İçeriğe Yönlendir

JBL P1520


Onur Demir

Recommended Posts

Onur Demir

jblfm4.jpg

Arkadaşlar Temsili resime görmüş olduğunuz woofer ' im zaten mevcuttu (iş yerindeyim gerçek resimleri burda yok) aynısından bir tane daha uzun zamandır arıyodum ama tamir görmemişini bir türlü bulamadım. bugün tam ümidimi kesmişken hoparlör tamiri yapan bir arkadaşımda bobin yakmış olanını buldum tamir için gelmiş, Sahibiyle pazarlığa oturdum ve 100ytl gibi komik bir rakama anlaştım tamir içinde 30ytl versem 130ytlye ikinci bir bassım oldu bu ikisini arabaya bağladığımda çıkacak sesi hayal bile edemiyorum. bir tanesinde bile alışveriş merkezlerinin açık otoparkındaki çatıları yerinden oynatıyodum :) ikisi ile siz düşünün.

Şimdi asıl sorun bu iki woofer için en ideal kutu litresi nedir varsa şema,yazı herhangibir bilgi lazım bana yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada Bunlar fusion için değil ama yine ufak bagajlı HB bir araba için. yaz sonu başka planlarım var :)

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Hayırlı olsun güzel de bu kadar bas bir araba için fazla değilmi? Yüksek sesle o basınçla ne kadar süre dinleyebilirsin bunu?Yanlış anlama merakımdan soruyorum..Ha ben arada bir açarım,arabadan inip inletirim ortalığı diyosan o başka :)

Yorum bağlantısı
Onur Demir
(düzenlendi)

Cihan bey dediğiniz gibi fazla olduğunu bende biliyorum günlük kullanımda kısıyorm bassları hafif tonlarda dinliyorum arada bir gaza geldiğimde 5dakka bilemedin 10dakka açıyorum.

Okan bey bende zaten ikisini aynı kabin içine yerleştircem ama asıl merak ettiğim konu port deliği çapı ne olmalı, nereye konumlandırılmalı, kutu litresi bir woofer için 115litre bu bassta iki woofer takıcam 230litremi yapıcam kutuyu yani onu merak ettim yada 115lt + ikinci wooferin kapladığı hacim = 125lt(kafadan attım) bir kabinmi yaptırmam lazım. Bunun gibi ince ayrıntılar çok şeyi etkiliyor.

Sağol Gökhan...

tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...