İçeriğe Yönlendir

98 Ghia Cam Kaldırma

Murat Karahan

Recommended Posts

Murat Karahan

Forumda Okuduğum konularda mondeo ghia 98 model arabamında otomatik cam kaldırma özelliği olduğunu anladım.Ama benim arabamda otomatik cam kaldırma çalışmıyor.

Acaba o özellik yokmu.Anahtarım orjinal uzaktan kumanda özelliği var.

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Mehmet Bey'in kendi sitesinde ve forumumuzun bir kaç yerinde gördüğümden eminim.

Camların otomatik kapanması ve açılması

Anahtar üzerindeki buton ile kapıları kilitledikten sonra, kilitleme tuşuna 3-5 saniye basılı tutun açık camlar kapanacaktır. Buna global kapama adı verilmektedir. Aynı işlemi, kilidi açtıktan sonra da yapabilirsiniz. Kilidi açtıktan sonra açma tuşuna 3-5 saniye basılı tutun. 4 camın tümü açılacaktır. Buda global açmadır. Ancak kapama tüm ghia'larda olmasına rağmen açma işlemi makyaj öncesi focuslarda bulunmamaktadır.

Mehmet bey in sitesinden alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
(düzenlendi)

En büyük eksiği bu...

Evet malesef yok...

Sadece sürücü camı tek dokunuşta iniyor.. Ama başka bir numara yok...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Bey'in kendi sitesinde ve forumumuzun bir kaç yerinde gördüğümden eminim.

Camların otomatik kapanması ve açılması

Anahtar üzerindeki buton ile kapıları kilitledikten sonra, kilitleme tuşuna 3-5 saniye basılı tutun açık camlar kapanacaktır. Buna global kapama adı verilmektedir. Aynı işlemi, kilidi açtıktan sonra da yapabilirsiniz. Kilidi açtıktan sonra açma tuşuna 3-5 saniye basılı tutun. 4 camın tümü açılacaktır. Buda global açmadır. Ancak kapama tüm ghia'larda olmasına rağmen açma işlemi makyaj öncesi focuslarda bulunmamaktadır.

Mehmet bey in sitesinden alıntıdır.

Ben bunu siteye yazdığımda Mondeom yoktu.. Dolayısı ile bu özelliker focuslara aitti.. Hemen editleyip Focus olduğunu belirtiyorum...

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Anladım.Evet gerçekten büyük bir eksiklik.

Cevaplarınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Birşey sorayım. Akü bitene kadar benim mondide ön iki cam tek dokunuşta açılıp-kapanıyordu. Akü bittikten sonra açılıyor ama tek dokunuşta kapanmıyor. Var mıdır basit bir yolu yoksa servise gittiğimde mi çözeyim?

Yeniden programlayamadın mı...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Programlama derken başkanım?

Araç çalışırken... Cam kapama yönüne basıp cam kapandıktan sonrada 5 saniye falan basmaya devam ederek....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Oldu denerim. Bi de arka camlarda da tek tuş var mı? Global kapanma var bende.

Global kapama varsa tek tuşda vardır.. Onları da programla...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Turnacıoğlu

selam

Geçen hafta 2001 mondeo ghia aldım. forumdan camları kumandadan açma olayını öğrendim fakat kapatmayı beceremedim. aracı aldıktan sonra akü değiştirdik ve sürücü camı içerden ve kumandadan çalışmaz oldu. kumandadan global kapanma olayıda akü değişimi nedeniyle bozulmuş olabilirmi yoksa böyle bir özellik yokmu. sürücü camının akü değiştikten sonra çalışmama nedeni nedir? çözümü varmı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu
Cam düğme ile hiç mi hareket etmiyor?

hayır hiç hareket yok hatta düğmeler 2 kademeli çok basınca kendiliğinden sonuna kadar açılıp kapanma özelliği sadece sağ ön cam açarken çalışıyo. bana program arızası gibi geliyo

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bozulmaz.. sadece hafızasının silmiştir..

Cam kapatma düğmesine basılı tutun cam kapansın.. 5 saniye daha basmaya devam edin.. bunun her cam için ayrı ayrı yapın.. düzelecektir...

Yorum bağlantısı
Kenan Yargıcı

Cam kapatma düğmesine basılı tutun cam kapansın.. 5 saniye daha basmaya devam edin.. bunun her cam için ayrı ayrı yapın.. düzelecektir...

hocam bunu daha kaç kişiye öğreteceksin bakalım.:))

(iki ay önce ben sormuştumda) eksik olma emi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
hocam bunu daha kaç kişiye öğreteceksin bakalım.:))

(iki ay önce ben sormuştumda) eksik olma emi.

Sonuna kadar devam... :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu

bütün camlar için denedim. arka camlar artık sonuna kadar kendi açılıyo ama kapanmıyo. ön cam olmadı. birde kumandadan camlar açılıyo ama kapanmıyo o nasıl olacak

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu güne kadar hiç olmayanını görmedim...

Olmadıysa ya bişeyler yanlıştır.. yada modül bozulmuştur...

Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu
Bu güne kadar hiç olmayanını görmedim...

Olmadıysa ya bişeyler yanlıştır.. yada modül bozulmuştur...

üstteki yazıları okuyunca araç çalışırken yapılması gerektiiğini gördüm. uyguladım düzeldi. açılmayan cam probleminide Yaşar ustanın yanındaki Sinan halletti düğmelerin altındaki devre oksitlenmiş temizleyince düzeldi.

Acaba aracın daha bilmediğim ne özellikleri çıkacak.

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yaşar, yaşıyor mu... ?

Görürsen söyle uğrasın foruma.. merak edenler var.. :)

Yorum bağlantısı
Alper Karadut
Yaşar, yaşıyor mu... ?

Görürsen söyle uğrasın foruma.. merak edenler var.. :D

abi kumanda dan cam kaldırma modülü 97 ghia mondeo da da varmı ?? ben denedim ama olmuyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mk2 mondeolarda yok...

Sadece sürücü kapısı camı tek dokunuşta iniyor başka bir numarası yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...