Utku Gömeç 26 Mayıs 2013 Paylaş 26 Mayıs 2013 Aracınızın aynısından bende de var. BRC LPG kiti bulunan aracımda şehir içi 10lt/100km 'den aşağı bir değer göremedim. Bu değeri de ancak tasarruf konusunda kendimi kasarsam oluyor. Aldığımdan beri LPG bakımı yaptırmadım. Bana göre yaşamaya devam ettiğim en büyük sorun, yokuş aşağı viteste inerken olması gerektiğinden daha çok bir tüketim var gibi geliyor. Uzun yolda bunun ciddi sıkıntısını yaşıyorum. Yakıtı kesmiyor sanki. Buna rağmen şehir dışı yakaladığım değerler 19-22 kr arası değişiyor. İyi günler öncelikle Araçı ne kadar süredir lpg bakımına sokmadınız.Bakımdan dolayı biraz fazla yakıyor olabilirmi.Size bir iki sorum olacan. Aracın performansını etkiliyormu lpg.çekişten düşüyormu özellikle klima açıkken.Sizin yaşadığınız en büyük sorun yokuş aşağı vitesle inerken daha çok yakmasımı.yani başka bir sorununuz oluyormu araçın teklemesi arasıra istop etmesi o tarz bir sorun oluyormu.Sonuç olarak benim verdiğim değerin 0,38 kuruşun neredeyse %40 tasarruf sağlıyorsunuz.Bu sorunlara rağmen gönül rahatlığı ile lpg taktır diyebiliyormusunuz.Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 26 Mayıs 2013 Paylaş 26 Mayıs 2013 (düzenlendi) İyi günler öncelikle Araçı ne kadar süredir lpg bakımına sokmadınız.Bakımdan dolayı biraz fazla yakıyor olabilirmi.Size bir iki sorum olacan. Aracın performansını etkiliyormu lpg.çekişten düşüyormu özellikle klima açıkken.Sizin yaşadığınız en büyük sorun yokuş aşağı vitesle inerken daha çok yakmasımı.yani başka bir sorununuz oluyormu araçın teklemesi arasıra istop etmesi o tarz bir sorun oluyormu.Sonuç olarak benim verdiğim değerin 0,38 kuruşun neredeyse %40 tasarruf sağlıyorsunuz.Bu sorunlara rağmen gönül rahatlığı ile lpg taktır diyebiliyormusunuz.Şimdiden teşekkürler. Araca 90.000 de LPG takılmış. 104.000 de ben aldım. Şu an 110.000 de. Arabayı arkadaşımdan aldığım için öncesinde de bakıma girmediğini biliyorum. Yani 20.000 km 'dir LPG bakımı yapılmadı. Performans konusunda karşılaştırama yapamam. Uzun süre benzinde kullanmadım. Klimayı mümkün mertebe yokuş çıkarken açmıyorum. Açık kalsa bile devrini alırsa araba, çekişte sorunum olmuyor. Tekleme, stop etme gibi bir sorun bugüne kadar hiç yaşamadım. yokuş aşağı fazla yakıyor gibi olması belki şamandıranın pozisyonundan olabilir ama, dün yaptığım 110 km ye yakın şehir dışı yol + 30 km şehir içi + yolculuğun %50 si klimalı tüketim hesaplarıma göre 13-15 lt yakıta mâloldu. Düzeltme: Bu arada sizin aracınız 1.6 sanırım. Benim ki 1.4. Bu durumda şehir dışı biraz daha tasarruflu olabilirsiniz. 26 Mayıs 2013 tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Utku Gömeç 29 Mayıs 2013 Paylaş 29 Mayıs 2013 Araca 90.000 de LPG takılmış. 104.000 de ben aldım. Şu an 110.000 de. Arabayı arkadaşımdan aldığım için öncesinde de bakıma girmediğini biliyorum. Yani 20.000 km 'dir LPG bakımı yapılmadı. Performans konusunda karşılaştırama yapamam. Uzun süre benzinde kullanmadım. Klimayı mümkün mertebe yokuş çıkarken açmıyorum. Açık kalsa bile devrini alırsa araba, çekişte sorunum olmuyor. Tekleme, stop etme gibi bir sorun bugüne kadar hiç yaşamadım. yokuş aşağı fazla yakıyor gibi olması belki şamandıranın pozisyonundan olabilir ama, dün yaptığım 110 km ye yakın şehir dışı yol + 30 km şehir içi + yolculuğun %50 si klimalı tüketim hesaplarıma göre 13-15 lt yakıta mâloldu. Düzeltme: Bu arada sizin aracınız 1.6 sanırım. Benim ki 1.4. Bu durumda şehir dışı biraz daha tasarruflu olabilirsiniz. Öncelikle teşekkürler Verdiğiniz yakıt oranı gerçekten çok iyi bende aracı çok yormadan kullanırım benimde aynı oranlarda olur.Benim aracın 1,6 olması uzun yolda dahamı az yakar onu tam anlayamadım.1,6 olduğu için klima açıkken çekişi çok etkiliyeceğinide düşünmüyorum. bu arada karar verdim atiker marka lpg kiti taktıracağım şimdi tek sorun 2 ay önce muaneden geçen arabamı tekrar muaneye sokacam :( Yorum bağlantısı
Resül Güldüren 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 Arkadaşlar merhaba. Sıfır focus trendx benzinli alıyorum. Daha almadan buraya üye oldum. Yeniyim yani Arabayı aldıktan sonra bir süre kullanıp arabanın motorunda herhangi bir problem olmadığından emin olduktan sonra lpg taktırmayı düşünüyorum. Ne dersiniz? Ne tavsiye edersiniz? Önerilerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Utku Gömeç 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Arkadaşlar merhaba. Sıfır focus trendx benzinli alıyorum. Daha almadan buraya üye oldum. Yeniyim yani Arabayı aldıktan sonra bir süre kullanıp arabanın motorunda herhangi bir problem olmadığından emin olduktan sonra lpg taktırmayı düşünüyorum. Ne dersiniz? Ne tavsiye edersiniz? Önerilerinizi bekliyorum. ben yeni atiker marka lpg kiti taktırdım çok memnunum brc taktırmaya gittim brc bayisine o atiker taktı Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Arkadaşlar merhaba. Sıfır focus trendx benzinli alıyorum. Daha almadan buraya üye oldum. Yeniyim yani Arabayı aldıktan sonra bir süre kullanıp arabanın motorunda herhangi bir problem olmadığından emin olduktan sonra lpg taktırmayı düşünüyorum. Ne dersiniz? Ne tavsiye edersiniz? Önerilerinizi bekliyorum. Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Herşey gönlünüze göre olur inşallah. BRC taktırabilirsiniz. Prins taktırabilirsiniz. Prins LPG kitinin keihin enjektörlü olanları biraz pahalı. Ancak Prins enjektörlü olanları uygun fiyatlı. Benim size tavsiyem PRİNS. Geçen araç ara ara benzine geçiyordu. Ustaya götürdüm. Bilgisayara bağladı. Ecudaki arızaları okudu ve ona göre parçayı değiştirdi ve düzeldi. Bu çok hoşuma gitti. Şurdanmı burdanmı demedi. LPG kitinin arıza kodlarına bakmak yetti NOT: LPG kitinden daha önemlisi LPG kitini takan ustanın işçiliği. Kesinlikle iyi bir usta bulun. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Arkadaşlar çok çok az olsa da motor suyunda azalma mevcut. Ustama sorduğumda lpgciye gitmem gerektiğini söyledi. Ecunun oradandı sanırım antifirizli suyun sızdığını söyledi. Bunun sebebi ne olabilir? Henüz gidemedim lpg ustasına. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Temmuz 2013 Paylaş 1 Temmuz 2013 (düzenlendi) Yukarıda bahsettiğim sorunu fotoğrafladım. Sorun kelepçeyi sıkmakla geçer mi acaba? Ben söküp temizleyip tekrar takmak istesem o boruyu sökmeden önce almam gereken herhangi bir tedbir var mıdır? Yoksa direk sökebilir miyim? 1 Temmuz 2013 tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Turgut 2 Temmuz 2013 Paylaş 2 Temmuz 2013 Yukarıda bahsettiğim sorunu fotoğrafladım. Sorun kelepçeyi sıkmakla geçer mi acaba? Ben söküp temizleyip tekrar takmak istesem o boruyu sökmeden önce almam gereken herhangi bir tedbir var mıdır? Yoksa direk sökebilir miyim? Yunus Emre Bey sorunun çözümü aslında basit fakat tüp montajı yapan arkadaş kolaya kaçmış. Vidalı kelepçe yerine oraya takılan sıkıştırma kelepçesi var. Isındıkça daha sıkı tutuyor buda kaçak sorununu çözüyor. Aşağıya resmini eklemeye çalışayım... Yada linki http://gvncivata.com/urun.php?id=511&kid= Yorum bağlantısı
Misafir 2 Temmuz 2013 Paylaş 2 Temmuz 2013 Anladım hocam teşekkür ederim. Montajını ben yaptırmadım ama kendi lpg ustama bir söyleyeyim dediğinizi. Yalnız verdiğiniz linkteki aparatı tam anlamadım. Yorum bağlantısı
Mustafa Turgut 2 Temmuz 2013 Paylaş 2 Temmuz 2013 Anladım hocam teşekkür ederim. Montajını ben yaptırmadım ama kendi lpg ustama bir söyleyeyim dediğinizi. Yalnız verdiğiniz linkteki aparatı tam anlamadım. Aparatın ucundaki kelepçe takılacak. Aparat önemli değil. Enjektörlere bakın tüpün ,onlarda küçükleri takılıdır. Büyüğünü devirdağime takarken eski tip kullanmış sadece. Resimdeki kelepçe pensesi onun önündeki yuvarlak olan kelepçemiz. Ters mantık kelepçe kilitli geliyor pense onu açıyor ve bırakınca hortumu kilitliyor,ısındıkça su daha fazla sıkıyor hortumu... Yorum bağlantısı
Mustafa Turgut 2 Temmuz 2013 Paylaş 2 Temmuz 2013 Yunus Bey Resmini de bir ara çekip eklerim isterseniz.. Bulamazsanız ben buradan yollayabilirim. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2013 Paylaş 3 Temmuz 2013 Yunus Bey Resmini de bir ara çekip eklerim isterseniz.. Bulamazsanız ben buradan yollayabilirim. Çok teşekkür ederim hocam, söylemeniz yeterli. Ben ustama ayın 20'si gibi bir göstereyim. Ustam samsunda olduğu için belirli tarihlerde gidebiliyorum. Olmazsa sizle irtibata geçerim. Yorum bağlantısı
Mustafa Turgut 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 Çok teşekkür ederim hocam, söylemeniz yeterli. Ben ustama ayın 20'si gibi bir göstereyim. Ustam samsunda olduğu için belirli tarihlerde gidebiliyorum. Olmazsa sizle irtibata geçerim. Tamamdır.... Yorum bağlantısı
Resül Güldüren 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Herşey gönlünüze göre olur inşallah. BRC taktırabilirsiniz. Prins taktırabilirsiniz. NOT: LPG kitinden daha önemlisi LPG kitini takan ustanın işçiliği. Çevremde genelde BRC taktıran arkadaşlar var. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşan duymadım. Ondan biraz daha BRC düşünüyordum ama. Foruma bakınca Prins tavsiyesi daha fazla sanki. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Çevremde genelde BRC taktıran arkadaşlar var. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşan duymadım. Ondan biraz daha BRC düşünüyordum ama. Foruma bakınca Prins tavsiyesi daha fazla sanki. BRC kötü değil. Ama ben 200-300 fazla verir prins silverline taktırırım. Son yaşadığım bir sorunda arızları LPG kitinin beynine yazması. Araçta olan değişikliklerden dolayı lpgnin daha önce oluşan hataları da tutuyor. Direk nokta atışı ile soruna müdehale edilebiliyor. Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 P0420 kalibrasyonla düzelmez gibi geliyor bana... Katalitik konvertör veya karter havalandırma hortumları sorunlarına işarettir diye yorumlarım ben.. Hocam sorun katalitik konvertörmüş. Servis bu parçayı motor garantisi olmadığı için karşılamam diyor . Tüpü takan ustada bu arızanın tüple hiç bir ilgisi yok diyor. Ustanın yönlendirmesiyle bir elektronikçiye gittim.yurt dışından emilatör getirdiğini bu parçayı takarak arıza lambasının söndüğünü ve sorunun ortadan kalktığını söyledi.280 lira dedi bu parça için ve ardından istersen arabaya hiç bi işlem yapmadan bu şekilde de binebilirsin hiç bi sorun olmaz dedi. Hocam bu şekilde arıza lambası yanık bi şekilde konvertörü değiştirmeden ne gibi sıkıntılar çıkarır benim için ? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 brc de montaj kaynaklı hatalardaki zararları karşılama güvencesi vardı sözde. servise yazdırın bir yazı. lpgden ötürü şu arıza vardır şu parça değişmeli diye. brc yi arayıp söyleyin. bakalım ne diyecekler. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 tüpçülerim garantisi hikaye gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 brc de montaj kaynaklı hatalardaki zararları karşılama güvencesi vardı sözde. servise yazdırın bir yazı. lpgden ötürü şu arıza vardır şu parça değişmeli diye. brc yi arayıp söyleyin. bakalım ne diyecekler. Servisin öyle bir şey yapamayacağını söylediler hocam. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 siz dediniz mi lpg kaynaklı ise yazın yazııyı brc benden yazı bekliyor diye. sonrası zaten eğer lpg ile alakalı ise ya lpg istasyonu ya lpg kit firması birinden biri bu masrafı karşılar. tabi işi kılıfına uydurmak lazım. Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 tabi ki söyledim hocam daha fazla şeyler söyledim ama adam bi kere garantin yok senin motoruna hiç bakmam diyor. Yorum bağlantısı
Ebubekir Turan 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 (düzenlendi) öyle görünüyor ki garanti yapmayacak bu işi 23 Temmuz 2013 tarihinde Ebubekir Turan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2013 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2013 Hocam bu şekilde arıza lambası yanık bi şekilde konvertörü değiştirmeden ne gibi sıkıntılar çıkarır benim için ? Sorun şu ki.. başka arızalar olduğunda da bu lamba yanacak.. Ya gerçek bir arıza ortaya çıkarsa ne olacak.. Bence ışık sönmeli.. Katalitik konvertör de tıkalı ise zaten ciddi performans kaybına sebep olacaktır.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts