İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Fabrika verin şehir dışı ne diyorsa %15 koy üstüne :)

12,6 lt / 7,2 lt yakıt değerleri. Şehir dışı 7,2*%15=8.3 litre yapar. Ama benim araç 10 veya 10.5 litre yakıyor. 120 km hızla gittiğim zaman. Anormal bir durum varmı abi.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Fabrika sana düz yolda 90 km/h için o veriyi sunmuş. 120km/10 lt lpg, bulunmaz nimet, klasik 4 vites şanzumanlı araç için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Fabrika sana düz yolda 90 km/h için o veriyi sunmuş. 120km/10 lt lpg, bulunmaz nimet, klasik 4 vites şanzumanlı araç için.

Hiç kurcalama diyorsun yani Şunu ekliyeyim. 160 sabit hızla gidersem :D (Pek sabit olmuyor ama) 12 litre yakıyorum. Abi kafamı karıştıran manuel 8 litre yakıyor otomatik 10 litre 8 litrede de hiç sakin kullandığını sanmıyorum o abimizin :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

crv, bahsettiğin hızlarda 14-15 litre yakıyor. Hiç sesini çıkarma, elini klavyeden çeek, bu konudan uzaklaşş, git bin aracına, kefini süüür :yes:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

crv, bahsettiğin hızlarda 14-15 litre yakıyor. Hiç sesini çıkarma, elini klavyeden çeek, bu konudan uzaklaşş, git bin aracına, kefini süüür :yes:

Abi sen öyle değerler yazınca dedim nasıl oluyor. Tamam abi sustum arabama biniyorumda Sende emmiye söyle sağda solda yazmasın öyle 8 -8.5 litre. Bizimde moralimiz bozuluyor. :(

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Adamın arabası manuel şanzumanlı. Senin araçta %40 kayıp var, onda %20. Aradaki fark o zaten :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Adamın arabası manuel şanzumanlı. Senin araçta %40 kayıp var, onda %20. Aradaki fark o zaten :)

Teşekkürler abi. Ben sustum çekildim :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Enjektörlerin ne marka? İncelemediğim brc ve teleflex kaldı sadece. brc keihin çak... benzeri bir şey yapmış galiba görmek nasip olmadı daha. Nozulların büyük olması bence daha iyi. Enjektör rahat çalışsın. Grank değil krank'tır o. Elleme bozarsın :p

Markasına bakmadım. Bizdeki makinalarda direk lpg gazını okuyabilen lambda sensörleri var. Çıkardığı gerilim, normal sistemlerle uyumlu. Ama crv 1,2 volt olan sabit gerilimi, emisyon gördükçe ersiye indiriyor. Oturup bi opamp ile araç için okunabilir hale gerirebilir, daha sağlıklı sonuçlar alırım-ız ama, vakit yok mirim..

Harflere takılmayalım :biggrin:

Satın şu tırt mondeoları yahu :D

Hele diyene bak, ne oldu da tırt oldu :tongue:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Markasına bakmadım. Bizdeki makinalarda direk lpg gazını okuyabilen lambda sensörleri var. Çıkardığı gerilim, normal sistemlerle uyumlu. Ama crv 1,2 volt olan sabit gerilimi, emisyon gördükçe ersiye indiriyor. Oturup bi opamp ile araç için okunabilir hale gerirebilir, daha sağlıklı sonuçlar alırım-ız ama, vakit yok mirim..

Harflere takılmayalım :biggrin:

Hele diyene bak, ne oldu da tırt oldu :tongue:

Benim ki mazotlu :p:fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Satın şu tırt mondeoları yahu :D

Buyrun kimsiniz. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Cevap hakkım doğuş :D

Eski mondeom da böyleydi.. Yenisi de öyle... Uzun yola çıktımı, adeta hava ile gidiyor... Ben bunu süratli gitmeye ve silindirlere daha çok hava doldurmaya bağlıyorum :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Eski mondeom da böyleydi.. Yenisi de öyle... Uzun yola çıktımı, adeta hava ile gidiyor... Ben bunu süratli gitmeye ve silindirlere daha çok hava doldurmaya bağlıyorum :D

Tamam abi anlaşıldı. Açıklaması rüzgarı arkana alıyorsun :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yaktığın yakıt kadar konuş Akan :biggrin:

Bunların yanında bana laf düşmez o zaman :biggrin:

Ama emmi de başka bir iş var.Adam gazlı arabasıyla benden az yakacak nerdeyse. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bunların yanında bana laf düşmez o zaman :biggrin:

Ama emmi de başka bir iş var.Adam gazlı arabasıyla benden az yakacak nerdeyse. :D

Gaz burda 2.29 istersen ona göre konuş. Uzun yolda 8*2.29 hemde iyi gider anladın sen onu :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Burada 2.29 gördüm geçene gün..

Akan düşünsün abi :D

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bende lpg'cileri birbirine düşürmene bağlıyorum :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Töbe haşaa kimseyi düşürmüyorum :s

İpragaz'a gidip, aygaz 2 liradan, aygaz'a gidip ipragaz 1.9 liradan gaz satıyor diyen Mehmet Kaya 'mı :biggrin:

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Servet abi ne yaparsan yap benim rekoru geçemezsin :pufpuf: . 36 LT gaz ile Antep'den Sivas'a (hemde bünyan üzeri; toplam 500KM) gittim. Tabi baya bi fakirmiş ve, 5. vites 80 90 ile gittiğim için ben fark etmemişim.

Şuan ise alt devirler yani yüksüz ayarı %6 kısık, üst devir yükde ayarı standarttan %10 zengin. Tüketim ise 1LT = 2.5TL den 50 TL yani 20LT gaz ile 200-210 Km(normal ve bazen devirli kullanım) Sanırım ekonomik kullansam 220 230 arası gider, çok gaza geliyorum malesef :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen
(düzenlendi)

Gaz burda 2.29 istersen ona göre konuş.  Uzun yolda 8*2.29 hemde iyi gider anladın sen onu :D

Bulmuşlar bedava gazı konuşuyorlar.Devlet baba yakında tutacak elinizden merak etmeyin siz.:D

Burada 2.29 gördüm geçene gün..

Bahçeye kuyu mu vurdun nedir.:D Buralarda 2.70 civarlarında.Nevşehir'e taşınınca gazlı araba alacam

tarihinde Akan Belen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bulmuşlar bedava gazı konuşuyorlar.Devlet baba yakında tutacak elinizden merak etmeyin siz. :D

Bahçeye kuyu mu vurdun nedir. :D Buralarda 2.70 civarlarında.Nevşehir'e taşınınca gazlı araba alacam

Dikkat et dizellerin elinden tutmasın :D

İpragaz'a gidip, aygaz 2 liradan, aygaz'a gidip ipragaz 1.9 liradan gaz satıyor diyen Mehmet Kaya 'mı :biggrin:

Evet o dur.. ben milangazcıyım :D

Servet abi olayın muhattabı benim. :)

Benim aldığım yerdeki margaz 2.55 piyasada genelde 2.40

Aygaz 2.52 milangaz 2.29 ulaşlı gaz 2.29

Benim bir huyum var kolay kolay esnafımdan vazgeçemem.

üst üste iki ay 250 litreye yakın gaz alınca hesap ettim aylık 60 tl zararım var.

Dedim bakın heryerde margaz 2.40 siz 2.55 diyorsunuz bu olmuyor. Dedim bir gün sonra 2.45 tl çektiler :D

bir depoda hala 4.5 tl zararım var :D ayda 4-5 depo alıyorum.

Servet abi ne yaparsan yap benim rekoru geçemezsin :pufpuf: . 36 LT gaz ile Antep'den Sivas'a (hemde bünyan üzeri; toplam 500KM) gittim. Tabi baya bi fakirmiş ve, 5. vites 80 90 ile gittiğim için ben fark etmemişim.

Şuan ise alt devirler yani yüksüz ayarı %6 kısık, üst devir yükde ayarı standarttan %10 zengin. Tüketim ise 1LT = 2.5TL den 50 TL yani 20LT gaz ile 200-210 Km(normal ve bazen devirli kullanım) Sanırım ekonomik kullansam 220 230 arası gider, çok gaza geliyorum malesef :)

Semih 20 litre gazla şehir içindemi 200-210 km yol yapıyorsun onu anlayamadım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...