İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Semih İzgi

Yarın duruma bakalım abi. Sonuçta servise gidene kadar bakıma girene kadar hiçbirşeyi yoktu. Bu bujiler takıldıkdan sonra bunlar yaşandı. Bence bujilerden biri düzgün ateşlemiyor. Egzozda patırtı oluyor. Ama bu durum alt devirlerde gerçekleşiyor üst devirlerde özellikle 2500'den sora patırtı veya silkeleme yok

Tak onları :)

Seramiği çatlak bir buji, üst devirlerde tölere edilecek miktarda mı sorun yaşatır yoksa her devir aralığında motoru sarsarmı abi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Her devirde sorun yapmayabilir..

Mesela buji kablosu da belirli bir devirde saçmalar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Anladım abi. Bakalım yarın tası tarağı toplayıp sanayi turlarına başlayacağım. Umarım basit bir buji çatlağıdır ve o değişince yüreğe huzur dolar... :) Teşekkürler iyi geceler Emmi

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

onlar tak dene sorun bujimi arabamı?

. Bosch servise gittim onlarda suçu LPG ayarına attılar. Baktım olacak gibi değil açtım kaputu , eski bobin ile eski kabloları takmak için ... Sonra fark ettim ki doduco kablolar yüksekte duruyor ve dokunma ile yerinden çıkıyor. Bastırınca da geçmiyorlar. Bende söktüm hepsini ve fomocoları taktım. Böylece sorun bitti ne tekleme ne sallanma kaldı :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kablo yerine oturmamış mı ?

. Bosch servise gittim onlarda suçu LPG ayarına attılar.

Ulen iş yapmak istemeyenlerin paslamaları bizi öldürecek :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Hiçbirzaman oturmamış, bakımdan beri. Çünkü görünen o ki bosch bujinin tepesi orjinal bujiden geniş ve doduconun bujiye geçen kısmı dar. Bu nedenle hep kablo bujinin biraz tepesinde kalmış. Fomoco kablolar sonuna kadar oturdu bujiye ve bütün o patırtılar sallanmalar bitti. Benim dışımda hiçbir ustanın fark etmemesi ise işin acı tarafı :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi sen çok şanslısın :D Motor ustanla LPG ustan aynı kişiler. Paslaşacak kimse yok :)

. Bosch servise gittim onlarda suçu LPG ayarına attılar. Baktım olacak gibi değil açtım kaputu , eski bobin ile eski kabloları takmak için ... Sonra fark ettim ki doduco kablolar yüksekte duruyor ve dokunma ile yerinden çıkıyor. Bastırınca da geçmiyorlar. Bende söktüm hepsini ve fomocoları taktım. Böylece sorun bitti ne tekleme ne sallanma kaldı :)

Ucuz çözüm olmuş.

Hiçbirzaman oturmamış, bakımdan beri. Çünkü görünen o ki bosch bujinin tepesi orjinal bujiden geniş ve doduconun bujiye geçen kısmı dar. Bu nedenle hep kablo bujinin biraz tepesinde kalmış. Fomoco kablolar sonuna kadar oturdu bujiye ve bütün o patırtılar sallanmalar bitti. Benim dışımda hiçbir ustanın fark etmemesi ise işin acı tarafı :)

Bizde niye sorun olmadı. Bence ya kablo yanlış ya da buji yanlış veya oturtmak için biraz sert müdahale olabilir. Eski kabloların girişleri alıştığı için rahat giriyor olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi sen çok şanslısın :D Motor ustanla LPG ustan aynı kişiler. Paslaşacak kimse yok :)

Evet yaa.. iyi bişi.. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evet yaa.. iyi bişi.. :D

Bunu faydasını Nevşehirden İskenderuna geçtiğimde usta motoru dinleyerek direk enjektörlerin ters takıldığını (en az 3bin km yol gittim öyle :( 2. ve 3. Lpg enjektörleri ters takılmıştı) farketmesi ve aracın çalışmasının düzene girmesini sağladığında anladım :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

oem+

:)

Yakıt haritan şuan düzgün değildir onu da sıfırla derim

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
oem+

:)

Yakıt haritan şuan düzgün değildir onu da sıfırla derim

Kutup başlarını mı sök diyorsun :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Brc'de yeni bir sistem öğrendim mükemmel sonuç alınıyor-muş. Ara bağlantı kablosu, pc ve yazılım ile mevcut sistem çökertilip, yetkili brc servisinin saç baş yolması sağlanıyor. Sonra da abi bu sistem zaten 8 yıllık, atalım yeni sistem takalım diyorlar. Nasıl ama :spiteful:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Brc'de yeni bir sistem öğrendim mükemmel sonuç alınıyor-muş. Ara bağlantı kablosu, pc ve yazılım ile mevcut sistem çökertilip, yetkili brc servisinin saç baş yolması sağlanıyor. Sonra da abi bu sistem zaten 8 yıllık, atalım yeni sistem takalım diyorlar. Nasıl ama :spiteful:

Servet başlığa hoş geldin.. Buranın müdavimi olacaksın :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kutup başlarını mı sök diyorsun :)

aracın eziyet çekti kim bilir ne zamandır :D ecü değerleri ne alemde kim bilir. sıfırlada kendini toplasın. sıfırlamasan da toplarda uzun sürer :p

gittin mi Faruk ustaya ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yok gitmedim Mustafa. Bizim orada 2A şube açmış, onlar ilgileniyor.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Senin şikayetin ne Servet abi? :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kurcalayınca bozuldu :biggrin:

Normlden fazla yakması. Şehir içi-dışı 10 litre lpg yakıyor. Olması gerekenden 2 litre fazla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Rus Brc'si Çakmak istemiş Ecuya :D

Eee votka olmayınca becerememiş..

Allah'ın kimsenin elini boş koma.. Amin. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Normlden fazla yakması. Şehir içi-dışı 10 litre lpg yakıyor. Olması gerekenden 2 litre fazla.

Pistonun meme yapmış abi senin. :) Rus brc'si öyle yapar

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Rus Brc'si Çakmak istemiş Ecuya :D

Eee votka olmayınca becerememiş..

Allah'ım kimsenin elini boş koma.. Amin. :D

:sandalye:

Pistonun meme yapmış abi senin. :) Rus brc'si öyle yapar

Ne bileyim, iyi kaçar zannettim :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi önceden kaç litre yakıyordu ?

Şehir dışı 2.0 ve otomatik kaç litre yakıyor abi ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...