İçeriğe Yönlendir

Mondeo hararet problemi

Emre Gizlenci

Recommended Posts

Özgür Aybey

termostat 30 lira sanayide orjinali,taktırmaya usta ne alır bilemem ustadan ustaya fark vardır elbettte,benim arabamda ve benm bir arkadaşımın arabasında dediğiniz hararet sorunu vardı,termostatı 3,5 mm lik matkap ucu ile 4 yerinden delerek taktık,şimdilik sorun geçti bakalım bekleyip uzun vadede ne olacağını göreceğiz, 88 lik termostat taktırdım..

Yorum bağlantısı

aynı arabadan gecen sene kardeşimdede vardı,onunkide içeriden dügmeliydi,bizim usdanın dedigi;radyötör degişcek demişdi,dügmeyle sonuç olmaz demişdi. inşallah müşürle halledilirde radyötör degişimine gerek kalmaz.

en önemlisi bu arabadan anlayan birine göster,herkese kurcalatma,benim tavsiyem! geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Toprak

arkadaşlar iki gündür gece gündüz yazılarınızı takip ediyorum..

aramadığım sormadığım mondeo ustası kalmadı...

aracım 1997 mondeo 2.0 ghia otomatik ztec motor...

arabamda çok şükür su eksiltme gözükmüyor yağ seviyemde normal çok şükür..

aracımın hararet müşürü ve 88lik termostad almaya karar verdim doğru bi karar verdiğime inanıyorum siz nedersiniz?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
arkadaşlar iki gündür gece gündüz yazılarınızı takip ediyorum..

aramadığım sormadığım mondeo ustası kalmadı...

aracım 1997 mondeo 2.0 ghia otomatik ztec motor...

arabamda çok şükür su eksiltme gözükmüyor yağ seviyemde normal çok şükür..

aracımın hararet müşürü ve 88lik termostad almaya karar verdim doğru bi karar verdiğime inanıyorum siz nedersiniz?

çaglar bey zaten 88 lik tavsiye etmişti.benim araçtada 88 lik var hararet m ye gelince fan açılıyor 1 dakka geçmeden düşüyor iyice.bu yükselme sadece yogun trafikte oluyor.normal kullanımda çok yaşamadım.bir kaç defa oldu onuda hava sıcaklıgına bagladım.uzun yolda ilk n harfinden önceki çizgi onu geçmiyor.ama yakıt fazla yakıyor bende bunun sıkıntısındayım.testlerim sürüyor.mehmet bey gibi yakıt yakmak hayalim.30tl gaz ile en az 180km olsun yeter.başka bişi istemiyorum.zaten otomatik vites oldugu için bu km yi yazdım üstü biraz zor zaten.burda okudugum o sensörler falan yakıt için önemli parçalar ama o parçaların yaptıgı hatalar aracımda yok.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...

tam yerinibilmiyorum.forumdada bulamadım resim kaynagı yok her modelde farklı bölgelerde olabilir.bilen arkadaşlar yazacaklardır buraya ama en dogrusu iyi bir ustanın takması olur.

Yorum bağlantısı
Fatih Karaot
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba,ben de 98 ghia sahibiyim ve şu an kıbrıs dayım.Geçen iki sene boyunca hararet göstergesinin "NORMAL"yazısına bile geldiğini çok görmüşlüğüm yoktu,(malum sıcak,sürekli klima açık)ama bu aralar R-M arası duruyor klima açık olsa bile.Bu kış forumdaş olan Sıtkı usta radyatörümün yazı çıkarmasının zor olduğunu söylemişti,ondan olabilir diye düşünüyorum...(Bir de hararet müşirine giren kablolar soyulmuş onun etkisi olabilir mi acaba?)Bir sıkıntım daha var :)Radyatör seviyesi azlık ikazı ilk çalışmada yanıyor belirli bir müddet sonra sönüyor.(kontak yanıp sönmesi değil)Neden olabilir acaba.Tşk.

tel007.jpg

tarihinde Fatih Karaot tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arkadaşlar merhaba,ben de 98 ghia sahibiyim ve şu an kıbrıs dayım.Geçen iki sene boyunca hararet göstergesinin "NORMAL"yazısına bile geldiğini çok görmüşlüğüm yoktu,(malum sıcak,sürekli klima açık)ama bu aralar R-M arası duruyor klima açık olsa bile.Bu kış forumdaş olan Sıtkı usta radyatörümün yazı çıkarmasının zor olduğunu söylemişti,ondan olabilir diye düşünüyorum...(Bir de hararet müşirine giren kablolar soyulmuş onun etkisi olabilir mi acaba?)Bir sıkıntım daha var :)Radyatör seviyesi azlık ikazı ilk çalışmada yanıyor belirli bir müddet sonra sönüyor.(kontak yanıp sönmesi değil)Neden olabilir acaba.Tşk.

tel007.jpg

Aracınızı herzamankinin tersi istikamette park edin...

Ya da yarım litre su ekleyin..

Yorum bağlantısı
Aracınızı herzamankinin tersi istikamette park edin...

Ya da yarım litre su ekleyin..

ters istikamette park edince motordaki su radyatöre yüklendigi için radyatörde su eksigi olmuyacak sanırım ve bu hata ikazı yanmıyacak bunumu anlamalıyız.egim farkından dolayımı eksik görünüyor su.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ters istikamette park edince motordaki su radyatöre yüklendigi için radyatörde su eksigi olmuyacak sanırım ve bu hata ikazı yanmıyacak bunumu anlamalıyız.egim farkından dolayımı eksik görünüyor su.

Müşür, genleşme kabının ön tarafında.. Aracı rampa yukarı park ederseniz ve su az da olsa eksikse, bu göstergeye yansıyacaktır...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Müşür, genleşme kabının ön tarafında.. Aracı rampa yukarı park ederseniz ve su az da olsa eksikse, bu göstergeye yansıyacaktır...

şimdi daha iyi anladım.tşk.

fatih bey de bu bilgiyle hareket edecektir.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Karaot

İlgilenen üyelere teşekkür ederim,yalnız bir problem var;aracı park ettiğim zemin düz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlgilenen üyelere teşekkür ederim,yalnız bir problem var;aracı park ettiğim zemin düz.

O zaman kesin su eksik... Çalkalandıkça yada genleşince dolu görünüyor...

Seviyeyi kontrol etmediniz mi. ?

Yorum bağlantısı
Fatih Karaot

Tabi ki ettim,max seviyesinde...Su haznesininkinden başka göndermeci var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bende kapak yan sanayiymşi basnıc yapıyormuş ..? orjinal alınca sanırsam basıncdan kurtulucam .. böyle bişe olabilirmi..

Genleşme kabının kapağından bahsediyor olmalısınız... ?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

tel007.jpg

:wub: Ne güzelmiş göstergeleriniz.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Özellikle rampaya yapılan parklardan sonra bu lamba yanar ve hareket ettikten bir kaç yüz metre sonra söner...Su ilavesi yapın ama fazla değil...

Yorum bağlantısı

kadir beye bir usta mondeonun orjinal müşürü yerine 88 lik hararet müşürü takılırsa yakıtı artırıcagını söylemiş.bu kafama takıldı benim araç servisten çıktıgından bu yana fazla yaktıgını anlatmıştım yazılarımda çünki müşür degişmişti,bu bir ihtimalmidir,bu müşürün alakası yokmudur,ve fazla yakıt yakması veya farklı sebeblerden dolayı ilişkili ise nedeni nedir çözüm önerisine ihtiyacım var.

Yorum bağlantısı
Fatih Karaot

250 ml.Su şisesi su ekledim...Sorun çözüldü,(hararet de yükselmiyo mu ne? :D )

Yorum bağlantısı
kadir beye bir usta mondeonun orjinal müşürü yerine 88 lik hararet müşürü takılırsa yakıtı artırıcagını söylemiş.bu kafama takıldı benim araç servisten çıktıgından bu yana fazla yaktıgını anlatmıştım yazılarımda çünki müşür degişmişti,bu bir ihtimalmidir,bu müşürün alakası yokmudur,ve fazla yakıt yakması veya farklı sebeblerden dolayı ilişkili ise nedeni nedir çözüm önerisine ihtiyacım var.

sorumu yineliyorum yorumlar lütfen tşk.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Toprak

bu hararet benimde çok canımı sıkıyor benim aracım 1997 mondeo ghia ancak bu arabalara standart termostat takıldığını öğrendim ancak bi kaç kişi termostatı sökmemi motorun sürekli suyla devirdaim yaparak hararetin artmayacağını sölediler sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirm arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
sorumu yineliyorum yorumlar lütfen tşk.

Ben yakıt tüketiminin fark edeceğini sanmıyorum..

Benimki de bi az yakmaya başladı bu günlerdeki sormayın... Ortalama tüketim 7,8 litre... :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...