İçeriğe Yönlendir

Mondeo 2 - Abs+Tcs Problemi

Murat Karahan

Recommended Posts

Murat Karahan
(düzenlendi)

Foruma ilk bir çok kez girip Yazıları takip etmeme rağmen üye olduktan sonra ilk mesajım.herkese merhaba.

3gün önce 98 Model Mondeo GHIA 2000 motor ve lpg li araba aldım.Araba müthiş yanlız bayağı bakım gerektirdi bana.

Şu an da bir kaç problemim var.Yardımınız gerekiyor şimdiden teşekkürler.

1-Arabayı aldığımdan beri Abs+tcs ışığı sürekli yanıyor.Hiç bir şekilde sönmüyor.Yüksek hızlarda defalarca frene asıldım ama nafile.araba sağa sola kaydırma yaptı.Işığın sönmemesinin nedeni ve çözüm yolu nedir acaba?

2-Sabit hız kontrol ışığı düzgün çalışmasına rağmen devreye girmiyor.forumda anlatıldığı gibi 40 km altında olmamak kaydıyla hızlanıyorum.Direksiyonda sol üstteki düğmeye basıp ardından + düğmesine basıyorum ama ayağımı gazdan çekince arabanın hızı düşüyor.Düğmelere basınca cc ışığı yanıyor ama devreye girmiyor.Sorun neden kaynaklanıyor ve çözümü nedir.

Saygılar....

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hoş geldiniz doğru yerdesiniz..

Abs sensörlerinde arıza olabilir... Abs beyninde problem olabilir...

CC'nin servo bozuk olabilir.. Gaz teli kopuk yada yerinden çıkmış.. Hatta doğru takılmamış olabilir...

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Teşekkürler Mehmet Bey.

Hızır gibi yetiştiniz.Ön bilgi oldu benim için.tamirciye giderken aval aval bakmam hiç olmazsa.

tekrardan teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan
(düzenlendi)

Hoşbulduk.

Valla arabayı aldığımdan beri 1500 Ytl gitti.Bakalım daha ne kadar gidecek.

Klima Kompresörü Değişti.Ford da 600 YTl dediler.İstanbulda Bir firmadan sipariş ettim.geldi 450 Ytl.Sorunsuz Çalışıyor.

4 lastik sıfır taktırdım.İmpetus2 ( 500 YTL)

El freni tutmuyordu.Değişmesi gerekiyordu.el frenini kaldırınca hemen düşüyordu.Serviste 400 YTl dediler.Yine başka yerden aldım 120 YTL.

Şu an dediğim gibi abs+tcs ve cc sorunum var.Burada her türlü motor tamirini sorunsuz yapıyorlar ama elektronik olunca gideceğim yerler kısıtlı.Bu arada mardinde Memur olarak çalışıyorum.İşin ehli ustalar bulup abs ye baktırmam lazım.

teşekkürler.

tarihinde Murat Karahan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

her iki arızayı birlikte düşündüğümüzde ortak nokta olarak tek bir sensör arızası olabilir mi acep?

Yorum bağlantısı
Ersin Karaca

Hayırlı olsun, sorunlarınızı hallettikten sonra hayırlı olacağına eminim...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Aracı 8500 YTl ye aldım.

Araba alma aşamamda Mertol ile alalımmı almayalımmı gibisinden konuşurken, Mertol bir söz bahsetmişti. Hoşumada gitmiş ve gidip arabayı almıştım..

Söz şuydu;

"İkinci el araba alırken, parayı ya satıcıya ya da satıcı + servise ödersin.. Sonuçta araç gerçek değerini bulur"

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Hepinize teşekkürler.

Araba km si fazla biraz 203.000 de şu an.

Trigel kayışı serviste 230 YTL dediler.Komplesi tabii.Eski sahibine sordum ne zaman değişti diye bilgim yok dedi.ne olur ne olmaz değiştireceğim.

ben komplesini 130 YTl ye buldum.

sipariş verip taktıracağım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Konfiçyus gibi konuşmuş...

Doğru söylemiş...

Tabi pek böyle anlaşılır şekilde konuşmamıştı... Arada bol küfürler, çemkirmeler de vardı da.. Özetledim ben :)

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Araba Mavi (lacivert) Resimleri en yakın zamanda burada yayınlarım.

Mardin de oturuyorum.

Arabaya Dvd+vcd+mp3+Geri vites Kamerası (kamera almadım henüz) photo cd+flash bellek çalabilen bir oto teybi de takdırdım. (innovatek) çok şık durdu.eski arabamda emanet gibi duruyordu. :)

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

cc düğmesi yanıyor ve çalışmıyorsa gaz kelebeğine giden cc teli yerinden çıkmıştır. (yada gevşemiştir) üst plastiği sökütüğünüzde görebilirsiniz.

aynı anda tcs ve abs nin yanması biraz sıkıntılı normalde onların sensörleri farkılıdır diye biliyorum.ama sigortalara hemen bakın.kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

arkadaşlar belki yanlış anlaşılmıştır.Hız gösterge panelinde abs ışığı sürekli yanıyor.tcs nin ışığı ise gösterge panelinde yanmıyor.tcs nin düğmesi var küllüğün üstünde onun ışığı sürekli yanıyor.

Yorum bağlantısı
Etem Şenkurt

benim arabamda da aynı ışıklar yanıyordu ve motoru stop edip çalıştırınca düzeliyordu servise gittim kablodan dediler.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
İlhan Kol

benim araçtada 20 km gittikten sonra aracı durdurdum 5 dakkalığına ama ayağım frende iken tekrar çalıştırdığımda abs ve tcs ışığı yandı .tekrar açıp kapayınca aracı ışıklar söndü daha öncelerden bi kere daha yaptı böyle birşey sonra gitti .acaba biyerlerde bi temassızlıkmı yoksa sensör arızasımı anlayamadım...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Eren Sağanak

sorununuzun nedeni abs senorlerinden birinin arızalı olmasından kaynaklanıyor.Bilgiayara baglatırsan sana hangi sensorde hata oldugunu soyler.sıfır abs sensoru 300 tl tabi bulabilirsen.cıkma 100 tl.az kosturmadım bunun ıcın :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benim araçtada 20 km gittikten sonra aracı durdurdum 5 dakkalığına ama ayağım frende iken tekrar çalıştırdığımda abs ve tcs ışığı yandı .tekrar açıp kapayınca aracı ışıklar söndü daha öncelerden bi kere daha yaptı böyle birşey sonra gitti .acaba biyerlerde bi temassızlıkmı yoksa sensör arızasımı anlayamadım...

tarifiniz beyin arızasına benziyor, el fren lambası yanmı yor mu?

Yorum bağlantısı
İlhan Kol

tarifiniz beyin arızasına benziyor, el fren lambası yanmı yor mu?

el freni yanmıyor .uzun süredir yanmadı şuan için sıkıntı yok ama inşallah muayenede yanmaz :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Akünüz kaç yıllık... ?

Yorum bağlantısı
İlhan Kol

Akünüz kaç yıllık... ?

akü 1 yıllık aldığım kişi yeni değiştirmiş..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abs araçta en çok akım çeken donanımlardan biridir..

Akü zayıf olduğu zaman bu tür uyarılar görebiliyoruz..

Bir elektrikçi akünüzü kontrol etsin derim..

Yorum bağlantısı
İlhan Kol

Abs araçta en çok akım çeken donanımlardan biridir..

Akü zayıf olduğu zaman bu tür uyarılar görebiliyoruz..

Bir elektrikçi akünüzü kontrol etsin derim..

sağolun son çare bi kontrol ettirmek acaba orjinal aküsü kaç amperdir ?

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
İlhan Kol

benim 2 yıl aradan sonra köyde rampada çamurlu yolda arabayayı baya bir zorladıktan sonra arada bir yanan abs+tcs artık hiç sönmez oldu. 3 tane özel servise gittim bilgisayarları abs nin içine giremedi.ben en son çare bosch car servise girdim onun bilgisayarı gördü.(40tl).

bilgisayarda bu alttaki kodlar göründü

C1095 pompa motoru/motor rölesi hatalı

C1114 ventil rölesi  toprak kısa devre

C1115 ventil rölesi  artı çıkışı 

kodları silmeye çalıştı ancak en alttaki kodu silemedi

abs beyni arızalı dediler .iki tane beyinciye gittim kartal sanayide biz bunlara bakmıyoruz dediler .sizce ne yapmalıyım çıkma bulup taktırmakmı yok abs tamirinimi yaptırmalıyım.anadolu yakasında çoğu servis bu araçaları görünce burun kıvırıyor..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...