İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Performans Bujisi ve Hava Filtresi Modifikasyonu

Alaattin Çakıroğlu

Recommended Posts

Alaattin Çakıroğlu
(düzenlendi)

eksoz işi tamam. ustam katalitiği cıkartmak istemedi gerek yok dedi. son susturucu sanayi yapımıydı benim onu çıkartıp düz boru taktık. biraz sesi toklaştı ama rahatsız etmiyor hiç bir şekilde. + hava filtresi taktım arkadaşın arabasında varmış. şunu söyleyebilirim standart lastikli haline döndü araç çok güzel gidiyor. + daha buji takmadım :D

bu arada rolantide bazen düzensizlik oluyor hava filtresini taktıktan sonra?

(Sinancım yanlış anlama hava fitresini denemek için taktık senden bekliyorum)

tarihinde Alaattin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

O benim motor deil R56 motoru o =) Araç LPG liyse açık hava filtresi sorun yaşatabiliyor. Ama ayarlıyorlar onu sanırım .

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Alaattin abi, Turbo abi turbo. :D

bu arada rolantide bazen düzensizlik oluyor hava filtresini taktıktan sonra?

MAF'dan uzaklaştır filtreyi.

Misal:

grnt000mgjzc5.jpg

Yalnız sizin foçilerin kollekşınında Maf var mıydı? Varsa nerdeydi,boğazda mıydı onu hatırlayamadım.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu
Alaattin abi, Turbo abi turbo. :D

MAF'dan uzaklaştır filtreyi.

Yalnız sizin foçilerin kollekşınında Maf var mıydı? Varsa nerdeydi,boğazda mıydı onu hatırlayamadım.

Cihanım nedenkine yahu?

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu
O benim motor deil R56 motoru o =) Araç LPG liyse açık hava filtresi sorun yaşatabiliyor. Ama ayarlıyorlar onu sanırım .

Oğuzcum arabada lpg yok.

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu
K&N filtresi olucak inşallah :)

evet olucak :D

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)
Cihanım nedenkine yahu?

Açık filtreden dolayı hava bi miktar türbülansla hareket ettiğinden bu akıma yakın olan MAF sensörü, hava miktarını,ısısını vs. doğru ölçemediğinden,rölantide o oynama meydana geliyor da ondan. :) 15-20cm lik bi boruyla mesafeyi uzatırsan,türbülans miktarı azalmış olacak.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Makyajlılarda Maf borunun öbür ucunda, uzak yani filtreye..Sorun olmaması lazım.. Bu arada Cihan hatırlar, lpgde'de denemiştik açık filtreyi, ne rolantide ne de devirlenmede vs. bir sorun yok..

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

Boruyu çok da uzatmamak lazım =) bizim arkadaş tamponun altına kadar uzattı , sis farlarının arkasına =) performans iyi , ses çok iyi , ama yağmurlu bi günde dışardaki bütün su arabanın motorunda =) 1600 ytl gibi bi fiyata maloldu ki usta ucuz atlatmıssınız dedi =)

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu
Boruyu çok da uzatmamak lazım =) bizim arkadaş tamponun altına kadar uzattı , sis farlarının arkasına =) performans iyi , ses çok iyi , ama yağmurlu bi günde dışardaki bütün su arabanın motorunda =) 1600 ytl gibi bi fiyata maloldu ki usta ucuz atlatmıssınız dedi =)

ben normal kutunun içine koydum iyi bakalım :)

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

İyi orası iyi elleme..Önden hava girişi var zaten normal kutuya..Kutunun kapağını kapatma ama Alaattin :)

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu
İyi orası iyi elleme..Önden hava girişi var zaten normal kutuya..Kutunun kapağını kapatma ama Alaattin :)

yok ben üzerine eski filtreyi koydum kirlenmesin diye :)

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu
Yok açık filtre kirlenmesin istiyosan strech film ile kaplaman lazım :)

heh doğru diyorsun kardeşim yaa. Sinan K N gönderecek istanbuldan göndersin öyle yapalım :)

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu
Alaattin wrc kaputu yaptır :)

Buji , buji kablosu , kat iptali güzel bir son susturucu güzel konumlandırılımış bir de hava filtresi sonuç 10 numara isteyen testini yapabilir.

Can artık son susturucu yok arabada 8 senedir kullanıyorum focus en ufak şeyi farkederim arabanın gidişinde cidden değişti çekişi.

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu
Hayırlı olsun Alaaattin abi.Senin egzoz ucu halen duruyor mu?İlk bakışta o dikkatimi çekmişti :)

evet duruyor Gökhancım sadece susturucuyu çıkarttım teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu
buji ve buji kablosu hangi marka almalıyım ve nerede bulurum acaba?

bu sorunun cevabını bende araştırıyorum yardım lütfen :)

Yorum bağlantısı
Guest Aydan Tambay
bu sorunun cevabını bende araştırıyorum yardım lütfen :)

Alaattin Bey!, galiba bosch un performans bujilerinin olması lazım gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu

fiyatlar ebay de gayet makul gorunuyor birde Türkiyede araştırmak lazım tabi. Aydan bey biz bu konuya bir el atalım olmazsa.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...