Arda Inan 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 148 binde olan arabamın debriyaj balatası hiç değişmedi ancak sanki el freni çekik geziyormuşum gibi bir his var son bir kaç gündür. Düşük devirlerde de silkinme gibi bir hareket yapıyor, devir yükselince veya biraz daha yüksek devirlerde vites değiştirince kayboluyor. Sürüş şeklim mi değişti diye kendime soruyordum ama sanırım debriyajdan da olabilir. Bu durumdayken uzun yola gitmem sıkıntı yaratır mı sizce? Yorum bağlantısı
Bedri Baki 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 Vay bee, konuyla ilgisi yok ama konuyu açan arkadaşımızın adını görünce vefatı aklıma geldi. Allah rahmet eylesin. 30 yaşında çok genç kaybettik Emre Gizlenci'yi Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 Allah rahmet eylesin.ölümün yaşı yok. Yorum bağlantısı
Arda Inan 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 Toprağı bol olsun, çok gençmiş gerçekten. Bilmiyordum çok üzüldüm Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 148 binde olan arabamın debriyaj balatası hiç değişmedi ancak sanki el freni çekik geziyormuşum gibi bir his var son bir kaç gündür. Düşük devirlerde de silkinme gibi bir hareket yapıyor, devir yükselince veya biraz daha yüksek devirlerde vites değiştirince kayboluyor. Sürüş şeklim mi değişti diye kendime soruyordum ama sanırım debriyajdan da olabilir. Bu durumdayken uzun yola gitmem sıkıntı yaratır mı sizce? Debriyaj balatası galiba bitmek üzere, yolda bırakabilir...4 vites ile arabanın durduduğu yerde test edilebiliyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Nisan 2011 Paylaş 19 Nisan 2011 Toprağı bol olsun, çok gençmiş gerçekten. Bilmiyordum çok üzüldüm Evet.. Allah rahmet eylesin... Konuşmuştuk zamanında... Yorum bağlantısı
Arda Inan 22 Nisan 2011 Paylaş 22 Nisan 2011 (düzenlendi) Sağol Mehmet Abi çok moral bozucu oldu 22 Nisan 2011 tarihinde Arda Inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arda Inan 22 Nisan 2011 Paylaş 22 Nisan 2011 Otosan: 304 TL http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=73060 LUK : 280 TL http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=85460 Sachs: 250 TL http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=160921 Sizce hangi markayı takmalı? Kullanan arkadaşlar ne dersiniz? Bilyasının da değişmesi şart mı ayrıca sadece baskı balata değişse olmuyor mu? (Hangi üründe kıyaslarsam kıyaslayayım en ucuz fordburada gerçekten bu arada) Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 23 Nisan 2011 Paylaş 23 Nisan 2011 Ben de debriyaj balatasını değiştirmeyi düşünüyorum. Marka olarak hangisini önerirsiniz? Ayrıca bizim araçlarda (99 model) bir fark var mı? Yorum bağlantısı
Harun Şen 17 Kasım 2011 Paylaş 17 Kasım 2011 samsun otokoçta aynı işlemi yaptırmıştık. debriyaj merkezi ayırma 76 ytl baskı balata 345 ytl işçilik 200 ytl Hasan bey bendeki mondeo 97 model bu aracı 2002 yılında beş yaşında iken almıştım. Şu an 190000 km.de.Halen kullanmaya devam ediyorum. Debriyaj baskı ve balataların benden önce değiştiğini sanmıyorum, Samsun Otokoç ve ayrı bir serviste yakın usta arkadaşlarım var. Kısa zamanda debriyaj baskı ve balataların değişmesini söylediler bende kısa zamanda değiştireceğim. Fiyatlar sizin bahsettiğiniz gibi. Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş 29 Ocak 2012 Paylaş 29 Ocak 2012 merhaba baskı balata değişikliiği yapıcam luk markamı yoksa sachs mı alıyım karar veremedim aracım 99 2.0 zetec mk2 kasa mondeo sizce hangisini almalıyım???? Yorum bağlantısı
Burak Tercan 4 Nisan 2012 Paylaş 4 Nisan 2012 Merhaba ; Dün arabamın (98 Mondeo) baskı balatasını değiştirmek üzere Adana 'Ergün Oto' Ford Özel servisine gittim. 7 yıldır tek servis kullanıyorum zaten. Baskı Balata , bilye yedek parça toplam fiyatı 360TL fiyat verdiler.(motorcraft-sachs)Bende dışarda kendim biraz fiyat araştırdıktan sonra en uygun fiyatı verdiklerine emin olup aracı teslim ettim. Hazır gitmişken bazı aksaklıklarıda yaptırdım. Liste aşağıdaki gibidir. Baskı Balata Toplam 360 TL (420TL yerine) Baskı Balata Baskı Balata Bilyası Yağ ve Filtre Değişim Toplam 105 TL (135 TL yerine) Motor Yağı (5/30) PO (4+0.7LT) Yağ Filtre Hava Filtre Yakıt Filtre Benzin Filtre Polen Filtre Tapa Sprey + Camsuyu Bagaj Amortisörleri Toplam 30 TL Bagaj Amortisörleri x2 (Kapak Amortisörleri) İşçilik Toplam 100TL (200 TL yerine) Genel Toplam 595 TL Yaklasık 200 Lira indirimleri oldu. Ufak tefek bir kaç iş daha yaptılar , ücret almadılar(balata spreyleme,pedal ayarı,hidrolik yağ ekleme+yağ kaçağı sonucu merkezi değiştirme,ön düzen ayarı) . Arabaya 4 usta el attı , yaklasık 7 saat süren mesai sonunda teslim ettiler. Yaptıkları işten gayet memnun kaldım. Yorum bağlantısı
Harun Şen 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 192000 km deki 97 mondeo glx hb. debriyaj baskı balata komple değişim ve bazı ilave bakımlarla toplam 750 TL oldu. Önceden kalkışta silkelenen aracım otomatik vitesli gibi oldu. Aracımın gücünün arttığını, yakıtın azaldığını hissettim. Şu an tek sıkıntım egsost sesinin fazla olması. 5 yıl kadar önce ustam katalizörün kirlenip tıkanması nedeniyle içini boşaltmıştı. Katalizörü değiştirdiğimde bu sesi kesebilirmiyiz. Bu konuda tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Eren Sağanak 12 Temmuz 2012 Paylaş 12 Temmuz 2012 benimde 97 model mondeo aracım var.sıfır aldık.66500 kmde.hiç baskı balata değiştirmedik.ilk kalkişta ayagımı debriyajdan cekince silkeleme oluyor vede 1. 2. ve 3. vites değişimlerinde silkeleme yapıyor.bu sıkıntı baskı balatadanmı kaynaklanıyodur acaba.ben sorunu hep baska yerlerde aradım da. Yorum bağlantısı
Fatih Erdoğdu 27 Kasım 2012 Paylaş 27 Kasım 2012 merhaba baskı balata değişikliiği yapıcam luk markamı yoksa sachs mı alıyım karar veremedim aracım 99 2.0 zetec mk2 kasa mondeo sizce hangisini almalıyım???? aynı model aynı araç bende de var ve aynı soruyu bende sormak istiyorum. Saygılar. Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş 22 Ocak 2013 Paylaş 22 Ocak 2013 aynı model aynı araç bende de var ve aynı soruyu bende sormak istiyorum. Saygılar. sachs marka aldım en iyisi ve en randımanlısı yanlız önerim size alırken debriyaj merkezinide değiştirin hidrolik oldugu için sıkıntısı yoksa bile daha sonra sıkıntı yaratabilir .işcilik ve zahmeti cok fazla bir iş aracların sanzımanlarını indirmek.benim ilk baskıyı değiştirdim 175.000 de üstünden cıkan sachsdır:) Yorum bağlantısı
Fatih Erol 20 Kasım 2013 Paylaş 20 Kasım 2013 Benim de son nefes alış verişleri baskı balatamın...Aracım 98 model 181.000 km'de...Sachs marka alacağım ama değişik fiyatlar kuşku yaratıyor, internette araştırınca kimi sette rulman ile beraber 330 TL, kimi sette rulmansız 300 TL., bir yerde de rulmansız 225 TL...Biraz kafa karıştırıcı bir durum var... http://31.169.85.117/mondeo-20-zetec-debriyaj-seti-baskibalata-1993-2000-sachs-pmu1336 Yorum bağlantısı
Fatih Erol 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 181.500. kilometredeki 98 model aracımın şanzımanı üretildiği günden sonra ilk kez açıldı ve baskı balatası değiştirildi...Sachs almak için yola çıkmışken güvendiğim yedek parça satıcısı tanıdığımın da tavsiyesiyle MA-PA marka yerli malı baskı balata taktırdım...Şu an için herşey yolunda ve herhangi bir sıkıntı yok...Aracım eski haline döndü ve o seri, yırtıcı performansına ulaştı 160 TL baskı balata, 70 tL bilya, 200 TL işçilik ile toplamda 430 TL aracın sıkışan yerinden çıkmış oldu... Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 2 Haziran 2014 Paylaş 2 Haziran 2014 Merhaba 98 Mondeo aracımın baskı balata (motorcraft)+bilya değişimi yapıldı ve 5000 km yol yaptım ve %80 şehirler arası. Fakat su anda debriyaj nerede ise tam tepede kavrıyor acaba sizce bir sorun ola bilir mi? Kullanım tarzım ise; Yarım debriyaj hiç kullanmam Ayağımı debriyaj da tutmam Ara sıra küçük vitesler de gaza yüklenirim :-) Ford ta kavrama noktası genelde yukarıdadır, herhangi bir sıkıntı yoksa dert etmeye değmez Yorum bağlantısı
Ali Yavuzoglu 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 herkese merhaba bir süredir aracımın debriyaj baskı balatasını değiştirmek istiyordum. araştırdığım parça fiyatlarını ve aracımdaki değişikleri paylaşmak istedim... parça orjinal olsun diye servislerden fiyat alıyordum. bursa daki servisler yaklaşık 900-1100 ytl fiyat verdiler. yalovadaki ışıldar servisi sadece parçaya 486 ytl fiyat verdi. kocaelide parçayı bilyesi dahil 400 ytl ye aldım. Ve körfez yarımca sanayide kendi ustama taktırdım. toplam 500 ytl ye geldi. (motorcraft-sachs) aracım 147000 kmde ve üzerinden orjinal baskı balatası çıktı. Tabi iyice bitmişti artık. ustamın çok uzun ve meşakatli bir çalışmasından sonra aracımın debriyajı yumuşadı. gidişi gerçekten çok farklı oldu... eve dönerken körfezden herekeye e-5 yolunda 4. vitesle hatta bazen 3. vitesle çıktığım rampaları 5. vitesle çıktım. hızlanması da oldukça iyi oldu.. eminim yakıtı da oldukça azalacaktır... bu arada yalovadaki Ford Işıldar servisini de tavsiye ediyorum gerek parça, fiyat, gerekse ilgi alaka olarak. Daha önce yalovada anahtarım çalınmıştı. bir de bakım yaptırmıştım. çok memnun kaldığımı söylemek isterim... Slm herkese kocaelide hangi servisten aldiniz parcalari yani baski nalaza bilyayi ve hangi motor var sizde benzin mi mazotlu mu? Yanitlarsaniz sorumu sevinirim... Yorum bağlantısı
Emrah ÇILGIN 13 Kasım 2014 Paylaş 13 Kasım 2014 Arkadaşlar aracım 2. ve 3. viteslere eğer 2bin devir civarlarında atarsam silkeleme yapıyor 3bin devir ve üzerinde sıkıntı yok ayrıca yine 2-3 ve bazen 4.viteste de 1500-2500 devir arasında sabit gazda gittiğim zamanda silkeleme yapıyor.Daha önceki araçlarım peugeot du hemen hemen aynı problem vardı aks kafaları dağılmış çıkmıştı acaba akslarda mı problem vardır yoksa debriyajdan böyle bir sorun yapar mı? Ustama bırakmıştım ön takım baya kötüymüş ön takım yenilendi ama akslarda bişey yok dedi birde sola direksiyonu çevirince sola dönüşlerde sanki sürtme sesi hibi hafif bi uğultu geliyor sağa dönüşte problem yok usta sol ön teker bilyasıda değişçekti unuttuk dedi bi ara uğra dedi ..Silkeleme içinse debriyaj yada akslarla ilgili bişey demedi şanzuman takozları falan zayıf bu mondeoların bence problem olarak görülcek bi silkleme değil falan dedi sizce nerde aramalıyım sorunu Yorum bağlantısı
Barış Fırat 12 Aralık 2014 Paylaş 12 Aralık 2014 Arkadaşlar merhaba 13000 km önce aracımın baskı balatasını değiştirdim belli bir kilometre sonra ara ara kaçırma yaptı. Değişimi yapan usta her hangi bir sıkıntı yok dedi. Ancak hiç bir zaman tatmin olmadım. 12 Aralıkta usta ellerle tekrardan değişim için konuştum, durumdan bahsettim ve takılan parça ve fiyatını sordu. parçanın motocraft olduğunu söyleyip 450-500 aralığına aldığımı iletince bana o parçanın 1100 lira olduğu söylendi. Acaba bu durum nasıl olabilir parça sahte midir, sizce veya uygun olmayan bir ürün müdür. parça üzerinde yazan kod budur ; 93bg 7550ca en kısa zaman da fotoğraf ekleyeceğim. Herkese iyi günler Yorum bağlantısı
Recommended Posts