Hasan Basri Bayraktar 30 Ağustos 2008 Paylaş 30 Ağustos 2008 Son bir aydır farkettimki benim arabanın fanı normalden fazla çalışıyor yada bana öyle geliyor. Malum havalar sıcak ama bu konu kafamı kurcalamaya başladı.Olay şöyle. Fan normal bir şekilde çalışıyor zamanında açıyor ama önceleri arabayı stop ettikten sonra aradan kısa bir süre geçse dahi çalıştırdığımda fan devreye girmiyordu ama şimdi hemen devreye giriyor.Birde benim dikkatimi çektikten sonra durduğumda fan çalışıyorsa arabayı stop etmeyip fanın durmasını beklemeye başladım ve bazen 4 5 dakika fan sürekli çalıştıktan sınra duruyor ve bende arabayı stop ediyorum.Dün rampayı çıktım arabayı garaja soktum ve kapıyı tam açtığım sırada fan çift kademe çalışmaya başladı , ben gene stop etmeyip fanı bekledim ve 1, 2 dakika sonra normal fan hızına indi aradan 3, 4 dakika daha geçtikten sonra fan durdu. Bu durumu ustama söyledim .Ustam durumun normal olduğunu fanın aracın beyninden komut aldığını söyledi. Sizce durum normalmi? Aracın 2. triger bakımında yaptırdım ve devirdaimi ısrarlarıma rağmen değiştirtemedim.Bununla ilgisi varmı? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Ağustos 2008 Paylaş 30 Ağustos 2008 Olabilir Hasan abi.Radyatörde bir tıkanıklıkta olabilir.Kontrol ettir istersen. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ağustos 2008 Paylaş 30 Ağustos 2008 Müşteri istemiş hatta ısrar etmişse ve devirdaim değişmeyi istememiş ustayı tebrik etmek lazım. Sorun var yok o ayrı konu ama bu kafa yapısındaki ustaların olduğu servise devam etmekte fayda göremiyorum. Millet extra iş satmak için prossedürler keşfediyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ağustos 2008 Paylaş 30 Ağustos 2008 Bence anormal. Havalandırma O yani kapalı konumda ise, yapmamalı? Yorum bağlantısı
Emre Gizlenci 31 Ağustos 2008 Paylaş 31 Ağustos 2008 Son bir aydır farkettimki benim arabanın fanı normalden fazla çalışıyor yada bana öyle geliyor. Malum havalar sıcak ama bu konu kafamı kurcalamaya başladı.Olay şöyle. Fan normal bir şekilde çalışıyor zamanında açıyor ama önceleri arabayı stop ettikten sonra aradan kısa bir süre geçse dahi çalıştırdığımda fan devreye girmiyordu ama şimdi hemen devreye giriyor.Birde benim dikkatimi çektikten sonra durduğumda fan çalışıyorsa arabayı stop etmeyip fanın durmasını beklemeye başladım ve bazen 4 5 dakika fan sürekli çalıştıktan sınra duruyor ve bende arabayı stop ediyorum.Dün rampayı çıktım arabayı garaja soktum ve kapıyı tam açtığım sırada fan çift kademe çalışmaya başladı , ben gene stop etmeyip fanı bekledim ve 1, 2 dakika sonra normal fan hızına indi aradan 3, 4 dakika daha geçtikten sonra fan durdu.Bu durumu ustama söyledim .Ustam durumun normal olduğunu fanın aracın beyninden komut aldığını söyledi. Sizce durum normalmi? Aracın 2. triger bakımında yaptırdım ve devirdaimi ısrarlarıma rağmen değiştirtemedim.Bununla ilgisi varmı? mondeo kullanan bir arkadaşım vardı 98 glx geçen mayıs ayında conta yakmadan önce aracın fanı sürekli devreye giriyordu ve hızlı çalışıyordu. büyük ihtimalle içinde su kalmadığından olmuştu onunki 2 gün içinde de contayı yakmıştı. hararet durumu ciddi bir durum. radyatörü ve su kaçağı olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederim... Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 31 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2008 Su seviyesinde bir düşüklük yok. Yere damlama falanda olmuyor.Sık fan açılmasından ziyade fan uzun süreli çalışıyor. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 31 Ağustos 2008 Paylaş 31 Ağustos 2008 Havalar aşırı sıcak olduğu için radyatördeki ve motor bloğundaki suyun soğuması daha uzun zaman alır normaldir bence ama bu senin gittiğin ustayı merak etmeye başladım gerçekten. Şanzıman yağındada aynı şeyi yapmıştı sana dimi. Ama değiştikten sonra daha iyi oldu demiştin. Bana Samsunda babamın arabasını götürdüğüm remzi ustayı hatırlattı. Kulakları çınlasın. Oda yok birşey kendine masraf arama deyip bizi gönderirdi. Hoş şimdiye kadar bizi gönderdiği hiçbirşeyden dolayıda araç yolda kalmadı ama yinede insanın içinde acabamı gibi bir soru kalıyor işte. Yorum bağlantısı
Emre Gizlenci 31 Ağustos 2008 Paylaş 31 Ağustos 2008 su kaçağı olmamasına sevindim. çünkü bu tip arızalar çok can sıkıcı oluyor. devirdaim pompasının değişmesi sağlıklı olurmuş, keşke değişseymiş. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 31 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2008 (düzenlendi) Zafer Benim ustam otokoçtan ayrılma bir usta .Ustayı bırak çok iyi bir arkadaşım. Arabama bakımlar konusunda hükmüm geçmiyor, o ne isterse o oluyor.Gerçekten gereksiz gördüğü hiç bir şeyi yapmıyor.Bir de sanırım benim sezgi ve dikkatime güveniyor . Her hangi bir tersliği sen anında anlarsın diyor .Bende tahmin edeceğin gibi arabayı sık kontrol ederim normalin dışındaki durumlar hemen dikkatimi çeker ,bu da öyle bir olay.Ustam arabada tüp olduğu için suyun gezdiği yüzey büyüdü ve artı sıcak havalarda buna eklendiği için bu durum normal dedi. Benim en korktuğum şey hararet, fana güveniyorum da hortuma falan güvenim yok.Çünkü su anında boşalsa göstergede harareti göremeden motoru elimize alabiliriz. 31 Ağustos 2008 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 31 Ağustos 2008 Paylaş 31 Ağustos 2008 Hasan Bey,Devirdaim olasılığı yüksek..Ama onu söktürmeden önce bi koşu gidip arabanı çalıştırırmısın. ve klimayı aç, ve tabiiki kaputu, bir bakarmısın senin araçta bulunan iki adet fan motorunun ikiside çalışıyormu..Çalışıyorsa radyatörlerin hava geçişleri aşırı toza maruz kalmış olabilir bi de ona bak,eğer temizse ve iki fanda çalışıyorsa, o lanet devirdaimi değiştirt.Saygılar... Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 31 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2008 Osman Bey dediğinizi hemen yaptım. Zaten önceden kontrol etmiştim ama gene sırasıyla baktım.Klima çalıştığında her iki fanda çalışıyor, radyatör peteklerinde hafif toz ve sinek ölüleri vardı tayzikli suyla temizledim (elimden geldiğince) . Yarın deneyip sonucu bildiririm. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 2 Eylül 2008 Yazar Paylaş 2 Eylül 2008 (düzenlendi) Evet sonuç:Arabanın havası varmı diye sistem kontrol edildi ve hava olmadığına kanaat getirildi.Devir daimin fiyat araştırılması yapıldı ve 250 ytl olduğu öğrenildi.Muadile de bakıldı oda sanırım İtalyan malı 50 ytl idi.Arabama bakılırken 2000 model focus 2.0 bir araç daha geldi ve devir daimin değişilmesi gerektiği tespit edildi araba 265 bindeydi. fiyatıda 70 ytl.Şimdi motor aynı ama onunki siyah kapak 70 ytl iken benimki 250 ytl gelde canın sıkılmasın.Birde merak ettiğim şu muadili taktırsam bir sıkıntı olurmu .Parçacı üç yıldır sattığını ve olumsuz geri dönüş olmadığını bazı ustaların kutu ustası olduğunu eğer motorcraft kutusuna koyup yollasam ustanın hemen takacağını söyledi.Gerçekten öylemidir bilemem ama İbrahim Usta ben muadili takmam deyip işin içinden çıktı. 2 Eylül 2008 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Eylül 2008 Paylaş 2 Eylül 2008 Devirdaim önemli bir parça... Ama acaba kuruntu mu yapıyorsun ki... Yani havalar yeterince sıcak... Yorum bağlantısı
Mehmet Zeki Yenigün 6 Eylül 2008 Paylaş 6 Eylül 2008 (düzenlendi) hasan olum kedidir kedi. amma kuruntu yaptın yahu arabada bişey yok kardeşim havalar fazlası ile sıcak sendede hararet fazla buraya gelip bana uğramadığından . Allah bi ceza veriyordur .Sana beyaz sayfanın köşesine yazdım gelmediğini. 6 Eylül 2008 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 4 Kasım 2008 Yazar Paylaş 4 Kasım 2008 Cumartesi günü arabaya pasta cila yaptırırken ,aynı yerde olan ustama arabanın fanını tekrar gösterdim.Ustam ECT dediği yani elektronik ısı sensörü dediği parçanın fişini çekince çalışmakta olan fan söndü ve arıza bunda dedi. Tabi hemen araştırdım yenisini 90 ytl ye aldım ve taktık.Arabaya hararet yaptırdık fan açtı 4 dakika sonra kapattı hah dedik bu iş halloldu. Ama eve gidip fanın 33 dakika sonra durduğuna şahit olunca yanıldığımızı anladım. Bu gün tekrar okula giderken ustama uğrayıp arabayı bıraktım ve onun arabasını alıp okula gittim .döndüğümde arabanın yapıldığını problemin termostattan kaynaklı olduğunu ,değiştiklerini ve arabanın fanının tam anlamıyla düzeldiğini söylediler. Bu işlem 15 ytl ye malolmuştu. Arabayı eve getirdim o kadar yol gelmeme rağmen 15 km fan açmadığını gördüm hatta bu yolun 7 - 8 km sine kadar ibre yükselmekle uğraşıyordu. tabii üşenmedim arabaya durduğu yerde gaz vererek fanının açmasını sağladım kronometreye bastım ve tam 23 saniye sonra fan durdu. Evet bu sefer olmuştu. Bu konuda bana yol gösteren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ,sağolun... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2008 Paylaş 4 Kasım 2008 Geçmiş olsun. En kötü arıza sebebi bulunamayanlar. Deneme yanılma ile çözüm aranıyor. Arızanın giderilememesinin verdiği stresin yanı sıra boşuna yapılan masraflar da cabası oluyor. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Kasım 2008 Paylaş 4 Kasım 2008 Dilim varmıyor ama; 1. Hararet ibrenizin yükselme hızını kontrol edin, 2. Özellikle 80-90km/h hız ile gittiğiniz yol var ise ve ibre yükselmeden ortalarda kalıyor hatta geri düşüyor ise, a. Termostat da bir delik açılmış ve devamlı su sirkülasyonu sağlanmıştır. b. Termostat hiç yoktur çıkarılmıştır. Tüm bunlar belki kaynaklı. Zira arızalı termosta ya açık kalır ya da kapalı. Açık kalsa hararet hiç veya çok az yükselir, kapalı kalsa, fan uzun süre çalışır ama aynı zamanda hararet de yükselirdi. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 4 Kasım 2008 Yazar Paylaş 4 Kasım 2008 Çağlar Bey arabayı fazlaca kullanmaya vaktim olmadı.Bu söylediklerinizi deneyip sonuçlarını paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 13 Kasım 2008 Yazar Paylaş 13 Kasım 2008 (düzenlendi) Çağlar Bey arabayı fazlaca kullanmaya vaktim olmadı.Bu söylediklerinizi deneyip sonuçlarını paylaşacağım. Arabayı bir haftadır kullanıyorum ,problemden eser kalmadı .Eskisi gibi biraz gittikten sonra ortaya geliyor ,çok dik yokuş falan yada dur kalk yapılmışsa fan devreye giriyor.15, 20 saniye kadar çalışıyor .Termostat tan önce fan çalışıyordu ama soğuk hava üflüyordu ve peteğe elimi dokundurduğumda soğukluğu hissediyordum şimdi fandan gelen hava sıcak ,radyatör sıcak . Her şey yolunda gibi görünüyor du ... ama çok kolonlu otoparkımızda geri geri giderken yıllardan beri yeri sabit olan kocaaa kolona arabayı geçirdim.Ve arka tampon sizlere ömür.Her zamanki gibi mondeo tamponu beni yine yanıltmadı . Tamponu tamir ettirme yoluna gideceğim 100 lira fiyat verildi .Uygun bir zamanda yaptıracağım.Bu kadar basit bir hasar için kaskomu bozdurmak istemiyorum. Parasında falan değilimde o koca kolonu göremeyip bizimkinin diline düştüm ya o bitirdi beni 13 Kasım 2008 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2008 Paylaş 13 Kasım 2008 Geçmiş olsun, kolon yanlış yere yapılmış belli Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 12 Kasım 2016 Paylaş 12 Kasım 2016 Bugün yaklaşık 80 km yol yaptım, iniş yokuş engebeli yol geldim ve 3. vites üstüne çıkamadım genelde. Tam yolculuğumun bitmesine 10 15 dakka kala fan çalışmaya başladı ve hiç durmadı. Devirdaim ve termostat yeni değişti daha. Herhangi bir kabloylada oynamadım. Tam varacağım yere geldim fan çalışır halde bekledim durdu sonra 2 saniye geçti tekrar çalıştı. Araba çok sıkıştı diye mi oldu acaba? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Kasım 2016 Paylaş 13 Kasım 2016 Bugün yaklaşık 80 km yol yaptım, iniş yokuş engebeli yol geldim ve 3. vites üstüne çıkamadım genelde. Tam yolculuğumun bitmesine 10 15 dakka kala fan çalışmaya başladı ve hiç durmadı. Devirdaim ve termostat yeni değişti daha. Herhangi bir kabloylada oynamadım. Tam varacağım yere geldim fan çalışır halde bekledim durdu sonra 2 saniye geçti tekrar çalıştı. Araba çok sıkıştı diye mi oldu acaba?Tapa dan aracinizi göremiyorum. Dpf var mi aracinizda? Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 13 Kasım 2016 Paylaş 13 Kasım 2016 Tapa dan aracinizi göremiyorum. Dpf var mi aracinizda?Dpf nedir bilmiyorum ki Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 13 Kasım 2016 Paylaş 13 Kasım 2016 Sanırım partikül filtresi. Ama benim araç benzinli, o dizeller için geçerli değil mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts