Misafir 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 4000 devir üzeri benzine geçmesi için bir yol varsa onu uygulatacağım eğer yoksa vsr nin benim aracım için bir faydası yok demektir, söylediklerinize bakarak. Teşekkür ederim bilgilendirme için Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Abiler benim araçta da BRC MY-11 Kit var.VSR Menüsü açık. Anılan devir dakikalarda dediğiniz gibi yakıtı %80-%20 şeklinde kullanıyor.Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta İzmir-Aydın otobanını 160-180 sabit hızla geçmiştim ramazan ayında 90km boyunca bu yüksek hızlarda sürekli kullandım ama ne bir arıza lambası yaktı ne de bir başka problem oldu.2011 de aracımı sıfır aldığımda taktırmıştım. Bugün aracım 26bin km de bu zamana kadar da iki kez lpg bakımı (2 filitre değişimi) yapıldı. Ayarı ise ilk günkü gibi hiç bozulmamış maşallah. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Abiler benim araçta da BRC MY-11 Kit var.VSR Menüsü açık. Anılan devir dakikalarda dediğiniz gibi yakıtı %80-%20 şeklinde kullanıyor.Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta İzmir-Aydın otobanını 160-180 sabit hızla geçmiştim ramazan ayında 90km boyunca bu yüksek hızlarda sürekli kullandım ama ne bir arıza lambası yaktı ne de bir başka problem oldu.2011 de aracımı sıfır aldığımda taktırmıştım. Bugün aracım 26bin km de bu zamana kadar da iki kez lpg bakımı (2 filitre değişimi) yapıldı. Ayarı ise ilk günkü gibi hiç bozulmamış maşallah. Sizin araç nasıl bilmiyorum ama mondeo değişken zamanlı subap var, bu nedenle sıkıntı oluyor. Yani motora özel bir sıkıntı. Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 aynı motor.Değişken subap zamanlaması var benim araçta da.Yalnız ben o devirlerde aracımı yılda belki bir iki kez kısa süreli kullanabilirim.Onun haricinde daima 3bin devir civarı kullanırım.Çünkü Euro5 motor lpg ile kullanımında dikkat gerektiriyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Peki 1.6 Mondeo 125 hp lerde magnezyum subap ya da hafifletilmiş kapak var mıdır? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 (düzenlendi) FII ler mondeo ıvler euro 5 değil. 30 Ocak 2013 tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 O zaman 4000 den sonra benzine geçmesi daha mantıklı, dediğiniz gibi vsr karışım oranlarını sapıttırabilir. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 1 Şubat 2013 Paylaş 1 Şubat 2013 Değişik bir sorun ile karşınızdayım. Bosch LPG bujisi takmadan önce aracım benzinde tutarsız , özellikle alt devirlerde tekleyerek ve kararsızca hızlanırdı LPG de ise saat gibi çalışırdı. Bujiler değiştikten sonra ise tam tersi oldu. Benzinde kusursuz ve çok verimli çalışan arabam LPG alt devirlerde sendeliyor gidip geliyor. Üst devirlerde ise fena değil gitmesi. Bugün ayara gittik düzelmeyince bobin buji kablosu dediler. Onların sağlam olduguna eminim . Tahminim o ki gaz olması gerekenden erken patlıyor ve motor sendeliyor. Ne yapılabilir yorumlarınız nelerdir. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 Şubat 2013 Paylaş 1 Şubat 2013 orjnal buji al tak fomoco bile değil motorcraft. ateşleme sisteminde kablonu zaten farklı marka taktın bujiyi de farklı taktın. bobini değiştin mi bilmiyorum ama sistemin komple farklı parçalarla dolmuş buji tırnak arallığı ve ateşleme voltajında oluşabilecek farklar aracın kafasını karıştırır. benzinde ve lpg de farksız olması lazım. yani benzinde iyi çekip lpg de teklemeye yapıyorsa ayrı dert lpg de sıkıntısız benzinde tekleme yapıyorsa ayrı dert. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 1 Şubat 2013 Paylaş 1 Şubat 2013 orjnal buji al tak fomoco bile değil motorcraft. ateşleme sisteminde kablonu zaten farklı marka taktın bujiyi de farklı taktın. bobini değiştin mi bilmiyorum ama sistemin komple farklı parçalarla dolmuş buji tırnak arallığı ve ateşleme voltajında oluşabilecek farklar aracın kafasını karıştırır. benzinde ve lpg de farksız olması lazım. yani benzinde iyi çekip lpg de teklemeye yapıyorsa ayrı dert lpg de sıkıntısız benzinde tekleme yapıyorsa ayrı dert. O iki ayrı dert buji değişimi ile paralel olarak yaşandı Sıkıntı sadece alt devirlerde. Üst devirler yakıyor.... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 Şubat 2013 Paylaş 1 Şubat 2013 müdür sen beni dinle arabanın kmsi düşüktü senin yanlış hatırlamıyorsam. bobinin değişmedi ise bobin-buji kabloasu bujiyi hepsini motorcraft ile (yada fomoco ile) takım olarak değiş. orjinal olsun. ben 100küsür binde hepsini değiştim 175 binde bile ateşleme yada benzin lpg farkı yoktu. birde oksijen sensörün bi adet ise onuda değiş. yakıt -çekiş çiçek olsun 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 1 Şubat 2013 Paylaş 1 Şubat 2013 müdür sen beni dinle arabanın kmsi düşüktü senin yanlış hatırlamıyorsam. bobinin değişmedi ise bobin-buji kabloasu bujiyi hepsini motorcraft ile (yada fomoco ile) takım olarak değiş. orjinal olsun. ben 100küsür binde hepsini değiştim 175 binde bile ateşleme yada benzin lpg farkı yoktu. birde oksijen sensörün bi adet ise onuda değiş. yakıt -çekiş çiçek olsun Bobin 20.000 önce değişti Kablolar ile birlikte. Ama orjinal kablolarım duruyor. Orjinal bobinde duruyor. Olmadı eski parçaları takar bi denerim. Olmazsa 4 buji satılık ilanında yerini alır Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 Şubat 2013 Paylaş 1 Şubat 2013 valla buji olarak fomoco ile motorcraft arasında bile bariz olmasa da fark var ( bu arada fomocolar da zaten bosh üretimi bu arada). aracın bilgisayara bağlatabiliyorsan yakıt haritası vs bi bak sürüş sırasında napıyor vs diye. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Şubat 2013 Yazar Paylaş 2 Şubat 2013 Semih, bujiyi takarken birini veya bir kaçını çatlatmışlardır... Yada tırnak üzerine düşürüp eğmişlerdir.. Bu bujinin özellikle lpg'de alt devirleri belirgin şekilde canlandırması gerekirdi.. 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 Semih, bujiyi takarken birini veya bir kaçını çatlatmışlardır... Yada tırnak üzerine düşürüp eğmişlerdir.. Bu bujinin özellikle lpg'de alt devirleri belirgin şekilde canlandırması gerekirdi.. Çatlayan yer seramiği değil mi abi? sökünce belli olur değil mi? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 Çatlayan yer seramiği değil mi abi? sökünce belli olur değil mi? Evet Yorum bağlantısı
Semih İzgi 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 Evet Umarım öyle birşeydir abi. Çünkü çok hevesli bir şekilde aldım. Şimdi sadece alt devirlerde olmak kaydıyla sallıyor arabayı egzoz'da çat pat ediyor. Bir nevi çiğ atıyor sanırım gazı. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 Semih, bujiyi takarken birini veya bir kaçını çatlatmışlardır... Yada tırnak üzerine düşürüp eğmişlerdir.. Bu bujinin özellikle lpg'de alt devirleri belirgin şekilde canlandırması gerekirdi.. Bu arada eklemeyi unuttum abi. Dün yavaş seyrederken araç sarsılırken hız ibresi 60-70e kadar çıkıp indi birkereliğine. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 Konu ile ilgili her türlü yoruma ve tecrübeye ihtiyacım var. Yardımcı olabilirmisiniz abilerim Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 bu aldığın buji lpg bujisi miydi 1.6 motorda aşırı tırnak aralığı farkı yaratabilir. 2.0 motorlarda fark o kadar değil. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Şubat 2013 Yazar Paylaş 2 Şubat 2013 Bu arada eklemeyi unuttum abi. Dün yavaş seyrederken araç sarsılırken hız ibresi 60-70e kadar çıkıp indi birkereliğine. Ben alakası olduğunu sanmıyorum Semih.. Sen bujileri bi söktür, incelensin.. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 3 Şubat 2013 Paylaş 3 Şubat 2013 (düzenlendi) Ben alakası olduğunu sanmıyorum Semih.. Sen bujileri bi söktür, incelensin.. bu aldığın buji lpg bujisi miydi 1.6 motorda aşırı tırnak aralığı farkı yaratabilir. 2.0 motorlarda fark o kadar değil. Mustafa araçta belli ki bir sorun var. Bir ateşleme sorunu mevcut çünkü bugün hassas bi test yaptım benzinde de var bu silkeleme ama çok daha az hissediliyor.. Benzinde tölere ediyor galiba. Yarın bosch araç servisine gidip söktürüp baktıracağım. Aralarında kusurlu buji varsa değiştireceğim. Yanlız, bu bujileri kendileri takmadılar. Kusurlu buji varsa değiştirmezler dimi? Eğer bujiler sağlamsa orjinal çıkma bobinim ile kablolarımı takıp deneyeceğim.. Yine olmazsa da bujileri burdan satıp, orjinal buji alacağım artık... Hayırlısı Mehmet abi teşekkürler. Yarın burdan paylaşırım sonuçları.. Bu arada hatırlarmısın iç aydınlatmalar sönmüyordu.. Sağ yolcu kapı altı aydınlatmada, izolasyonda hata yapmışım ve tuzlu su alıp oksitlenmiş 2 gün sonra çözebilmiştim.. Hatırlayınca paylaşmak istedim 3 Şubat 2013 tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2013 Yazar Paylaş 3 Şubat 2013 Semih, en ucuzundan bir takım fomoco alıp taktırıver.. Bujinin Sorunlu olup olmadığını görebilirsiniz.. Sönlemeyen lamba sorunun oradan çıkması da iyi bir şeydir 2 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 3 Şubat 2013 Paylaş 3 Şubat 2013 Semih eski bujileri ne yaptın ? Duruyorlar abi Yorum bağlantısı
Recommended Posts