Erhan Doruk 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 kötü kit yoktur kötü işçilik vardır. adam BRC yi takmayı beceremiyorsa tabiki sorun çıkıyor diyecek. sonuçta hergün birsürü araç brc sistemini taktırıyor, genel bir sorun olsaydı bu kadar satmazdı. ancak birde şu var. Lpg kitleri çeşitli parçalardan oluşuyor, bunların arasında en önemlilieri enjektörler ve beyin. belki sizin bayi beyin olarak brc takıyor ancak diğer parçaları karışık kullanıyor olabilir. bu yüzden de sıkıntı yaşıyordur. aslında BRC den çok daha iyi markalar var piyasada ancak pazarlama departmanları iyi olmadığından yeterince yayılamadılar, servis ve süreklilik konusunda güvenemiyoruz. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Mayıs 2010 Paylaş 22 Mayıs 2010 Ben Brc taktırdım aynı araçtan var bendede hiç bir sıkıntı olmadı . Tavsiye ederim. Bir şu sıkıntısı var aracı tam devir kullanıp sıkıştırdığınız zaman benzine geçiyor... Başka araçlarıda sordum onlarda aynısını yapıyormuş... Bu normal davraniş değil. Benzine geçememesi lazım ( tabi deponun dibine gelinmediyse) Yorum bağlantısı
Mustafa Güneşli 28 Mayıs 2010 Paylaş 28 Mayıs 2010 Ben Brc taktırdım aynı araçtan var bendede hiç bir sıkıntı olmadı . Tavsiye ederim. Bir şu sıkıntısı var aracı tam devir kullanıp sıkıştırdığınız zaman benzine geçiyor... Başka araçlarıda sordum onlarda aynısını yapıyormuş... Lpg kitlerinin beyinlerine bu yüklenir.Mesela araç 5000 devire geldiği zaman lpg devre dışı kalır ve benzine otomatik geçer.Bunun sebebi bir çok Lpg kitinin enjektörlerinin açma kapama süre aralığından kaynaklanmaktadır. Yorum bağlantısı
Erkan Öcal 6 Haziran 2010 Paylaş 6 Haziran 2010 bence mükemmel bir hesaplama ve mükemmel bir sonuç izmirde lpg şuan itibarı ile 1.90 kuruş a inmiştir.. Yorum bağlantısı
Selim Yılmaz 6 Haziran 2010 Paylaş 6 Haziran 2010 bizde daha persembe gunu taktırdık araba kendine geldı yav yatmaktan bıkmıstı bende sadece dısardan bakıp benzıne sövmekten bıkmıstım ama simdi ikimizde cok mutluyuz kı ankarada lpg bide 1.70 krs olunca tadından yenmiyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Haziran 2010 Yazar Paylaş 6 Haziran 2010 Ben de detaylı bir hesaplama yapmadım... Ama 2 yıl önce tam bugün 100500 km'de iken mondeoyu aldım... Şu anda kilometrem 130 binde... Yorum bağlantısı
Cenk Odakan 7 Haziran 2010 Paylaş 7 Haziran 2010 LPG ile 7000 km.dir MK3 mondeo otomatik kullanıyorum, Şahin Bey in tüketim değerlerine yakın rakamlar ile kullanıyorum, şu gayet memnunum, Kit: Landi Renzo Plus Karma kullanım: 10,5-11 lt LPG (Benzin 9,5 lt civarı, yol bilgisayarı ortalama sürat kimi hafta 25-30, kimi hafta 30-38 km arası değişiyor)) Şehir dışı: 9,5 lt civarı LPG (Benzin 8 lt ye yaklaşıyor 100-110 km/s arası sürat ile) Kontak açtığımda minimum 30 km yapıyorum, rampa çıkarken benzin ile LPG arasında azda olsa fark hissediliyor, bunun dışında hissedilmiyor, arıza ışığı yaktı ama kalibrasyonla düzeldi. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 7 Haziran 2010 Paylaş 7 Haziran 2010 Aklın yolu bir.. Keyifli sürüşler.. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 7 Haziran 2010 Paylaş 7 Haziran 2010 Lpg tüketiminde dünyada 2. sıradaymışız. 1.çin böyle devam ederse seneye bir konuda dünya birincisi olacağız Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 7 Haziran 2010 Paylaş 7 Haziran 2010 Lpg'deki performans düşüklüğü ne kadar büyütülüyor. Ben gayet performanslı araç kullanırım. Lpg'de öyle aman aman bir performans düşüklüğü yok arkadaşlar. Üst devirlere çıkarken biraz daha isteksizleşiyor ama bunu herkes anlamaz zaten. Şu da bir gerçek ki, ben o isteksizliği yaşamak istemiyorsam, elimin altındaki bir düğmeye bakıyor iş. Gelelim motora verilen zarar konusuna.. Bunlar sanıyorum eskide kaldı artık. Motor ısınmadan zaten benzin ile çalışıyor, yani aşınmanın en yüksek olduğu ilk çalışma anlarında motora benzin gidiyor. lpg'nin kuru olması vs. burada bir olumsuzluk yaratmıyor. Isındıktan sonra da yaptığı aşınmanın öyle yüksek boyutlarda olduğunu düşünmüyorum. Ne olur mesela motor 700bin km gideceğine 600bin gitsin lpg yüzünden. Hiç sorun değil. Arada yapılan kar marjını düşünmek lazım. Dizel konusunda ise tork gerçekten keyifli. Ancak çok kısa sürüyor. Benim benzinli zetec 5500 civarına kadar kesintisiz hızlanıp, 6750'de elektrik kesiyor. Bu devirlenme hissini yaşamak da çok ayrı bişey. Devirlenirken çıkan ses de harika. O yüzden benzin+lpg bana göre vazgeçilmez durumda şu an. Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 7 Haziran 2010 Paylaş 7 Haziran 2010 fiesta flair + zavoli lpg ile 15000 km 15000 km x 16 krş = 2400 tl lpg li kullanım 15000 km x 25 krş = 3750 tl benzinle gitseydik elimizde kalan 1350 tl sorun yok problem yok .. Yorum bağlantısı
Guest Sefer Uzan 7 Haziran 2010 Paylaş 7 Haziran 2010 gaz olayı cok iyi oldu artık en azından kaç paralık benzin gidecek diye takıntım kalmadı.psikolojik olarak da rahatlatıyor. yakıt konusuna gelince benım hesabıma göre ortalama 17 -19 kuruş arası yakıyor. ama ben genelde kısa mesafe kullanıyorum .. çekişe gelince pek fark yok. açık konuşayım arkadaşlar benım bir önceki aracım 97 uno 70s idi. ondan sonra focus alınca insan baya bir fark bekliyor. sürüş estetik konfor vb. tabiki kıyaslanamz bile ama ben sdece focusuun bayırlarda bayılmasından şikayetçiyim.yoksa arabam harika bence. en azından ben cok farklı aaclar kullanmadım. benım için harika. neden bilmem benzinde de bayırda bayılırdı. yüklü iken tabi. dizelleri cok merak ediyorum. benzin dizel karşılaştırmasında her yorumda bulunanın azından tork eksik oluyor. gerçekten ne kadar fark ettiriyor bu tork olayı. bayılmıyor mu yokuşlarda araç. neyse benım araç düz ve hafif eğimli yollarda çita gibi. ama bayırlarda biraz yüklüysem bayılıyor. lpg de benzin de de aynı.ama ne olursa olsun yaşasın lpg. cebim de aklım da rahat. Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 Bu lpg de bi hile var ama anlamak zor . Ara sıra bizim burda rekabet oluyor indiriyorlar niye düştü diye soruyorum sanane sen ucuz almaya bak diyorlar alıyoruz. Sağlıklı bir şekilde hiç ölçemedim arabayı kaç lira yakıyor bilemiyorum. Yaklaşık Brc kitini takalı bir yıl oldu bi şey anlamış değilim. Servise diyorum Mesela km de 0,20 çok iyi diyor 0,25 yaktı diyom yine çok iyi diyor . Bu yüzden ne kadar yakıyor işini bıraktım Ayağımı gaz pedalinden çekmiyorum. Gaz burda şu a 1,85 45lik simit depo 40,5 lt gaz aldı km yi sıfırladım bakalım ne yakacak...? Yorum bağlantısı
Selim Yılmaz 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 valla montaj iyise hiç bir dusukluk olmaz ben taktırıken bunun garantisini alarak yaptırdım ve aracımda fark edilecek hiç bir dusus yok yuksek hızlardada aynı hızıma ulasıyorum devirlenmedede hiç bir dusukluk yok dizel cok guzel ama bakımı pahalı birde kötu bir mazot alsan o motorun işi biter ha iki gun önceye kadar bende karsıydım lpg ama benzin pahalı ıken yapacak birsey yok Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 (düzenlendi) gaz olayı cok iyi oldu artık en azından kaç paralık benzin gidecek diye takıntım kalmadı.psikolojik olarak da rahatlatıyor. yakıt konusuna gelince benım hesabıma göre ortalama 17 -19 kuruş arası yakıyor. ama ben genelde kısa mesafe kullanıyorum .. çekişe gelince pek fark yok. açık konuşayım arkadaşlar benım bir önceki aracım 97 uno 70s idi. ondan sonra focus alınca insan baya bir fark bekliyor. sürüş estetik konfor vb. tabiki kıyaslanamz bile ama ben sdece focusuun bayırlarda bayılmasından şikayetçiyim.yoksa arabam harika bence. en azından ben cok farklı aaclar kullanmadım. benım için harika. neden bilmem benzinde de bayırda bayılırdı. yüklü iken tabi. dizelleri cok merak ediyorum. benzin dizel karşılaştırmasında her yorumda bulunanın azından tork eksik oluyor. gerçekten ne kadar fark ettiriyor bu tork olayı. bayılmıyor mu yokuşlarda araç. neyse benım araç düz ve hafif eğimli yollarda çita gibi. ama bayırlarda biraz yüklüysem bayılıyor. lpg de benzin de de aynı.ama ne olursa olsun yaşasın lpg. cebim de aklım da rahat. Bende de 1.6 Benzinli var,ramplarda baygınlık geçiriyor alt devirlerde,hele klima açıksa araba ilk gazda sersemliyor,yumruk yemiş gibi.Gaza bassanda gitmiyor.1.3 ton arabada 155 tork çok zayıf kalıyor.TDCI Focusa bindim,araba öyle bir fırlatıyorki adamı,koltuğa yapıştırıyor seni.Çekişte de çok fark var. Muhteşem bir makina.Ama gel görki o tar tar tar sesi,tir tir tir titremesi adamı ifrit ediyor.Her güzelin bir kusuru olacak tabiii )) 8 Haziran 2010 tarihinde Bora Akba? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 8 Haziran 2010 Paylaş 8 Haziran 2010 valla montaj iyise hiç bir dusukluk olmaz ben taktırıken bunun garantisini alarak yaptırdım ve aracımda fark edilecek hiç bir dusus yok yuksek hızlardada aynı hızıma ulasıyorum devirlenmedede hiç bir dusukluk yok dizel cok guzel ama bakımı pahalı birde kötu bir mazot alsan o motorun işi biter ha iki gun önceye kadar bende karsıydım lpg ama benzin pahalı ıken yapacak birsey yok Devirlenme isteğindeki azalmanın montajla bir ilgisi yok. Benzin lpg'ye göre daha yanıcı olduğundan devirlenme daha rahat oluyor. Yorum bağlantısı
Halil Bebek 10 Haziran 2010 Paylaş 10 Haziran 2010 Lovato marka lpg kullanıyorum. tek sorunum arıza lambasın yanması, Ankarada kalibrasyon yapabilen sonuç aldığınız servis ismi verebilirmisiniz Yorum bağlantısı
İsmail Geyik 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 Dün itibarı ile benim araçda en pipolusundan pipolandı .Fuat hocam sağolsun verdiği cesaretle focusumu gazladım.Mersin GÜL Cem otogaz brc bayisinde.Montajın çok önemli olduğu sonucunu çıkardığımdan; gidiş dönüş toplam 400 kilometre yol aldım montaj için.Bu yolu yeniden gidecem sızdırmazlık için.Simit tüp takıldı.Bagajda biraz yükselme oldu.Yedek lastik için küçük bir çalışma yapılması gerekmekte.Yakıt için ustanın söylediği %20 oranı; şu an için ölçüm yapamadım.Kit takıldıktan sonra en çok merak ettiğim performansı idi.Otobanda 250 km yol yaptım takıldığı gün ve de performansı gayet güzeldi :lol2: .Şehir içi deneyeceğim.Gerçi arabam pipolanırken Fuat hocamın titanyumu ile Titanyum trend kıyaslamaları konuşularak (Titanyumun + larını saya saya bitiremedi fuat hocam) şehir içi turladık.Performans bence güzeldi.Şu 4500 devir işi de olmasa hiç farketmeyecem ama bu konuda dikkatli olmak adına gözüm devir göstergesinde yolculuk ettim. Yorum bağlantısı
Guest G 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 Hayırlı olsun.Lpg takılınca devir artmasında ne gibi bir sorun oluyor? Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 Pipo dumanlı lpc mi benzetmesi oluyor acep. Ben de Allah Allah diyip daldım başlığa Yorum bağlantısı
İsmail Geyik 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 (düzenlendi) Devir artması sözkonusu değil sadece forumda geçen 4500 devir üstüne dikkat edilmesi uyarılarını göz önüne alıyorum.Şehirler arasında 4000 devir civarı yapılan hızlar oldukça yeterli.Daha fazlası için benzine geçmeyi öneriyor üstadlar. Hayırlı olsun. Pipo neymiş? BRC ve bir kaç kitte daha var. LPG enjektör hortumlarının manifolt delinmeden takılması için yapılan bir çalışma. Pipo dumanlı lpc mi benzetmesi oluyor acep. Ben de Allah Allah diyip daldım başlığa Başlığımı değiştirsem acep?? 13 Haziran 2010 tarihinde ?smail Geyik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 pipolu sistemin fotoğrafı var mı acaba? Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 hayırlı olsun umarım sorunsuz bi şekilde kullanmak nasip olur . Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 13 Haziran 2010 Paylaş 13 Haziran 2010 Pipo dedikleri Pnömatik ve Hidrolik sistemlerde kullanılan bir nevi ''T'' dir.. Pipo'nun amacı Emme Manifold'unu delmeden Benzin ve LPG enjektörlerini bahsi geçen Pipo yani ''T'' ile aynı yerden montaj'lamaktır. LPG ciler için 100 yılın buluşudur Basit ve oldukça kullanışlı bir icattır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts