Özgür Aybey 25 Nisan 2010 Paylaş 25 Nisan 2010 termostat 30 lira sanayide orjinali,taktırmaya usta ne alır bilemem ustadan ustaya fark vardır elbettte,benim arabamda ve benm bir arkadaşımın arabasında dediğiniz hararet sorunu vardı,termostatı 3,5 mm lik matkap ucu ile 4 yerinden delerek taktık,şimdilik sorun geçti bakalım bekleyip uzun vadede ne olacağını göreceğiz, 88 lik termostat taktırdım.. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2010 Paylaş 25 Nisan 2010 aynı arabadan gecen sene kardeşimdede vardı,onunkide içeriden dügmeliydi,bizim usdanın dedigi;radyötör degişcek demişdi,dügmeyle sonuç olmaz demişdi. inşallah müşürle halledilirde radyötör degişimine gerek kalmaz. en önemlisi bu arabadan anlayan birine göster,herkese kurcalatma,benim tavsiyem! geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Toprak 25 Nisan 2010 Paylaş 25 Nisan 2010 arkadaşlar iki gündür gece gündüz yazılarınızı takip ediyorum.. aramadığım sormadığım mondeo ustası kalmadı... aracım 1997 mondeo 2.0 ghia otomatik ztec motor... arabamda çok şükür su eksiltme gözükmüyor yağ seviyemde normal çok şükür.. aracımın hararet müşürü ve 88lik termostad almaya karar verdim doğru bi karar verdiğime inanıyorum siz nedersiniz? Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2010 Paylaş 27 Nisan 2010 (düzenlendi) arkadaşlar iki gündür gece gündüz yazılarınızı takip ediyorum..aramadığım sormadığım mondeo ustası kalmadı... aracım 1997 mondeo 2.0 ghia otomatik ztec motor... arabamda çok şükür su eksiltme gözükmüyor yağ seviyemde normal çok şükür.. aracımın hararet müşürü ve 88lik termostad almaya karar verdim doğru bi karar verdiğime inanıyorum siz nedersiniz? çaglar bey zaten 88 lik tavsiye etmişti.benim araçtada 88 lik var hararet m ye gelince fan açılıyor 1 dakka geçmeden düşüyor iyice.bu yükselme sadece yogun trafikte oluyor.normal kullanımda çok yaşamadım.bir kaç defa oldu onuda hava sıcaklıgına bagladım.uzun yolda ilk n harfinden önceki çizgi onu geçmiyor.ama yakıt fazla yakıyor bende bunun sıkıntısındayım.testlerim sürüyor.mehmet bey gibi yakıt yakmak hayalim.30tl gaz ile en az 180km olsun yeter.başka bişi istemiyorum.zaten otomatik vites oldugu için bu km yi yazdım üstü biraz zor zaten.burda okudugum o sensörler falan yakıt için önemli parçalar ama o parçaların yaptıgı hatalar aracımda yok. 27 Nisan 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mayıs 2010 Paylaş 17 Mayıs 2010 5-6 C farklı çalışan termostat, fazla yakıt tüketimine sebep olamaz. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 tam yerinibilmiyorum.forumdada bulamadım resim kaynagı yok her modelde farklı bölgelerde olabilir.bilen arkadaşlar yazacaklardır buraya ama en dogrusu iyi bir ustanın takması olur. Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba,ben de 98 ghia sahibiyim ve şu an kıbrıs dayım.Geçen iki sene boyunca hararet göstergesinin "NORMAL"yazısına bile geldiğini çok görmüşlüğüm yoktu,(malum sıcak,sürekli klima açık)ama bu aralar R-M arası duruyor klima açık olsa bile.Bu kış forumdaş olan Sıtkı usta radyatörümün yazı çıkarmasının zor olduğunu söylemişti,ondan olabilir diye düşünüyorum...(Bir de hararet müşirine giren kablolar soyulmuş onun etkisi olabilir mi acaba?)Bir sıkıntım daha var :)Radyatör seviyesi azlık ikazı ilk çalışmada yanıyor belirli bir müddet sonra sönüyor.(kontak yanıp sönmesi değil)Neden olabilir acaba.Tşk. 18 Mayıs 2010 tarihinde Fatih Karaot tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 Arkadaşlar merhaba,ben de 98 ghia sahibiyim ve şu an kıbrıs dayım.Geçen iki sene boyunca hararet göstergesinin "NORMAL"yazısına bile geldiğini çok görmüşlüğüm yoktu,(malum sıcak,sürekli klima açık)ama bu aralar R-M arası duruyor klima açık olsa bile.Bu kış forumdaş olan Sıtkı usta radyatörümün yazı çıkarmasının zor olduğunu söylemişti,ondan olabilir diye düşünüyorum...(Bir de hararet müşirine giren kablolar soyulmuş onun etkisi olabilir mi acaba?)Bir sıkıntım daha var :)Radyatör seviyesi azlık ikazı ilk çalışmada yanıyor belirli bir müddet sonra sönüyor.(kontak yanıp sönmesi değil)Neden olabilir acaba.Tşk. Aracınızı herzamankinin tersi istikamette park edin... Ya da yarım litre su ekleyin.. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 Aracınızı herzamankinin tersi istikamette park edin...Ya da yarım litre su ekleyin.. ters istikamette park edince motordaki su radyatöre yüklendigi için radyatörde su eksigi olmuyacak sanırım ve bu hata ikazı yanmıyacak bunumu anlamalıyız.egim farkından dolayımı eksik görünüyor su. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 ters istikamette park edince motordaki su radyatöre yüklendigi için radyatörde su eksigi olmuyacak sanırım ve bu hata ikazı yanmıyacak bunumu anlamalıyız.egim farkından dolayımı eksik görünüyor su. Müşür, genleşme kabının ön tarafında.. Aracı rampa yukarı park ederseniz ve su az da olsa eksikse, bu göstergeye yansıyacaktır... Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mayıs 2010 Paylaş 18 Mayıs 2010 (düzenlendi) Müşür, genleşme kabının ön tarafında.. Aracı rampa yukarı park ederseniz ve su az da olsa eksikse, bu göstergeye yansıyacaktır... şimdi daha iyi anladım.tşk. fatih bey de bu bilgiyle hareket edecektir. 18 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 19 Mayıs 2010 Paylaş 19 Mayıs 2010 İlgilenen üyelere teşekkür ederim,yalnız bir problem var;aracı park ettiğim zemin düz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Mayıs 2010 Paylaş 19 Mayıs 2010 İlgilenen üyelere teşekkür ederim,yalnız bir problem var;aracı park ettiğim zemin düz. O zaman kesin su eksik... Çalkalandıkça yada genleşince dolu görünüyor... Seviyeyi kontrol etmediniz mi. ? Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 19 Mayıs 2010 Paylaş 19 Mayıs 2010 Tabi ki ettim,max seviyesinde...Su haznesininkinden başka göndermeci var mı acaba? Yorum bağlantısı
Misafir 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 kadir, hemen orjinal kapak al,hiç çalıştırmadan onu tak,çok önemli. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 bende kapak yan sanayiymşi basnıc yapıyormuş ..? orjinal alınca sanırsam basıncdan kurtulucam .. böyle bişe olabilirmi.. Genleşme kabının kapağından bahsediyor olmalısınız... ? Yorum bağlantısı
Misafir 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 Genleşme kabının kapağından bahsediyor olmalısınız... ? bende öyle anladım. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 Arkadaşlar merhaba,ben de 98 ghia sahibiyim ve şu an kıbrıs dayım.Geçen iki sene boyunca hararet göstergesinin "NORMAL"yazısına bile geldiğini çok görmüşlüğüm yoktu,(malum sıcak,sürekli klima açık)ama bu aralar R-M arası duruyor klima açık olsa bile.Bu kış forumdaş olan Sıtkı usta radyatörümün yazı çıkarmasının zor olduğunu söylemişti,ondan olabilir diye düşünüyorum...(Bir de hararet müşirine giren kablolar soyulmuş onun etkisi olabilir mi acaba?)Bir sıkıntım daha var :)Radyatör seviyesi azlık ikazı ilk çalışmada yanıyor belirli bir müddet sonra sönüyor.(kontak yanıp sönmesi değil)Neden olabilir acaba.Tşk. Ne güzelmiş göstergeleriniz. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 20 Mayıs 2010 Paylaş 20 Mayıs 2010 Özellikle rampaya yapılan parklardan sonra bu lamba yanar ve hareket ettikten bir kaç yüz metre sonra söner...Su ilavesi yapın ama fazla değil... Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mayıs 2010 Paylaş 24 Mayıs 2010 kadir beye bir usta mondeonun orjinal müşürü yerine 88 lik hararet müşürü takılırsa yakıtı artırıcagını söylemiş.bu kafama takıldı benim araç servisten çıktıgından bu yana fazla yaktıgını anlatmıştım yazılarımda çünki müşür degişmişti,bu bir ihtimalmidir,bu müşürün alakası yokmudur,ve fazla yakıt yakması veya farklı sebeblerden dolayı ilişkili ise nedeni nedir çözüm önerisine ihtiyacım var. Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 29 Mayıs 2010 Paylaş 29 Mayıs 2010 250 ml.Su şisesi su ekledim...Sorun çözüldü,(hararet de yükselmiyo mu ne? ) Yorum bağlantısı
Misafir 1 Haziran 2010 Paylaş 1 Haziran 2010 kadir beye bir usta mondeonun orjinal müşürü yerine 88 lik hararet müşürü takılırsa yakıtı artırıcagını söylemiş.bu kafama takıldı benim araç servisten çıktıgından bu yana fazla yaktıgını anlatmıştım yazılarımda çünki müşür degişmişti,bu bir ihtimalmidir,bu müşürün alakası yokmudur,ve fazla yakıt yakması veya farklı sebeblerden dolayı ilişkili ise nedeni nedir çözüm önerisine ihtiyacım var. sorumu yineliyorum yorumlar lütfen tşk. Yorum bağlantısı
Yiğitcan Toprak 2 Haziran 2010 Paylaş 2 Haziran 2010 bu hararet benimde çok canımı sıkıyor benim aracım 1997 mondeo ghia ancak bu arabalara standart termostat takıldığını öğrendim ancak bi kaç kişi termostatı sökmemi motorun sürekli suyla devirdaim yaparak hararetin artmayacağını sölediler sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirm arkadaşlar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Haziran 2010 Paylaş 2 Haziran 2010 sorumu yineliyorum yorumlar lütfen tşk. Ben yakıt tüketiminin fark edeceğini sanmıyorum.. Benimki de bi az yakmaya başladı bu günlerdeki sormayın... Ortalama tüketim 7,8 litre... Yorum bağlantısı
Recommended Posts