Adil Güzel 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Merhabalar.. 10.000 km. de aldığım ve şu anda 15.000 km. olan otm. vites Focus aracıma geçen hafta Ankara'da Brc marka otogaz sistem taktırdım.. otogaz taktırmadan önce son 600 km. lik ölçümlerde, şehir içinde 50 tl. (10.86 lt.) benzin ile 117 km. bir haftadır yaptığım iki denemede ise 50 tl. (19.53 lt.) otogaz ile önce 160 km. sonra 172 km. yol katettim.Henüz yolun başında olmama rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Taktırdığım Brc marka sistemin yukarıda sözünü ettiğiniz modelleri konusunda henüz bir fikrim yok. Bana MY-11 olduğu söylendi sadece. Kazasız sürüşler dilerim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2012 Yazar Paylaş 27 Aralık 2012 Güzel araç güzel motor... Hayırlı olur inşallah.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2012 Yazar Paylaş 28 Aralık 2012 fast çok eski 24 de onun kadar eski... Onlar bitti artık... My serileri var... Ayrıca ben brc'yi bırakalı da 5 yıldan fazla oldu.. Brc'den sonra 4 yıl Teleflex kullandım bir yıldır da Prins kullanıyorum.. O motorun performansı bence çok yeterli, tüketimi de 1,6 focus kadardır... Yorum bağlantısı
Adil Güzel 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Hayırı olsun Burak bey.. Ben de geçen hafta My-11 Brc sistem taktırdım. Fikrini almaya çalıştığım insanlar Ford Focus araca Bu marka otogaz sistemi konusunda hemfikir.Ruhsata tescil ettirme işlemlerini de iyi bir ön hazırlık aşamasından sonra Batıkent. eryaman ve son olarak Etimesgut Emniyet amirliğinde olmak üzere bir buçuk günde hallettim.Benim tavsiyem eğer henüz taktırmadıysanız enjektör kısmına pipo denilen adaptörü ve gazın geçeceği boruları da 1.5 mm kalınlığinda olan bakır borulardan istemeniz, aynı zamanda boruların eksoza yakın olan kısımlarını metal spiral, diğer her yerini de plastik spiral yapmaları konusunda ısrar etmeniz. Kazasız kullanmalar dilerim.. Yorum bağlantısı
Adil Güzel 31 Aralık 2012 Paylaş 31 Aralık 2012 (düzenlendi) Adil abi teşekkürler tam montaj yapılırken okudum mesajını çok makbüle geçti.Bakır boruların et kalınlığı 1.5 mm, yalnız benim motora pipo olmaz dediler, her araca yapılan bir uygulama değilmiş manifolt ve enjektör yapısına göre bazı araçlarda uygulanıyor bazılarına uygulanmıyormuş, yinede tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Montajına gerçekten çok özen gösterdiler. LPG göstergesinide kullanmadığım kül tablasını içine sabitledik sağı solu delmediler çok özen gösterdiler. İlgilenen arkadaşlar için fiyatıda 1600 tl taksitli(My-11 1500mbar) Yakıt ve performansla ilgili 1000-2000 km sonra yorum yapabilirim. Herkese çok teşekkürler... güle güle kullanın Burak bey.fiyatı da aynı olmuş.(+50 TL. lik gaz koydular) Ayrıca gaza geçiş ısısını 24°C yaptırdım, daha erken geçiyor. 0°C de otoparkta rölantide 30 sn.çalıştırırsanız 1.5km. yerine 300 m.de geçiş yapıyor.Bir de aşırı sıkıştırma esnasında serinletme amaçlı benzin püskürtme özelliğini aktif ettirdim. İyi yıllar dilerim. 31 Aralık 2012 tarihinde Adil Güzel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 aracı ilk adıgımda daha ataktı 1 hafta önce gaz filtrelerini degiştirdim gaz ayarı vs herşeyi mükemmel dedi servis ama yokuslarda eskıye göre çekiş sorunu oldugunu düsünüyorum sizce neden kaynaklanabilir aracın herhangi bir problemi bulunmamakta Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 aracı ilk adıgımda daha ataktı 1 hafta önce gaz filtrelerini degiştirdim gaz ayarı vs herşeyi mükemmel dedi servis ama yokuslarda eskıye göre çekiş sorunu oldugunu düsünüyorum sizce neden kaynaklanabilir aracın herhangi bir problemi bulunmamakta Ankarada hangi servis bu? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Ocak 2013 Paylaş 22 Ocak 2013 Acaba uygun filtre takılmamış olabilir mi? Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya 22 Ocak 2013 Paylaş 22 Ocak 2013 Ankarada hangi servis bu? Hasköyde akbak plaza brc servisi Acaba uygun filtre takılmamış olabilir mi? valla brc yetkili servisi herhalde filtrelerde sorun olmaz çünkü ben degiştirrkenmalzeme aldıgı brc toptancı aracı gelmişti filtre çok temiz oldugu içinmi acaba çekmıyo Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya 23 Ocak 2013 Paylaş 23 Ocak 2013 filtre çok temiz olsa idi aracın performansının daha iyi olmasını beklerim bencede temiz olmasına ragmen tofaşlarda çekiş düsüyordu kirlenene kadar hadi onlar eski sistem keçe falan degişiyordu bunda öyle birşey olmaması gerek Yorum bağlantısı
Tahir İlter 23 Ocak 2013 Paylaş 23 Ocak 2013 aracı ilk adıgımda daha ataktı 1 hafta önce gaz filtrelerini degiştirdim gaz ayarı vs herşeyi mükemmel dedi servis ama yokuslarda eskıye göre çekiş sorunu oldugunu düsünüyorum sizce neden kaynaklanabilir aracın herhangi bir problemi bulunmamakta Mustafa bey konunuz ilgili başlığa taşınmıştır. Yorum bağlantısı
MuratAkın 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 focus 2 titanum 2008 model aracım var brc lpg var takılalı 1,5 yıl oldu yokus çıkarken çekmemeye basladı aynı yokusu benzinle denedim çıktı lpg ile çıkamadı ayrıca aracım rolantideyken hırlama yapıyor servise gittim bujilerden dedi degistirdim ama aynı sorunu tekrar yapmaya basladı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ocak 2013 Yazar Paylaş 24 Ocak 2013 Filtresi hiç değişti mi ? Ayrıca o nasıl rampaymış ki araba çıkamadı, Ben bu güne kadar arabanın çıkamadığı bir rampa görmedim Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 Filtresi hiç değişti mi ? Ayrıca o nasıl rampaymış ki araba çıkamadı, Ben bu güne kadar arabanın çıkamadığı bir rampa görmedim Bu LPG filtresi bu kadar çok önemli mi? 1 yıl ve 17 18bin km de aracım. Hep Shell LPG kullandım ve depoyu bitirene kadar kullandım sadec 3 4 sefer Milangaz 2 sefer Opet aldım. Değiştirmem gerekir mi? Gerekiyorsa zaten 45bin bakımı geldi değiştirtirim. Yorum bağlantısı
Altan Berkman 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 Bu LPG filtresi bu kadar çok önemli mi? 1 yıl ve 17 18bin km de aracım. Hep Shell LPG kullandım ve depoyu bitirene kadar kullandım sadec 3 4 sefer Milangaz 2 sefer Opet aldım. Değiştirmem gerekir mi? Gerekiyorsa zaten 45bin bakımı geldi değiştirtirim. LPG filtresini 15binde bir değiştirmeniz gerekiyor sanırım 1 Yorum bağlantısı
MuratAkın 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 dik bir rampa fakat biraz kar vardı gaz kesdim 2, viteste ama araba gaz yemedi benzine geçtim aynı rampayı çıktım filitreyi degistirmedim ilk isim zaten ona baktırmak olacak ama asıl sorunum rolantide hır hır etmesi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ocak 2013 Yazar Paylaş 24 Ocak 2013 Önemli tabiki.. gerekli basınç oluşamaz ise araba hem çekmez hem de çok yakar.. dik bir rampa fakat biraz kar vardı gaz kesdim 2, viteste ama araba gaz yemedi benzine geçtim aynı rampayı çıktım filitreyi degistirmedim ilk isim zaten ona baktırmak olacak ama asıl sorunum rolantide hır hır etmesi Arıza ışığı yanıyor mu... Rolanti benzinde düzgün mü ? Yorum bağlantısı
MuratAkın 24 Ocak 2013 Paylaş 24 Ocak 2013 (düzenlendi) Arıza işareti yanıyor. Rölanti benzinde de hır hır şeklinde. 24 Ocak 2013 tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi ARIZA İŞARETİ YANIYOR RÖLANTİ BENZİNDE DE HIR HIR SEKLİNDE Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ocak 2013 Yazar Paylaş 24 Ocak 2013 Arıza koduna bakıldı mı ? önce arıza ışığından kurtulmalısınız... Sonra bakımlarınızı yaptırmalısınız.. Sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır.. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2013 Paylaş 29 Ocak 2013 Merhabalar bir konuda yardımınızı rica edeceğim; 2009 Ford Mondeo 1.6 Titanium aracıma BRC My11 Lpg kiti taktırdım. Bilirsiniz ki bu araçlarda değişken zamanlı subap teknolojisi olduğu için piston eritme problemleri gözlenmekte ve 4000 deviri geçmemek gerektiği söylenmektedir. Az önce My11 de VSR özelliği olduğunu öğrendim. Belirli bir devirden sonra supapları koruma ve soğutma amaçlı gazla beraber benzin püskürtme özelliğiymiş araştırdığım kadarıyla. Sizce bu özelliği aktif ettirmek pistonları korumaya yardımcı olur mu? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ocak 2013 Yazar Paylaş 30 Ocak 2013 Bu sistemi yeni duydum.. zengin karışıma sebep olur mu bilmiyorum.. Böyle bir şey yapmaktansa, 4000 devir üstünde tamamen benzine geçecek şekilde ayarlamak bana daha doğru ve mantıklı geliyor.. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Bu sistemi yeni duydum.. zengin karışıma sebep olur mu bilmiyorum.. Böyle bir şey yapmaktansa, 4000 devir üstünde tamamen benzine geçecek şekilde ayarlamak bana daha doğru ve mantıklı geliyor.. Mehmet ağabey 4000 devirden sonra %80 gaz %20 benzin şeklinde çalışıyormuş, 4000 sonrası için tamamen benzin için cumartesi gittiğimde soracağım. Teşekkürler bilgilendirdiğin için. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 belli devirde direk benzine geçme eski kitler içinde vardı. Vsr denen mezu magnezyum vs alaşımlı üst kapaklar için kullanılıyor normalde. Ben olsam mondeo da öyle işe girmezdim. Zaten mondeonun derdi karıiım hatası. Birde böyle az biraz benzin az biraz lpg yaksın işlne girince arabanın ecüsü fazladan değişkenle uğraşacak. Dahaa lpg kalibrasyonu ile baş edemeyecek ecü bu durumla nasıl başa çıkacak. Belli devirde direk benzine geçmesi daha hayırlı olur diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ocak 2013 Yazar Paylaş 30 Ocak 2013 Bu sistemin sağlıklı çalıştığından eminlerse olabilir.. Dediğim gibi hiç bir bilgim yok.. % 80'i nasıl ayarlıyorlar bilmiyorum... Sonuç: Bu motordaki sorun için bir çözüm düşünülmelidir.. Düşünülen de mantıklıdır.. Bir şekilde 4000 devir üstünde lpg ile çalışmasını önleyin.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 o sistemin amacı göya üst kapağın ısınmasından dolayı oluşacak kapak zaraını engellemek. Mondeoda olan üst kapaak sıkıntısı değil ki silindire zarar veriyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts