İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

garantiyi bilememde, mocan ı tavsiye ederim, ben orada takdırdım, 40 bin oldu hiç bir sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
İsmet Aydın
garantiyi bilememde, mocan ı tavsiye ederim, ben orada takdırdım, 40 bin oldu hiç bir sorun yaşamadım.

Mocan iyidir 1000 km detaktırdım şimndi 5 binde allaha şükür en ufak problem yok....Performansta düşme hissedenler aygaz kullanın gerçekten reklemı kadar fark var ben nerdeyse benzinle aynı performansı alıyorum......

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
Mocan iyidir 1000 km detaktırdım şimndi 5 binde allaha şükür en ufak problem yok....Performansta düşme hissedenler aygaz kullanın gerçekten reklemı kadar fark var ben nerdeyse benzinle aynı performansı alıyorum......

İsmet Bey Aygaz gibi katkılı gazların filtreleri tıkadığı ve bazı problemlere yol açtığı gibi şikayetler var ortalıkta. İlk filtre kontrolünde gözlemlerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

Yorum bağlantısı
Ersin Ceyhan
Yarım olmaz.. bitmesi lazım..

açılacak tankın içi..

mehmet abi konuyla tam olarak alakası yok ama yeni konu açmak istemedim bende 2 hafta önce brc simit tüp taktırdım.48 lt.lik.dikkatimi çeken göstergedeki ışıkların çok hızlı bir şekilde 1. ışığa düşmesi.eski arabamda tartarini tüp vardı fakat ilk ışık sönünce ye kadar 200 km yol gidiyordum ama 2-3-4.ışıklar çok hızlı sönüyordu.bir gariplik mi var yada herşey normalmi?teşekkürler

Yorum bağlantısı
mehmet abi konuyla tam olarak alakası yok ama yeni konu açmak istemedim bende 2 hafta önce brc simit tüp taktırdım.48 lt.lik.dikkatimi çeken göstergedeki ışıkların çok hızlı bir şekilde 1. ışığa düşmesi.eski arabamda tartarini tüp vardı fakat ilk ışık sönünce ye kadar 200 km yol gidiyordum ama 2-3-4.ışıklar çok hızlı sönüyordu.bir gariplik mi var yada herşey normalmi?teşekkürler

Aynı sorun bendede vardı bunun için 2A mühendisliğe gittim, servis yetkilisi bilgisayara bağladı hiç bir problemin olmadığını, normal göstergenin hiç bir zaman doğruyu göstermediğini, en sağlıklısının depo üstündeki göstergeden bakmak olduğunu söylemişti. Benim gösterge gaz bitmek üzere sinyali vermeye başladığında, depoki göstergeye bakıyorum an az çeyrek depo gaz oluyor. Öndeki göstergeye pek itibar etmemk lazım. Haa biz her zaman arkayı açıp bakmak zorundamıyız, öndeki süsmü dersenizde valla bende bu durumdan hoşnut değilim :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

o manyetik analog göstergeyi öne paralel vs şekilde taşıyamaz mıyız? ben onu anlamıyorum :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ön gösterge ile arka gösterge ufak bi uğraşı ile birebir çalışabiliyor. Ben söküp bir kaç mekanik operasyon ile çözdüm.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yok Mustafa. Arka şamandıra üzerinde bulunan mantarımsı nesne ve çubuğunu sökerek tadilat yaptım. Tank içerisine su doldurarak ön gösterge ile uyuşmasını sağladım. En büyük sıkıntı Lpg'nin tank ucundaki boruya uzatma yapıp piknik tüpü ile aracı çalıştırmada yaşadım. Araç lpg ile çalışınca lpg göstergesi aktif oluyor.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Zor değil mustafa. Çok istekli gördüm seni.. Bi yardım edemmi :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Zor değil mustafa. Çok istekli gördüm seni.. Bi yardım edemmi ;)

alam mı şu göstergeyi :D olur mu dersin ab :)

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

arkadaşlar benim ford a brc sequent 24 taktırdım şu ana kadar çekişi harika buldum daha önceki aracımda fast vardı bu kadar çekiş kuvvetli değildi. ancak arada bir 2-3 vites arasında veya aracı toparlaması sırasında aşırı olmamak kaydı ile sadece bir kez meydana gelen tekleme problemi var neden olabilir sizce . aracım henüz 800 km de

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence fast daha iyi bir kitti..

Çekiş farkı, kalibrasyonla ilgilidir.. Bununla da daha çok yakarsınız..

Kim taktı Seq24'ü.. ?

2A karalayıp duruyor... Yenileri övüyordu...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sami Cantürk

mrb.uzun bir aradan sonra tekrar aranıza döndüm.yurt dışı işimden dolayı aranıza yeniden katıldım.Benim mondeo 2002 trend aracım var.BRC marka lpg taktırdım.20 gün önce.ilk zamnlarda aracta sorun yoktu fakat 1-2 gün sonra aracta bir sorun cıktı.Arac ilk çalıştığı zaman 1200 devirlerde geziyor ve arac sanki benzin yemiyor muş gibi çalışıyor.30 saniye sonra düzeliyor fakat bu seferde 1000 devire düşünce arac tekliyor gibi oluyor.buda 20 - 30 sanıye sürüyor.arac 900 devire düşünce ses mes ortada yok arac benzin deymiş gibi çalışıyor.servise götürdüm yaptık dediler ki gercekten düzeldi ama 2 gün sonra tekrar basladı. sorunu nasıl cözebilirim sizce. bu arada aracım 1 depo lpg ile 565 km gitti .sizce nasıl.104 tl gaz aldım. tesekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç

MERHABA ;

Biraz daha detaya iner misiniz? Aracı ilk çalıştırıdığımda demişsiniz fakat araç ilk marşı benzin ile yapıyor ve ısındıktan sonra lpg ye geçiyor.Sizin aracınız da bu şekilde mi ? Yoksa lpg ye erken mi geçiyor ? Yoksa bu sorunu benzinde mi yapıyor? Fakat benzinde yapsa yazınızda benzindeki gibi çalışıyor demişsiniz .Biraz daha ayrıntıya girer misiniz ? Ayrıca mondeoda pipo var mı ? Yoksa klasik gaz nipeli takılarak mı montaj yapıldı? Selamlar...

mrb.uzun bir aradan sonra tekrar aranıza döndüm.yurt dışı işimden dolayı aranıza yeniden katıldım.Benim mondeo 2002 trend aracım var.BRC marka lpg taktırdım.20 gün önce.ilk zamnlarda aracta sorun yoktu fakat 1-2 gün sonra aracta bir sorun cıktı.Arac ilk çalıştığı zaman 1200 devirlerde geziyor ve arac sanki benzin yemiyor muş gibi çalışıyor.30 saniye sonra düzeliyor fakat bu seferde 1000 devire düşünce arac tekliyor gibi oluyor.buda 20 - 30 sanıye sürüyor.arac 900 devire düşünce ses mes ortada yok arac benzin deymiş gibi çalışıyor.servise götürdüm yaptık dediler ki gercekten düzeldi ama 2 gün sonra tekrar basladı. sorunu nasıl cözebilirim sizce. bu arada aracım 1 depo lpg ile 565 km gitti .sizce nasıl.104 tl gaz aldım. tesekkürler.
Yorum bağlantısı
Hüseyin Palaz
Süha aracım benzinde şehir dışı 6.8-7 litre yakıyor. Şehir içi 10-12 litre yakıyor. Daha dün Gölcük'e gittim. Şehir dışı 90km sabit hız, rüzgar yok, 14 litre LPG yaktım. Şehir içi çok sakin kullanıyorum 17 litre seviyesinde geziyorum. Neresi normal ? Beni bağlayan parasal veri değil, litre hesabıdır.

Bundan önceki 4 litrelik aracım ile bu aynı yakıyor.

servet abi merhaba bende gebze darıcadayım aracı alalı 3 hafta oluyor aracım 2006 focus hb ghia 115 beygir otamatik sizce lpg nasıl olur malum benzın haddınden fazla yakıyor lpg uygulaması otamatık focusa uyarmı veya randıman alabilirmiyim yakıt sarfıyatından dolayı yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Sami Cantürk

Aracıma lpg taktırmadan önce aracımın çalışmasında herhangi bir sorun yoktu.marsa bastığımda motordan hiç ses gelmezdi. hiç ses gelmeden calısırdı.aracıma lpg taktırdım.aracımı ilk calıştırdığım zaman benzinle çalısıyor aracım 1200 devirlerde geziyor ve devir saati 1100 ile 1200 arası gidip geliyor.motorun seside boğuluyormuş gibi oluyor.Bu olay 15-20 sn sürüyor.sonra devir saati 1100 lerde sabitleniyor.Arac ısınana kadar 1100 devirde duruyor.5 dakika kadar bu devirde bekledikten sonra 900 devir e düşme asamasında tekrardan 1000 devir ile 900 devir arasında devir saati gidip geliyor.arac ısınıp lpg ye gectikten sonrada 900 devire düşüyor ve normale dönüyor, sonrasında hiçbir sorun yasamıyorum.Aracım lpg ye gectikten sonra sanki benzinde imiş gibi çalısıyor demek istedim.Fakat lpg ye gecene kadar canımı bayaaaa sıkıyorr.servise götürdümm .ayar yaptılar.tamam dediler.ama yine aynı yine aynı..Aracım sanki 5 dakika süresince can cekişiyorr..

Bu arada yazmayı unuttum.aracıma 1200 lük regülatör değil 1500 lük regülatör den takıldı.2000 motor olduğu için .cok fazla bilgim olmadığı için bu konularda daha fazla detaya giremiyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç

Merhaba ;

Aracınızdaki sorunu soğuk motorda benzinde yaşadığınıza göre öncelikle bakılması gereken noktalar aracınızın LFT değerinde bir değişklik olup olmadığıdır.Ayrıca soğuk motorda bunu yaptığı için aracınızın hava ve motor ısı sensör değerleri sabah ilk çalıştırmada kontrol edilmeli.

Aracıma lpg taktırmadan önce aracımın çalışmasında herhangi bir sorun yoktu.marsa bastığımda motordan hiç ses gelmezdi. hiç ses gelmeden calısırdı.aracıma lpg taktırdım.aracımı ilk calıştırdığım zaman benzinle çalısıyor aracım 1200 devirlerde geziyor ve devir saati 1100 ile 1200 arası gidip geliyor.motorun seside boğuluyormuş gibi oluyor.Bu olay 15-20 sn sürüyor.sonra devir saati 1100 lerde sabitleniyor.Arac ısınana kadar 1100 devirde duruyor.5 dakika kadar bu devirde bekledikten sonra 900 devir e düşme asamasında tekrardan 1000 devir ile 900 devir arasında devir saati gidip geliyor.arac ısınıp lpg ye gectikten sonrada 900 devire düşüyor ve normale dönüyor, sonrasında hiçbir sorun yasamıyorum.Aracım lpg ye gectikten sonra sanki benzinde imiş gibi çalısıyor demek istedim.Fakat lpg ye gecene kadar canımı bayaaaa sıkıyorr.servise götürdümm .ayar yaptılar.tamam dediler.ama yine aynı yine aynı..Aracım sanki 5 dakika süresince can cekişiyorr..

Bu arada yazmayı unuttum.aracıma 1200 lük regülatör değil 1500 lük regülatör den takıldı.2000 motor olduğu için .cok fazla bilgim olmadığı için bu konularda daha fazla detaya giremiyorum

Yorum bağlantısı
Sami Cantürk

tesekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.ustama götürüp birde ona kontrol ettireceğim ama sanmıyorum bu sebeblerden dolayı olsun

lpg ile bir bağlantısı var sanıyorum.sonucu bildireceğim.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Enjektörlerin lastik tampon ile motor bloğuna montajı ciddi anlamda sesi keser. Enjektör takırtısı bu nedenle fazla geliyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ses ne zamn duyuluyır. motor kaputu açık iken dışardan, motor kağutu kapalıyken dışardan, yada kaput kapalı içerden :good1:

Yorum bağlantısı
Akan Belen
05/05/2011 tarihi (bugün) itibariyle BRC My11 pipolu sistem LPG kiti aracıma uygulandı, aracın performansı konusunda benzine nazaran hissedilebilir bir düşüş var ama abartarak anlatılacak kadar bir durum söz konusu değil.

Yanlız bizim forumda ve diğer yerlerde my11 in enjektörlerinin eski BRC enjektörlerine göre daha sessiz olduğu konusunda yazılar okumuştum, ama benim aracımda rölantide iken enjektörlerden gelen ses bildiğin dizel araç sesinden farksız.

Montaj yapan yerdeki mühendis arkadaşımız kaputta yalıtım malzemesi ve plastik motor üst kapağının bulunamasının bu sesin duyulmasında önemli rol oynadığını belirtti, aracında BRC kullanan arkadaşların enjektör sesleride böyle mi acaba ?

Mustafa Bey öncelikle hayırlı olsun umarım sorunsuz kullanırsınız.Sorunuza gelince bende taktırmadan önce banada daha sessiz olduğu söylenmişti ama açıkçası benzine göre daha sesli olduğu kesin ama dizel gibide değil aracımdaki ses.Daha önceki enjektörlerini kullanmadığım için kıyaslama yapmam zor şu an kullanılan enjektörler hi-tec sanırım zaten bunlar yine okuduklarıma ve duyduklarıma göre kalite olarak daha ileri sessizlikten öte.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...