İçeriğe Yönlendir

97 Explorer XLT Radyat&#246r


Nurettin Ömer Hamzaoğlu

Recommended Posts

Nurettin Ömer Hamzaoğlu

Selamlar,

97 Explorer XLT 2. el sahibiyim. Aracı satın alırken radyatör ayağında sorun olduğunu ve daha önceden tamirli biliyordum, 3 gün önce sorun tekrar yaşanmaya başladı ve radyatöre hem yağ karışıyor hemde azda olsa akıntı yapıyor. Ford Servis yeni radyatör için 1.400 istedi, aracı bakıma götürdüğüm usta 850'ye başka bir yedek parçacıda buldu(kimden bilmiyorum bugün öğreneceğim), birde radyatör tamircisi bulduk, bakırdan kazanı tekrar dökerim, 420'ye olur dedi. Explorer konusunda uzman arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Yedek parça sorabileceğim başkaları var mıdır, yoksa servisten orjinali ile yenileyeyim mi veya bakırdan kazan mı döktüreyim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Su akıntısından önce radyatöre karışan yağın kaynağı aşırı! önemli. Derhal, şanzıman yağında da su var mı kontrol ettirin. Profilinizde ikamet ili yazarsa daha faydalı olabiliriz.

Yorum bağlantısı
Nurettin Ömer Hamzaoğlu

Forumda yeniyim pardon, profilimi güncelledim. Şanzıman yağı karışıyormu kontrol ettireceğim, ne kadar sağlıklı olur bilemem ama akan su yağ karışımının rengi koyu kırmızı gibiydi, şansızman yağıdır sanırsam.

Aracı 1 ay önce ortağımdan satın aldım, 3 yıldır kullanılmıyordu, garajda bekliyordu. Araç 97'de Doğan'dan satın alındı ve ve hep orada servis gördü, 3 yıldır araba yattığı için expertis içinde daha iyi sonuç alabiliriz diye yine oraya götürdük, tek sorun olarak radyatör ayağında kırık var demişlerdi ancak akıntı yokdu.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
akan su yağ karışımının rengi koyu kırmızı gibiydi,

Kırmızı renkli sıvının antifiriz olma ihtimali yüksek.Ama yinede kontrol ettirmenizde yarar var.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu araçlarda, şanzıman yağı soğutma sistemi ve radyatör sistemi tümleşik gibidir. Bu tip sıvı sızıntısı ileride yüksek meblağlı arızalara yol açabilir. Bence daha detaylı bir inceleme için tekrar Doğan a götürün derim. Servis müdürü Umur Aker, forumumuzu tanıyan birisidir bilginize.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...