İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Çağatay Demir
Ben aracımı alalı 2,5 ay oldu daha km si 1020'de...

Bence bu kadar az kullanıyorsanız Lpg ye hiç gerek yok . Ama yinede motordan gelen sese baktırın o kadar ses çıkmaması lazım ..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Motor sesi derken:

1. Marşa bastık ve rölanti de çalışmakta iken normal bir F II de hiçbir vibrasyon olmamalı , çalışma sesi olarakta, devir saatine bakma ihtiyacı hisettircek kadar az olmalı.

2. Yol da gidişlerde elbetteki motor sesi gelecek, ancak bu sesi, yol gürültüsünü bastıramayacak gibi tarif edelim

Not: focusum tiptronic ; olmasa bile devir saatim hareketlidir genelde :D , esp ampülünün de sönemediği anlar oluyor :D Ford teknik arabadır, limitleri sever

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mondeonun esp'si de yoktu. Kaputu değişmiş mi :D

Teknik olarak orjinal sayılır, komple yanık mondeo dan söküp, cam macunu takviyesi, biraz da fiber karışım ile doldurup (erimiş yerleri), siyaha boyanan aracın yanına koyup havadan uçan boya tozları ile siyah olmasını sağlamıştık tabii.

Yorum bağlantısı
Orhan Zeki Kocaman
Uyum sorunu yok( montaja bağlı elbette)

Biçilen bir yer yok (pipo dedikleri sistemle takılacaksa)

Çekişde performanslı kuulanımda hissedersiniz.

Kriter olsun diye yazıyorum,sürekli ralli yapıyor değilim.

Montaj öncesi benzinde 2. vites de son hız 95-97 km

Montaj sonrası LPG de 2. vitesde son hız 90 km.

Bundan sonra da bu mesafeler geçerli olacaksa hiiiiç girmeyin bu işe.

siz LPG taktırdınız değilmi Fuat Bey.... Markası nedir? ve ekonomisini gözlemlediyseniz sonuçları alabilirmiyim

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

1.6 focusumun motor sesi gayet az ve hos idi. Ozellikle yuksek devirlerde ince cok hos bir ses cikiyordu. 2.0 in motor sesi son derece gevrek ve itici. 3000 deviri pek gecmiyorum zaten. Hatta vites degis isareti 2000 deviri gecince yanmaya basliyor.

0228102107.jpg

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
0228102107.jpg

kilometresiyle oynanmış bunun :unsure2:

Yorum bağlantısı
Guest Fuat
siz LPG taktırdınız değilmi Fuat Bey.... Markası nedir? ve ekonomisini gözlemlediyseniz sonuçları alabilirmiyim

BRC-pipo aparatlı(bunda delik,kesik vs. yok.)

Ekonomi şehir içi 19-22 kuruş

Şehir dışı 150-170 kuruş(90-110 arası kullanım)

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş

Motoru eline alırsan görürsün sen ekonomiyi :lol2: Sonra o kuruş hesapların bin tl hesaplarına dönüverir birden :)

Gel bak,vazgeç şu LPG'den abicim sen. ;)

Yorum bağlantısı
Orhan Zeki Kocaman
(düzenlendi)

ya iyide ben bu pipo aparatını sordum.... onu şimdilik hundaiye falan takıyos dedi... sizinkinde ona gerek yok dedi... hocam senden aracıının motorunun resmini çekmeni isteyip burda paylaşmanı istesem çok şey mi istemişş olurum

bide nerde taktırdığınızı öğrenebilrimiyim

tarihinde Orhan Zeki Kocaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

"1.6 focusumun motor sesi gayet az ve hos idi. Ozellikle yuksek devirlerde ince cok hos bir ses cikiyordu. 2.0 in motor sesi son derece gevrek ve itici. 3000 deviri pek gecmiyorum zaten. Hatta vites degis isareti 2000 deviri gecince yanmaya basliyor."

Büyük motorun güzelliği sanırım, rolanti devrinde bile gider. ;)

tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Fuat
ya iyide ben bu pipo aparatını sordum.... onu şimdilik hundaiye falan takıyos dedi... sizinkinde ona gerek yok dedi... hocam senden aracıının motorunun resmini çekmeni isteyip burda paylaşmanı istesem çok şey mi istemişş olurum

bide nerde taktırdığınızı öğrenebilrimiyim

Burada Hyundai'nin sıfır araçlarına montajı yapan kuruluşa yaptırdım montajı.Hyundaiye,civiclere uyguluyoruz dediler.Zaten benim araca montaj yapılırken birde sıfır civic vardı montajda.

Çağlar beyin dile getirdiği matkabı,kabloyu al araca yanaş değil bu adamlar.Hatta aramızda geçen konuşmayı aktarayım:

Motorda kabloları siyah bantla dolanmış halde görünce çıkıştım."Ya kardeşim şu yandaki kabloya bak birde sizinkine "diyecek oldum bez kılıflı kabloları göstererek.Görevli bez kabloyu yaklaştırdı üzerinde BRC yazıyordu."O beğenmediğiniz bant sarılmış kablo aracınızın orjinal kablosudur "dediler.

Fotoğraf bir arkadaş daha istiyordu. :D ama sanırım o gayet mutlu arabasından.Benzine devam felan yazmaya başlamış.Para gani tabi.

TDCİ aşkını alevlendirmek gerek.

Yorum bağlantısı
Orhan Zeki Kocaman
Fotoğraf bir arkadaş daha istiyordu. :D ama sanırım o gayet mutlu arabasından.Benzine devam felan yazmaya başlamış.Para gani tabi.

TDCİ aşkını alevlendirmek gerek.

Evet evettttt ;))) şimdi arabamdan memnunum diyen okişinin(inşallah kızmaz bana) tam bir ay yazılarını okumuştummmm başına gelenler hakkında yazdıklarını... az kalsın focus almaktan cayıyodummm :fiuw:

Hocam arabamız bir kusuru dışında gerçekten mükemmel bi araba... okusurda malum yakıt..nerdeyse babamın 91 model Kartalıyla(tofaş) aynı yakıyo, 20 senelik bi arabayla 2010 model bi arabanın aynı yakması her mantıklı bi insana ters gelmesi gereken bidurum bence..

Dedim gibi 2A mühendisliğin internet sayfasından pipo denen bir sistemin çıktğını gördüm...yalnız burdaki BRC için bilgi alamaya gittiğim OTOGAZ bayisinden(2A'nın bayilerinden biri) bu pipo sisteminin hydundai yada hondalara taktıklarını, sizin araçta buna gerek kalmadını sölediler.. Benim kafam biraz karışmış durumda...

biraz yardımcı olurmusunuz hatta motorunuzun bi resmini çekip orhanzekikocaman@hotmail.com adresime yollarsanız çok sevinirimmm... yardımlarınız bekliyorum FUAT BEY

Yorum bağlantısı
Orhan Zeki Kocaman

herkes BRC pipo sistemini taktırdıklarını sölüyor.. ama biride çıkıp işte buda motorumun takıldıktan sonraki görüntüleri demiyo... Anlamıyorum... Deli olucammm... Hayır takdırdım diyen herkezden en az 2 yada 3 kişi ricada etmiş resim eklermisiniz diyede..

Madem bu forumda bunlar paylaşılmıyacak bu forumun amacı ne.....

Ya ekleyin şu resimleri bi görelim motorumuza bizde taktırsak ne hale gelcek görelim

Yorum bağlantısı
Necmettin Uysal

Şahin Bey ;

Sisteminiz hayırlı olsun ,aynı özelliklere sahip aracım var ve BRC düşünmekteyim.Memnunıyetınız halen devam ediyor mu? taktıralı kaç km oldu.Bir de taktırdığınız servis hangi ilde ?iletişim bilgilerini verir misiniz?

Yorum bağlantısı
Necmettin Uysal

Sefer Bey ;

Memnuniyetınız ne durumda ,yakıt verilerini paylaşır mısınız?

Yorum bağlantısı
Necmettin Uysal

Çorum ya da Amayadaki BRC bayileri hakkında bilgisi olan var mı ? ;)

Yorum bağlantısı
Mustafa Güneşli
(düzenlendi)

Bir şey sormak isterim. Lpg kitlerinin enjektörleri kaç Kw lık? Lpg kitlerinin enjektörleri düşük güçte oldukları için mi 4500 devirden sonra açık kalıyor? Benim aracımda Landirenzo Lpg takılı ve üstündeki enjektör sistemi için 110 kw lık olduğunu söylediler. Bu enjektör sisteminin, benzin enjektör sistemiyle 7000 devire kadar uyumlu çalıştığını iddia ediyor ustalar... tşk ler

tarihinde Mustafa G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oğuzhan Sonata

öncelikle lpg sisteminiz hayırlı olsun.

2009 temmuz ayında sıfır km ford focus titanium aracıma lpg taktırmak için çetin kayalar ford servisine gitmiştim. o zaman brc kitini 1800 e takıyorlardı ve garanti konusundada bir problem çıkarsa motordan kaynaklı bizim servisimize gelirseniz hallederiz diyorlardı.

tam karar verip aracıma taktırmak için randevu aldım ve çıkarken bir mondeo marka araca takmaya çalıştıklarını gördüm. serviste kaportacı ve elektrikçi vb vb ustalar aracın her yerini açmış o olmadı bu olmadı falan filan diye söyleniyorlardı biraz daha izledim ve bu işten anlamadıkları kanısına vardım. daha sonra hayırlı işler dedim ve çıktım.

elazığdaki dinçler oto brc yetkili bayisine gittim ve ordanda fiyat aldım. 1550 tl ye 10 taksit olarak fiyat aldım ordada mercedes bmw vb araçları görünce ve çetinkayalar ile ilgili söylenenleri duyunca orda lpg taktırmaya karar verdim.

ben daha ordayken çetinkayadaki o mondeo marka aracı 4-5 tane sözde usta dinçler otogaza getirdiler ve aracı çalıştıramadıklarını söylediler dinçlerin ustalardan yardım istediler. bende sırf garanti konusunda garantiyi bozmayacağız bize taktırın şeklindeki söylemlerini ustaya söyledim ve aracı daha çalıştıramadıklarının nedenini ve herhangi bir yazılı belge ile bile bu motor garantisini neden vermediklerini sordum. tabi ki kem küm şeklinde cevapladılar.

dinçler otogaz ile herhangi bir akrabalığım veya tanışıklığım yoktur. Elazığda doktor olarak görev yapmaktayım garanti kısmında servis tamamen sözle müşterilerle ilgilenmektedirler. bilinçli tüketicilerin bu konuda yanıltılmaması için bu yaşadığım olayı anlatma gereği duydum.

şu an lpg dende çok memnunum sıfır km iken iyiki takrımışım diyorum.

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Fatih Alp
Brc sıralı sistem lpg kiti montajında uygulama değiştirmiş.

Artık emme manifoldları delinmiyor. Böylece;

1- Delme işlemi esnasında silindirlere çapak gitme riski ortadan kalkıyor.

2- Benzinle aynı yerden gaz püskürtüldüğü için yakıt tasarrufu ve performans artışı sağlanıyor.

3- Emme manifoldu delinmediği için aracın orijinalliği bozulmuyor.

4- montaj süresi kısalıyor.

Ben bu sistemi iki ay önce 2A Mühendislik (Özençler/ Çorum'da) taktırdım. Evet manifolt delinmiyor. Çokta memnunum.

Yorum bağlantısı
Fatih Ağca
Sefer Bey ;

Memnuniyetınız ne durumda ,yakıt verilerini paylaşır mısınız?

selamlar bende 2009 focusuma atiker simit lpg taktırdım 43lt depoyla 400 km yaptı.yokuş çıkarken bile gaz istiyor belki 115 beygir olduğundan.gayet iyi tavsiye ederim..

Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce

Tüketim değerini de bir yazayım,

20 TL'lik gaz aldım(9.47 lt) bu aldığım gaz ile toplamda 128 km yol yaptım.(128 kmnin 6 kmsi stabilize yol 20 km'si rampa çıkma şeklinde oldu)

Rakım yüksek, aracın üstünde kar lastikleri takılı(sıcakta acayip mayışıyor lastikler, tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalınabilir -uyarımı da yapayım-) bu şartlar altında lpg tüketimi bana normal geldi.(umarım öyledir :D )

Tul

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kaan Korkmaz
(düzenlendi)

Merhaba

Artan benzin fiyatlarına daha fazla direnç gösteremeyerek bende LPG kiti taktırdım araca... Başlıkta yazdığı gibi BRC markasının MY07 modelini tercih ettim ve servis olarak da Kağıthane merkez servisini seçtim.

Cumartesi sabah 09.00 civarı serviste oldum. Sabah giden ilk müşteri olduğumdan 3 usta 1 çıraktan oluşan ekip aynı anda başladı montaja. Daha sonra 2 usta ayrı işlere dağıldı va kalan 1 usta ve 1 çırak ile montaj saat 12.30 da tamamlandı. İlk LPG alımı kalibrasyon ayarları ve test sürüşü ile birlikte işim tam olarak saat 13.00 de sonlandı.

Ustalar tahmin edileceği gibi gayet ilgili keyifli ve muhabbeti hoş insanlardı... Tüm sorularıma içtenlikle cevaplar verdiler sağolsunlar...

200 Peşin 1400/10 Taksit olmak üzere 1.600 TL'ye yaptırdım montajı...

Depo olarak 47 Lt.'lik simit depo tercih ettim... Depo yanlarını 2 kat strafor ile yükselttim... Bagaj örtüsünü üzerine örtünce gayet güzel oldu... Bagaj zemininde en ufak bir yükseklik tümsek vs. yok...

Motor sistem arıza lambası hiç yanmadı... Aracın LPG ye geçişi ilk çalıştırma anında yaklaşık 30-45 sn aralığında... Çok az bir ses çıkıyor enjektörler devreye girdiğinde... Eğer müzik açıksa bu ses duyulmuyor bile... LPG'ye geçiş anında en ufak bir tekleme vs. olmuyor... Hatta deneme amaçlı yolda giderken manuel olarak LPG ye ve Benzine geçiş yaptım bir kaç defa, en ufak bir problem olmuyor... Bununla beraber performansta da hissedilir bir fark yok... Zaten normalde çok hızlı araç kullanmamama rağmen çıktığım en yüksek hız olan 140 Km/h'da da herhangi bir problem görmedim... İvmelenme ve hızlanma gayet güzel... En azından performans kaybı olmuş olsa bile bunu ben hissetmiyorum...

Montajdan sonra kirlenmiş olan boğaz kelebeğini temizlettim... 15 TL'ye halletti Liderler Oto...

Deneme için alınan 20 TL'lik gaza ek olarak 40 TL'lik daha gaz aldım Total'den, yani toplam 60 TL... Dolumdan sonra 120 KM gittikten sonra göstege Ledindeki ilk ışık söndü... Şu an 3 yeşil ışık yanmakta...

Yani özetle şu an için gayet mennunum...

Peki sorunum yok mu ? Var... Gerçi sorundan çok soru diyelim buna...

Araç LPG ile sürülmesine rağmen dijital menzil sayacı geriye doğru işliyor ve tahmin edilen menzil 80 KM'nin altına indiğinde benzin göstergesi yanıyor... Oysaki depodaki benzin 80 KM'nin üzerinde menzil sağlayabilcek seviyede... Bunu çözemedim bir türlü... Çok rahatsız ediyor o benzin göstergesi ekranda sarı sarı...

Diğer sorunum ise 100 Km'de ki ortalama yakıt seviyesi... Benzindeyken ortalama 9-10 LT olan yakıt göstergesi LPG'ye geçince 17-18 LT seviyelerine geliyor... Herkesin bildiği 1,2 hesabıyla görmem gereken yakıt seviyesinin 12-13 civarında olması gerektiğini düşünüyorum... Bu hususda yorumlarınıza ihtiyacım var...

tarihinde Kaan Korkmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...