İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Hasan Demirayak

mrb arkadaşlar. 2004 model ford fusion araç kullanıyorum. 1 hafta önce ateşleme bobini değişti.(gerçi neden bozulduğunu anlamış değilim ama...) değişim denizli yargül ford servisinde yapıldı. daha sonra ise araç lpg de iken sanki araç gaz yemiyor gibi sallanıyor. bu sürekli yapmıyor ama arada yapıyor bazen de arka arkaya 4-5 sefer yapıyor. kırmızı ışıkta kalkarkende arada stop ediyor.

aracımı yargül`e tekrar götürdüğümde benzin kısmında bir problem olmadığı söylediler. beyin de bir problem var mı diye sorduğumda bir problem olmadığını söylediler. aracı test cihazına bile bağlamadılar. brc tüpü taktırdığım köseoğlu kırlı otomative götürdüm. onlarda sistemi tekrar gözden geçirdiler. bir arıza bulamadılar. buji ve kabloları test edildi sağlam olduğu söylendi. lpg gazının kötü olabileceği söylendi. depoyu bitirip sürekli aldığım( daha önce arıza olmadan önce aldığım benzin istasyonundan) yerden gaz aldım. ama problem yine devam ediyor. sorun ne olabilir. bu sorunla karşılaşıp sorunu çözülen arkadaş varsa yardımcı olabilirmisiniz? şimdiden teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Kaan Korkmaz

İlk sorun halloldu... Ben çok kısa bir zaman aralığında bu değerlendirmeyi yapmıştım... Bu sabah gayet ayrıntılı inceledim ve yol bilgisayarının benzinde tükettiğinin yaklaşık 1-2 Lt fazlasını gösterdiğini gördüm... Yani ortalama yakıt tüketimi değerlerinde problem yok...

Ancak kalan km göstergesi kontak kapayıp açmaya rağmen hep geriye doğru düşüyor... Şu an araçta yarım depoya yakın benzin var ibre de bunu gösteriyor ancak yol bilgisayarında kalan menzil 200 km... PSA modülünden bahsediliyor... Ancak daha pratik bir çözüm yolu vardır umuduyla bakınıyorum her tarafa şu an...

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

tüpü taktıralı 1 yıl oldu. tüp ile 10.000 km yaptım.tüpte o zamana kadar bir problem yaşamadım ta ki bobin bozulana kadar. bobin değiştikten sonra tüpte çalışırken arabanın silkilenme probleminden dolayı tüpten soğudum...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bobin değiştikten sonra lpgciye gittiniz mi :) Bence yeni bir yol ve rolanti kalibrasyonu yaptırın.

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

bobin değiştikten sonra lpg ciye gittim. yeniden programlayın dedim. en azından bobin değişince ateşlemede de ufak kaymalar olabilir dedim. lpg cide böyle bir olayın olmayacağını söyledi. en son gazı başka yerden almıştım, depoyu bitirdim şimdi. hep aldığım yerden gazı aldım. ama sorun yine devam ediyor. yarın götüreceğim tekrar.

buji ve kaplolar ilk baktırdığım yer oldu. ama bir sorun yoktu...

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bujilerin fiyatları zaten uygun, bence değiştirin hiç bir zararınız olmaz buji değişiminden. Peki kabloları nasıl test ettiler?

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

bujileri zaten 6 ay kadar önce değiştirmiştim. tekrar baktılar bir şey çıkmadı. kabloları ise şaseden ark yapıp yapmadığını bakmadılar.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Anladım.. Bujiler yeniymiş gerçi. Kabloları da test etmenin en güvenilir yolu, sağlam kablolarla mümkünse yeni kablolarla test etmek. Sorununuz hala ateşlemeden kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Aynısını ben de yaşamıştım, benim sorunum bobin değişimiyle çözüldü. Tekrardan lpg cide herhangi bir ayar da yaptırmadım.

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

bobin serviste orjinali ile değişti. benzinde problem yok. ateşleme de problem olsa benzinde de problem olur kanısındayım. yarın gidince yeniden programlatacağım. bakalım problem giderilecek mi.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Ben de o kanıdaydım ama öyle değil malesef. Ateşlemedeki en ufak bir problem lpg'de ortaya çıkarken benzinde hissedilemeyebiliyor. Benim aracımda da benzinde sorun tekleme gibi bir sorun yoktu ama lpg'de bariz vardı.

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

diyorsiniz ki kabloları değiştirin. yarın için lpg servisine gidince sorun çözülmezse tekrar ford servisine gideceğim. sorun çözülünce nedenini burada yazarım...

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bir de şu var yalnız, eğer kabloların birinde ya da birkaçında sorun varsa, o kablolara bağlı olan bujiler de bozulur. Yani buji yeni de olsa kabloda sorun olduğundan bujiyi de bozar. Benim tavsiyem eğer imkanınız varsa yeni buji ve yeni kablolarla test etmeniz.

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

bir de serviste şöyle bir problem var, beyinde bir problem mi var dediğimde bağlayın bakalım dedim gerek yok dediler. bu kadar zor mu bunu bağlayıp test etmek. orada ateşlemede bir problem olup olmadığı görülür heralde. ayrıca test etmek masraflı mı?

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Gerekli test ekipmanları varsa test etmek çok zor değil ama, test cihazıyla bile problemin buji,bobin,kablo üçlüsünden hangisinden kaynaklandığını bulmak zor oluyor. En garanti yolu, yeni bir takım buji ve kabloları alınacak ya da özel bir serviste ellerindeki parçalarla tek tek test edilip arıza bulunacak. Hangisi arızalıysa yenisi ile değiştirilecek.

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

cihan bey ilk yaptığım şey zaten sanayide sürekli gittiğim yerde bu ekipmanları test ettirmek oldu. ellerindeki sağlam kablolarla denidiler ve bir problem bulamadılar buji ve kablolarda. ondan servisler arasında paslaşmaya başladılar. ford servisine götürüyorum biz tüpten anlamıyoruz takdırdığınız yere gidin diyorlar, tüpe gidiyorum onlarda bir arıza bulamıyorlar. son olarak depodaki gaz bitsin, sürekli aldığınız yerden doldurun dediler. öyle yaptım ama arıza yine devam ediyor. son olarak tüpte yeni bir kaliprasyon ve programı yeniden yükleteceğim bakalım sonuç ne olacak...

Yorum bağlantısı
Davut Çavdar
(düzenlendi)
Ben de o kanıdaydım ama öyle değil malesef. Ateşlemedeki en ufak bir problem lpg'de ortaya çıkarken benzinde hissedilemeyebiliyor. Benim aracımda da benzinde sorun tekleme gibi bir sorun yoktu ama lpg'de bariz vardı.

Bende de sorun bu şekilde başladı, ilk başlarda lpg de teklemeye başladı benzine geçince düzeliyor gibiydi, bu yüzden ben de sorunun lpg den kaynaklandığını sandım, ancak daha sonra problem benzinde de başladı hatta daha sonra arıza lambasını yaktı.. Serviste bujilere baktılar çatlak vs olmadığı için buji kablolarını değiştirmeyip sorunun bobinde olduğunu söylediler. Söktüklerinde bobin in altına baktığım da gerçekten yanmış olduğunu gördüm, hatta bobin takılıp çalıştırıldığında alete bağlamadan arıza ışığını söndürdü. Daha sonra lpg servisine gidip yeniden kalibrasyon yaptırdım, şu an için bir sorun yok, bence buji kablolarını ve bobini kontrol edin, orjinal olması önemli..

tarihinde Davut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence ateşleme sorunu...

Bobin neden değişmişti... ? Bobin değişince ateşleme bozulduysa, takılan bobin bozuk demekki...

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

bobin değişti çünkü motor patırdamaya başladı sanki ateşleme yapmıyor gibiydi. bu durum durduk yere oldu. sonra arıza ışığı yandı. serviste bobin orjinali ile değişti. benzinde bir problem olmuyor. en azından ben hissetmiyorum. ama lpg ye geçince araçta sarsılmalar oluyor .

Yorum bağlantısı
Davut Çavdar
bobin değişti çünkü motor patırdamaya başladı sanki ateşleme yapmıyor gibiydi. bu durum durduk yere oldu. sonra arıza ışığı yandı. serviste bobin orjinali ile değişti. benzinde bir problem olmuyor. en azından ben hissetmiyorum. ama lpg ye geçince araçta sarsılmalar oluyor .

LPG servisinizi veya ustanızı değiştirin..

Yorum bağlantısı
Hasan Demirayak

yanıt yazan ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. şu an itibari ile lpg kitini yeniden sil baştan programladılar. sorun düzelmiş gibi gözüküyor. inşallah tekrarlamaz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Bobin değiştikten sonra lpgciye gittiniz mi :) Bence yeni bir yol ve rolanti kalibrasyonu yaptırın.

:)

inşallah sorun giderilmiştir.

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Lpg li araçlarda buji ateşleme sorunu baş göstermesinin lpg ye özel bir sebebi varmıdır?Nasıl düzeltilebilir?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Oğuzhan Sonata

ş.içi 230 -240 ykr

ş.dışı 170 - 180 ykr

civarında bir tüketim değerim mevcut. Lpg olarakta aygaz katkılı euro lpg kullanmaktayım. ( şu an ki litre fiyatı 2.02 tl )

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...