Musa Aygör 26 Ağustos 2008 Paylaş 26 Ağustos 2008 Geçen ay kaskodan çatlayan ön camı değiştirmiştim. Ertesi gün Bantları söktüm. Herşey normal ama bir iki gün sonra ön camdan bir çıtırtı gelmeye başladı. Yolun hafif bozuk yerlerinde dahi çıtır çıtır ediyor. Bir tek otobanda ses çıkmıyor. Camı taktırdığım yere gittim be durumu anlattım. Usta benimle bir deneme sürüşü yaptı az kalsın ustayla tartışacaktım. Ustanın dediği bu arabanın her yerinden ses geliyormuş. İnanın usta aracı sanki yarış pistinde gibi 4000-5000 devirde kullandı. Bende kendisini uyardım bu motor sesiyle bırakın camın çıtırtısını yolun sesini bile duyamazsınız dedim. Oda bana siz biraz daha kullanın tekrar bakalım dedi. Sizce bu çıtırtı nedendir. Cam kasma mı yaptı veya tekrar kırılmak üzeremi teşekürler. Yorum bağlantısı
Musa Aygör 26 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2008 Mehmet abi bunu nasıl düzeltiriz yeniden mi söküp taktırmalıyım Birde yıkama falan yaptım su girmedi içeriye Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ağustos 2008 Paylaş 26 Ağustos 2008 Mehmet abi bunu nasıl düzeltiriz yeniden mi söküp taktırmalıyım Muhtemelen... Yorum bağlantısı
Musa Aygör 26 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2008 Tamam abi sanırım tamirciyle gene bi kavga edecez. Teşekürler. Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir 26 Ağustos 2008 Paylaş 26 Ağustos 2008 Benim 1999 yılında sıfır aldığım focus ta böyle bir sorun vardı.aynı sesmidir bilmiyorum ama camın ön direk ile birleştiği sağ taraftan devamlı surette bir çıtırtı geliyordu.Haklısınız çok sinir bozucudur.Bozuk yolda daha çok,kaymak asvaltta daha az yada hiç gelmezdi.Servis de sorun çok basit bir şekilde halledildi.içerden camın önündeki direkteki plastik çıkarıldı ve camın kenarlarından yapışkanlı olan kısımlar tornavida ile boydan boya hafifçe açıldı.(Bizde kanırtma derler).Hani plastik bir parçayı sökerken tornavida ile baştan sona hafifça kaldırarak sökersiniz ya.işte öğle bişey. Sesler aynı ise çözümü basit. Yorum bağlantısı
Musa Aygör 26 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2008 Sanırım aynı ses ben en iyiysi camcıya tekrar bi gideyim onlar yapacak nasıl olsa. Teşekürler. Yorum bağlantısı
Amaç Keskin 26 Ağustos 2008 Paylaş 26 Ağustos 2008 (düzenlendi) aşağıdaki gibi bir camcıya düştüysen yandın: Kadının evinde cam kırılmıştı, camcıyı aradı ve siparis verdi yarım saat sonra zil çaldı Kadın megafondan seslendi -Kim o -Camcı bea.. Kadin kapıyı açtı ve camın takılacagı yeri gösterdi bes dakika sonra yine zil çaldı -Kim o ? -Camcı bea.. -Yanlıslık var ..Az önce bir camcı gelmisti -Düstük bea?. 26 Ağustos 2008 tarihinde Ama tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 16 Ekim 2008 Paylaş 16 Ekim 2008 Benimde değişen ön camımdan bugün çıtırtı geldiğini farkettim,çıtırtıyı yapan silikon gibi olan yapıştırıcı gibi geldi bana,zamanla düzelirmi yoksa tekrar sökülüp yapıştırılması gerekir mi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim 2008 Paylaş 17 Ekim 2008 Değişen ön camdan çıtırtı sesi geliyor ise, yeniden sökülerek takılmalı. Tansel senin araba da aynı durumda. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ekim 2008 Paylaş 17 Ekim 2008 Kesilmez Tansel... Sıcak bir günde yeniden yapıştırılmalı ve araç en az 4-5 saat hareket ettirilmemeli... Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz 17 Ekim 2008 Paylaş 17 Ekim 2008 (düzenlendi) oto camcılarının kullandığı özel, kauçuklu silikon. Eğer bu silikonu sürmediyse normal siyah silikonla yapıştırdıysa sanıyorum ses yapar. Su döküp içeriye su alıp-almadığına baktınız mı? Bu arada arkadaşlara önemli bir uyarı (ankara için) daha önce çatlayan camı değiştirdiğimi ve lazım olur diye adresi yazmıştım. İki gün önce kasko bitimine 4 gün kala camın siyah bölümünde taş nedeniylşe çatlak oluşması üzerine yine aynı arkadaşa gittim ve ön camı değiştirdim.prington (ford camı) artık gelmiyormuş. Alman malı glasses taktılar. Ve bir tiyo verdiler. Kasko süresi içerisinde 1 defa kasko bozmadan değişen camlar için artık böyle bir kural uygulanmıyormuş. Yani 2-3-4 her ne ise kasko süresi içeirisnde ne kadar kırılıyorsa kaskoya dokunmadan cam değişikliği yapıyorlarmış. Camın garantisi varmış artık:) Sanıyorum arkadaşlar bu habere sevinecek 17 Ekim 2008 tarihinde Mustafa Y?lmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim 2008 Paylaş 17 Ekim 2008 Ön cam değişme sayısı; Kasko şirketine göre değişir sanıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ekim 2008 Paylaş 17 Ekim 2008 Kasko süresi içerisinde 1 defa kasko bozmadan değişen camlar için artık böyle bir kural uygulanmıyormuş. Yani 2-3-4 her ne ise kasko süresi içeirisnde ne kadar kırılıyorsa kaskoya dokunmadan cam değişikliği yapıyorlarmış. Camın garantisi varmış artık:) Her şirket böyle değil.. Acentenize sorun arkadaşlar... Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz 17 Ekim 2008 Paylaş 17 Ekim 2008 (düzenlendi) camın değişmesi kasko ile ilişkili değil. İlişki doğal olarak süre ile ilgili.firma bu garantiyi veriyor. Şu anda yanımda yok telefonu ama arşivde var.Daha önce yazmıştım işi yapan firam sahibi Erdoğan bey hakkındaki görüşlerimi. Aracımın kaskosu anadolu sigorta. firma sahibi Erdoğan özyıldırım 0312 3411845 gsm:0533 2136097 17 Ekim 2008 tarihinde Mustafa Y?lmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim 2008 Paylaş 17 Ekim 2008 Yanlış mı anladım? Cam firması kaskodan cam değiştikten sonra o cam yine kırılır-çatlarsa, kendi cebinden mi değişiyor? Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz 17 Ekim 2008 Paylaş 17 Ekim 2008 Yanlış mı anladım? Cam firması kaskodan cam değiştikten sonra o cam yine kırılır-çatlarsa, kendi cebinden mi değişiyor? Hayır. Firma kendisi (cam) 1 yıl süre ile garantili. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ekim 2008 Paylaş 17 Ekim 2008 camın değişmesi kasko ile ilişkili değil. İlişki doğal olarak süre ile ilgili.firma bu garantiyi veriyor. Şu anda yanımda yok telefonu ama arşivde var.Daha önce yazmıştım işi yapan firam sahibi Erdoğan bey hakkındaki görüşlerimi.Aracımın kaskosu anadolu sigorta. işte bu garantinin oluşmasını sağlayan sigorta şirketi... Siz camcıya direk gider cam alır 10 dakka sonrada kırar getirirseniz garanti yok... Siz camcıya gider Anadolu Sigorta ile anlaşmalı olarak camı değişir, 10 dakka sonra camı kırar tekrar anadolu sigorta anlaşması ile camı değişirseniz garanti var.. Hasarsızlığınız bozulmuyor... (Anadolu sigortanın uygulamasını ben bilmiyorum.. Mustafa Bey'in mesajı doğrultusunda isim telafuz ettim) Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 17 Ekim 2008 Paylaş 17 Ekim 2008 Benim araca takılan eskisinin aynısı pilkington marka ve yapıştırırken kullandıkları silikon wurth marka,bügün camcı biraz kurcaladı fakat sorunu bulamadı,birkaç gün kullan geçmezse tekrar yapıştıralım dedi. Yorum bağlantısı
Musa Aygör 20 Ekim 2008 Yazar Paylaş 20 Ekim 2008 Sanırım açtığım bu konuyu gözden kaçırmışım. Camdaki çıtırtı için camcıyı arayıp durumu ikinci kez anlatmıştım. Gelin bi bakalım demişlerdi ama işlerim nedeniyle gidememiştim. Taki Ramazan bayramında sağ güneşlik içten nemlenene kadar. Yani cam su almıştı. Bayram sonrası hemen gittim ve durumu anlattım. Yine ilk seferde olduğu gibi sesi bulmak için bi tur attık ama bu kez işyeri sahibiyle. Sesin nerden geldiğine baktı ve tekrar söküp takalım dedi. Ve yeniden söktüler ve taktılar. Şu anda çıtırtı olayı kesildi fakat bi çukura sert girildiğinde sadece tek çıt sesi geldi. Şimdilik onu pek önemsemiyorum eskiye nazaran gayet iyi oldu. Fakat dikkatimi çeken bişey oldu. Camı ilk taktıklarında çıtaya hiçbişey sürmemişlerdi bu kez siyah boya gibi bir madde de sürdüler. Artı kırık olan camın altındaki plastik tırmakları yenilediler süper bir itina ve bakım yaptılar şaşırdım doğrusu. İlkinde neden olmadı bunlar bilemiyorum ama yine de mutlu oldum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts