İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

H.Yusuf Kantarcılar

iyi günler, dayımın arabasına (2006 otomatik focus) lpg taktırmak için Başer'i aradım. Niyetimiz BRC idi, ancak görüştüğüm mühendis bey BRC'nin distribütörünün artık bazı parçalarını Türküye'de ürettirdiğini ve buna bağlı bazı problemler çıktığından artık BRC montajı yapmadıklarını söyledi. Prins ve Teleflex çok pahalı geldi. Bize TA diye bir marka önerdi. Başer Türkiye distribütörü imiş. BRC'yi üreten firmanın bir markasıymış. Tamamıyla İtalyan olduğunu ve artık bu markayı taktıklarını söyledi. Kendi aracında da varmış falan filan. Bu marka ile ilgili herhangi bir bilginiz var mı? nette hiç yorum yok. 1600 taksitli, 1500 peşin fiyat verdiler. 1600'e park sensörü hediyeleride var. yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir

Markayı hiç duymadım Brc takılı aracımda çok memnunum.Ben sırf şu ibare yüzünden dünyanın en iyi markası bile olsa o markayı tercih etmezdim artık. ''Başer Türkiye distribütörü imiş.''BRC iyi dir 1500 tl 12 taksit Ankarada.Tüm operatörlerin kullanabileceği 500 lira değerinde konuşma paket hediyeside var.

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

Markayı hiç duymadım Brc takılı aracımda çok memnunum.Ben sırf şu ibare yüzünden dünyanın en iyi markası bile olsa o markayı tercih etmezdim artık. ''Başer Türkiye distribütörü imiş.''BRC iyi dir 1500 tl 12 taksit Ankarada.Tüm operatörlerin kullanabileceği 500 lira değerinde konuşma paket hediyeside var.

hocam BAŞER iyidir hoştur da sıkıntı yaşadınız galiba. BRC iyi fakat çok arızalı araç gelmiş. o nedenle takmıyorlarmış, ben onların yalancısıyım. evet TA yı ilk kez duydum bende. o yüzden yorum kısmı da sıkıntılı.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

BRC taktırın.TA neymiş.brc arıza veriyormuş da,TA vermezmiymiş.brc türkiyede üretiliyor lafı doğru değil.brc nin yan sanayisini üretiyorlar.siz brc anabayii bulup montajınızı yaptırın.çok büyük şanssızlık olmazsa bir sorun yaşamazsınız.

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayberk Arslanpir

Başerle bir sıkıntım olmadı sadece bu tarz söylemler bana kendi ürünlerini satmaya çalıştıkları fikri uyandırıyor.Taktıracağınız firmaya gidip kutuları tek tek inceleyin BRC için konuşuyorum italyan malı olduğuna kanaat getirin taktırın işçilik sırasında başında durun sonrasında keyfine ve cüzdanınızda kalan demetlere bakın :):bravo:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

BRC takılı olarak aldık bakalım aracı.Şimdilik bir sıkıntı yok.Satan kişi filtreyi yeni değiştirdim dedi.BRC nin en iyisi takıldı dedi.Enjektörlerin iyisi kötüsü var mı? Varsa nereden anlaşılır?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

BRC takılı olarak aldık bakalım aracı.Şimdilik bir sıkıntı yok.Satan kişi filtreyi yeni değiştirdim dedi.BRC nin en iyisi takıldı dedi.Enjektörlerin iyisi kötüsü var mı? Varsa nereden anlaşılır?

ecüsünde ne yazıyor abi my07 my 10 my11 gibi? fark o my11 de mi ne yeni tip enjeksiyon var sanırım ama eskiside sıkıntısızdı zaten.

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Faruk bey geçiş ısısının 25 derece olmasının zararı varmı motorda hiç bir anormallik olmuyor tekleme , öksürme vs.vs.

30 derecenin altına düşmemek gerek, 30 derecenin altında lpg gaz fazına geçememiş olduğu için zaten biraz yoğun olarak gidiyor ve benzin kadar çok tüketiyor bu yüzden 30 dereceye kadar benzin kullanın daha iyi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

ecüsünde ne yazıyor abi my07 my 10 my11 gibi? fark o my11 de mi ne yeni tip enjeksiyon var sanırım ama eskiside sıkıntısızdı zaten.

Valla Ecu ye hiç bakmadım desem.. :) En kısa sürede kurcalayım.

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

türkiyedeki üretimi sorun olarak düşünürsek galiba sorun my11'de. daha önceki seriler italyan mı? BRC olacaksa nerede taktırmalıyız. daha eski serileri bulmak mümkün olur mu?

Yorum bağlantısı
Rafet Ural

Merhaba arkadaslar. Benim 2004 model fusion da brc my07 var. aracın yakıt pompası arızalı.Zor zamanlar için, bu markada aracı dırek lpg ile çalıstırmak mumkunmuş.Bu konuda bılgı sahıbı olan veya basına gelmış olan var mı? Bu serının altındakılerde bu ozelllık yok.

Tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Tam emin olmamakla birlikte marşa basıldığında lpg-benzin geçiş düğmesine de basılı tutulursa lpg ile çalışıyor diye biliyorum ama hiç denemedim.

Yorum bağlantısı
Rafet Ural

Mahmut Bey ne yazıkkı bende oyle bılıyordum ama bunu denedım olmadı.Netı taradım bazı markalarda dedıgınız gıbı gecıyor.Brc deyınce yetkılı servısı arayın dıye yazıyor tum nette.Brc sayfasına baktım ordada brc my07 my10 my11 bunlarda bu ozellık var dıyor.bu modellerın altında bu ozellık yokmuş.5 defa calıstırma hakkı tanıyormuş beyın. pazartesı arayacam brc servısını.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Öğrenirseniz buraya da yazın ki biz de öğrenelim. Pompa sorunu benim de başıma geldi. Böyle bir şeyden haberim yoktu ve araç kardedimdeydi, çekici ile sanayiye gitmişti.

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

türkiyedeki üretimi sorun olarak düşünürsek galiba sorun my11'de. daha önceki seriler italyan mı? BRC olacaksa nerede taktırmalıyız. daha eski serileri bulmak mümkün olur mu?

Yerli üretildiği aspragas ına inanmayın arkadaşlar, Dileyen herkes servislerimize gelip ürünleri inceleyebilir ve seri nolarını sorgulayabilir.

BRC bayiliği alamayan ve takamayan kişilerin uydurduğu, ürününü satamayan ve BRC nin pazarını kıskanan distribütörlerin ortaya attığı yalandan başka birşey değildir bu söylemler.

BRC İtalyandır ve pazarın en büyüğüdür,

Yaşadığınız kent i bilmediğim için aşağıda verdiğim link ten size en yakın bayimize ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fwww.2a-lpg.com%2Fduyurular%2Fguncel_bayi_listesi.pdf

Yorum bağlantısı
Rafet Ural

Bugun ne yazıkkı ıkı tane yetkılı brc servısı ıle gorusmeme ve soyledıklerını yapmama ragmen aracı dırek lpg ıle çalıstıramadım.Elektırıkçı getırdım eleman bıraz ugrastı falan ama yok dırek lpg ıle bır turlu calıstıramadık... Moturun ıçınden elektırık verelım dedık benzın otomatogono devre dısı bırakıp tu ıle calıstıralım dedık yıne yok. İçerıden dugme ıle envayı cesıt basma yaptık ama yıende calısmadı. Sonra arabanın altından depoya bıraz darbe uyguladık ve aracı guc bela calıstırdım.Evın onune getırdım bıraktım.Bakalım ne yapacaz..

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Bugun ne yazıkkı ıkı tane yetkılı brc servısı ıle gorusmeme ve soyledıklerını yapmama ragmen aracı dırek lpg ıle çalıstıramadım.Elektırıkçı getırdım eleman bıraz ugrastı falan ama yok dırek lpg ıle bır turlu calıstıramadık... Moturun ıçınden elektırık verelım dedık benzın otomatogono devre dısı bırakıp tu ıle calıstıralım dedık yıne yok. İçerıden dugme ıle envayı cesıt basma yaptık ama yıende calısmadı. Sonra arabanın altından depoya bıraz darbe uyguladık ve aracı guc bela calıstırdım.Evın onune getırdım bıraktım.Bakalım ne yapacaz..

Aracı direk benzinle çalıştırma modu BRC de iptal edilmiştir arkadaşlar.

Sebebine gelince ;

Özellikle ticari araçlar benzin tüketmemek için bu modu sürekli kullanmışlardır ve motor sorunu yaşamışlardır. Sonrada LPG aracımızın motorunu yedi şikayeti ile LPG cileri suçlamışlardır. Bu tür suistimallerin önüne geçmek mümkün olmamıştır çareyi bu stratejiyi sistemden kaldırmakta bulduk.

Yapacağınız en basit şey aracı benzinsiz bırakmamaktır :)

(LPG yi soğuk halde motora gönderdiğinizde gaz henüz gaz fazına geçmemiştir ve pistonlara likid olarak gitmektedir buda motorunuza hasar verir, bu yüzden gaz ısınınca aracınız gaza geçer)

Saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Aracı direk benzinle çalıştırma modu BRC de iptal edilmiştir arkadaşlar.

Sebebine gelince ;

Özellikle ticari araçlar benzin tüketmemek için bu modu sürekli kullanmışlardır ve motor sorunu yaşamışlardır. Sonrada LPG aracımızın motorunu yedi şikayeti ile LPG cileri suçlamışlardır. Bu tür suistimallerin önüne geçmek mümkün olmamıştır çareyi bu stratejiyi sistemden kaldırmakta bulduk.

Yapacağınız en basit şey aracı benzinsiz bırakmamaktır :)

(LPG yi soğuk halde motora gönderdiğinizde gaz henüz gaz fazına geçmemiştir ve pistonlara likid olarak gitmektedir buda motorunuza hasar verir, bu yüzden gaz ısınınca aracınız gaza geçer)

Saygılar.

Yazılımdan tamamen mi iptal edildi yoksa ayar menüsünde bir seçenek vardı da o mu iptal edildi?

Ekleme: Ne zaman iptal edildi, my 07'lerde durum nedir?

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rafet Ural

Böyle şey mi olur.Baska markalarda var.Ben brc den cok memnundum.Sen altarnatifi koyarsın isteyen uygular.ben benım arabada denedım olmuyor arkadasın raabasında denedımm baska marka var ve dırek lpg ıle calısıyor.(zor zamanlar için) olması gereklı.VE ben dun 2 saat ugrastım elektırıkcı geldı brc servısını aradım onlar oldugu yonunde yonlendırme yaptılar ama yınede calıstıramadık.

brc forumdan baktım ordac adalıstıgı soylenıyor.(Bence 3-5 çalıstırma ıle motora sıkıntı olacagını sanmıyorum)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Böyle şey mi olur.Baska markalarda var.Ben brc den cok memnundum.Sen altarnatifi koyarsın isteyen uygular.ben benım arabada denedım olmuyor arkadasın raabasında denedımm baska marka var ve dırek lpg ıle calısıyor.(zor zamanlar için) olması gereklı.VE ben dun 2 saat ugrastım elektırıkcı geldı brc servısını aradım onlar oldugu yonunde yonlendırme yaptılar ama yınede calıstıramadık. brc forumdan baktım ordac adalıstıgı soylenıyor.(Bence 3-5 çalıstırma ıle motora sıkıntı olacagını sanmıyorum)

Sayın hocam; Lütfen mesajınızı harfleri tam çıkartarak kendiniz okur musunuz? Ben belli edeyim dedim yoruldum...

Lütfen imla kurallarına uyalım...

Yorum bağlantısı
Rafet Ural

Böyle şey mi olur.Başka markalarda var.Ben brc den cok memnundum.Sen alternatifi koyarsın isteyen uygular.Ben arabada denedım olmuyor arkadaşın arabasında denedım baska marka var ve dırek lpg ıle calısıyor.(zor zamanlar için) olması gereklı ve ben dun 2 saat ugraştım elektırıkçi geldi brc servisini aradım onlar olduğu yönünde yönlendirme yaptılar ama yinede calıştıramadık.

brc forumdan baktım orda da çalıştığı söyleniyor.(Bence 3-5 çalıstırma ıle motora sıkıntı olacağını sanmıyorum.)

Yorum bağlantısı
Rafet Ural

Arkadaslar tüm çabalarıma rağmen brc servısıne goturdum arabayı ama ne yazıkkı onlarda calıstıramadı..

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Arkadaslar tüm çabalarıma rağmen brc servısıne goturdum arabayı ama ne yazıkkı onlarda calıstıramadı..

Bu kötü haber.

Yorum bağlantısı

Simit depo 55'lik...

44 45 litre kadar alıyor.

30 litreden sonra sesli bi şekilde doluyordu...

Şamandıradan olduğu söylendi garanti kapsamında değişti Ama sorun devam ediyor.

Neden yapar bunu, şamandıra değilse ?

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

Araç ve tank bilgini olmadığı için sadece tahmin yapabilirim.

Tankın terazisi bozuk olabilir özellikle megane larda tank teraziye alınmazsa bu sorun yaşanıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...