İçeriğe Yönlendir

Mondeo 2 - Abs+Tcs Problemi

Murat Karahan

Recommended Posts

Fatih Emre

ABSci Hakan Usta size bir çözüm yolu sunacaktır.

Adres: İvedik mahallesi OTO88-2 Sanayi Sitesi No:4, 2278. Sk., 06378 Yenimahalle/Ankara

Telefon:0536 949 1316

Yorum bağlantısı
İlhan Kol

ABSci Hakan Usta size bir çözüm yolu sunacaktır.

Adres: İvedik mahallesi OTO88-2 Sanayi Sitesi No:4, 2278. Sk., 06378 Yenimahalle/Ankara

Telefon:0536 949 1316

malesef İstanbul'da oturuyorum..

önce gaz teli mekaniği kontrol sonra abs kablo soketler kontrol

gaz teli çok rahat hareket ediyor yani en azından gaz pedalı normal. benimde aklıma yatıyor abs soketi inşallah ondandır. çok sağol.
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selim Kılınç

Soketlerin yerleri ve gaz telinin de aynı zemanda nasıl olması gerektiği konusunda resimlemelerden faydalanabilir miyiz efem?

Resimsiz olmuyorda.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Dinç Gökmen

Arkadaşlar selamlar.

Tcs ve abs hakkında bir kaç sorum olacak

Dün yolda giderken tcs ışığı yandı. Evin önüne çektim kabloları kontrol ettim gevşemiş, normale döndü, test edeyim dedim patinaj yaptırdım yol da hafif ıslaktı devreye girdi gösterge işiğı yandı o esnada ancak gaz pedalına karşı tepkime hissedeceğim. Bunun sebebi ne olabilir.

İkincisi ise bugün trafikte beklerken abs ve tsc işiğı yanmaya başladı. Gideceğim yere gittim stop edip çalıştığında düzeldi. Bunun sebebi ne olabilir

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

sensör dışında aklıma akü geliyor. akü ne durumda, kontrol ettirdiniz mi?

Bunun sebebi ne olabilir

Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen
(düzenlendi)

Çağlar Bey, Sadık Bey aküyü yeni aldım iki ay kadar oldu.

İlk kez yaptı böyle bir hatayı. Bugün iki kez başıma geldi. Stop edince düzeliyor. Ama gene de aküyü ölçtüreyim

tarihinde DİNÇ GÖKMEN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen

Akü sağlam sa durum fena. Abs arızası ise.

Umarım değildir, gene de farklı bir aküyle birkaç gün deneyeceğim yine aynısını yaparsa artık soketler kontrol edilir.

Peki giha ile glx modelinin abs beyni farklımı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abs 2 parça mekanik ve leektronik ancak yedek parça olarak tek parçadır. elektrik arızasında dağıtılıp tamir imkanına bakılaiblir. öncesinde tesisat ve sensör kontrolü lazım tabii. çok sık arıza görülmez nadirdir abs içinden

Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen

Bugün başka bir akü ile denedim. Gene yandı. Peki kontrol ettirmemiz gereken soketler nelerdir?

Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen

Teşekkür ederim Çağlar Bey. Peki lastiklerin oradaki soketleri kontrol ettirmem gerekir mi?

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar selamlar.

Tcs ve abs hakkında bir kaç sorum olacak

Dün yolda giderken tcs ışığı yandı. Evin önüne çektim kabloları kontrol ettim gevşemiş, normale döndü, test edeyim dedim patinaj yaptırdım yol da hafif ıslaktı devreye girdi gösterge işiğı yandı o esnada ancak gaz pedalına karşı tepkime hissedeceğim. Bunun sebebi ne olabilir.

İkincisi ise bugün trafikte beklerken abs ve tsc işiğı yanmaya başladı. Gideceğim yere gittim stop edip çalıştığında düzeldi. Bunun sebebi ne olabilir

Sorununuz ile ilgili şöyle bir nota denk geldim.

Note:

In order to protect the engine, if engine coolant temperature is extremely low, TCS control is temporarily interrupted until the engine coolant temperature rises. Is such cases, the TCS OFF light illuminates.

Not:

Motoru korumak için, motor soğutma sıvısı sıcaklığı çok düşükse, motor soğutma suyu sıcaklığı yükselene kadar TCS kontrolü geçici olarak kesintiye uğrar. Bu gibi durumlarda, TCS OFF ışığı yanar.

Olabilirmi acaba?

Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen
(düzenlendi)

Sorununuz ile ilgili şöyle bir nota denk geldim.

Note:

In order to protect the engine, if engine coolant temperature is extremely low, TCS control is temporarily interrupted until the engine coolant temperature rises. Is such cases, the TCS OFF light illuminates.

Not:

Motoru korumak için, motor soğutma sıvısı sıcaklığı çok düşükse, motor soğutma suyu sıcaklığı yükselene kadar TCS kontrolü geçici olarak kesintiye uğrar. Bu gibi durumlarda, TCS OFF ışığı yanar.

Olabilirmi acaba?

Muhteşem Bey tcs ışığı yandığı zaman motor sıcaktı. Onun sorunu soket gevşemiş sıkıştığında düzeldi. Sadece tcs ışığı yanıyordu. Ertesi gün abs ve tcs ışığı beraber yanmaya başladı. Tabi abs devre dışı kaldı. Ara ara yapıyor. Stop edilip çalışınca düzeliyor. Dün akşam hiç yapmadı. Hatta buz tutmuş bir yolda gayet başarılı şekilde devreye girdi. Büyük bir ihtimal soketlerde sıkıntı var. Önümüzdeki hafta sonu kontrol ettireceğim. Sonuçları yazarım buradan tarihinde DİNÇ GÖKMEN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Abs beyninde problem olabilir genelde bu problemde lehim bırakması vs olur abs ve tcs ikisi aynı motoru ve devreyi kullanıyor yanılmıyorsam. İnşallah basit bir temassızlık vardır düzelir, aksi durumda iyi araştırma yapın ustacıklara elletmeyin.

Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen

Abs beyninde problem olabilir genelde bu problemde lehim bırakması vs olur abs ve tcs ikisi aynı motoru ve devreyi kullanıyor yanılmıyorsam. İnşallah basit bir temassızlık vardır düzelir, aksi durumda iyi araştırma yapın ustacıklara elletmeyin.

İnşallah temazsızlık sorunudur. Gerçi beyinde arıza olsa sürekli yapar benimki kafasına göre takılıyor, hafta sonu kontrol ettireceğim bakalım ne çıkacak
Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

İnşallah temazsızlık sorunudur. Gerçi beyinde arıza olsa sürekli yapar benimki kafasına göre takılıyor, hafta sonu kontrol ettireceğim bakalım ne çıkacak

İnşallah basit bir yerdendir fakat beyin içerisindeki devrede de temassızlık olma ihtimali var.

Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen

İnşallah basit bir yerdendir fakat beyin içerisindeki devrede de temassızlık olma ihtimali var.

İlgisi var mı bilmiyorum şşırı soğuklar gidip hava ılındığından beri yapmadı.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...