İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 - Debriyaj Baskı Balata Sorunları

Emre Gizlenci

Recommended Posts

Hasen Kara

Merhaba.

Yarın aracimin baskı balatasinin değişmesi için ustaya bırakacağım. Tüm yorumlarinizi okumakla beraber güncel fikir ve tecrübelerinizi almak isterim. Baskı ile beraber değişmesi gereken parça vb. Hayırlı aksamlar.

Yorum bağlantısı
Hasen Kara

Sıyırmaya başlayan baskı balatayı Cumartesi günü değiştirdik. Çıkan parça sachs motorcraft. Yenisi de sachs takıldı. Eski balata tamamen bitmişti. 

360 lira malzeme. 200 lira işçilik. 

Baskı balata setine 455 lira fiyat veren oldu. İyi araştırmak lazım. Yan yana iki parçacıda böylesine fiyat farkı olması garip.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Kaçar

Merhabalar,

1997 model otomatik ghia 2.000 benzin + lpg aracım kalkışta ve yokuşlarda hiç de 2000 motor tadı vermiyor ve çok bayılıyor. Bir arkadaşım baskı balata bitmiş olabilir dedi ama otomatik şanzımanda baskı balata olur mu bilmiyorum. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Ertuğrul İlhan

taban paspasını kontrol edin

yaşar usta

kayseride mondeocu varmı bildiğiniz  işinin ehli bir usta yardımcı olursanız

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Merhabalar,

1997 model otomatik ghia 2.000 benzin + lpg aracım kalkışta ve yokuşlarda hiç de 2000 motor tadı vermiyor ve çok bayılıyor. Bir arkadaşım baskı balata bitmiş olabilir dedi ama otomatik şanzımanda baskı balata olur mu bilmiyorum. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

yoktur. öncelikle motor mu şanzıman problemi mi var onu ayırt etmeli

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İbrahim Gözoğlu

Arkadaşlar aracım 2. ve 3. viteslere eğer 2bin devir civarlarında atarsam silkeleme yapıyor 3bin devir ve üzerinde sıkıntı yok ayrıca yine 2-3 ve bazen 4.viteste de 1500-2500 devir arasında sabit gazda gittiğim zamanda silkeleme yapıyor.Daha önceki araçlarım peugeot du hemen hemen aynı problem vardı aks kafaları dağılmış çıkmıştı acaba akslarda mı problem vardır yoksa debriyajdan böyle bir sorun yapar mı? Ustama bırakmıştım ön takım baya kötüymüş ön takım yenilendi ama akslarda bişey yok dedi birde sola direksiyonu çevirince sola dönüşlerde sanki sürtme sesi hibi hafif bi uğultu geliyor sağa dönüşte problem yok usta sol ön teker bilyasıda değişçekti unuttuk dedi bi ara uğra dedi ..Silkeleme içinse debriyaj yada akslarla ilgili bişey demedi şanzuman takozları falan zayıf bu mondeoların bence problem olarak görülcek bi silkleme değil falan dedi sizce nerde aramalıyım sorunu

bire bir aynı problem bendede vardı. orijinal olmak kaydıyla buji ve buji kablolarını değiştirdim tamamen düzeldi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

bire bir aynı problem bendede vardı. orijinal olmak kaydıyla buji ve buji kablolarını değiştirdim tamamen düzeldi

Merhaba İbrahim Bey.. Kullanıcı adınızı "İbrahim Gözoğlu" olarak değiştireceğim.. Bilginiz olsun.. 

Mevcut hali formatımıza uygun değildir. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu

Merhaba İbrahim Bey.. Kullanıcı adınızı "İbrahim Gözoğlu" olarak değiştireceğim.. Bilginiz olsun..

Mevcut hali formatımıza uygun değildir.

taktir sizin abi sakıncası yok

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

taktir sizin abi sakıncası yok

Değiştirdim.. ;)

Güzel oldu.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu

bu forumda hangi konuyu detaylı incelesem o aksilik beni bulur oldu

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Burhan Yiğit

Arkadaşlar kolay gelsin bende 99 glx var şuan 138 000 de üzerinde orjinal baskı balata var çekiş gayet iyi ama araç üçüncü viteste düz bir yerde kalkıyor. Baskı balata ufaktan göz kırpıyor. Araça binmeyi düşünüyorum bu yüzden değiştireyim diye düşündüm. Ama luk mu almalıyum yoksa sachs mı tam karar vermedin. Sizlerin fikirkerini merak ettim. Tabi yakın zamanda alan arkadaşlar fiyat konusundada yardımcı olursa sevinirim.( 99ve 2000 modellerde focus motoru diye bilinen siyah motor yani 130 beygirlik olan var.)

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Arkadaşlar kolay gelsin bende 99 glx var şuan 138 000 de üzerinde orjinal baskı balata var çekiş gayet iyi ama araç üçüncü viteste düz bir yerde kalkıyor. Baskı balata ufaktan göz kırpıyor. Araça binmeyi düşünüyorum bu yüzden değiştireyim diye düşündüm. Ama luk mu almalıyum yoksa sachs mı tam karar vermedin. Sizlerin fikirkerini merak ettim. Tabi yakın zamanda alan arkadaşlar fiyat konusundada yardımcı olursa sevinirim.( 99ve 2000 modellerde focus motoru diye bilinen siyah motor yani 130 beygirlik olan var.)

Sachs alın.
Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu

arkadaşlar 98 mondeomda araç özellikle sogukken daha bariz olmakla birlikte cır cır ses geliyor. rölanti de ve hareket halinde ses rahat duyuluyor ama debriyaja basınca kesiliyor. sıkıntı debriyaj bilyası olabilir mi acaba? priz direk bilyası diyenler filanda var

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

arkadaşlar 98 mondeomda araç özellikle sogukken daha bariz olmakla birlikte cır cır ses geliyor. rölanti de ve hareket halinde ses rahat duyuluyor ama debriyaja basınca kesiliyor. sıkıntı debriyaj bilyası olabilir mi acaba? priz direk bilyası diyenler filanda var

O bendede var. Gırrrrrr şırrrr şıkır şıkır diye ses :) debriyaja basınca kesiyor sesi. Bilyadan, değişsende bir süre sonra tekrar başlıyor diyorlar
Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu

ya ses yanından geçtiğim insanların dikkatini çeken olcude olmasa bende umursamıycam ama gün geçtikçe çoğalıyor zıkkımın sesi

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

ya ses yanından geçtiğim insanların dikkatini çeken olcude olmasa bende umursamıycam ama gün geçtikçe çoğalıyor zıkkımın sesi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu

bu Ankara akgür ticaretin internet sitesinde mapa marka baskı seti ve bilyası var sizden kullanan varmı arkadaşlar fiyatları yarı yarıya fark ediyor? herkes sachs ve luk diyecek farkındayim ama merak ettim düzen tutar mı diye

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İbrahim Gözoğlu

Evet arkadaşlar bilye baskıyı değiştirdim. Sachs baskı seti ve orjinal debriyaj bilyası taktık ama yeni sorunum şu ki araba eskisi kadar çekmiyor. Usta emme manifoldun çok dolu bir ara gel temizleyelim dedi bununla ilgisi olabilir mi acaba. Birde direksiyonum sertleşmiş eski haline döndürmek için yine isteseler para veririm

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Burhan Yiğit

S.A. arkadaşalar. Dün itibari ile 99 model mondeomun 142000 kaçırmayan debriyajını ve bilyasını değiştirdim. Debriyaj seti orjinal motorcraft 315 lira

Rulman debryaj bilyası otosan 270 lira

Krank keçesi 70 lira.

Şanzıman yağı 50 lira.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...