İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Hızlanma Gecikmesi

Özgür Atar

Recommended Posts

Cihan Tiftik

Bence bunlarda bi sakınca yok zira kitapçıkta bile benzeri değerler mevcut. :D

Yorum bağlantısı
Onur Firik

daha once benzin filtresini degistirdim cok rahatladi aracim ancak gercekten vites oranlari cok kotu, cok uzun tutulmus. bu arada focus 2.0 ile toyota yaris 1.5 otomatik(4 ileri) ayni yakiyor. 2 aydir deniyorum. focus gercekten cok az yakiyor(2.0) bilginize

Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan

ben 3. vites ... 4. vites ... gördüm..Bir de araba devri kesmiyor gibi 7 bine kadar istikrarlı bi şekilde gidiyor..Bu arada ben bunu bir iki defa denedim..Yüksek hız felakettir..tavsiye etmem..Motor açmak için 2. vites 110 a kadar çıkılabilir.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bu parça genelde hava filtresinden hemen sonra gelir ve motora gelen hava miktarını ölçer. Buna göre karışım ayarı yapılır. Genel olarak kirlenme sorunu olabilir. Bazı durumlarda sadece temizlemek suretiyle bile düzelebilir. Olmazsa değişmesi gerekir..

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
(düzenlendi)

Öyle mi çok ilginç. Ne kullanıyorsunuz hava filtresi yerine çok merak ettim?

tarihinde Cihan Yeti?ken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Tamam işte Tayfun bey açık hava filtresi onun adı.. Hava filtresiz motor olmaz, olursa kirden tozdan gider 2 güne..Sizin açık hava filtresi de kalitesiz bir filtre ise toz kir almış olabilir bir miktar, o da sensörü kirletmiş olabilir. Hatta filtre de tıkanmış olabilir. Filtreyi orjinaliyle değiştirin önce, bir deneyin. Öyle bile düzelebilir..

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Tamam işte plastik kap içinde olmayan filtrelere açık hava filtresi denir.. Bahsettiğim parça zaten o kutunun içinde değil. Hava borusunu takip edin motora doğru, borunun sonunda bahsettiğim parçayı göreceksiniz. Bir ustaya gösterin temizlerler. Peki filtreyi değiştirdim dediniz, ne marka filtre taktınız?

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
bende hava filtresi yok ve o parçanın olacağını sanmıyorum.

yok artık lebron james..

açık hava filtresi kullanan bir arkadaşımda da aynı sorun vardı motor düzgün hava almıyor..

devir takılıp duruyordu gazı yapıştırınca..

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg

lpg varsa ondan olmasın? açık hava filtrenizi sökün koyun bi ılık suyun içine bi gece bekleyin kurutun takın sonra.Hava filtresiz araba mı olur ya :)

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Sorun açık hava filtresinden kaynaklanıyor,kapalı tip orjinal filtreyi takın düzelir.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
Sorun açık hava filtresinden kaynaklanıyor,kapalı tip orjinal filtreyi takın düzelir.

Bir sürü taksici var açık filtre kullanan Tansel.. Biz de kullandık bir sorun olmuyor lpgde bile.. Aracın hava girişinde bir sorun var büyük ihtimal ama filtreyi değiştirdiğini söylemiş zaten.. Maf kalıyor geriye..

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Biraz alakasız gibi olcak ama aynı olay 1995 de Opel Vectrada benim başıma gelmişti. Gaz yemiyor, devir yükselmiyor, motorsiklet gibi ses çıkıyordu. Eskişehir Yolundaki zamanın Opel servisi Şahin Petrol benzin kirli diyip başından savmıştı :) Opan da kompresöre bakıldı ve subap yayı kesik çıktı. Fikir açısından hani diyorum olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Herşeyi yaptınız bir maf'a(hava akış sensörü) baktırmadınız..

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
arkadaşlar valla kafam karıştı

bir usta deponu temizlet deponu içinde filitre varmış oradan olurmuş

birisi beyinden diyor....ne yapacağımı şaşırdım

ve şimdide rolanti kendikendine azalıp artıyor.ve araç dururuyor

bence filtreden, motor düzgün hava almıyor, rolantideyken araç durduğu için bu sefer kaputun altına hiç hava girmiyor o yüzden daha belirgin oluyor, yolda giderken bi nebze olsun hava alıyor..

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
Bir sürü taksici var açık filtre kullanan Tansel.. Biz de kullandık bir sorun olmuyor lpgde bile.. Aracın hava girişinde bir sorun var büyük ihtimal ama filtreyi değiştirdiğini söylemiş zaten.. Maf kalıyor geriye..

asıl sorun maf'dan kaynaklanıyor zaten fakat maf sensörünü etkileyende açık filtre,filtrenin araca uygun olup olmadığı,kirli oluşu ve kullanım şekli bu sorunu etkileyen faktörler.Sonuçda kapalı filtre takıldığında sorunun düzeleceğini sanıyorum.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Atilla Korkmaz

aynı hızlanma sorunu bende de var. lpg den mi acaba diye düşünüp lpg servisine gittim. usta benzine aldı ve ani gaza bastı, aracın geç gaz aldığını söyledi. ateşleme bobini veya buji kablolarından olabileceğini bir ustaya gitmemi istedi. ustaya gittim ustada hava filitresinden kaynaklanıyor dedi. anladığım kadarıyla bunun nedeni hususunda kimsenin tam bir fikri yok. bilgisayara soksam neden olduğunu söylermi acaba.

Yorum bağlantısı
Atilla Korkmaz

abi o nerde nasıl anlarız iptal edildiğini. bu işlerden net olarak anlayan anadolu yakasında özel servis varmı? işi bilmeyen ustalara gitmek istemiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...