İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Zafer Ayvacı

Ciddi bir ölçüm hatası var... Bu kadar az yakması mümkün değil..

14 kuruş. Bana da imkansız geldi ama öyleyse de öyledir diyelim.

Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir

abilerim ben aldigim degerleri

yazdim brc bayiiligim ya da arabami satmak gibi bir niyetim yok:-)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

abilerim ben aldigim degerleri

yazdim brc bayiiligim ya da arabami satmak gibi bir niyetim yok:-)

Bizim de seni yalancı çıkarmak gibi bir niyetimiz yok :) Hata yapmış olabileceğini düşünüyoruz hepsi bu. Sen doğru diyorsan da doğrudur. Bir sonraki hesabını da yaz bakalım aynı gidecek mi.

Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir

memnuniyetle aldigim degerleri yazicam.yine 50 tl lik aldim yine opet aygaz ya nasip:-)

Yorum bağlantısı
Mehmet İveynat

merhaba arkadaslar. forumda yeniyim ama simdiden bir suru sey ogrendim yazdıklarınızdan :)

benim birkac sorun olacakti. 2010 model fiesta 1.4 titanium x aracım var ve tup taktirmak istiyorum. sorularım;

1) su anda aracım km'de 34-35 kurus yakıyor. tup taktırırsam bu tuketim tahmini kaca iner?

2) aracıma BRC'nin hangi modeli uygun olur ve fiyatı nedir?

3) Ankara'da hangi serviste sistemi taktırmalıyım? tavsiye ederseniz sevinirim.

yardımcı olursanız sevinirim. kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir

Ben taktıralı 10 gün oldu 1500tl ye taktırdım şuana kadar çok memnunum arkadaşlar çok ilgilendi.Dağ-cey mühendisliğe taktırdım.

Yorum bağlantısı
Misafir

yanlis oldugunu sanmiyorum hocam cunku lgp yi taktirdigimda doldurmam istendi olcumler icin dedigim gibi 50 liralik alindi ve aldigimdaki km yi not etmistim sonuc bu.

Not ederken belki yanlış yazmışsınızdır...

Km'yi sıfırlayın daha iyi olur...

merhaba arkadaslar. forumda yeniyim ama simdiden bir suru sey ogrendim yazdıklarınızdan :)

benim birkac sorun olacakti. 2010 model fiesta 1.4 titanium x aracım var ve tup taktirmak istiyorum. sorularım;

1) su anda aracım km'de 34-35 kurus yakıyor. tup taktırırsam bu tuketim tahmini kaca iner?

Benzinde yakıtı çok güzelmiş...

Fiyat olarak 1400 1500tl arası takılıyor...

Ankarada 2a mühendislik Mavidenizler lpg'yi öneririm...

Yorum bağlantısı
Özgür Mert

Lovato ve Atikerde uygulanmaya başlayan "obd" sistem Brc de de var mı?

Bende benzinde aynı değerleri görüyorum. Forumları okudum. Benim niyetim Atiker safe fast obdII ye doğru kaydı. Fiyatı 1100 tl. Ama hala tereddütteyim.

Yorum bağlantısı
Mehmet İveynat
Ben taktıralı 10 gün oldu 1500tl ye taktırdım şuana kadar çok memnunum arkadaşlar çok ilgilendi.Dağ-cey mühendisliğe taktırdım.

sagolun verdiğiniz bilgiler için ayberk bey. brc nin hangi modelini taktılar aracınıza? birde kredi kartı taksitliyle nakit ödeme arasında fiyat 150-200 tl değişiyor diye duydum. siz 1500 tl yi nasıl ödediniz?

Benzinde yakıtı çok güzelmiş... Fiyat olarak 1400 1500tl arası takılıyor... Ankarada 2a mühendislik Mavidenizler lpg'yi öneririm...

az yakıyor hakan bey ama ayda 2000 km civarı yapıyorum o zaman da maliyeti 700 tl oluyor bana :) km'de 22 kuruşa düşse (yakıt harcamam %35 azalırsa) aylık 250 tl kar ederim gibi görünüyor. mavi denizler'den bayağı bahsedilmiş bu forumda. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Bende benzinde aynı değerleri görüyorum. Forumları okudum. Benim niyetim Atiker safe fast obdII ye doğru kaydı. Fiyatı 1100 tl. Ama hala tereddütteyim.

özgür bey ford araclar için brc tavsiye ediliyor diye biliyorum. 2,5 ay önce bir arkadaşım 2007 model seat leon'una brc taktırdı. ben de bugün test etme fırsatı buldum ve eski halinden hic bir farkı olmadığını gördüm. atiker'li bi araç kullanmadığım için yorum yapamam.obd sistemi ile ilgili pek bilgim yok. forumda da bulamadım detaylı bilgi. obd'nin ne farkı var acaba?

Yorum bağlantısı
Özgür Mert

sagolun verdiğiniz bilgiler için ayberk bey. brc nin hangi modelini taktılar aracınıza? birde kredi kartı taksitliyle nakit ödeme arasında fiyat 150-200 tl değişiyor diye duydum. siz 1500 tl yi nasıl ödediniz?

az yakıyor hakan bey ama ayda 2000 km civarı yapıyorum o zaman da maliyeti 700 tl oluyor bana :) km'de 22 kuruşa düşse (yakıt harcamam %35 azalırsa) aylık 250 tl kar ederim gibi görünüyor. mavi denizler'den bayağı bahsedilmiş bu forumda. Tavsiyeniz için teşekkürler.

özgür bey ford araclar için brc tavsiye ediliyor diye biliyorum. 2,5 ay önce bir arkadaşım 2007 model seat leon'una brc taktırdı. ben de bugün test etme fırsatı buldum ve eski halinden hic bir farkı olmadığını gördüm. atiker'li bi araç kullanmadığım için yorum yapamam.obd sistemi ile ilgili pek bilgim yok. forumda da bulamadım detaylı bilgi. obd'nin ne farkı var acaba?

Lpg kalibrasyonu yaparken arabanın benzinli verileri okunup daha sonra lpg beynine kopyalanıyor. obd li sistemde ise araba yol almaya devam ederken anlık tüketim değişimlerini benzin sisteminden anlgılayıp lpg beynini otomatik olarak koşullara göre kalibre ediyor. Yeni araba tek bir kalibrasyon değeriyle her koşulda aynı çalışmıyor koşullara kendini uyduruyor. Obd denilen sistem bu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir

Farkli kartlar icin taksit imkanlari var mesela world 8+4 bonus 9+3 yapiyor ama fiyat sabit 1500 lira.Kampanya bitmediyse tum operatprlerde kullanilabilen 500liralik konusma sifreleri veriyorlar.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

4500 devirde otomatik olarak lpg den benzine geçme hakkında bilgisi olan varmı...... :unsure2: Devir 4500 5000 e yükselince benzine neden geçtiğini çözemedim bir türlü... :unsure2:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

4500 devirde otomatik olarak lpg den benzine geçme hakkında bilgisi olan varmı...... :unsure2: Devir 4500 5000 e yükselince benzine neden geçtiğini çözemedim bir türlü... :unsure2:

Şahin Lpg ayarında istenirse bu konum aktif ediliyor. Performans istenilen devirlerde benzin'e geçiyor araç, yada regülatör gaz akışına yetişemiyor, otomatik olarak benzin'e geçiyor. Lpg servisi görür, halleder.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sana bundan lazım... http://www.nilelektronik.com.tr/urund.asp?id=23

Ben ilk montajda taktırmamıştım.. Bunu takmak yerine krank devir sensöründen alın demiştim.. Almışlardı ama, 5750 devirde cut off yapıyor ve gazı kesmezsem benzine geçiyordu..

Bu gün yukardaki zımbırtıdan taktırdım, zaten Prins paketinin içinden çıkan bir parçaydı..

Her zaman aynı devirde lpg'ye geçiyorsa;

1- kasıtlı olarak böyle ayarlanmış olabilir.. Motoru korumak adına

2- devir verisi yanlış bir yerden alınmış olabilir..

3- ecular anlaşamıyordur.

4- basınç düşük geliyordur.. Basınç müşürü arızalıdır..

5- Ustalar cevap versin, kıt aklımla benden bu kadar. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

yeni my 11 felan takıldı ise. onda menüde ayar var. onu kurcalmış olabilirler.

Yorum bağlantısı
Mehmet İveynat

Lpg kalibrasyonu yaparken arabanın benzinli verileri okunup daha sonra lpg beynine kopyalanıyor. obd li sistemde ise araba yol almaya devam ederken anlık tüketim değişimlerini benzin sisteminden anlgılayıp lpg beynini otomatik olarak koşullara göre kalibre ediyor. Yeni araba tek bir kalibrasyon değeriyle her koşulda aynı çalışmıyor koşullara kendini uyduruyor. Obd denilen sistem bu.

sagolasın Özgür bilgilendirdigin icin

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

2001 focus hb kiime tüp taktırmayı düşünüyorum,tavsiye edeceğiniz marka,usta varmı,birde yöntem....

kütahya ya da eskişehirden tavsiye edeceğiniz usta varmı,birde fiyat olarak biliyosanız yardımcı olursanız sevinirim... (1500 a kadar çıkabilirim)

Eskişehirde EMRE LPG yi tavsiye ederim :) 15 yıldır sektörde olan Ömer bey işinin erbabıdır.

Yorum bağlantısı
Özgür Mert
(düzenlendi)

Bugün yaşadığım şehirde bir bayiye gittim. Hem atiker hemde brc bayisi ben ikisinden de para kazanıyorum fakat brc yi tavsiye ederim dedi. Fakat kafama takılan nokta my11 pipolu takarsınız değil mi? dediğimde "my11 takarım ama pipo takmam senin aracına olmaz" dedi. Şİmdi sizlere sorum 1.25 fiestaya pipo takılabiliyor mu takılmıyor mu? Sitede pipo taktıranlar bildiğim kadarıyla var, anlayamadım yardımınızı bekliyorum.

tarihinde Özgür Mert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Yaşı geçkin arabalara bizde takmıyoruz, benzin enjektörlerini yerinden çıkartıp tekrar yerine taktığınızda benzin kaçırabiliyor ve orjinal oring bulamıyorsunuz başınıza bela oluyor.

genelde genç ve yeni araçlara pipo takıyoruz.

Yorum bağlantısı
Özgür Mert

Yaşı geçkin arabalara bizde takmıyoruz, benzin enjektörlerini yerinden çıkartıp tekrar yerine taktığınızda benzin kaçırabiliyor ve orjinal oring bulamıyorsunuz başınıza bela oluyor.

genelde genç ve yeni araçlara pipo takıyoruz.

Faruk bey bakarsanız arabam 2011 model 12500 km de.

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Faruk bey bakarsanız arabam 2011 model 12500 km de.

iş arasında yazdığım için farketmemişim özür dilerim. Ozaman sorun yok pipo takılabiliyor. :bravo:

Yorum bağlantısı
Mehmet İveynat

Brc taktıracaksanız kesinlikle Mavi denizlere taktırın. Türkiye iç anadolu bölgesi distribütörüdür baya ilgililerdir ve hatta çok temiz işçilikeri vardır. Tahmini fiyata gelince de pazarlıkla 1500 gibi bir rakamı bulur..

tavsiyeni dinledim mavi denizler'le gittim görüştüm. Tuncay Bey çok ilgilendi sağolsun. pazartesiye randevu aldım bi aksilik çıkmazsa taktıracağım.

az önce de yazdığım üzere pazartesi günü 2010 model 43.000km'de ford fiesta aracıma brc taktıracağım. bununla ilgili 2 sorum olacak. yardımcı olursanız sevinirim.

1) bildiğim kadarıyla pipolu sistemde enjektörler yerinde sökülüyor ve bunun sorun çıkarma ihtimali varmış. pipo takılmazsa da enjektörler delinecekmiş. hangisi daha saglıklı kaliteli ve adha uzun ömürlü olur?

2) brc my 11 model tüp taktıracaktım. ama yetkili kişi elimizde my 11 yok my 12 takarız dedi. my 11 ile my 12 arasında bi fark var mıdır?

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

tavsiyeni dinledim mavi denizler'le gittim görüştüm. Tuncay Bey çok ilgilendi sağolsun. pazartesiye randevu aldım bi aksilik çıkmazsa taktıracağım.

az önce de yazdığım üzere pazartesi günü 2010 model 43.000km'de ford fiesta aracıma brc taktıracağım. bununla ilgili 2 sorum olacak. yardımcı olursanız sevinirim.

1) bildiğim kadarıyla pipolu sistemde enjektörler yerinde sökülüyor ve bunun sorun çıkarma ihtimali varmış. pipo takılmazsa da enjektörler delinecekmiş. hangisi daha saglıklı kaliteli ve adha uzun ömürlü olur?

2) brc my 11 model tüp taktıracaktım. ama yetkili kişi elimizde my 11 yok my 12 takarız dedi. my 11 ile my 12 arasında bi fark var mıdır?

Pipo taktırın manifoldu deldirmeyin.

ikiside aynıdır, sadece yazılımı değişik sizin araca son versiyonumuz yüklenecek.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Faruk bey telefon numaranız lazım, Size getirdiğim ( geçen yıl ) Crv nin sorunlu plg sistemi ile ilgili görüşeceğim.

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Faruk bey telefon numaranız lazım, Size getirdiğim ( geçen yıl ) Crv nin sorunlu plg sistemi ile ilgili görüşeceğim.

0532 317 18 44

0552 BRC 1 BRC

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...