyor. Birde Benzindeki hissedilmeyen sıkıntılar LPG ile iyice gün yüzüne çıkıyor. Benim araçta nadiren de olsa debriyaja basınca yada ışıklarda durduğumda rölanti dalgalanması oldu. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 Abilerim, benim lpg ayarım biraz tutarsız. Benzin kalibrasyonunu bozuyor, araç çekişten düşüyor, gaza bastığımda geç algılıyor ve silkeliyor. Bi süre sonra lpg'de de bunu yapmaya başlıyor ve beyni sıfırlayınca(kutup başlarını sökerek) araç saat gibi ve çok verimli çalışıyor.. Kalibrasyonun nesi arızalıdır acaba? zenginmidir? fakirmidir? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 Faruk beyin başını epey ağrıttım, kurtulduğunu sandı ama daha yeni başlıyoruz CRV ile ilgili çalışmalara başlayacak kendisi.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 Abilerim, benim lpg ayarım biraz tutarsız. Benzin kalibrasyonunu bozuyor, araç çekişten düşüyor, gaza bastığımda geç algılıyor ve silkeliyor. Bi süre sonra lpg'de de bunu yapmaya başlıyor ve beyni sıfırlayınca(kutup başlarını sökerek) araç saat gibi ve çok verimli çalışıyor.. Kalibrasyonun nesi arızalıdır acaba? zenginmidir? fakirmidir? durduk yere kalibrasyon bozulmaz. ateşlemeni kontrol et derim. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 durduk yere kalibrasyon bozulmaz. ateşlemeni kontrol et derim. Mustafa zamanından beri yapıyor. Ateşlemem iyi durumda,bobin kablolar ve bujiler yeni, zaten bi sıkıntı olsaydı beyin sıfırladıkdan sonra da aynı sorunu yaşardım. Ayar yapıldı daha yeni ve yine aynı sonuç. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 bizim arabada da depo yine az almaya başladı. 47 lik tank. 39 lirtre civarı alıyordu şimdi 33 e felan düştü. istasyon kaynaklı bi sorun mu depo bitince farklı yerden alıp deniyecem. 6 litre demek 60 km menzil farkı demek. eski araçtaki kitte de olmuştu benzer bir şey. şamandıra değişmiştik galiba Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Abilerim, benim lpg ayarım biraz tutarsız. Benzin kalibrasyonunu bozuyor, araç çekişten düşüyor, gaza bastığımda geç algılıyor ve silkeliyor. Bi süre sonra lpg'de de bunu yapmaya başlıyor ve beyni sıfırlayınca(kutup başlarını sökerek) araç saat gibi ve çok verimli çalışıyor.. Kalibrasyonun nesi arızalıdır acaba? zenginmidir? fakirmidir? Büyük ihtimalle fakir karışımdır. iyi bir kalibrasyon gerekir. Bende 14.4.2012 tarihi itibariyle BRC ile LPG'ye geçiş yaptım. Ankara Mocan'da 1500.TL. ye takıldı. Gördüğüm kadarıyla güzel bir işçilik oldu ama önemli olan uzun yıllar sorunsuz binebilmek. İşte ozaman işçiliğin kalitesi ve kitin araca uyumu ortaya çıkıyor. Birde Benzindeki hissedilmeyen sıkıntılar LPG ile iyice gün yüzüne çıkıyor. Benim araçta nadiren de olsa debriyaja basınca yada ışıklarda durduğumda rölanti dalgalanması oldu. 1000 km bakımına gittiğinizde durumu kendilerine söylerseniz yardımcı olurlar, selamlarımı da iletin ) Faruk beyin başını epey ağrıttım, kurtulduğunu sandı ama daha yeni başlıyoruz CRV ile ilgili çalışmalara başlayacak kendisi.. Rica ederim, başım üstüne bizim arabada da depo yine az almaya başladı. 47 lik tank. 39 lirtre civarı alıyordu şimdi 33 e felan düştü. istasyon kaynaklı bi sorun mu depo bitince farklı yerden alıp deniyecem. 6 litre demek 60 km menzil farkı demek. eski araçtaki kitte de olmuştu benzer bir şey. şamandıra değişmiştik galiba Normalde 36 lt de yakıt alımını durdurmanız gerekiyordu mustafa bey 39 lt çok fazla şamandıraya zarar verebilirsiniz, tırıtırt yaptırtmayın. Düzelmezse bekleriz 1 Yorum bağlantısı
Mehmet İveynat 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 dun ankara mavi denizlerde aracıma brc my 11 taktırdım. sagolsunlar tüm çalışanlar ilgilendi. daha 40 km yaptım ve bi sıkıntı yok. sadece 5. vites 95 km/h hız civarında 2 kere tekleme yaptı. aracım sisteme alısınca normale doner sanırım. ne kadar yaptığını test edemedim henüz. yakın bi zamanda hem benzini hem gazı fulleyip ne kadar yaptıgını hesaplayacagım. umarım iyi bir sonuc alırım 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 dun ankara mavi denizlerde aracıma brc my 11 taktırdım. sagolsunlar tüm çalışanlar ilgilendi. daha 40 km yaptım ve bi sıkıntı yok. sadece 5. vites 95 km/h hız civarında 2 kere tekleme yaptı. aracım sisteme alısınca normale doner sanırım. ne kadar yaptığını test edemedim henüz. yakın bi zamanda hem benzini hem gazı fulleyip ne kadar yaptıgını hesaplayacagım. umarım iyi bir sonuc alırım Aracın kalibrayonunu yolda giderken yaptırın. Tuncay Bey (mavi denizlerin patronu) size yardımcı olacktır. Ancak hafta içi salı, çarşamba ve perşembe günleri giderseniz yoğunlukları biraz daha az olabiliyor. Birde öğlen arasında gitmeyin. Öncesinde veya sonrasında gidin Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Normalde 36 lt de yakıt alımını durdurmanız gerekiyordu mustafa bey 39 lt çok fazla şamandıraya zarar verebilirsiniz, tırıtırt yaptırtmayın. Düzelmezse bekleriz Hİç tırt-tırt yaptırmıyorum. hatta ilk fullemelerde sesini çıkarmadan 38-39 alınca acaba kaçak mı var diye şüphelenmiştim. çünkü gazı kesmiyordu ve zorlama seside yapmıyordu. şimdi 33 olunca şamandıra hiç zorlanma sesi vs yapmadan çat diye kesiyor. aldığım istasyonda depo %85 den fazla doldurmayınız yazmış basıncı ona göre ayarlı galiba diye düşünmüştüm. 47 nin %85 i zaten 38 39 litre ediyor. istasyon basıncı düşürdü galiba hep aynı yerden aldığım için bu depoyu başka yerden alıp deniyecem depoyu tamamen rolantide benzine geçene kadar bitirip Yorum bağlantısı
Ümit Çalık 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Selamlar geçen hafta aracıma BRC pipolu sistem montajı yaptırdım.Şimdilik performansta bir sorun yaşamadım,arıza ışığımda yanmadı.Benim sizlere sorum şu aracın yol bilgisayarı şu anda benzine göremi çalışmalı lpg ye göremi?Benim aracım lpg aldığımda yol bilgisayarı hala benzin değerini gösteriyor, benzinden eksiliyormuş gibi değer veriyor fakat benzin ibresi olduğu yerde çakılı duruyor.LPG aldığımda yol bilgisayarı aynı benzinde olduğu gibi lpg ile ortalama kaç km yol yapabileceğimi göstermesi gerekmezmi? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Nisan 2012 Paylaş 17 Nisan 2012 Faruk bey, sizinle görüştüğümden bu yana 700 km civarında benzinle sürüş yaptım aracı ( hata lambası kutup başını sökmeme rağmen silinmedi, bende bakmadım ne olduğuna ) Benzin ile karma 8,2 litre ile aracım geziyor. Bu durumda biraz daha gezeceğim. Size uğramadan haberleşiriz zaten. Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 Faruk bey, sizinle görüştüğümden bu yana 700 km civarında benzinle sürüş yaptım aracı ( hata lambası kutup başını sökmeme rağmen silinmedi, bende bakmadım ne olduğuna ) Benzin ile karma 8,2 litre ile aracım geziyor. Bu durumda biraz daha gezeceğim. Size uğramadan haberleşiriz zaten. bence bu arada arıza lambasını sildirin öyle gezin , yine yanarsa da müdahale etmeye zamanınız kalmış olur. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Nisan 2012 Paylaş 18 Nisan 2012 bence bu arada arıza lambasını sildirin öyle gezin , yine yanarsa da müdahale etmeye zamanınız kalmış olur. Bu gün neyin hata lambasını yaktığını tespit ettim. Katalitik konvertör çıkışını takip eden sensörün ısıtıcısı bozulmuş. Caterpillar Forklift'lerde kullandığım Benzin-LPG emisyon sensörü takıp hatayı giderdim. Şimdilik çalışıyor, bi depo daha bitireyim, haber vereceğim tekrar. Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 Bu gün neyin hata lambasını yaktığını tespit ettim. Katalitik konvertör çıkışını takip eden sensörün ısıtıcısı bozulmuş. Caterpillar Forklift'lerde kullandığım Benzin-LPG emisyon sensörü takıp hatayı giderdim. Şimdilik çalışıyor, bi depo daha bitireyim, haber vereceğim tekrar. Süpersiniz Yorum bağlantısı
Ahmet Karaboğa 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 BRC yi taktırmaya giderken otobanda benzinde devir saatti 3250, hız 125 km idi, BRC takıldı geri dönerken gazda devir saati 3250, hız 122 km. Ayrıca hızı 150 km çıkardım araçta hiçbir değişiklik ve anormallik yok. Sadece ışıklarda ve durmak için debriyaja bastığımda nadiren rölanti 500 devire yaklaşıyor ve toparlıyor, zannedersem rölanti ve boğaz kelebeği temizliği zamanı gelmiş araç 92.000 km.de Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 BRC yi taktırmaya giderken otobanda benzinde devir saatti 3250, hız 125 km idi, BRC takıldı geri dönerken gazda devir saati 3250, hız 122 km. Ayrıca hızı 150 km çıkardım araçta hiçbir değişiklik ve anormallik yok. Sadece ışıklarda ve durmak için debriyaja bastığımda nadiren rölanti 500 devire yaklaşıyor ve toparlıyor, zannedersem rölanti ve boğaz kelebeği temizliği zamanı gelmiş araç 92.000 km.de BRC niz hayırlı olsun Yorum bağlantısı
Ahmet Karaboğa 19 Nisan 2012 Paylaş 19 Nisan 2012 BRC niz hayırlı olsun Teşekkürler Faruk Bey Yorum bağlantısı
Mehmet İveynat 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Merhaba. Brc yi taktirali 15 gun oldu 1000 km yi tamamladim. Son fulledigimde benzin+gaz 415 km gittim. Bunun yaklasik 30 km si benzinde idi. Benzin+gaz ortalama yakit tuketimi km de 23 kurus, gazla kullandigim 385 km lik kisminda ise km de 22.2 kurus yakti. Lpg den oncesine gore %30 tasarruf ediyorum. Bu oran iyi midir? Bir de motorun lpg ye gecis derecesini 35 e ayarladiklarini soylediler ama simdiki hava sicakliginda lpg ye 1.1-1.2 km de geciyor bu normal midir? Tekrar ayarlatmam gerekir mi? Son sorum; 120 km/h ile sabit hizla giderken hafif bi rampada bile devir kaybediyor. Yaklasik 100 metrelik hafif rampada hizin 115-116 ya dusuyor. Bu durum icin ne yapmam gerekir? Simdiden tesekkurler Yorum bağlantısı
Engin Ünal 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Merhaba. Brc yi taktirali 15 gun oldu 1000 km yi tamamladim. Son fulledigimde benzin+gaz 415 km gittim. Bunun yaklasik 30 km si benzinde idi. Benzin+gaz ortalama yakit tuketimi km de 23 kurus, gazla kullandigim 385 km lik kisminda ise km de 22.2 kurus yakti. Lpg den oncesine gore %30 tasarruf ediyorum. Bu oran iyi midir? Bir de motorun lpg ye gecis derecesini 35 e ayarladiklarini soylediler ama simdiki hava sicakliginda lpg ye 1.1-1.2 km de geciyor bu normal midir? Tekrar ayarlatmam gerekir mi? Son sorum; 120 km/h ile sabit hizla giderken hafif bi rampada bile devir kaybediyor. Yaklasik 100 metrelik hafif rampada hizin 115-116 ya dusuyor. Bu durum icin ne yapmam gerekir? Simdiden tesekkurler Tasarruf tasarruftur.LPG de biraz güç kaybı oluyor. Yaz için bence 35 fazla benimki 25 derecede ilk çalıştırmada motor soğuk olduğunda bile 15-20 sn.de falan lpg ye geçiyor. Şimdilik problem yaratmıyor ama 30 yaptırıcam. Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Merhaba. Brc yi taktirali 15 gun oldu 1000 km yi tamamladim. Son fulledigimde benzin+gaz 415 km gittim. Bunun yaklasik 30 km si benzinde idi. Benzin+gaz ortalama yakit tuketimi km de 23 kurus, gazla kullandigim 385 km lik kisminda ise km de 22.2 kurus yakti. Lpg den oncesine gore %30 tasarruf ediyorum. Bu oran iyi midir? Bir de motorun lpg ye gecis derecesini 35 e ayarladiklarini soylediler ama simdiki hava sicakliginda lpg ye 1.1-1.2 km de geciyor bu normal midir? Tekrar ayarlatmam gerekir mi? Son sorum; 120 km/h ile sabit hizla giderken hafif bi rampada bile devir kaybediyor. Yaklasik 100 metrelik hafif rampada hizin 115-116 ya dusuyor. Bu durum icin ne yapmam gerekir? Simdiden tesekkurler 1000 km bakımına gittiğinizde asıl kalibrasyon yapılacak, daha önceki ayar kaba ayardı diyebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Faruk bey geçiş ısısının 25 derece olmasının zararı varmı motorda hiç bir anormallik olmuyor tekleme , öksürme vs.vs. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Benim ayarı yapamadı. 2kere gittim. Bi dahada gitmem. Bir depoda 250km'de gaz bitiyor (55'lik tank) dediğimde ise Hakkatten çok yakıyormuş diyor ve Düzelir ayar yapalım Ayarı yapıyor Sadece 3 4dakika otomatik ayar yapıyor Yol testi? Her devirde farklı test? Bunda gerek yok diyorlar. Geçişi bile maşallah 5 6dakikada ancak geçiyor bu havalarda bile. Yorum bağlantısı
Recommended Posts