Hasen Kara 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Merhaba. Yarın aracimin baskı balatasinin değişmesi için ustaya bırakacağım. Tüm yorumlarinizi okumakla beraber güncel fikir ve tecrübelerinizi almak isterim. Baskı ile beraber değişmesi gereken parça vb. Hayırlı aksamlar. Yorum bağlantısı
Hasen Kara 18 Ekim 2015 Paylaş 18 Ekim 2015 Sıyırmaya başlayan baskı balatayı Cumartesi günü değiştirdik. Çıkan parça sachs motorcraft. Yenisi de sachs takıldı. Eski balata tamamen bitmişti. 360 lira malzeme. 200 lira işçilik. Baskı balata setine 455 lira fiyat veren oldu. İyi araştırmak lazım. Yan yana iki parçacıda böylesine fiyat farkı olması garip. Yorum bağlantısı
Hüseyin Kaçar 31 Ekim 2015 Paylaş 31 Ekim 2015 Merhabalar, 1997 model otomatik ghia 2.000 benzin + lpg aracım kalkışta ve yokuşlarda hiç de 2000 motor tadı vermiyor ve çok bayılıyor. Bir arkadaşım baskı balata bitmiş olabilir dedi ama otomatik şanzımanda baskı balata olur mu bilmiyorum. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Ertuğrul İlhan 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 taban paspasını kontrol edin yaşar usta kayseride mondeocu varmı bildiğiniz işinin ehli bir usta yardımcı olursanız Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 Merhabalar, 1997 model otomatik ghia 2.000 benzin + lpg aracım kalkışta ve yokuşlarda hiç de 2000 motor tadı vermiyor ve çok bayılıyor. Bir arkadaşım baskı balata bitmiş olabilir dedi ama otomatik şanzımanda baskı balata olur mu bilmiyorum. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. yoktur. öncelikle motor mu şanzıman problemi mi var onu ayırt etmeli Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Arkadaşlar aracım 2. ve 3. viteslere eğer 2bin devir civarlarında atarsam silkeleme yapıyor 3bin devir ve üzerinde sıkıntı yok ayrıca yine 2-3 ve bazen 4.viteste de 1500-2500 devir arasında sabit gazda gittiğim zamanda silkeleme yapıyor.Daha önceki araçlarım peugeot du hemen hemen aynı problem vardı aks kafaları dağılmış çıkmıştı acaba akslarda mı problem vardır yoksa debriyajdan böyle bir sorun yapar mı? Ustama bırakmıştım ön takım baya kötüymüş ön takım yenilendi ama akslarda bişey yok dedi birde sola direksiyonu çevirince sola dönüşlerde sanki sürtme sesi hibi hafif bi uğultu geliyor sağa dönüşte problem yok usta sol ön teker bilyasıda değişçekti unuttuk dedi bi ara uğra dedi ..Silkeleme içinse debriyaj yada akslarla ilgili bişey demedi şanzuman takozları falan zayıf bu mondeoların bence problem olarak görülcek bi silkleme değil falan dedi sizce nerde aramalıyım sorunu bire bir aynı problem bendede vardı. orijinal olmak kaydıyla buji ve buji kablolarını değiştirdim tamamen düzeldi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 bire bir aynı problem bendede vardı. orijinal olmak kaydıyla buji ve buji kablolarını değiştirdim tamamen düzeldi Merhaba İbrahim Bey.. Kullanıcı adınızı "İbrahim Gözoğlu" olarak değiştireceğim.. Bilginiz olsun.. Mevcut hali formatımıza uygun değildir. Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu 3 Kasım 2016 Paylaş 3 Kasım 2016 Merhaba İbrahim Bey.. Kullanıcı adınızı "İbrahim Gözoğlu" olarak değiştireceğim.. Bilginiz olsun.. Mevcut hali formatımıza uygun değildir. taktir sizin abi sakıncası yok Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Kasım 2016 Paylaş 3 Kasım 2016 taktir sizin abi sakıncası yok Değiştirdim.. Güzel oldu.. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu 3 Kasım 2016 Paylaş 3 Kasım 2016 bu forumda hangi konuyu detaylı incelesem o aksilik beni bulur oldu Yorum bağlantısı
Burhan Yiğit 20 Kasım 2016 Paylaş 20 Kasım 2016 Arkadaşlar kolay gelsin bende 99 glx var şuan 138 000 de üzerinde orjinal baskı balata var çekiş gayet iyi ama araç üçüncü viteste düz bir yerde kalkıyor. Baskı balata ufaktan göz kırpıyor. Araça binmeyi düşünüyorum bu yüzden değiştireyim diye düşündüm. Ama luk mu almalıyum yoksa sachs mı tam karar vermedin. Sizlerin fikirkerini merak ettim. Tabi yakın zamanda alan arkadaşlar fiyat konusundada yardımcı olursa sevinirim.( 99ve 2000 modellerde focus motoru diye bilinen siyah motor yani 130 beygirlik olan var.) Yorum bağlantısı
Koray Demir 20 Kasım 2016 Paylaş 20 Kasım 2016 Arkadaşlar kolay gelsin bende 99 glx var şuan 138 000 de üzerinde orjinal baskı balata var çekiş gayet iyi ama araç üçüncü viteste düz bir yerde kalkıyor. Baskı balata ufaktan göz kırpıyor. Araça binmeyi düşünüyorum bu yüzden değiştireyim diye düşündüm. Ama luk mu almalıyum yoksa sachs mı tam karar vermedin. Sizlerin fikirkerini merak ettim. Tabi yakın zamanda alan arkadaşlar fiyat konusundada yardımcı olursa sevinirim.( 99ve 2000 modellerde focus motoru diye bilinen siyah motor yani 130 beygirlik olan var.)Sachs alın. Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 arkadaşlar 98 mondeomda araç özellikle sogukken daha bariz olmakla birlikte cır cır ses geliyor. rölanti de ve hareket halinde ses rahat duyuluyor ama debriyaja basınca kesiliyor. sıkıntı debriyaj bilyası olabilir mi acaba? priz direk bilyası diyenler filanda var Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 arkadaşlar 98 mondeomda araç özellikle sogukken daha bariz olmakla birlikte cır cır ses geliyor. rölanti de ve hareket halinde ses rahat duyuluyor ama debriyaja basınca kesiliyor. sıkıntı debriyaj bilyası olabilir mi acaba? priz direk bilyası diyenler filanda varO bendede var. Gırrrrrr şırrrr şıkır şıkır diye ses debriyaja basınca kesiyor sesi. Bilyadan, değişsende bir süre sonra tekrar başlıyor diyorlar Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 ya ses yanından geçtiğim insanların dikkatini çeken olcude olmasa bende umursamıycam ama gün geçtikçe çoğalıyor zıkkımın sesi Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 24 Kasım 2016 Paylaş 24 Kasım 2016 ya ses yanından geçtiğim insanların dikkatini çeken olcude olmasa bende umursamıycam ama gün geçtikçe çoğalıyor zıkkımın sesi 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu 24 Kasım 2016 Paylaş 24 Kasım 2016 bu Ankara akgür ticaretin internet sitesinde mapa marka baskı seti ve bilyası var sizden kullanan varmı arkadaşlar fiyatları yarı yarıya fark ediyor? herkes sachs ve luk diyecek farkındayim ama merak ettim düzen tutar mı diye Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu 6 Aralık 2016 Paylaş 6 Aralık 2016 Evet arkadaşlar bilye baskıyı değiştirdim. Sachs baskı seti ve orjinal debriyaj bilyası taktık ama yeni sorunum şu ki araba eskisi kadar çekmiyor. Usta emme manifoldun çok dolu bir ara gel temizleyelim dedi bununla ilgisi olabilir mi acaba. Birde direksiyonum sertleşmiş eski haline döndürmek için yine isteseler para veririm Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Aralık 2016 Paylaş 6 Aralık 2016 Hızlanmamı az devir mi yükselmiyor. Tam tersi olmalı idi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Aralık 2016 Paylaş 6 Aralık 2016 Direksiyon ile de ilgisi olmaz debriyajın. Bir daha kontrole gitseniz Yorum bağlantısı
Burhan Yiğit 4 Şubat 2017 Paylaş 4 Şubat 2017 S.A. arkadaşalar. Dün itibari ile 99 model mondeomun 142000 kaçırmayan debriyajını ve bilyasını değiştirdim. Debriyaj seti orjinal motorcraft 315 lira Rulman debryaj bilyası otosan 270 lira Krank keçesi 70 lira. Şanzıman yağı 50 lira. Yorum bağlantısı
Recommended Posts