İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Sabahattin Görgülü

41 lt. bir tankı fullediğinde şamandıranın ölçeği tam dolu gösterirken gaz aldığın pompa 33- 34 litre göstermesi normal midir? Yoksa şamandırada bir sorun mu var. Bir de daha 1 senelik bir tank, gaz doldurulurken şamandıradan (tır tır) ses gelmesi onun bozulduğunun göstergesi midir? Cevap verirseniz sevinirim

Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

33-34 litre güvenli dolum ölçeğine denk geliyordur sizde, o yüzden o miktar dolduğunda tank kapanır, o ses de onun sesidir. Sese rağmen devam edilirse sorun olur mu bilmiyorum ama uzun yola gideceğim zaman ses gelse de yakıtı kesmeyip alabildiğini almasını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Almanız gereken yakıt miktarı tank kapasitesinin %80'dir. Sonrasında ses gelmeye başlar. benim depo 45 litre ve her zaman 36 litrede ses gelmeye başlar. Bazen elemanların işi olduğundan başka araca bakmaya gidince ses gelmeye başlar başlamaz ben hemen gaz dolumunu keserim. Olması gereken budur.

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Almanız gereken yakıt miktarı tank kapasitesinin %80'dir. Sonrasında ses gelmeye başlar. benim depo 45 litre ve her zaman 36 litrede ses gelmeye başlar. Bazen elemanların işi olduğundan başka araca bakmaya gidince ses gelmeye başlar başlamaz ben hemen gaz dolumunu keserim. Olması gereken budur.

Bilinçli kullanıcı :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü

Yalnız şunu ifade edeyim ki, 41 litrelik deponun %80'i zaten 32-33 litreye mukabil geliyor. Dolayısıyla depodan gelen ses de 30-33 litre arasında başlıyor daha da almıyor zaten. Bu durumda bu tanka kaç litre benzin koymak gerek bu soru akla geliyor

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yalnız şunu ifade edeyim ki, 41 litrelik deponun %80'i zaten 32-33 litreye mukabil geliyor. Dolayısıyla depodan gelen ses de 30-33 litre arasında başlıyor daha da almıyor zaten. Bu durumda bu tanka kaç litre benzin koymak gerek bu soru akla geliyor

Lpg demek istediniz galiba. Ses gelince almıyorsa zorlamamak gerekir. Bende ses gelmeye başladktan sonra da dolum yapılabiliyor. Hatta ilk başlarda yanlış yorumlar nedeniyle 45 litre depoya 42 litre kadar lpg aldım. Ses geldiği halde devam etmişlerdi. Ama doğrusu ses gelmeye başlayınca kesmektir. Ses gelince zaten fazlasını almıyorsa ne güzel.

Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü

Lpg demek istediniz galiba. Ses gelince almıyorsa zorlamamak gerekir. Bende ses gelmeye başladktan sonra da dolum yapılabiliyor. Hatta ilk başlarda yanlış yorumlar nedeniyle 45 litre depoya 42 litre kadar lpg aldım. Ses geldiği halde devam etmişlerdi. Ama doğrusu ses gelmeye başlayınca kesmektir. Ses gelince zaten fazlasını almıyorsa ne güzel.

Doğru lpg demek istemiştim. Size yazdığım bu mesajdan sonra bu işten anlayan bir arkadaşla karşılaştım.Tankın ihtiyaten otomatik olarak bu şekilde ayarlanımış olabileceğinden bahsetti. Yani depo %80'i bulunca otomotik olarak gaz alışını durduruyor olabilir dedi.

Teşekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ertan Erdoğan

Merhaba abilerim arkadaşlarım

bu gün cem ışık abimden aldığım mk3 mondeoya brc marka lpg kiti uygulamış bulunuyoruz inşallah sorunsuz uzun yıllar hizmet verir yorumlarınızı bekliyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Merhaba abilerim arkadaşlarım

bu gün cem ışık abimden aldığım mk3 mondeoya brc marka lpg kiti uygulamış bulunuyoruz inşallah sorunsuz uzun yıllar hizmet verir yorumlarınızı bekliyorum :)

Aracınızın konusunu bekliyoruz ;) Hayırlı uğurlu olsun hem LPG hemde Mondeo

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Erdoğan

Aracınızın konusunu bekliyoruz ;) Hayırlı uğurlu olsun hem LPG hemde Mondeo

inşallah en kısa zamanda :)

Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan

değerli arkadaşlar bi konuda sizden bilgi alacaktım.

arabam 2011 my fiesta 1.25 brc my-11 sıralı sistem tüp takılı.geçen gün gaz filtresini değiştirmeye gittiğimde usta tüpün bi ayarını açtı.Aslında bana da sordu açayımmı diye ben bilmediğim için sen bilirsin ustam nasıl iyi olursa ona göre yap dedim.

Ustanın sölediği şey araba belli bi miktar benzin püskürtecekmiş siboplara 1.25 motorlar çabuk ısındığından dolayı sibopların yanmasını felan engelleyecek dedi.şu an arabam tüplü olmasına rağmen genelde benzinde almaktayım.Sizce bu ayara gerek var mı ? yoksa eskisi ayarına geri mi yaptırsam ne önerirsiniz ???

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aracı öyle uzun süre yüksek devirde kullanmıyorsanız kapattırın.

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Bence VSR sisteminizi kapattırmayın aktif kalsın.

Ancak ani hızlanmalar (agresif kullanım) dan uzak durun .

Bu sistem 4000 devirin üzerine çıkarken manifold basıncınında 500 mbar.ı aşması durumunda devreye girer. Yoksa mütevazi hızlanarak devamlı 4000 devirin üzerinde gitseniz de aktif olmaz.

Motorunuz ani hızlanma ani yavaşlama ve sonrası tekrar ani hızlanmalarda yüksek ısı üretir bu durumda VSR sistemi aracınızı korur.

Saygılar

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal

merhabalar,

99 model ford mondeo ghia düz vites aracım var üzerinde ise 2008 yılında 116 binde taktırdıgım BRC sequent 24 my 07 lpg kiti mevcut ancak bu zamana kadar sorunsuz kullandığım kitte bir sorun var,sorunum ise araç normal benzinde çalışıyor kesiciler devreye giriyor ancak araba gaza geçmiyor benzinle yürüyor rolantıdeykende aynısı tahmınen 2 dk içinde dıt dıt diye öterek benzine alıyor kendini,lpg kitini taktırdığım ankara ivedikteki merkez yaldızlar otogazda bilgisayara bağlandığında basıncın çok az geldiği görülüyor 190-250 mbar arası değişiyor sistemde,usta beyin arızalı sistemde şase olabilir dedi ancak bana çok mantıksız geliyor çünkü beyin testte sağlam çıktı,aracımın hiçbir yeriyle oynanmadı elektrik tesisatı vs. en son depo bitirdikten sonra bu arıza oldu,son depoyla şehir içi 42 litre gazla 380 km yol yaptım,şunuda söleyim araç içindeki tuş çalısıyor gaz benzın geçişlerini yapıyor ama benzinden gaza geçtiğinde kırmızı ışık yeşile dönmüyor,gaz filitrelerimde 142 binde değişti bakımı yapıldı,sizce sorunum ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.saygılarımla

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

merhabalar,

99 model ford mondeo ghia düz vites aracım var üzerinde ise 2008 yılında 116 binde taktırdıgım BRC sequent 24 my 07 lpg kiti mevcut ancak bu zamana kadar sorunsuz kullandığım kitte bir sorun var,sorunum ise araç normal benzinde çalışıyor kesiciler devreye giriyor ancak araba gaza geçmiyor benzinle yürüyor rolantıdeykende aynısı tahmınen 2 dk içinde dıt dıt diye öterek benzine alıyor kendini,lpg kitini taktırdığım ankara ivedikteki merkez yaldızlar otogazda bilgisayara bağlandığında basıncın çok az geldiği görülüyor 190-250 mbar arası değişiyor sistemde,usta beyin arızalı sistemde şase olabilir dedi ancak bana çok mantıksız geliyor çünkü beyin testte sağlam çıktı,aracımın hiçbir yeriyle oynanmadı elektrik tesisatı vs. en son depo bitirdikten sonra bu arıza oldu,son depoyla şehir içi 42 litre gazla 380 km yol yaptım,şunuda söleyim araç içindeki tuş çalısıyor gaz benzın geçişlerini yapıyor ama benzinden gaza geçtiğinde kırmızı ışık yeşile dönmüyor,gaz filitrelerimde 142 binde değişti bakımı yapıldı,sizce sorunum ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.saygılarımla

Basınç müşürü arızalıdır onu kontrol ettirin.

Aracınızda yeterli gaz olsa bile bu müşür arızalı ise araçta gaz yokmuş gibi aracı benzine atar ve yine gazınız olduğu halde depoda gaz yokmuş gibi basıncı düşük gösterir.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
özgür Aksungur

Acaba İstanbul Anadolu yakasında MTM takan programı (CD si ) elinde bulunan bir servis biliyormusunuz acaba

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal

Basınç müşürü arızalıdır onu kontrol ettirin.

Aracınızda yeterli gaz olsa bile bu müşür arızalı ise araçta gaz yokmuş gibi aracı benzine atar ve yine gazınız olduğu halde depoda gaz yokmuş gibi basıncı düşük gösterir.

Saygılar.

basıç sensörü,ısı sensörü,beyin hepsi denendi fakat sonuç yine aynı,enjektörler çalışmıyormuş salı günü tesisat kontrol edilecek

Yorum bağlantısı
Mehmet İveynat

merhaba. nisandan beri brc my 12 kullanıyorum. yakıtta baya bir tasarruf ettim. ama motor soğukken benzinde çalıştığında tekleme yapıyor son iki aydır. gaza geçince normal calışıyor. motor ısındıktan sonra lpg yi kapattım. benzinde tekrar denedim. motor sıcakken tekleme yapmadığını gördüm.. bu durum normal midir yoksa benzin yakıt sistemimde bi sorun mu vardır? bir de lpg sisteminin filtresi ne kadar zamanda yada kac km'de bir değiştirilmesi gerekir ve ortalama fiyatı nedir? şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Yusuf Esin

Herkese merhabalar,

Mübarek Ramazan ayınız kutlu olsun.

BRC My11 pipolu sistem montajı yaptırdım. Arabam 1.6i Focus 2004 model. Yaklaşık olarak 4 bin km oldu çok şükür bir sorun yok. Sadece dikkatimi celbeden bir durum var.

Uzun yolda araba sürekli gazda kalmasına ve yalnızca 10 dk.lık 2 mola vermeme rağmen 600 km boyunca 10 ila 5 litre arası bir benzin tüketimim oldu. Aracın yüklü olması ve biraz yolda süratli kullanmamın bunda bir etkisi var mıdır? Bazı sistemlerde belli bir devirden sonra gazla birlikte benzinde püskürtülüyor diye birşeyler duymuştum. Eğer böyle birşey varsa bu iptal ettirilebilir mi?

Aracımız LPG de de çalışsa benzin pompası haliyle çalışmaya devam ediyor. benzin motor geliş hattı geri dönüş hattından daha kalın, dolayısıyla hattın geri dönüşünde bir daralma oluyor. Pompa belli bir basınç altında çalışıyorsa ve sistemde hiç benzin kullanılmıyorsa basınçtan kaynaklı kaçaklar da bu kayba neden olabilir mi?

Daha önce Benzin Pompası Zaman Rölesi diye bir şey duymuştum. Bu cihaz belli aralıklar ile pompayı susturarak dinlenmesini sağlıyordu. Böyle bir cihazı taktırmak hem pompanın selameti hemde gereksiz benzin sarfiyatının engellenmesi için faydalı olabilir mi? yoksa daha çok zarar mı getirir?

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

merhaba. nisandan beri brc my 12 kullanıyorum. yakıtta baya bir tasarruf ettim. ama motor soğukken benzinde çalıştığında tekleme yapıyor son iki aydır. gaza geçince normal calışıyor. motor ısındıktan sonra lpg yi kapattım. benzinde tekrar denedim. motor sıcakken tekleme yapmadığını gördüm.. bu durum normal midir yoksa benzin yakıt sistemimde bi sorun mu vardır? bir de lpg sisteminin filtresi ne kadar zamanda yada kac km'de bir değiştirilmesi gerekir ve ortalama fiyatı nedir? şimdiden teşekkürler.

Aracınızın LFT değerleri bozulmuş, Aracınızı 150-200 km kadar benzinde kullanırsanız bu teklemenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Aracınız düzeldikten sonra servisinize (LPG) giderek yeniden ayar yaptırın eski ayarınız biaz ''Fakir'' ayarlanmış bu sorunu yaşatır :)

Yeni ayardan sonra böyle bir sorun yaşamazsınız.

Saygılar.

Herkese merhabalar,

Mübarek Ramazan ayınız kutlu olsun.

BRC My11 pipolu sistem montajı yaptırdım. Arabam 1.6i Focus 2004 model. Yaklaşık olarak 4 bin km oldu çok şükür bir sorun yok. Sadece dikkatimi celbeden bir durum var.

Uzun yolda araba sürekli gazda kalmasına ve yalnızca 10 dk.lık 2 mola vermeme rağmen 600 km boyunca 10 ila 5 litre arası bir benzin tüketimim oldu. Aracın yüklü olması ve biraz yolda süratli kullanmamın bunda bir etkisi var mıdır? Bazı sistemlerde belli bir devirden sonra gazla birlikte benzinde püskürtülüyor diye birşeyler duymuştum. Eğer böyle birşey varsa bu iptal ettirilebilir mi?

Aracımız LPG de de çalışsa benzin pompası haliyle çalışmaya devam ediyor. benzin motor geliş hattı geri dönüş hattından daha kalın, dolayısıyla hattın geri dönüşünde bir daralma oluyor. Pompa belli bir basınç altında çalışıyorsa ve sistemde hiç benzin kullanılmıyorsa basınçtan kaynaklı kaçaklar da bu kayba neden olabilir mi?

Daha önce Benzin Pompası Zaman Rölesi diye bir şey duymuştum. Bu cihaz belli aralıklar ile pompayı susturarak dinlenmesini sağlıyordu. Böyle bir cihazı taktırmak hem pompanın selameti hemde gereksiz benzin sarfiyatının engellenmesi için faydalı olabilir mi? yoksa daha çok zarar mı getirir?

Teşekkürler...

2004 modellerde benzin gönderme stratejisi aktif edilmiyor, belki ihtiyaten aktif etmişlerse bile bu VSR menüsünü pasif ettirebilirsiniz. Sizin motorunuzda sorun yok.

Pompa durdurmaya gerek yok.

Aracınızda benzin kaçağı yok olsaydı zaten burada koku yu konuşuyor olurduk :)

Saygılar

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Aracınızın LFT değerleri bozulmuş, Aracınızı 150-200 km kadar benzinde kullanırsanız bu teklemenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Aracınız düzeldikten sonra servisinize (LPG) giderek yeniden ayar yaptırın eski ayarınız biaz ''Fakir'' ayarlanmış bu sorunu yaşatır :)

Yeni ayardan sonra böyle bir sorun yaşamazsınız.

Saygılar.

Tabi benzinde kullandıktan sonra aracı lpg'ye almadan gidin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bu aralar bişi dikkatimi çekti...

Mesela yokuş aşağı giderken o/d kapattığımda Benzine geçiyor Ama Sesli ikaz vermeden.

Tekrar o/d bastığımda lpg'ye geçiyor.

Ayrıca yokuş yukarı tam gaz kalkarsam o zamanda aynını yapıyor.

Basınçlamı ilgili bu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu aralar bişi dikkatimi çekti...

Mesela yokuş aşağı giderken o/d kapattığımda Benzine geçiyor Ama Sesli ikaz vermeden.

Tekrar o/d bastığımda lpg'ye geçiyor.

Ayrıca yokuş yukarı tam gaz kalkarsam o zamanda aynını yapıyor.

Basınçlamı ilgili bu?

Olabilir. Yüksek devirlerde Benzin takviyesi yapılmış.. Bunun için yazılımda oynama yapılması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Yok en sonunda götürecem atacam arabayı mavidenizlere( iç anadolu bölge bayiisi Brc) Al diyecem ne yapıyorsan yap düzelt Yada sök kitimi ver paramı.

Depo 55lik 43 lt alıyor,33ten itibaren ötmeye başlıyor zır zır zır...

Şamandıra dediler değişti,hala aynı.

Adama telefonda hala aynı dediğimde ise ; Mümkünatı yok olmaz diyor.

Yalanmı söyliyecem sana?

Getir dolduralım bende göreyim diyor.

ee doldurduk sesi duydun İçindeki gazı ne yapacaz Değiştirmen için bi parçayı depodan? Kullanırsın depoyu boşaltırsın bi daha gelirisn.

Oldu İşyeri benim ya İstediğim zaman çıkıp girebiliyorum sanki.!

Takıldı takılalı zaten çok yakıyor.

Sıkıldım artık!

Keşke 1600ü bunu değilde 300 daha koyup Prince taksaydım ya...

tarihinde Hakan Kurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yok en sonunda götürecem atacam arabayı mavidenizlere( iç anadolu bölge bayiisi Brc) Al diyecem ne yapıyorsan yap düzelt Yada sök kitimi ver paramı.

Depo 55lik 43 lt alıyor,33ten itibaren ötmeye başlıyor zır zır zır...

Şamandıra dediler değişti,hala aynı.

Adama telefonda hala aynı dediğimde ise ; Mümkünatı yok olmaz diyor.

Yalanmı söyliyecem sana?

Getir dolduralım bende göreyim diyor.

ee doldurduk sesi duydun İçindeki gazı ne yapacaz Değiştirmen için bi parçayı depodan? Kullanırsın depoyu boşaltırsın bi daha gelirisn.

Oldu İşyeri benim ya İstediğim zaman çıkıp girebiliyorum sanki.!

Takıldı takılalı zaten çok yakıyor.

Sıkıldım artık!

Keşke 1600ü bunu değilde 300 daha koyup Prince taksaydım ya...

BRC den bu kadar çeken ilk seni gördüm Hakan.Burada bir çok arkadaşım aracında BRC var ve çok memnunlar. Hiç sanayiye gittiklerini bilmem. Yakıt olarak hepside çok memnun. Bence senin ustada bir sorun var Hakan. Bekle istersen beraber gideriz birgün :D Ben sabır küpü oldum biliyorsun :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...