İçeriğe Yönlendir

Focus 1 de Ghia donanımı ne gibi farkı var

Orhan Veli Dincel

Recommended Posts

Orhan Veli Dincel
(düzenlendi)

selam arkadaşlar yakınzaman da 1.6i ghia arabamı yenileyeceğim . focus 1 den vazgeçemediğim için sadece modelini yükseltmek istiyorum ..ama biliyorsunuz ki ghia nın iç tasarımı apayrı ve piyasada temiz 2. el bulmak çok zor .. ghia donanımı olmayan bir focus alsam ... aracın yürür aksamında bir farklılık varmı (yol tutuşu vs..)? iç donanımındaki farklılıklar hakkında sanırım herkes yeterince bilgiye sahiptir.. örneğin focus collection ile ghia nın sürüş keyfi ,performansı arasında bir fark varmı?

yada bu konuyla ilgili ciddi bir bilgi edinebileceğim Link varmı_?

tarihinde Orhan Veli Dincel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Eğer değiştirilmediyse Jantlar 14' ,lastikler 185 65 olacak.

buda daha seri anlamınada gelebilir.

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg

otomatik klima vs vs.Benim teyzemin 2005 collectionun koltukları bizimkine göre biraz daha sert gibi yada bana öyle geliyor.

Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan
Eğer değiştirilmediyse Jantlar 14' ,lastikler 185 65 olacak.

buda daha seri anlamınada gelebilir.

+1907 comfort ve ambientlar ghialardan daha seri..Youtube a atılan videoların çoğu ghia ama benim comfortumdan daha hantallar..

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak
(düzenlendi)

98/2001 arası ghia - ambiente farkı için şöyle bi yorum okumuştum;

Aynı süspansiyona sahip olmasına rağmen Focus Sedan'ın yol tutuşu, Hatchback Ghia kadar iyi değil. Bunun iki temel sebebi var. Bunlardan ilki karoser formu nedeniyle ağırlık dağılımının biraz daha farklı olması ve Ghia'daki 195/55 R 15 ebatındaki lastiklere karşılık Sedan Ambiente'de 185/65 R 14 ebadında lastikler kullanılması.

tarihinde Can Umut Baykan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg
Ghia'nın lastik ebatı büyük olmasına rağmen yere daha yakınsa demekki amortisörlerde bir fark var .. Değilmi ...

evet selahattin abi.Ayrıca benim arabaya bakınca önü yere daha yakın duruyor bunun bi sebebi varmıdır?Bizim sülaledeki 6 7 focusun duruşları böle değil bi tek sedan ghiamız var 2001 oda öle duruyor. :)

Yorum bağlantısı
Orhan Veli Dincel
(düzenlendi)

teşekkür ederim bu konuya gösterdiğiniz ilgiden ötürü..bu başlıgı açma amacım ise 1.6i ghia hb focus umu yeni sattım ve .. daha modelli makyajlı bir focus1 istiyorum .. ghia yerine hani comfort ve collection alsam acaba sürüş keyfi açısından bir sıkıntı çeker miyim? arkadaşlar ben de şöyle duydum GHia larda arka iki teker arası 4 cm daha uzun diye söylemişledi ki bence çok önemli bir fark.

Düzeltme:imla

tarihinde Sinan Akg tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg
teşekkür ederim bu konuya gösterdiğiniz ilgiden ötürü..bu başlıgı açma amacım ise 1.6i ghia hb focus umu yeni sattım ve .. daha modelli makyajlı bir focus1 istiyorum .. ghia yerine hani comfort ve collection alsam acaba sürüş keyfi açısından bir sıkıntı çeker miyim? arkadaşlar ben de şöyle duydum GHia larda arka iki teker arası 4 cm daha uzun diye söylemişledi ki bence çok önemli bir fark.

Düzeltme:imla

ben o 4 cm olayını hiç duymadım ghiların süspansiyonları daha yumuşak diğerlerine göre koltuklarıda...

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

4 cm çok önemli bir fark, eğer doğruysa çeşitli farklılıklar ortaya çıkar.

Yorum bağlantısı
Ali Tütün

ghia larda 4 teker disk versiyonlusu var ondan 4 cm fark olabilir amartisör disklerde farklı olabiklir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...