Ayhan Şentürk 17 Eylül 2008 Paylaş 17 Eylül 2008 Arkadaşlar buz yağması aracların kaportalarında ne gibi hasarlar oluşturabilir? Zaman zaman buz yağışına tanıklık ediyoruz ve bunun için ne gibi önlemler alabiliriz? Buz yağışına karşı yeni civic'lerin çok zayıf olduğunu birçok yerden duydum. Hafif buz yağışlarında kaportaları dalga dalga oluyormuş. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Eylül 2008 Paylaş 17 Eylül 2008 Arkadaşlar buz yağması aracların kaportalarında ne gibi hasarlar oluşturabilir? Zaman zaman buz yağışına tanıklık ediyoruz ve bunun için ne gibi önlemler alabiliriz? Buz yağışına karşı yeni civic'lerin çok zayıf olduğunu birçok yerden duydum. Hafif buz yağışlarında kaportaları dalga dalga oluyormuş. Cıvıklarda gözümle gördüğüm örnek var ama Ford da şahsen hiç zarar görmedim. Hatta buz-dolu yağarken araba ile gezmek gibi de bir manyaqlığım mevcuttur. Karda V6 çok zevkli bir araç Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 17 Eylül 2008 Yazar Paylaş 17 Eylül 2008 Bugün Bursa'da trafikte bir yağmura yakalandım ve hayatımda görmediğim duymadığım şiddette bir yağıştı. Okadar yoğun sisli havalarda trafikteydim ama bu yağmurdaki görüş kaybını hic yaşamamıştım. Tüm trafik durdu, kimse aracını dahi kıpırdatamadı. 1 metre önümdeki aracı bile göremez oldum. Görüş sıfırdı. ara ara buz yağışıda oldu. Arabayı komple kontrol ettim ama en ufak olumsuzluğa rastlamadım. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 17 Eylül 2008 Paylaş 17 Eylül 2008 Hiç Yumurta Büyüklüğünde Doluda arabanızı Kullanmak Zorunda Kalmadınız Sanırım Çağlar. Vaybe R9 bırodvey Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 17 Eylül 2008 Yazar Paylaş 17 Eylül 2008 Yumurta büyüklüğündeki buz adamı hastanelik eder Arabanın camlarını kırma ihtimali üksek. Camlardaki eğim kurtarabilir belki ama kaportadaki düz yüzeylere kesin zarar verir. Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan 22 Eylül 2008 Paylaş 22 Eylül 2008 bizim dayı'nın 2006 civic'ine de fındık-ceviz iriliğinde dolu yağmış. sonrasında tavanı berbat durumda idi. 5-10 dakika yağmış... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 24 Eylül 2008 Yazar Paylaş 24 Eylül 2008 bizim dayı'nın 2006 civic'ine de fındık-ceviz iriliğinde dolu yağmış. sonrasında tavanı berbat durumda idi. 5-10 dakika yağmış... Dolu yağışından sonra honda servislerine uğrayın ve gelen yeni hondaları görün. Gazete kağıdı gibi kaportaları var. Ondan az yakıyorlar. Gecen gün Bursa'daki yağış TV'lerde de çıktı. Bende o yoğun yağışın içindeydim. 10 Dakika boyunca catır catır dolu yağdı ve arabanın camları inecek zannettim. Eve geldim. Ertesi gün arabayı komple yıkadım ve d ikkatlice kontrol ettim. Ne boyada ne kaportada en ufak göcme cizilme kalkma ezik vs hic birşey yoktu. Forda güvenim bir kez daha arttı. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 24 Eylül 2008 Paylaş 24 Eylül 2008 Dolu yağarken arabanın tavanına kaputuna ve bagajına KÜÇÜK HALI, KİLİM atılırsa sorun kalmaz ( tabi araba evde ise ), yolda yakalanırsanız araba iç paspası da korur mümkün olduğunca.2 sene önce Doğuş merkez serviste 8 tane 0 km Passat vardı, doluda kalmış gümrükte beklerken, hepsi işlem görüp satılacaktı. Tavan kaput bagaj düzelip boyanacaktı. Sonra Filo Rent'e veririz diyorlardı. Psssat ı yamultan dolu, Fordu da yamultur Merso yu da. Ali verdiğin çok teknik bilgiler için diğer lazım olacak arkadaşlar adına çok teşekkür ediyorum.. Bize lazım değil canım, bizim Focuslarda dolu yağma düğmesi var (Esp düğmesinin yanında) Ona basınca koruyucu şemsiye açılıyor... Yorum bağlantısı
Melih Uyar 29 Eylül 2008 Paylaş 29 Eylül 2008 mersoyu biraz zor yamulturda bizde ceviz büyüklüğünde ki bir doluya yakalanmıştık ankarada araçta inip kaçmak istedim ama inmeye cesaret edemedim kafama 1 tanesi düşse yarmaya yeterde artardı bile ALLAH tan arabaya birşey olmadı öyle görünce nasıl yamulmamış yav diye şaşırmıştım Yorum bağlantısı
Okyay Pay 30 Eylül 2008 Paylaş 30 Eylül 2008 en güzeli bütün kaportayı plastik yapacan , dolu molu yamultmayacak Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Eylül 2008 Yazar Paylaş 30 Eylül 2008 Zarar görecek sadece tavan ve ön kaput var. Bagajda 2 parca ince geniş bez taşıyabiliriz. Yağış sırasında ön kaput ve tavana attığımızda hiç bir şekilde zarar vermez. Yumuşak yüzeye carpan buzun hızı kesilip kaportaya aniden carpmamış olacak ve zarar vermez. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Ekim 2008 Yazar Paylaş 1 Ekim 2008 (düzenlendi) + dolu var, dolu var... Valla öyle bir yağışta hayatta kafamı arabadan dışarı çıkarmam... Kaporta, benden değerli değil ya... Yılın cevabı 1 Ekim 2008 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serdar Yeniçeri 1 Ekim 2008 Paylaş 1 Ekim 2008 Valla öyle bir yağışta hayatta kafamı arabadan dışarı çıkarmam... Kaporta, benden değerli değil ya... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ekim 2008 Paylaş 1 Ekim 2008 Bence de yılın cevabı. O havada dışarı çıkıp da bez le falan uğraşılmaz. Ne yağarsa yağsın. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 1 Ekim 2008 Paylaş 1 Ekim 2008 Valla öyle bir yağışta hayatta kafamı arabadan dışarı çıkarmam... Kaporta, benden değerli değil ya... kesinlikle Işıl hanıma katılıyorum,o dolu yağışında kafama düşecek dolu taneleri asla bir daha araç kullanmama müsade etmiyebilir lanet olsun araba sevdama derim trekking merakım sayesinde 2600 mt kurban dağı tepesine yaklaşırken doluya tutulduk ,dolu taneleri fındık ile ceviz arası bir büyüklüktü yaklaşık 5 dakika yağdı ,kel kafamı korumak için iki elimi kolumu başımın üstünde tutuyordum ,aralarından geçen dolu taneleri fena canımı acıtıyordu,heleki kulağıma ve burnuma çarpan dolu taneleri ciddi acı veriyordu,hiç dinmeyecek sandım.arabada doluya tutulmak en şanslı durum derim .. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2008 Paylaş 2 Ekim 2008 Ben maalesef tavan ve kaportası dolu yağışından zarar görmüş 96 model beyaz mondeo gördüm. Kaput, tavan ve çamurluklarda göçükler oluşturmuştu. Dolu hasarının en büyük zararı tavana vermiş olduğu zararlar. 2003 model citroen xsara hdi aracı olan tanıdığım doluya maruz kaldı. Tavanda oluşan göçükler kasko ile giderildi ancak araçlarını değiştirmeye kalktıklarında kimseye dert anlatamadılar. Ben bile olayı başından sonuna kadar bilmeme rağmen arabayı önerdiğim tüm kişilerden olumsuz cevap aldım. Sonuçta 0 araç alımı yapılıp 10.000.-YTL'ye takasa verildi. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 6 Haziran 2010 Paylaş 6 Haziran 2010 Ankara'da 10 dk aralıksız yağan dolu yüzünden hasar almayan araç kalmadı gördüğüm kadarıyla. Ben de koşup battaniye felan örtmeye çalıştımsa da 2 si yumruk kadar onlarca eziğin önüne geçemedim. :lol2: Komşunun yeni octavia'sının arka camı patladı,bir de bi lineanın ve astranın ayna kapakları kırıldı. Benim aracı yeniden yaptırmaya kalksam en kötü 1500 Tl masraf. Var mı canı yanan başka? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Haziran 2010 Paylaş 6 Haziran 2010 Çok geçmiş olsun :lol2: , üzüldüm... Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 6 Haziran 2010 Paylaş 6 Haziran 2010 Cok gecmis olsun kardes.kasko dogal afetleri karsilamiyormu ??? Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 6 Haziran 2010 Paylaş 6 Haziran 2010 (düzenlendi) Cok gecmis olsun kardes.kasko dogal afetleri karsilamiyormu ??? Araç 15 yaşında olunca kaskosu da kolay kolay olmuyor. :lol2: Kasko yok m 6 Haziran 2010 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağatay Demir 6 Haziran 2010 Paylaş 6 Haziran 2010 Geçmiş olsun Cihan, internette gördüm Ankarada dolu yağdı diye, bu ölçüde olduğunu düşünmemiştim. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 6 Haziran 2010 Paylaş 6 Haziran 2010 cihan çok çok geçmiş olsun kardeşşş Yorum bağlantısı
Recommended Posts