İçeriğe Yönlendir

Yakıt göstergesi


Erhan Tosun

Recommended Posts

Erhan Tosun

Selam arkadaşlar,

Benim iki sorum olacak.98 model ford fiesta flair sahibiyim. Bu araçlarda yakıt uyarı lambası yok mu? Ve bagaj için mecburen anahtar mı kullanmak gerekıyor ? İçerde ve dışarda bagaj acma dügmesi yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Zeki Yenigün

aynı araçtan bendede var malesef benim de yakıt gösterge lambam yanmıyor orjinali öylemi bilmiyorum en kötüsüde dediğiniz gibi bagaj kapısı anahtarsız açılmıyor buda bayağı zor oluyor bagajdan bişey almak gerektiğinde mutlaka anahtarla açmak lazım mecburen araç kullanırken inmek zorunda kalıyorsunuz

Yorum bağlantısı
Erhan Tosun

Ben sanırım bagaj için bir sistem yaptıracağım çünkü gerçekten sinir bozucu bir durum. Yaklaşık olarak 100 lıraya aracın içinden açmak için bir sistem yapıldığını duymuştum .Ancak gösterge için yapabilcek birşey yok sanırım. Bu versiyonlarda ikaz lambası yok galiba.

Yorum bağlantısı
Erhan Tosun

Başlıkla alakasız olacak ancak hazır aynı araç sahibi birini bulmuşken sorayım:)Yakıt tüketimi nasıl acaba sizin araçta Mehmet bey ?

Yorum bağlantısı
Sina Güran

2000 öncesi fiestalarda benzin uyarı lambası olmadığı bilmiyordum, aslında olmaması da çok garip.

Bagaj açma konusu ise 100ytl cidden faiş bir rakam. Bir arkadaşım bana geçici olarak 2 kablo birde swich ile bunu sağlamıştı, içerden açıyordum fakat dediğim gibi geçici bir sistemdi koptu sonrada attım gitti. Okadar zor birşey değil yani.

Yorum bağlantısı
Mehmet Zeki Yenigün

yakıt durumu kullanmaya göre farklılık arz ediyor genelde 5.8 falan yakıyor uzun yolda ama bu bazen 6,5 u da geçiyor mertol beyin bi lazfı var fiesta 1.25 ler için gaz pedalının altında yumurta varmış gibi gaza basacaksın demişti daha önce bir arkadaşa aynen öyle o zaman yakıt farklı oluyor vites aralıkları çok iyi yapılmış bir araç performansı bana göre aynı sınıf araçlara göre süper memnun olacaksınız diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Erhan Tosun

Şu an şehir içinde ortalama 25 -30 ykr yakıyor. Bu durumda benim aracım sizinkine göre çok yakıyor diyebiliriz o zaman. Forumda genel yorumlara bakarsak aslında bu oran normal. Duruma göre hava filtresini bujileri filan değiştirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Zeki Yenigün

tabiki filitre ve bujilerin yeni olması yakıt sarfiyatını çok etkiliyor değiştirmenizde fayda var

Yorum bağlantısı
Erhan Tosun

Teşekkürler. İlk işim bujileri, yakıt ve hava filtresini değiştirmek olacak umarım yakıt tüketimi biraz da olsa düşer.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...