Aykut Sağbazar 4 Mart 2011 Paylaş 4 Mart 2011 arkadaşlar ben 10 gün önce brc sıralı sistem tüp taktırdım....ilk çalıştırmada tüpten metal bir ses geliyor pink sesi gibi bişi...normal midir bu ses ilk taktırdıgımda yoktu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 Lpg tankında bulunan şamandraya ait selenoıd valfın sesi. lpgye geçişte valf açıyor o ses mi? Yorum bağlantısı
Hakkı Gökçe 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Merhaba, 10 gün önce aldığım '11 focus comfort at aracıma BRC my 10 taktırdım ancak ryhsata işlenmesinde sorun yaşıyorum. Malatya BRC yetkili bayinin söylediğinden anladığım; bayiinin elindeki projenin focusa ait olduğunu, benim aracın ruhsatında focus MCA yazdığı için emniyetin gereksiz yere taş koyduğu.. Benzer sorun yaşayan oldu mu, olduysa nasıl çözüldü, olmadıysa açıklaması nedir? BRC forumda 2A müh. yetkilileri ısrarla bayiime yönlendirip açıklama yapmadı.. Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Merhaba ; Sorunun çözümü yetkili bayinizde.Araçların tip onay belgeleri var ve bu belgeyı montajı yaptırdığınız yerın TSE den çıkartması gerek.Montajı yaptırdığınız yere başvurun. Merhaba, 10 gün önce aldığım '11 focus comfort at aracıma BRC my 10 taktırdım ancak ryhsata işlenmesinde sorun yaşıyorum. Malatya BRC yetkili bayinin söylediğinden anladığım; bayiinin elindeki projenin focusa ait olduğunu, benim aracın ruhsatında focus MCA yazdığı için emniyetin gereksiz yere taş koyduğu..Benzer sorun yaşayan oldu mu, olduysa nasıl çözüldü, olmadıysa açıklaması nedir? BRC forumda 2A müh. yetkilileri ısrarla bayiime yönlendirip açıklama yapmadı.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 videoda da görüldüğü gibi lpg de iken rolantide ani gaz basmalarda araçta bir sorun var. ilk 1 dk beniznde görüldiği gibi hiç bir şekilde rolantide düşme vs olmuyor ama 1.03 deki bip sesi ile lpgye geçtiğimde görüldüğü gibi ani gaz verip çekmelerde rolanti dengesizleşiyor. bu bizim buradaki bir ışıkta sorun oluyor hatta 1-2 kere stop etti araç. rampa bir yerde ışık var ve rolanti orada kararsız kalınca sorun yaşatıyor. gaz pedalına basarak rolantiye inersem sorun yok ama gaz verip çekince lpgde düzensizlik yaşıyor.bunun sebebi ne? sorun 1.16 ve 1.27 sn de gözüküyor. araç titriyor zaten :9 http://img585.imageshack.us/i/2bs.mp4/ Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Merhaba arkadaşlar,Malumunuz üzere BRC dönüşüm kiti taktırmıştım.. Kayseri'de. Bir sohbet sırasında tesadüfen benim araca takılan sistemin BRC Sequent Fast olduğunu öğrendim. Oysaki benim beklediğim BRC Sequent 24'dü. Parçalarını kıyasladığımda, birbirinden eksiklik veya fazlalık göremedim ama farklılıklar var.. Mesela Sequent 24'lerin Ecusu plastik bir kutu içinde, Benimkisi Aliminyum bir kutu içinde.. Bunun gibi bazı şekil farkları var.. Distribitör firma 2A'dan bir yetkili ile görüştüm.. Bayi o ürünü benden almamış bu sistem eski teknoloji, yazılım desteği bulamazsın falan dedi.. Farkları ne dediğimde bağlantı farklarından başka fark söyleyemiyor. Erdem sayesinde İstanbul'dan bir servis ile görüştüm: Bu adamında dediği sorunlu bir sistem değil ancak FAST'ı 6 silindirli araçlara takıyoruz, Size niye onu taktılar ki dediler.. Fiyatlarını araştırdığımda ikisinin fiyatının da aynı olduğunu gördüm.. Hatta bazı listelerde Fast'ın pahalı olduğunu gördüm.. Taktırdığım servis; Araçtan ve sistemden memnunsan bizi yorma, ama kafama gıcık yaptı kardeşim değiştir dersen değiştirriz diyor.. Ben ne yapayım arkadaşlar.. NOT: Bu konuyu geyiğe çevirmeden önce bu işi bi çözüme kavuşturalım, Ondan sonra söz kendi ellerimle geyiğe taşıyacam burayı mehmet abi şi an aracına takılan fast modeli senin arabana uyacak ve başını ağrıtmayacak tek brc kiti.boş yere pimpiriklenme abi inan bana özellikle 2000 motorlarda harika.Segment 24 ün yazılım farkı var ben ikisinide araölarıma taktırmıştım ama en memnun kaldığım brc fast modeli idi. saygılarımla Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Merhaba, 10 gün önce aldığım '11 focus comfort at aracıma BRC my 10 taktırdım ancak ryhsata işlenmesinde sorun yaşıyorum. Malatya BRC yetkili bayinin söylediğinden anladığım; bayiinin elindeki projenin focusa ait olduğunu, benim aracın ruhsatında focus MCA yazdığı için emniyetin gereksiz yere taş koyduğu..Benzer sorun yaşayan oldu mu, olduysa nasıl çözüldü, olmadıysa açıklaması nedir? BRC forumda 2A müh. yetkilileri ısrarla bayiime yönlendirip açıklama yapmadı.. emniyetin taşkoyması değil bayinin iş güzarlığı size verdigi proje focus 1 kasaya aittir kesin.Size verdikleri projeyi kontrol edin kesinlikle focus 1 kasanın değerlerini taşıyandır.Emniyet te bunun problemini yaşamıştık. saygılar. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Bir aydır giderilemeyen 100km'de 16 litre lpg ( 100km 7.5 litre benzine karşılık ) yakma sıkıntım için yarın 2A firmasına gideceğim. Kocaeli ve İstanbul Anadolu yakasında adam gibi işini yapabilecek BRC servisi yok. Ne yoğunlaştırcı kaldı ne enjektör ne de beyin. Aracım yalama oldu. Alt tarafı bi şamandıra onarımını dahi beceremediler. Oksijen sensör hatasını gideremiyorlar, ya zengin yada fakir karışım hatası veriyor araç. Beceremeyincede bu Honda'lar böyle demek gibi gaflet içinede giriyorlar. Yarın işim çözülemez ise yapacağım iki şey var 1: Atiker montajı 2: Tüm sistemi söküp orjinal hali ile kullanma. Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Merhaba , Kocaeli'de BRC bayisi FS Otogaz Faruk Sevgili ile bu konu hakkında görüştünüz mü? Bir aydır giderilemeyen 100km'de 16 litre lpg ( 100km 7.5 litre benzine karşılık ) yakma sıkıntım için yarın 2A firmasına gideceğim. Kocaeli ve İstanbul Anadolu yakasında adam gibi işini yapabilecek BRC servisi yok. Ne yoğunlaştırcı kaldı ne enjektör ne de beyin. Aracım yalama oldu. Alt tarafı bi şamandıra onarımını dahi beceremediler. Oksijen sensör hatasını gideremiyorlar, ya zengin yada fakir karışım hatası veriyor araç. Beceremeyincede bu Honda'lar böyle demek gibi gaflet içinede giriyorlar.Yarın işim çözülemez ise yapacağım iki şey var 1: Atiker montajı 2: Tüm sistemi söküp orjinal hali ile kullanma. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Merhaba ,KocAeli'de BRC bayisi FS Otogaz Faruk Sevgili ile bu konu hakkında görüştünüz mü? İzmit körfez sanayide iki tane brc servisi var. Birisi kablo yok dedi. Diğeri sistem eski ayar tutmaz dedi.. Derince yetkili servis ayarladı tamam dedi. Araç lpg'de 60 kilometre hızın üzerine çıkmaz oldu. Bana bu bölgelerdeki servisleri hiç söylemeyin. Kafam bozuluyor en sonunda servis programını legal yada illegal yollarla alacağım ve kendim ayarını yapıp bu dertten kurtulacağım Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Mustafa tek diyeceğim adamlar ezberci. Sen hiç canını sıkma. Nereden bileceksinki? Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 Aracınızdaki sorun ile ilgili FS Otogazın sahıbı Faruk Bey ile telefonda görüştüm ,yarın bizzat kendisini aramanızı bekliyor.Sorununuzun çözümü için gereken yapılacak. Faruk Sevgili :05323171844 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Mart 2011 Paylaş 14 Mart 2011 (düzenlendi) Yarı saat 14.00'da BRC merkez (2A) aracımı bekliyor. Mehmet sizin dediğiniz yeri forum'dan tavsiye edenler oldu. Bende bizzati kendisi ile görüştüm ve aracımı kendileri ayarladı. Kalibrasyon sonunda aracınızda ateşleme sorunu var dediler. Ancak kalibre edilene kadar tekleme veyahutta lpg ile aracın yerinden kalkamama gibi sınıtıları yoktu.Aracınız tamam dendi ve Derince'den Gebze'ye benzin ile gidebildim. Aracın ateşleme, buji, sibop ayarları muntazam olaraka ayarlı. Ben yinede servisinizin sözüne istinaden Bosch marka LPG bujisi (CRV 2.0Lt motor) uyumlu olan buji taktım. 14 Mart 2011 tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2011 Yazar Paylaş 15 Mart 2011 mehmet abi şi an aracına takılan fast modeli senin arabana uyacak ve başını ağrıtmayacak tek brc kiti.boş yere pimpiriklenme abi inan bana özellikle 2000 motorlarda harika.Segment 24 ün yazılım farkı var ben ikisinide araölarıma taktırmıştım ama en memnun kaldığım brc fast modeli idi. saygılarımla Merhaba Şahin Bey.. Alıntı yaptığınız mesajı 2006 yılında yazmışım... Bu mesajdan sonra konuyu araştırdığımda Fast'ın sorunsuz bir kit olduğu bilgisine ulaşmış ve sattığım focusta uzun yıllar sorunsuz kullanmış, memnun kalmıştım... Hala da aynı kit aynı araçta sorunsuz kullanılıyor.. Teşekkürler.. videoda da görüldüğü gibi lpg de iken rolantide ani gaz basmalarda araçta bir sorun var. ilk 1 dk beniznde görüldiği gibi hiç bir şekilde rolantide düşme vs olmuyor ama 1.03 deki bip sesi ile lpgye geçtiğimde görüldüğü gibi ani gaz verip çekmelerde rolanti dengesizleşiyor. bu bizim buradaki bir ışıkta sorun oluyor hatta 1-2 kere stop etti araç. rampa bir yerde ışık var ve rolanti orada kararsız kalınca sorun yaşatıyor. gaz pedalına basarak rolantiye inersem sorun yok ama gaz verip çekince lpgde düzensizlik yaşıyor.bunun sebebi ne? sorun 1.16 ve 1.27 sn de gözüküyor. araç titriyor zaten :9 http://img585.imageshack.us/i/2bs.mp4/ Bujini değiştir.. genel temizlik yap (rolanti valfini, boğaz, kelebek).. Düzelmez ise rolanti valfini değiştir.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 Emmi iyide bunu benzinde hiç mi hiç yapmıyor. lpg de de dediğim gibi anlık gaz bas-çek yapınca oluyor. Yorum bağlantısı
Hakkı Gökçe 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 Bugün aracımı alalı 14 gün oldu, lpg uygulanalı da 11 gün.. Sorunum şu ki lpgyi ruhsata işletemiyorum, 2A müh. yetkilileri forumda açtığım başlığı kapatarak mesajla cevap veremeyi tercih ettiler. Önerileri bayiimle temasa geçmem yönünde oldu(Ne parlak fikir!). Bayiim her telefonda TSE'yi, Mak.Müh. Odası'nı vs vs aradığını cevap beklediğini söylüyor. Henüz hiç ödeme yapmadım, Bayiimin dürüstlüğünden şüphem yok. Ama 2A Müh. yetkililerinin tavırları çok hoşuma gitmiyor açıkçası; ben bayiimle sorun yaşıyor olsam başka muhattap bulamayacağım demek ki??? Bir arkadaş bayiimde f1 için proje olup, bu yüzden emniyetin ruhsatlandırmıyor olabileceğini yazmış. Eğer öyleyse ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2011 Yazar Paylaş 15 Mart 2011 Sorunum şu ki lpgyi ruhsata işletemiyorum, Anlamadım.. niyeymiş.. ? Emmi iyide bunu benzinde hiç mi hiç yapmıyor. lpg de de dediğim gibi anlık gaz bas-çek yapınca oluyor. Mustafa, lpg hassastır, aracın % 100'e yakın performansta olması gerekir.. Sen hala kokuşmuş bujilerle geziyorsan, önce onu bi değiş.. Lpg daha hassastır.. Rolanti valfini temizle, düzelmez ise değiş.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 MCA zede arkadaş ruhsatta MCA yazıyormuş ama lpg projesinde yazmıyor diye işlemiyorlarmış. yani yanlış hatırlamıyorsam öyleydi. Anlamadım.. niyeymiş.. ? Mustafa, lpg hassastır, aracın % 100'e yakın performansta olması gerekir.. Sen hala kokuşmuş bujilerle geziyorsan, önce onu bi değiş.. Lpg daha hassastır.. Rolanti valfini temizle, düzelmez ise değiş.. Abi işin aslı bu sorun yeni değil? bujileri değiştiğim zamanda lpg ayarına gittiğimde söyledim. rolantide tüm yük çeken donanımı açtırıp rolanti ayarı yapıyor yolluyorlar. Sorun sürekli yapmıyor ama yapmaması gerek zamanlarda stıp etmeye kadar gidebiliyor ki rampa kalkışında stop edince otomatik vites sorun yaşatıyor. Yorum bağlantısı
Hakkı Gökçe 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 Anlamadım.. niyeymiş.. ? Bayiimin sunacağı proje "focus" içinMİŞ benim aracım "focus mca" İMİŞ??? Açıkçası ben de anlamıyorum bu mişli muşlu açıklamaları.. Mak. Müh. odası ve emniyet de bu gerekçeyle (ruhsatta yazan isimle projedekinin uyumsuzluğu) ruhsatlandırmıyormuş.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2011 Yazar Paylaş 15 Mart 2011 mca neyMİŞ ? Abi işin aslı bu sorun yeni değil? bujileri değiştiğim zamanda lpg ayarına gittiğimde söyledim. rolantide tüm yük çeken donanımı açtırıp rolanti ayarı yapıyor yolluyorlar. Sorun sürekli yapmıyor ama yapmaması gerek zamanlarda stıp etmeye kadar gidebiliyor ki rampa kalkışında stop edince otomatik vites sorun yaşatıyor. Mustafa bence aracın sorunu.. lpg sorunu olduğunu sanmıyorum... Yorum bağlantısı
Hakkı Gökçe 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 mca neyMİŞ ? Emmi (diyebilirim herhalde) MCA nedir bilmiyorum ama beni çok daralttı bu hadise, doğru dürüst bilgilendiren de yok..:gunesli: Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 MCA diye googleda aratınca biriki konu bizim forumda var birde bir iki galerici sanki çok farklı focsumuş gibi mca focus yazmış ilanlara. ben neyin kısaltması bilmiyorum. bir ara otosan sitesinde de mca diyordu ama yabancı sitelerde olsun başka yerde oslnu denk gelmedim comfort larda yazıyor genele mca diye Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Mart 2011 Paylaş 15 Mart 2011 Bu gün 2A BRC merkez servise gittim. İsmini yanlış yazabilirim Hakkı bey olması lazım, yakınlarındaki servise yönlendirdi. Diğer servislerin 5-10 dakikada yaptıkları ayarları !! ne hikmet ise beceriksizliğindenmi yoksa titizliğindenmi (ikincisi tabiki) nedir 1 saate yakın kontrol, kalibrasyon gibi işlere ayırdı. Sistemin en son yapılmış ayarının hatalı olduğunu (Kartal m... usta ) şu an için tüm ayarların tamam olduğunu söyledi. Aracın ayarları esnasında oksijen sensör hatasını giderse bile ölçümünün hatalı olduğunu, sensörün bozulmuş olabileceğini söyledi. Doğrudur sensör bozulmuş. Şimdi sorarım el vicdan sahiplerine : 150.000 km gitmesi gereken parça nasıl olurda 10.000 km bile gitmeden bozulur ? Cevabı açıktır : Yanlış kalibre edilmiş yakıt sistemi çok hassas olan lambda sensörünü bozmuş.. Keşke ilk baştan merkez servise intikal etse idim. ama nereden bilecektim ?? Sonuç : Hatalı kalibrasyonlar ile hasar gören oksijen sensörü ile gezinmeye devam edeceğim ve en kısa sürede aracı satacağım. LPG sistemi insanı aracından bu kadar soğutur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts