İçeriğe Yönlendir

Dolu (buz) yağmasının araclara zararları.

Ayhan Şentürk

Recommended Posts

Necat Ertan

Geçmiş olsun arkadaşlar. Bugün İzmir'de de yoğun yağış vardı, ancak doluya dönüşmedi. Yapacakta çok birşey yok doluya karşı.

Bu arada artık Ankara araçları eskisi kadar pahalı olurlar mı ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bu arada artık Ankara araçları eskisi kadar pahalı olurlar mı :)

Asıl bundan sonra yandık...

Önceden tavan boyalı olunca, yolda kaput açılmış derlerdi.. Şimdi dolu vurdu diyecekler. ;)

Yorum bağlantısı
Emin Önal
(düzenlendi)
Hepinize geçmiş olsun.... Megan 2'ler pert demekki...

Herkese geçmiş olsun.

Mehmet abi merak ettim şimdi.Cihan'ın araba kaskolu olsaydı başına gelen olayı kolaylıkla doğal afet sayıp aracını sorunsuzca kaskodan yaptırabilirmiydi?

Çünkü poliçelerde "doğal afet (sel-su,deprem vs.)" diye geçiyor diye biliyorum.

Edit:imla hatası

tarihinde Emin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Vural Sarı
Asıl bundan sonra yandık...

Önceden tavan boyalı olunca, yolda kaput açılmış derlerdi.. Şimdi dolu vurdu diyecekler. :)

+ ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Herkese geçmiş olsun.

Mehmet abi merak ettim şimdi.Cihan'ın araba kaskolu olsaydı başına gelen olayı kolaylıkla doğal afet sayıp aracını sorunsuzca kaskodan yaptırabilirmiydi?

Çünkü poliçelerde "doğal afet (sel-su,deprem vs.)" diye geçiyor diye biliyorum.

Edit:imla hatası

Poliçelerde doğal afet diye bir paket yoktur...

Sel vardır, Terör vardır, Deprem vardır.. Bunlar dışında bir de kötü niyetli hareletler vardır..

Terör ve kötü niyetli hareketler tek paket olabilir..

Genelde bu saydıklarım poliçelere eklenir veya poliçeden çıkarılır.. (Bizde sadece deprem çıkarılabilir)

Bu olaylar dışındaki hasarlar her halukarda teminat dahilindedir.. Çünkü ani ve beklenmedik olaylardır ve sigortanın özü de bu iki kelimedir..

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

3 metre önümde yumurta büyüklüğünde dolu düştü arabamın üzerine.Kesin krater oldu dedim ama ufak bir göçme olmuş sadece.Demek ki bizim araçların sacı epey güçlü.

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Sel vardır, Terör vardır, Deprem vardır.. Bunlar dışında bir de kötü niyetli hareletler vardır..

Genelde bu saydıklarım poliçelere eklenir veya poliçeden çıkarılır.. (Bizde sadece deprem çıkarılabilir)

Bu olaylar dışındaki hasarlar her halukarda teminat dahilindedir.. Çünkü ani ve beklenmedik olaylardır ve sigortanın özü de bu iki kelimedir..

Anladım.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Dedim kaskola abi dedim,1500 lira veriyim tek dedim. Dinletemediiim. :p;) Şaka bi yana,iki tane büyük ezik var. Onları da silikonlu çektirme yöntemiyle(hafif kolpa alman işi bi yöntem)halledicez gibi. :)

Yorum bağlantısı

sunroof un camından çok korktum yağarken ama bişey olmamış.ne tavanda göçük var ne de kaputta.sanırım şanslıydım.ama iki yanımda duran megane ve civic baya kötü haldeydi.herkese geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

benim araçta açıkta yakalandı. dolu bittikten sorna yanına gittim baktım. birşey göremedim. belki kirli olduğu içindir. yıkanında hasar varsa ortaya çıkacak. dolu taneleri ceviz- yumurta kadardı valla. kapıda duran megane 1 in kaputunda ve tavanında ezikler oluştuğunu gördüm.

hepimize geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
sunroof un camından çok korktum yağarken ama bişey olmamış.ne tavanda göçük var ne de kaputta.sanırım şanslıydım.ama iki yanımda duran megane ve civic baya kötü haldeydi.herkese geçmiş olsun.

Benim aracın önünde duran Grande Punto'nun kaputunda duran iki kocaman göçüğü görünce ben de sizin gibi düşündüm. Ancak görüyorum ki,

şansın yanında, sacın kalınlık farkı da var anlaşılan. ;)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Geçmiş olsun arkadaşlar, üzüldüm. Öyle durumlarda elden birşey gelmiyor. Netten baktım, böyle doluyu ilk defa gördüm. Ankara'yı baya etkilemiş.

,

Yorum bağlantısı
Metin Sinan Öz
(düzenlendi)
Ankara'da 10 dk aralıksız yağan dolu yüzünden hasar almayan araç kalmadı gördüğüm kadarıyla. Ben de koşup battaniye felan örtmeye çalıştımsa da 2 si yumruk kadar onlarca eziğin önüne geçemedim. :) Komşunun yeni octavia'sının arka camı patladı,bir de bi lineanın ve astranın ayna kapakları kırıldı. Benim aracı yeniden yaptırmaya kalksam en kötü 1500 Tl masraf. Var mı canı yanan başka?

Buradaki konuyu görmeden sorunlar-çözümler kısmına yazmışım maalesef.. Ankarada sanırım binlerce kişinin canı yandı.. Ben karton kutu paspas ne bulduysam korumaya çalıştım kafama vücuduma yumruk boyunda dolular yememe rağmen ama maalesef tavanda göçüklerim var kurtaramadım tamamen, kapının önünde ahlarla vahlarla seyrettik.. bütün komşuların arabası berbat oldu.. özellikle bi megan II ve bir 407 harap oldu.. saysak yüzlerce göçük vardır eminim.. hatta 407nin stop lambası patladı.. bir honda city vardı ezik'ten görünmüyordu kaput..

kaskom var aslında benim full yaptırmıştım, acaba yaptırsakmı? gerçi tavanı boyalı arabayı satmak çok zor olacaktır ama...

tarihinde Metin Sinan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yaptırmadan önce resim çekin arabanın bir köşesinde dursun. İlerde satarken lazım olursa gösterirsiniz.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Geçmiş olsun...Burada (Çankırı) dün bütün gün anons yapılmış ''dolu ve sele dikkat edin'' diye...Garaja koydum geceden... :) Akşamüstü yağdı biraz yağmur ama o kadar...Dolu falan yağmadı...Ankara'nın ilçelerinde de meyvelere de büyük zarar vermiş...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yaza girerken genelde dolu yağıyor. Resimdeki gibi 0.5 cm kalınlığında geniş sünger türü malzemeler var. Metresi 3-5 lira. Çokta hafif. 4metre alıp bagajda bulundurmak gerekiyor. Hem hafif hemde katlayarak koyduğumuzda yerde kaplamaz. Dolu başladığı an ön kaputtan başlayıp arkaya kadar komple serilebilir.

PEKLevha.png

Yorum bağlantısı
Guest Erkan Sa?lam
dolu gelmesin diye arkadaşın arabayı ağacın altına çektik,ardından mahalledeki çocuklar haber verdi abi ağaç arabanın üstüne düştü diye,koştuk baktık allahtan bişey olmamamış fazla yuksekten düşmüş olsaydı arabanın içine girerdi...

ya kusra bakmayın ama bu olaya ben çok güldüm, doludan kaçarken ağaç devrilmiş.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Herkese geçmiş olsun, şirketteki arkadaşımın arabasının arka camı patlamış.

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu

ben dolmuşta yakalandım,gimatın oradaki araçların tamamı yolda durup üstgeçitin altında yolu kapattılar,düşünün sadece 4 araç faydalandı yanyana,digerleri arkasında bekliyo korna falan adamlar dinlemdi daha sonra devam etmek zorunda kaldılar..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çok şükür sabah sabah aracı bir güzel yıkadım.Sağına soluna iyice baktım.Gözüme çarpan bir şey çarpmadı.İstanbul yolu civarında doluya yakalanmama rağmen çok çok ucuz atlatmışım.Camlara kesin kırılacak diye korktum ama camlarda sağlammış.Reklam tabelaları bile yollardaydı.Yıkılan ağaçlar falan vardı.Ankamall e kendimizi zor attık.Herkese tekrar geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...