İçeriğe Yönlendir

Mondeo 2 - Abs+Tcs Problemi

Murat Karahan

Recommended Posts

Oktay Yiğit

Slm bende 1997 ford mondea ghia var sorunum abs+tcs lambasi yanmasi  bozuk diye tam 3 kez abs beyni degistirdim her seferinde aynisini yapiyor kontagi actigimda sonuyor calistirincada sonuyor fakat 5 veya 10 saniye sonra yaniyor bazende fitese taktigimda yaniyor buna bir care bulamadilar bazi abs degistirdiklerinde devreye giriyor tekrardan aynisi oluyor bununlaalakali bir bilginiz varsa yazarmisiniz tesekurler 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şarj ve akü ne durumda? abs beyni değişimi içn ne ödemiştiniz? 3 kez kısmını anlamadım? gaz pedalı sertliği nasıl eskiye göre?

Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar

tcs nin küllüğün üstünde butonu var,kayan lastik işareti gibi birşey var butonun üstünde.şimdi butona bastığımızda ekranda ışığı yanıyor.

sorum şu ki;tcs ışık yanarken mi devrede,ışık yanmaz iken mi ? :blush:

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
7 dakika önce, Ahmet Said Avşar yazdı:

tcs nin küllüğün üstünde butonu var,kayan lastik işareti gibi birşey var butonun üstünde.şimdi butona bastığımızda ekranda ışığı yanıyor.

sorum şu ki;tcs ışık yanarken mi devrede,ışık yanmaz iken mi ? :blush:

Normalde düğmenin ışığı yanmaz, tcs devrededir. Siz düğmeye basıp ışığı yaktığınızda tcs devre dışı kalır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen

Benim de aynı sorunlar vardı düzeldi çok şükür. Şimdi öncelikle tcs motoruna giren fişlerin kablolarını kontrol edin. Çoğu sıcaktan gevreyip şase yapıyor ama bu durumda tcs ışığı yanıyor sadece. Sizin ikisi de yazdığına göre abs sensörleri genelde kirlenmeden yapar. Eğer konsolun oradaki tcs düğmesinin üzerindeki ışık sürekli yanıyor gösterge panelindeki yapmıyorsa ampul değiştirin 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Şenol Çelikkan

Elfireni ışığı yanıyor abs tcs çalışmıyor göstergeler de abs tcs ışığı çalıştırıncada yok yardım bilgisi olanlar neden yapar 

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen
6 saat önce, Şenol Çelikkan yazdı:

Elfireni ışığı yanıyor abs tcs çalışmıyor göstergeler de abs tcs ışığı çalıştırıncada yok yardım bilgisi olanlar neden yapar 

Yüksek ihtimal abs beyninde problem var. Ankara' da iseniz abs ci Hakan ustayı tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
On 19.06.2017 at 11:16, Şenol Çelikkan yazdı:

göstergeden ampüllerini sökmüşlerse? fren hidrolik seviyesi ne alemde?

Yorum bağlantısı
Şenol Çelikkan

Cihaza bağlandı sol ön tekerlek firen basıncı yüksek diyor havasını aldık lakin düzelmiyor 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
İlhan Kol

merhaba arkadaşlar geçen cumartesi günü muayene ye girdim 6 adet ağır kusurdan kaldım 

plakada vida

egzoz emizyonu

katalitik konvertör yok

abs çalışmıyor 

lastiklerde balon

stop lambalar da şase varmış 

neyse bu araçlara İstanbul Anadolu yakasında abs işine bakan fazla usta bulamadım kime sorsam sıkıntılı falan diye bakmak istemiyor. Ümraniye sanayinde birinin ısrarıyla beyinciye gittim abs modülü arızalı dedi etraftaki bir motorcuya söktürdük bir saatte falan baya uğraştı adam 150liraya anlaştık, beyincide pazarlıkla 320 liraya anlaştık ışık söndü 50km gittim sorun yoktu, ertesi sabah 100mtre sonra yine yandı pazar günüydü ustayı rahatsız etmek istemedim, sonra tesadüf akü kutup başında biraz gevşeklik vardı yada bana öyle geldi tekrar sıktım baya bi dolaştı m tekrar yanmadı, 

bu beyin tamiri fiyatları standart mı yoksa tutturabildiğinemi fiyat veriyorlar bu arada bendeki mondeo da bendix abs modülü var

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Sanırım 1998 yılına kadar ABS modülü Bendix Mecatrotic 2, daha sonra Bosch Bendix'i satın almış ve Mondeo MK2'lerde ABS beyni Bosch marka olarak tercih edilmiş.

Yorum bağlantısı
İlhan Kol

aslında sağlam bir modül 20sene dayanmış, bakalım bu tamir olayı ne kadar sağlıklı bilmiyorum 

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı
göstergeden ampüllerini sökmüşlerse? fren hidrolik seviyesi ne alemde?
Tcs motoru nerde abey mk2 de
Yorum bağlantısı
İlhan Kol

araba yine abs tcs ışığı yandı, bilgisayara bağladılar c1115 hatası veriyor birde abs sensörlerini tanımıyor hatası veriyor, canım çok sıkıldı muayeneyede giremiyorum bu sebepten dolayı 

Yorum bağlantısı
İlhan Kol

adam 100lira kesti çıkma beyin bul diye beni gönderdi uğraşma parası aldı güya, millet kasap olmuş beyinci güya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlhan Kol

sonunda abs sorununu çözmüş bulunmaktayım, arka abs sensörlerinin üzerine silindirlerden yağ kaçırıp üzerine birikmiş sensörler okumama sorunu oluyormuş, silindir, arka balatalar değişti, kampanayı sökerken porya bozuldu mecburen oda değişti, şimdilik  yanmadı bir haftadır, umarım abs tcs ışığı yananlar için bir yol gösterici olur, ben 250tl zarar ettim yanlış ustalar yüzüne, sadece abs için, inşallah tekrar yanmaz

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Ömer Cemil ERGÜN

Merhaba arkadaşlar abs tcs sorunum var araç mondeo mk2 99 ghia kara motor dediklerinden abs ve tcs lambası zaman zaman yanıyor. Kontağı kapatıp açınca sokuyor ışık. Bazen 2 ila 3 günde bir yanıyor bazende manevra yapinca bunun için ne yapabilirim tekrardaki kablolara baktık sağlam ne yırtik kırık var. Cihazda sol on teker okuyucu hatası gösteriyor. Tcs motor kablolarını izole edin diyor çoğu motorun nerde olduğunu bilmiyorum. Malum ilgilenen adam gibi bir usta yok ilde yardımınızı rica ederim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ömer Cemil ERGÜN yazdı:

Cihazda sol on teker okuyucu hatası gösteriyor.

önce teker sensörlerine bakılacak sonra tesisata. tcs motoru sağda v kayışı üstünde konumu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...