İçeriğe Yönlendir

Merkezi kilit


Emre Gizlenci

Recommended Posts

Emre Gizlenci

herkese merhaba

aracımın sol kapısından kilitlediğim zaman merkezi kilti çalışmıyor sağ kapıdan kitlenince çalışıyor. sağ kapıdan kilitlenince ssol kapı da kilitlenebiliyor sizce arıza nereden kaynaklanabilir?

birde bir sorum daha olacak. 98 model mondeo glx araçlar uzaktan kumandayla açılabilme özelliğine sahip mi?

aracın saat ayarlarının yanında kırmızı yanan bir ışık görüyorum bazen kapıyı açınca oluyor. ne işe yarar?

şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kırmızı led immobilisier uyarı ışığıdır. Sol kapı kilit mekanizmasında sorun var ki sol kapıdan merkezi kilit çalışmıyor. 98 lerde uk. var olan serisi de vardır, yok olan da.

Yorum bağlantısı
Emre Gizlenci

çağlar bey, bu arıza için merkezi kilidi tamamen değiştirmek mi gerekir yoksa tamir edilebilir mi? iç aydınlatmayı açan kilitin oradaki siyah müşirde de bir problem var lamba yanıp sönüyor. röle sesi geliyor. izmitten uğur bey elektrik bantıyla sarmamı söyledi yarın onla da ilgileneceğimbenden önceki sahibi bu tür şeylere hiç dikkat etmeden biniyormuş. torpido ve göğüs aksamından vızıltılar geliyor zaten. insan müzik öğretmeni olunca tahammül edemiyor....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mondeolardaki kilit mekanizmaları, plastik kapalı kutu gibi imal edilmiştir ve tamiri işi bilen için bile zor olmaktadır. Ama genelde kapı kontakları gibi yerler okside olduğu için, kilitler saçmalarlar. İzole bant ile sarma mantığında, konnektörün orasını kalınlaştırıp kapının kapandığını algılaması mantığı vardır ki geçici bir çözüm olarak sıkça yapılmakta.

Yorum bağlantısı
Uğur Çelik

izmit sanayide kilitçi irfan var orada sorununuzu halledebilirler.Muhtemel kapılarınızın biri kapıyı tam kilitlemiyor.bendede aynı sorun vardı.irfan abi yaptı.ayrıca kilitlere baktırırken tüm cam raylarını yağlatın ,tüm kilitleri kontrol ettirin.mondeolarda kapı kollarında aydınlatma vardır.kilit için panzotlar sökülmüşken lambaları kontrol edip yanmayanları değiştirin.saygılar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İstanbulda Maltepe minibüs yolunda kilitçi Erkan ağa var ama mekanik kilitten anlamaz.. Fahri kilitçi.. :lol2:

Erkana yolum düşecek gibi... :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hayırdır?

Ne bilim araba falan alırsak... Lastik lazım olur gibi geliyor bana... :lol2:

Kitletesi geldi herhalde!

Özledim keratayı.. :lol2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...