İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

zetec motorda lpg enjeksiyonu yanlış seçilmez ise sıkıntı vs olmaz.

Hatta Faruk Bey montajı yaparken üst devirde benzine geçsin mi diye VSR mi bi sistem işte aktif olsun mu diye sordu. yok dedim. eski aracımda 100 bin km ye yakın lpg takılı idi 180 binde motor halen sorunsuz gidiyordu. gün oldu otobanda max hızlarla uzun süre bile gittiğim oldu.

ha yeni motorlarda üst kapaktaki malzemeler daha hassas deniyor. ama zetec motor taş gibi. kit su koyvermediği sürece, kalibrasyon hatası olmadığı sürece sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

zetec motorda lpg enjeksiyonu yanlış seçilmez ise sıkıntı vs olmaz.

Hatta Faruk Bey montajı yaparken üst devirde benzine geçsin mi diye VSR mi bi sistem işte aktif olsun mu diye sordu. yok dedim. eski aracımda 100 bin km ye yakın lpg takılı idi 180 binde motor halen sorunsuz gidiyordu. gün oldu otobanda max hızlarla uzun süre bile gittiğim oldu.

ha yeni motorlarda üst kapaktaki malzemeler daha hassas deniyor. ama zetec motor taş gibi. kit su koyvermediği sürece, kalibrasyon hatası olmadığı sürece sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.

Aynen katılıyorum da, artık motorum zetec değil işte :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

duratec de zetec devşirmesi sayılır :p ama bir zetec hiç olmayacak :p

Yorum bağlantısı
Faruk Sevgili

bu yağlama sistemi egsozdan duman yapmaz mı yaa :) nasıl bir yağ kullanılıyor?

kompresyon testi için silindire yağ damlatmıştık eskisinde. 3 damla yağ bile bi sürü duman yapmıştı :D

Faruk Bey. şu direct enjeksiyon ford ecoboost motorlarına zetec-duratec gibi marşa bas git aynı ekonomi ne zaman olur. bir de maliyetleri ne zaman normal kit parasına gelir :D

arabayı satıyorum allahtan kit kendini amorti etti :p doya doya gezdik. bundan sonra kafamda ecoboost makinalar var. bir de ford 1.0 3 silindir turbo besleme ecoboost getirecek yakında. lpg ile sıkıntısız binilirse tadından yiyemem o arabaları :D

hiç dönüşüm yapıldı mı yeni ecoboostlara. tsi gibi ise hiç bulaşmak istemem ilerde.

Her araca özel kit çıktığı için yeni sistem talepler doğrultusunda ''Pazara göre'' yönlenecek. Henüz hedef listedeki araçlara takmaya başlamadıkki ecoboost larla ilgili yanıt vereyim :))

:unknw:

FSI ve TSI lerde sıkıntımız yokki ne ima etmeye çalıştınız anlamadım

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

tsi da arada benzin de püskürtülüyormuş o yüzden ekonomiklik bakımından normal sıralıya göre daha az ekonomi sağlıyor diyorlar. Onu İmâ etmek istedim.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şimdi bunu okuyan Faruk usta deseki ben Forklif yapıyormuyum da sen lpg'yi kurcalıyorsun, cevap veremem, benimki aşırı merak :)

Cuma günü yola çıkmadan yaptıklarım ;

Pc'yi araca bağlayıp anlık yakıt, uzun vadeli yakıt verileri konumunu açtım ( elm programı ile )

Ölçü aletimi lpg'nin rail hattı basınç sensörüne bağlayıp orjinal rölanti geriliminde kaç volt çıkıyor anlamak için sabitledim ( olası ayarı fazla kurcalarsam geri dönüş imkanı olsun )

Yoğunlaştırıcı üzerindeki basınç zamazingosunu kısıp, rölantide boşta, tam devirde, viteste tam yükte testler yaparak ayarladım.

Basınç sensöründe gerilim, rölantide 3.4 volt, Pc'de anlık yakıt verileri de % 4 civarında idi (benzinde % 9-19 arası ). Bu değerleri rölantide 2.3 volta, anlık yakıtı da % 0,5-8 arasına getirdim. Dün akşam yola çıktım, toplam 860 km yolculukta ortalama 10,8 litre lpg harcadım, yol bilgisayarımda birebir aynı veriyi gösteriyor...Hadefim olan Şehir dışı 7,5-8 litre lpg'yi yakalıyamadım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hadefim olan Şehir dışı 7,5-8 litre lpg'yi yakalıyamadım.

O motor ile son viteste 80 km hız ile gitmiyorsan yakalayamazsın...

Ben 120 ile gidiyorum 10 litre yakıyorum...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

O motor ile son viteste 80 km hız ile gitmiyorsan yakalayamazsın...

Ben 120 ile gidiyorum 10 litre yakıyorum...

Abi, 80 ile gidince tüketim fazla oluyor. Araç 3. vitese düşüyor. 110 km ye kadar 11 litre ile geziyorum ancak çok yav..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Düşmez bence... Motor güçlü ve yakmak zorunda...

Pistonları gözüme batmaya başladı. Orjinalleri 9.0-1 sıkıştırma, Vtec'ler 12.1-1 sıkıştırma oranına sahip. Ne yapsam acep ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Pistonları gözüme batmaya başladı. Orjinalleri 9.0-1 sıkıştırma, Vtec'ler 12.1-1 sıkıştırma oranına sahip. Ne yapsam acep ?

amblem değiştir, tek harf seni kesmedi, 3 harflisinden al

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mutluluğun resmi 4.4 litre motordan geçiyor Emmi :biggrin:

O az mı yakacak :p

Bence de sen üç harfli al ve gör gününü :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

O az mı yakacak :p

Bence de sen üç harfli al ve gör gününü :D

Abi en azından gittiği gibi de yakmasını biliyor, derdim o :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi en azından gittiği gibi de yakmasını biliyor, derdim o :biggrin:

Gittiğinden emin misin.. ?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

amblem değiştir, tek harf seni kesmedi, 3 harflisinden al

Keçeli kalemle amblem yapsam önüne, yemez mi ?

Gittiğinden emin misin.. ?

Abi Chrysler gibi gitse yeter.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi Chrysler gibi gitse yeter.

Chrysler gibi gidemez... Onun çıktığı hızlara çıksın, leylek gibi seker o araba...

İyi düşün, sadece şehir içi kullanacaksın.. Uzun yol için sana başka bir araba lazım olacak...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Chrysler gibi gidemez... Onun çıktığı hızlara çıksın, leylek gibi seker o araba...

İyi düşün, sadece şehir içi kullanacaksın.. Uzun yol için sana başka bir araba lazım olacak...

Asıl sıkıntı diğer mevzuda şehir içinde oluyor. Ne yapacağım iyice çorba oluyor iş..

Yorum bağlantısı
Gökçer Özgür

Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda sizlere danışmak istiyorum. Kısmetse bir hafta içerisinde 2005 Focus 1.6 Collection model bir araç alıyorum.

LPG'leri araştırdım, genelde BRC'den memnun kalındığı gibi bir kanaat oluştur bende.

Montaj işlemi için de, daha önce kendi aracına buradan taktıran arkadaşlar işçiliğini övdüğü için, İstanbul Bostancı Özmarmara'dan Osman usta diye biriyle görüştüm, BRC'nin M12 tipinde bir sistemini takacağını iletti. Fiyat olarak da peşine 1500 TL, kredi kartına taksitle 1600 TL söylüyor. Sormak istediklerim şunlar:

- Focus'lara BRC sıralı sistemleri gidiyor mu? M12 tipinde LPG daha önce taktıran var mı?

- Fiyat ve işçiliği bir arada düşününce, Özmarmara dışında önerebileceğiniz yerler var mı?

Yorum bağlantısı
Erkan Ambarkütük

öncelikle merhabalar 2006 fiestam da brc kit var. geçen gün arabayı yıkattıktan sonra lpg gösterge ışıklarının yanmadığını fark ettim. arabayı stop edip tekrar çalıştırdım, ışıklar yandı fakat tam gaza geçerken anlık turuncu ışık yandı ve ışıklar söndü yani gaza geçerken ışıklar sönüyor ve gaza geçmiyor. Sorun acaba nerden olabilir yardımcı olacak varsa sevinirim çünkü bulunduğum bölgede düzgün lpg ustası maalesef yok yardımlarınızı beekliyorum.

Yorum bağlantısı

İşyerinin lpg programının yüklü olduğu laptop arızalıydı bugün geldi...

Az önce yol testi yaptık Yol ince ayarı yapıldı yani...

Depoyu doldurup 100km yapıp tekrar fulleyecem.

Bakalım ne olacak şimdi.

Bu arada 43litre gaz ile 250 270km arası yapıyordu...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

100 km ile test olmaz. depo bitirip öyle test edin daha sağlıklı sonuçlar çıksın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...