İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Fiyat normal mi ?

Fiyatını bilmiyorum. Bu konuya bir ara Faruk Sevgili gelirdi, gelse yine fiyat söyleyebilir.

Can Uzunefe de bir ara bu işle uğraştı, belki o da fiyat verebilir.

2-a'ya sorabilirsiniz.

düzeltme: yanlış isim

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

BRC my 10 1200 kafa mı oluyo ?

aracın gücüne göre değişiyor da üstteki resimlerde de 1200 kullanmışlar mesela
Yorum bağlantısı

Aracı alırken lpg işlenmişti. 7 aralık 2011. Şu anda 1 sene oldu. Ama lpg 2 şubat 2010 da takılmış. Garantisi 2 şubat 2010 da mı başlar 7 aralık 2011 de mi ?. Garanti belgesi kayıp. Sistem üzerinden kontrol edemiyoruz. Takan firma garantisi bittiği için görülmeyebilir dedi. 2A görülmesi lazım dedi.

Regülatörün garanti kapsamında değiştirilmesini iddia edebilir miyim bu durumda ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

garanti bitmiş. Ama lpg geç işleticek diye ileri tarihte fatura kesildiyse yasal garanti var :p

Yorum bağlantısı

aracımda kalın stepne vardı. simit tank için uygundu 50 litrelik simit depo kullanıldı 39-40 lt gaz alıyor. lastikçi arkadaştan birde ince stepne aldım bagajda biraz yer kaybı oldu ama sorun değil. lpg takılalı 800 km falan oldu sorun yok gibi gözüküyor bakalım hayırlısı.

faruk bey montajla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

Ecu'nun yerini değiştirin.

En ufak bi yandan çarpmada ecu beyni kırılabilir.

Kafa = regülatör.

Genelde 2,000 motor ve üstünde 1500mbar

altında ise 1200 mbar kullanılıyor.

Aracı alırken lpg işlenmişti. 7 aralık 2011. Şu anda 1 sene oldu. Ama lpg 2 şubat 2010 da takılmış. Garantisi 2 şubat 2010 da mı başlar 7 aralık 2011 de mi ?. Garanti belgesi kayıp. Sistem üzerinden kontrol edemiyoruz. Takan firma garantisi bittiği için görülmeyebilir dedi. 2A görülmesi lazım dedi.

Regülatörün garanti kapsamında değiştirilmesini iddia edebilir miyim bu durumda ?

Garantisi bitmiş.

Sistemdede görülebilir(yetkili servis ise takan yer)

Önemli olan sisteme giriş tarihidir.

İşletme tarihi değildir.

Yorum bağlantısı

Bugün nöbetten çıktıktan sonra regülatörün değişeceği ümidiyle cebime 350 lira koyup arabayı doktora götürdüm. Daha fazlasını koymadım ki isterse yok diycem :) BRC servisine gidip ustaya arabayı başka yerde gösterdim regülatör gaz kaçırıyormuş değişmesi gerekmiş dedim. Oda doğal olarak nasıl anlamış ki dedi. Dedektörle burayı ölçtü dediğimde burda enjektörlere kadar gaz vardır zaten dedi. Bak şimdi boruları çıkarayım hemen gaz çıkacak dedi. Biir tanesini çıkarınca şaşırdı. Gaz yok dedi bi yerden gaz kaçırıyor muhtemelen enjektör dedi.

Forumda arkadaşlar köpükle kontrol et demişlerdi dedim. İlker ÖZTÜRK arkadaşımın gösterdiği yerleri köpükle kontrol etti fakat kaçak göremedik. Daha sonra boruları takıp tek tek söküp baktı ve en sonuncuda gaz kaçağını tespit etti. Enjektörün biri değişti ve sorun halloldu. 230 lirada cebe kaldı.

O sevinçle bende gidip ford servisinde 4 adet (normal)lastik taktırdım. Tanesi 150 ye kadar düştüler. LASSA. Araç zaten bakımdan yeni çıktı sıfır gibi oldu maşallah. KAymak gibi kayıyo :) Sömestra kadar araba bende artık.

Bu arada cmax dizel titanium x 62 lira, o faizli kredi kullanırsan 65 lira. Ne anladım ben bu işten ?

Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

hayırlı akşamlar arkadaşlar.bugun aracıma brc my 11 pipolu sistem taktırdım.gaz alındı ayarları yapıldı.izmir bölge bayisinde yapıldı montaj.aracı teslim aldım eve giderken fark ettimki araç 4ve 5. viteslerde 2 bin devirden 2.500 devre çıkana kadar zorlanma gibi bi ses ve titreşim yapıyor.hani aracı düşük devirde kullanırken ani hızlanmak istediğinizde olan bi titreşim olurya aynı o şekilde bi titreşim oluyor.montajı yapan yetkiliyi aradım pipolardan yapabilceğini söyledi gittik pipoları söktük manifold delindi yapıldı ama halan aynı.işin garibi benzinde ikende aynı şeyi yapıyor.ani hızlanmalarda sanki araba boğuluyor gibi sizce ne yapmalıyım

Yorum bağlantısı
Özgür Mert

hayırlı akşamlar arkadaşlar.bugun aracıma brc my 11 pipolu sistem taktırdım.gaz alındı ayarları yapıldı.izmir bölge bayisinde yapıldı montaj.aracı teslim aldım eve giderken fark ettimki araç 4ve 5. viteslerde 2 bin devirden 2.500 devre çıkana kadar zorlanma gibi bi ses ve titreşim yapıyor.hani aracı düşük devirde kullanırken ani hızlanmak istediğinizde olan bi titreşim olurya aynı o şekilde bi titreşim oluyor.montajı yapan yetkiliyi aradım pipolardan yapabilceğini söyledi gittik pipoları söktük manifold delindi yapıldı ama halan aynı.işin garibi benzinde ikende aynı şeyi yapıyor.ani hızlanmalarda sanki araba boğuluyor gibi sizce ne yapmalıyım

benzer sorunu yaşadım arabamın benzin pompası enjektörleri hararet müşürü katalitik konvektörü beyni bujileri buji kabloları distribitörü, vuruntu sensörü map sensörü oksijen sensörleri serviste değiştirilerek denendi en son kendim kurcalarken kablo soket noktalarını kontrol ettim şase bağlantılarını sıkıştırdım şimdilik iyi böyle bir arıza yukarıda saydıklarımdan herhangibirinden olabilir.

Yorum bağlantısı
Uğur Çimen

ya anlamadım gercekten nasıl bir şans var bizde.lpg takılanakadar hiç sorun yoktu lpg takıldı hadi ama benzindeykende aynı problemi neden yapıyor çözemedim.acaba regilatör basıncıyla alakalı olabilirmi.daha önceki aracımda benzer sorunlar yaşamıştım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlker Öztürk

Lpg enjjektörlerinden biri bozuktur ,benim arkadasın arabası düzeldi ,forumdan bir arkadaş daha vardı onunda sorunu aynıydı ,enjektör değişince düzelmişti.

Yorum bağlantısı
İbrahim Göknar

Selam, 2006 Megane II aracımda Brc sıralı sistem lpg var ancak şöyle bir sorun var araç gaza geçmeden önce kırmızı yanıyor gaza geçince aynı ışık yeşile dönüyor ancak miktarı gösteren ışıklardan hiçbiri yanmıyor lpg ustasına götürdüm, şamandıradan yada tanktaki gösterge ayarından olmadığını ve motordaki göstergeden de olmadığını söyledi, ECU'ye reset atayım düzelirse 50 kağıdını alırım dedi bende güvenemedim daha sorunun nereden olduğunu bilmeyen bir lpg ciye yaptırmak istemedim, sizce nerden olabilir

Yorum bağlantısı
İbrahim Göknar

Benim anladığım sanırım resetten kastı yazılımı yeniden yükleyecekti bilgisayara bağladı ancak ben kabul etmedim 50'yi duyunca tekar taktı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim anladığım sanırım resetten kastı yazılımı yeniden yükleyecekti bilgisayara bağladı ancak ben kabul etmedim 50'yi duyunca tekar taktı

BRC'nin servisi yok mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim lpg'ci saf len... Bırak lpg'yi.. Termostat değişip 10 lira istiyor ki mondeonun termostatını değiştirmek kalp ameliyatı gibi bişey :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Göknar
(düzenlendi)

Var ama ilçede olduğum için zamanım olmadım gidemedim ışıkların patlak olmak durumu olabilirmi veya ışıkların sigortası falan gibi bişey varmıki acep, yada gösterge ışıklarının ayrı bi soketi slotu varmıki

Benim lpg'ci saf len... Bırak lpg'yi.. Termostat değişip 10 lira istiyor ki mondeonun termostatını değiştirmek kalp ameliyatı gibi bişey :D

Kim demiş öpücüğün en iyisini Fransızlar bilir diye heyyyyt bizim Türk ustaları Fransızlara taşş çıkarır düşmeye kal bilmediğin yere Allah muhafaza öpücüğü ne ara yediğini bilemezsin

tarihinde İbrahim G&#246knar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Depoda şamandranın üstünde ibreli ve manyetik olarak çalışan bir gösterge var.. oraya bakın, o doğru gösteriyorsa, depo kısmı sağlam demektir..

O hatalı gösteriyorsa, yerinden oynamış mı kontrol edin..

Sağa veya sola çevirerek ayar yapmanız mümkündür..

Yorum bağlantısı
İbrahim Göknar

İnşallah öyledir arabada ne kadar gaz kaldığını bilmemek çok can sıkıcı sırf bunun yüzünden yarım depo benzin aldım

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İnşallah öyledir arabada ne kadar gaz kaldığını bilmemek çok can sıkıcı sırf bunun yüzünden yarım depo benzin aldım

İyi yapmışsınız... Çeyreğe düşünce yarıma tamamlayın mutlaka yoksa pompayı yakarsınız...

Yorum bağlantısı
İbrahim Göknar

İyi yapmışsınız... Çeyreğe düşünce yarıma tamamlayın mutlaka yoksa pompayı yakarsınız...

Focus'ta başıma gelmişti benzini fark etmedim pompa yandı, ne zamandır aklımdaydı yarım depo benzin, bu da sebep oldu iyi oldu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...