İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Okan İmecik

İşlem akşam yapıldı abi...

İçindeki gazı bitirmemi bekliyorlar Tantkta değişecek.

Sonra tekrar ayar ve o zaman bakacaz.

Aynen bayiinin dediği gibi.

1500mbar regülatör

8lik boru.

my11 beyin.

my 07 kit, 1200 mbar regülatör ve 69 bin km'de sıfır sorun :nazar:

bu ıkı kıtın yakıt tuketımınde fark varmı.??1200mbarlıkta guc kaybı varmı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

bu ıkı kıtın yakıt tuketımınde fark varmı.??1200mbarlıkta guc kaybı varmı?

Ben 2009'da brc taktırmadan önce 2-a forumda sormuştum, bana söyledikleri turuncu renkli enjektör ve 1500 mbarlık regülatördü. Sonra lpg taktırdığım yere gittim ve ne takacaklarını sorduğumda enjektör aynı ama 1200 mbarlık regülatör takacakları söylemişlerdi. Bana 1500 mbarlık regülatörle çok yakacağını, 1200 mbarlık regülatörle tüketimin çok iyi olacağını ama tercihin bana ait olduğunu söylediler. Ben de eğer bir sıkıntı olursa anında gelirim ve 1500 mbarlık regülatörü bedelsiz takarsınız diyerek 1200 mbarlık regülatörü taktırdım.

Şimdiye kadar 69.000 km kullandım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadığım gibi tüketiminden oldukça memnunum. Herhalde 45-50 bin kmdir de ayar yaptırmıyorum.

1200 mbarlıkta güç kaybı var mı sorusuna gelirsek;

İlk taktırdığım zamanlarda çok deneme yaptım, 2. ve 3. viteste yokuş çıkarken lpg-benzin geçişi yaparak fark var mı hissetmeye çalıştım, 5000+ devirlerde yine geçiş yaparak farkı hissetmeye çalıştım ama fark hissetmemiştim. Uzun süreli benzin kullanımlarım oldu. Şimdi ki fikrim ise kesinlikle fark var. Ve bu fark sadece benim araca veya bu kite/regülatöre bağlı bir kayıp değil. Kullandığım bir kaç tane daha lpgli araç oldu, hepsinde de güç kaybı var. Ama normal kullanımda bu kayıp kayda değer bir kayıp değil.

Bu kaybı ortaya koymak için dyno verisi lazım ama lpg takan firmalarla bağlantılı dynolar değil. Yoksa lpg sonrası güç artışı olan araçlar bile çıkartabiliyorlar.

Özet geçersek ben 1200 mbarlık regülatör takılı kitimden son derece memnunum. Performans olarak normal bir kullanıcı tatmin ettiği gibi tüketim olarak da çok güzel.

Şehir dışı 110-120 arası dolu araçla 8-8,5 litre lpg'yi geçmiyor. Dikkat edersem 7,5 litreye kadar düşebiliyorum.

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

Ben 2009'da brc taktırmadan önce 2-a forumda sormuştum, bana söyledikleri turuncu renkli enjektör ve 1500 mbarlık regülatördü. Sonra lpg taktırdığım yere gittim ve ne takacaklarını sorduğumda enjektör aynı ama 1200 mbarlık regülatör takacakları söylemişlerdi. Bana 1500 mbarlık regülatörle çok yakacağını, 1200 mbarlık regülatörle tüketimin çok iyi olacağını ama tercihin bana ait olduğunu söylediler. Ben de eğer bir sıkıntı olursa anında gelirim ve 1500 mbarlık regülatörü bedelsiz takarsınız diyerek 1200 mbarlık regülatörü taktırdım.

Şimdiye kadar 69.000 km kullandım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadığım gibi tüketiminden oldukça memnunum. Herhalde 45-50 bin kmdir de ayar yaptırmıyorum.

1200 mbarlıkta güç kaybı var mı sorusuna gelirsek;

İlk taktırdığım zamanlarda çok deneme yaptım, 2. ve 3. viteste yokuş çıkarken lpg-benzin geçişi yaparak fark var mı hissetmeye çalıştım, 5000+ devirlerde yine geçiş yaparak farkı hissetmeye çalıştım ama fark hissetmemiştim. Uzun süreli benzin kullanımlarım oldu. Şimdi ki fikrim ise kesinlikle fark var. Ve bu fark sadece benim araca veya bu kite/regülatöre bağlı bir kayıp değil. Kullandığım bir kaç tane daha lpgli araç oldu, hepsinde de güç kaybı var. Ama normal kullanımda bu kayıp kayda değer bir kayıp değil.

Bu kaybı ortaya koymak için dyno verisi lazım ama lpg takan firmalarla bağlantılı dynolar değil. Yoksa lpg sonrası güç artışı olan araçlar bile çıkartabiliyorlar.

Özet geçersek ben 1200 mbarlık regülatör takılı kitimden son derece memnunum. Performans olarak normal bir kullanıcı tatmin ettiği gibi tüketim olarak da çok güzel.

Şehir dışı 110-120 arası dolu araçla 8-8,5 litre lpg'yi geçmiyor. Dikkat edersem 7,5 litreye kadar düşebiliyorum.

bende bugun konustum aynı senın gıbı abi 1500 mbar olacak dedıler ve 1500 mbar ellerınde yokmus sparıs cektıler.olmassa bende gıdeyım sızın gıbı 1200mbarlık regulatoru takın sıkıntı olursa degıstırırsınız dıyeyım bari.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Şu değerli görünce opelim aklıma geldi :(

Bunde nerde bu değerler. 9 lt veya 10 lt bile bize yeter :D

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

98 mondeoma brc taktıracagım fakat1200 mbarlık mı regulatör taktırmalıyım 1500 mbarlık mı ıkısı arasında yakıt tuketımı farkı varmı.bır ıkı abımızden tavsıye aldım burdan fakat daha fazla uyemıze duyurabılmek ıcın actım konuyu.

Yorum bağlantısı
Guest Gökhan Çelik.

Merhabalar...

Bende yaklaşık 10 gün önce yeni aldığım 2004 model 1.4 fiesta comfort aracıma brc my11 lpg taktirdim henüz 150 km yol yaptım ama gostergede tek ışık yanmaya basladi. Yani benzinden fazla yakıyor gibi. Ilk 1000 km de normal olduğu söyleniyor . Bide sizlerin fikrini almak istiyorum. Ve yapabileceğim birşey var mi şimdilik .

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Merhabalar...

Bende yaklaşık 10 gün önce yeni aldığım 2004 model 1.4 fiesta comfort aracıma brc my11 lpg taktirdim henüz 150 km yol yaptım ama gostergede tek ışık yanmaya basladi. Yani benzinden fazla yakıyor gibi. Ilk 1000 km de normal olduğu söyleniyor . Bide sizlerin fikrini almak istiyorum. Ve yapabileceğim birşey var mi şimdilik .

Lpg ışıklarına kesinlikle güvenmeyin. Tam olarak doğru ölçeni görmedim, duymadım.

Yorum bağlantısı

Merhabalar...

Depoyu full doldurup depo kalibrasyonu yaptırın...

Gerçeğe yakın değeri o zaman veriyor...

Yorum bağlantısı
Guest Gökhan Çelik.

Birde bugün akşam eve giderken arabada bi tekleme oldu enjeksiyon lambasi yanıp sönmeye basladi. Biraz daha gitttim lamba sürekli yanık kaldı ve motordan garip sesler gelmeye basladi devir sorunu oldu. Bu neden olmuştur . Bu şekilde sürmeye devam etsem sorun olur mu en azından bi 20-30 km gitmem lazım.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Birde bugün akşam eve giderken arabada bi tekleme oldu enjeksiyon lambasi yanıp sönmeye basladi. Biraz daha gitttim lamba sürekli yanık kaldı ve motordan garip sesler gelmeye basladi devir sorunu oldu. Bu neden olmuştur . Bu şekilde sürmeye devam etsem sorun olur mu en azından bi 20-30 km gitmem lazım.

enjeksiyon lambasi derken ?

Yorum bağlantısı
Guest Gökhan Çelik.

Öncelikle araç konusunda hiç bir bilgim yok o lamba ise devir saati içinde sarı renkli yanan bi lamba ilk anahtarı çevirince yanıyor biraz bekleyince sönüyor ve aracı calistiriyorum. Anlatabildim mi pek bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Öncelikle araç konusunda hiç bir bilgim yok o lamba ise devir saati içinde sarı renkli yanan bi lamba ilk anahtarı çevirince yanıyor biraz bekleyince sönüyor ve aracı calistiriyorum. Anlatabildim mi pek bilemiyorum.

Böyle durumlarda aracınızı benzine alarak işinizi görün daha sonra servisinize gidin.

Aracımın muayene tarihi geldi haftaya cumartesi kısmetse muayeneye gireceğiz ve bugün aklıma takıldı, tankın tarihine bakmak istedim ama tankın üzerinde tarih vs hiç bir şey yazmıyor. Damga vs hiç bir şey yok babamda görememiş, eğer yoksa mecburen tankı değiştireceğiz. Size sorum şamandıra ile birlikte mi değişmeli ya da sadece tankın değişmesimi doğru olur.? Bir de fiyatı ortalama nedir bir tankın.?

Her tankın etiketi vardır siz okuyamadıysanız servisinizden destek isteyin bazı tankların etiketleri içeride olur dışarıda değil buyüzden siz görememiş olursunuz

Yorum bağlantısı
Okan İmecik

dün itibariyle 98 mondeo 2.0 ghia aracıma brc my11 lpg kiti taktırdım.şimdilik hiçbir sorun yok.çekişte vs. yakıt tüketimini test ettikten sonra paylaşacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

dün itibariyle 98 mondeo 2.0 ghia aracıma brc my11 lpg kiti taktırdım.şimdilik hiçbir sorun yok.çekişte vs. yakıt tüketimini test ettikten sonra paylaşacağım.

Hayırlı olsun. Sorunsuz binmeniz dileğiyle.

Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

lpg hava filtresini değiştirttim sağolsun hep memnun kaldığım mocan otogaz hava filtresi kutusunu bile yerine takmadan yollamış beni. Yolda sürekli ses geliyordu, eve varınca kaputu açtım ki kutu havada geziyor. Hava filtresi değiştiğinden bu yana tek diş kalan gösterge hiç sönmeden ( bir sonraki adımda yanıp sönmeye başlaması gerekiyordu) bugün gaz bitti. Neyi eksik yaptılar ki böyle bir sorun var :s Birazdan gaz alacam ama göstergede değişiklik olacağını sanmıyorum :s Benim yapabileceğim bir şeyle düzeltilebilir mi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hayırlı olsun, güle güle kullanın

Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

lpg hava filtresini değiştirttim sağolsun hep memnun kaldığım mocan otogaz hava filtresi kutusunu bile yerine takmadan yollamış beni. Yolda sürekli ses geliyordu, eve varınca kaputu açtım ki kutu havada geziyor. Hava filtresi değiştiğinden bu yana tek diş kalan gösterge hiç sönmeden ( bir sonraki adımda yanıp sönmeye başlaması gerekiyordu) bugün gaz bitti. Neyi eksik yaptılar ki böyle bir sorun var :s Birazdan gaz alacam ama göstergede değişiklik olacağını sanmıyorum :s Benim yapabileceğim bir şeyle düzeltilebilir mi?

Telefon edip durumu onlara da söyledim. Sağolsunlar hiç bekletmeden hemen ilgilendiler, bilgisayara bağlayıp kontrol ettiler, neyi değiştirdiler ise 5 dakikaya kalmaz düzelir dediler ve 10 saniye sonra düzeldi.

Okan bey LPG niz hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

otomatik vites Focus ghia aracım var. yaklaşık 4 gün oldu alalı.Fakat araç " N " konumundayken titreme yapıyor.sanki stop edicek gibi arada tekliyor. " D " konumundaykende arada yapıyor.bunun nedeni ne olabilir ? ayrıca simit depolarda araç içindeki gaz göstergesi tam randımanlı çalışmaz dediler doğrumudur ? hep kırmızı yanıyor.50-60tl gaz alınca 1 kademe yeşil yanıyor.eksik gösteriyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Süleyman Can Şahin
(düzenlendi)

Herkese selamlar . Aracımda brc marka sequent 24 model sıralı sistem lpg var araç 2001 golf. Bundan bir ay önce arabanın 5bin devirde benzine geçtiğini farkettim ve samsun sanayide berlin mühendislik var arabayı oraya götürdüm bilgisayara bağladı düzelttim dedi ancak yola çıktığımda düzelmediğini farkettim geri döndüm yine bişeyler yaptı düzeltemedi bu bunu yapamayacak dedim bıraktım gittim. Bir hafta sonra samsuna yine gittim ve sabah arabayı çalıştırdığımda aracın gaza geçmediğini farkettim yalnız gaza bastığımda araba 2.veya 3. saniye gaza geçiyor sonra tekrar benzine geçiyor. Yine sanayiye gittim aynı yere elektrik sorunu uzun sürer yarın bakmam lazım filan dedi.Ordan çıktım başka biyere gittim oda plastik kutu içindeki beyin arızalanmış o değişecek 650tldedi. Ordan başka bir yere gittim yarım saat uğraştı elinde başka bir beyin varmış onu taktı sorun düzeldi o taktığı beyne bakarak(bilgisayara bağlayıp) benim aracımdaki beyinde programında işaretlenmesi gereken yerleş işaretlenmiş ve bin devirin altında benzine geçsin olarak ayarlanmış dedi oraya bakarak diğeriyle aynı ayara getirdi sorun düzeldi ancak araç hala 5bin devirde ve üstünde benzine geçiyor geç çalışıyor bazen tekleme yapıyor vites değiştirirken stop ediyor ve örneğin viteste yokuş indik gaza basmadan bi süre araç böyle gitti gaza basmam gerektiğinde araba önce bir yığılma yapıyor daha sonra kendini ileri atıyor. Bu sorunlar neden kaynaklanıyor olabilir. not:aracın yakıtında bir artış yok... Birde şunu anladımki çoğu lpgci bu bilgisayar ayarından bişey anlamıyor bağlayıp söküyor hooop 20tl.. son olarak samsun veya orduda tavsiye edebileceğiniz bir brc bayii varmı. teşekkürler.

tarihinde Süleyman Can Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kubilay YILDIRIMBAYAZIT

sam0236z.jpgsam0238t.jpg

pipo sistemi

sam0239b.jpg

1200 m barlık regülatör

sam0241tq.jpg

turuncu enjektörler 150 beygirlik motorlara kadar kullanılabiliyormuş..

sam0242b.jpg

ecu

sam0243al.jpgsam0245q.jpgsam0246j.jpg

enjektör rayları manifolt üzerindeki boş vida deliklerine monte edildi

sam0251z.jpg

motor komple görünüm...

sam0254q.jpg

aracımda kalın stepne vardı. simit tank için uygundu 50 litrelik simit depo kullanıldı 39-40 lt gaz alıyor. lastikçi arkadaştan birde ince stepne aldım bagajda biraz yer kaybı oldu ama sorun değil. lpg takılalı 800 km falan oldu sorun yok gibi gözüküyor bakalım hayırlısı.

faruk bey montajla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

BRC regülatörü değiştirmeyi düşünüyorum. Servisi aradım 1200 kafalar 350 lira, 1500 kafalar 450 dedi, normal mi ? Bana çok geldi...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...