İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Bekir Danıştekin

Siboplarda ve pistonlardaki aşırı ısınmayı benzin püskürterek soğutuyor, tamamen koruma amaçlı

o halde arkadaşların önerdiği gibi benzin kesici kullanmak doğru değil.Eray bey peki bu durum kaç devirden sonra ortaya çıkıyor yani bizim gibi normal kullanımda en fazla 4000-4500 deviri gördüğü durumda gerçekleşiyor mu yoksa gerçekten aracı zorladığımız performanslı kullanımlarda mı gerçekleşiyor?

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

o halde arkadaşların önerdiği gibi benzin kesici kullanmak doğru değil.Eray bey peki bu durum kaç devirden sonra ortaya çıkıyor yani bizim gibi normal kullanımda en fazla 4000-4500 deviri gördüğü durumda gerçekleşiyor mu yoksa gerçekten aracı zorladığımız performanslı kullanımlarda mı gerçekleşiyor?

Brc nin tavsiye ettiği oranlar 4000 devirden sonra %80 gaz %20 benzin şeklindedir. Performanslı veya sakin kullanmanızla alakalı değildir

Tabi birde şöyle bir durum var lpg ustası ayarı nasıl yaptı? kaç devirden sonra devreye giriyor?

Mesela benim aracım Ti-vct motor olduğundan lpg de piston eritme vakaları sık göründüğü için 4000 den sonra direk benzine geçecek şekilde ayarlattım.

Lpg taktıralı 4 yıl oldu dün akşam 4 devirin üstüne çıkınca araç benzine geçti ama uyarı vermedi sonra sakinleşince yine gaza döndü VSR ilgili bir durum mu dur acaba sıkıntı olsa ikaz çalardı diye düşündüm umursamadım (çok sakin kullanırım 4 yıl içinde 4 devir üstüne bir iki defa çıktım onda da elle benzine aldım )

Nasıl anladınız benzine geçtiğini? Çünkü vsr devreye girdiğinde gösterge üzerinde herhangi bir değişiklik olmuyor.

Edit:imla

tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bekir Danıştekin

Brc nin tavsiye ettiği oranlar 4000 devirden sonra %80 gaz %20 benzin şeklindedir. Performanslı veya sakin kullanmanızla alakalı değildir

Tabi birde şöyle bir durum var lpg ustası ayarı nasıl yaptı? kaç devirden sonra devreye giriyor?

Mesela benim aracım Ti-vct motor olduğundan lpg de piston eritme vakaları sık göründüğü için 4000 den sonra direk benzine geçecek şekilde ayarlattım.

Nasıl anladınız benzine geçtiğini? Çünkü vsr devreye girdiğinde gösterge üzerinde herhangi bir değişiklik olmuyor.

Edit:imla

o halde bu durum gerekli ve benzinin verilmesinin engellenmesi iyi bir şey değil

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bahsettiğiniz işlem için 3000 devirden sonra yağ göneren sistem var.100-150 tl takıyorlar.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ebubekir Turan

Kalitesiz gaz, buna sebep olabilir ancak bayaa bi kalitesiz olması gerekir...

Ben olsam, ışığı söndürür, shell'den alır ve en son arıza lambası yandığı andaki sürüş stilini tekrar ederdim...

Çünkü : Mesela Benim aracım, 4000 devir üstünde yarım saat falan gittiğimde arıza lambası yakıyor.. Ama 3800 devirde bir saat de gitsem yakmıyor...

Yani ne zaman nasıl yaktığını iyi düşünün ve tekrar edin..

Teşekkür ederim hocam bilginiz için.Hala lambam yanıp duruyor ,usta söndürüyor lambam tekrar yanıyor.Çaresi yok mu acaba hocam bunun ?

Yorum bağlantısı

Teşekkür ederim hocam bilginiz için.Hala lambam yanıp duruyor ,usta söndürüyor lambam tekrar yanıyor.Çaresi yok mu acaba hocam bunun ?

İyi bir yerde tekrar kalibrasyon yaptırmayı deneyin

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Vardır tabiki...

Arıza kodunu söylüyor mu ustanız.. ?

Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan

İyi bir yerde tekrar kalibrasyon yaptırmayı deneyin

Tamam hocam denerim.

Vardır tabiki...

Arıza kodunu söylüyor mu ustanız.. ?

Arıza kodunu söylemiyor ama makineye bağlıyor bakıyor tüpten kaynaklanan bir sorun diyor lambayı söndürüyor. başka da bişi yapmıyor hocam

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O kod da veriyordur... Koda göre çözüm aramalı.. kodu silmek, kanamalı hastanın yara üstündeki kanını temizlemek gibi bişeydir..

Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan

O kod da veriyordur... Koda göre çözüm aramalı.. kodu silmek, kanamalı hastanın yara üstündeki kanını temizlemek gibi bişeydir..

Hocam tekrar götürdüm aracımı ustaya ve P0420 arıza kodu olduğu söylendi bazı değerler minimumun altındaymış.Lambayı söndürdü 20 km benzinle bindikten sonra hemen geri geldim aracı pcye bağlayarak kalibrasyon ayarı yaptı.Bundan sonra inş. bi sorun olmaz dedi.inş. olmaz lamba her yandığında acaba başka bi arıza mı var diyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hocam tekrar götürdüm aracımı ustaya ve P0420 arıza kodu olduğu söylendi

P0420 kalibrasyonla düzelmez gibi geliyor bana...

Katalitik konvertör veya karter havalandırma hortumları sorunlarına işarettir diye yorumlarım ben..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

... P0420 arıza kodu olduğu söylendi ...

Bildiğim kadarıyla katalitik konvertör işini yapmıyor ise bu hatayı veriyor. İşini yapıp yapmadığına ise katalitik konvertörün önünde ve arkasındaki oksijen sensörlerinden gelen değerlere bakarak karar veriyor. Bilgisayarda sensörlerden gelen değerler izlenerek sorun bulunabilir.

Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan

P0420 kalibrasyonla düzelmez gibi geliyor bana...

Katalitik konvertör veya karter havalandırma hortumları sorunlarına işarettir diye yorumlarım ben..

Bildiğim kadarıyla katalitik konvertör işini yapmıyor ise bu hatayı veriyor. İşini yapıp yapmadığına ise katalitik konvertörün önünde ve arkasındaki oksijen sensörlerinden gelen değerlere bakarak karar veriyor. Bilgisayarda sensörlerden gelen değerler izlenerek sorun bulunabilir.

Değerli hocalarım eğer sorun katalitik konvertör ise bunu sorun nasıl çözülür maliyeti nedir?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lpg'ciye değil servise gidin..

Arızadan emin olun bence.. sonuçta biz usta değiliz, tecrübelerimize okuduklarımıza istinaden yorum yapıyoruz..

Sorun katalitik konvertör ise.. Değişim şart.. Serviste pahalıdır...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan

Lpg'ciye değil servise gidin..

Arızadan emin olun bence.. sonuçta biz usta değiliz, tecrübelerimize okuduklarımıza istinaden yorum yapıyoruz..

Sorun katalitik konvertör ise.. Değişim şart.. Serviste pahalıdır...

Peki hocam garanti kapsamına girer mi bu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Peki hocam garanti kapsamına girer mi bu?

Girebilir.. servise sorun mutlaka ancak bir şekilde lpg'ye bağlayacaklardır...

Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan

Girebilir.. servise sorun mutlaka ancak bir şekilde lpg'ye bağlayacaklardır...

Teşekkür ederim Hocam

Yorum bağlantısı
Serkan Kay

arkadaşlar merhaba...

araba da tüp gaz bozuyor sıfır araba tüp iyi değil

ben tüp gazine kullanmıyorum tüpü istemiyorum

2 el şahin 1998 tüp daha güzel ama tüp bozuk değildir

araba da dizel güzel daha iyileştir :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sorun yok... Bizim Serkan bu... Yani ancak bu kadar yazabilir... Buna da şükür...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Çankaya

arkadaşlar merhaba...

Tasarruf edecekseniz Dizel alın diyor.Tüp dediğin sıfır araca takılmaz.98 şahin mi sandın sıfır arabayı diyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Tasarruf edecekseniz Dizel alın diyor.Tüp dediğin sıfır araca takılmaz.98 şahin mi sandın sıfır arabayı diyor..

Vallahi hemşehrim tebrik ederim :D

Ben Şahinli kısmı anlayamamıştım :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

arkadaşlar merhaba...

Serkan doğru diyorsun. En güzeli dizel.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Utku Gömeç

araçım 2004 fiesta 1.6 benzinli km de 0,38 kuruş yakıyor brc tüp taktırmak istiyorum.Lpg normal kullanımda ortalama ne kadar yakar.Allah kısmet ederse araca 3-4 yıl binip satıcam 3-4 yıl için 1500 tl vermeye değermi.aylık ortalama 600 km yol yapıyorum.işe gidip gelirken

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selim Kaya

araçım 2004 fiesta 1.6 benzinli km de 0,38 kuruş yakıyor brc tüp taktırmak istiyorum.Lpg normal kullanımda ortalama ne kadar yakar.Allah kısmet ederse araca 3-4 yıl binip satıcam 3-4 yıl için 1500 tl vermeye değermi.aylık ortalama 600 km yol yapıyorum.işe gidip gelirken

Aracınızın aynısından bende de var. BRC LPG kiti bulunan aracımda şehir içi 10lt/100km 'den aşağı bir değer göremedim. Bu değeri de ancak tasarruf konusunda kendimi kasarsam oluyor. Aldığımdan beri LPG bakımı yaptırmadım. Bana göre yaşamaya devam ettiğim en büyük sorun, yokuş aşağı viteste inerken olması gerektiğinden daha çok bir tüketim var gibi geliyor. Uzun yolda bunun ciddi sıkıntısını yaşıyorum. Yakıtı kesmiyor sanki. Buna rağmen şehir dışı yakaladığım değerler 19-22 kr arası değişiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...