İçeriğe Yönlendir

Dolu (buz) yağmasının araclara zararları.


Ayhan Şentürk

Recommended Posts

Yasin Karadağ

aynı olay benim başımada geldi ve çaresiz yapcak hiç bir şey bulamadım şimdi aracımda birsürü göçükler var:( sanki aracı taşlıyorlar gibi sesler adamı çıldırtacak derecedeydi! allahtan cam patlamadı :)çok kötü bir durum kazazedelere geçmiş olsun :sçözümü ne acaba

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Bende Batıkentteydim; dolu başlayınca pencereden baktım leblebi boyutunu geçmediği için zarar vermedi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Yenimahalle Akın Caddesinde yakalandık doluya... Dolu gördük ama böylesini ilk kez görmüş olduk. Araç içerisinde adeta üzerinize taşlarla saldırılıyormuş hissiyle, ufaklığın korkudan ağlamalarıyla, Ahmet Ayık Petrol istasyonuna sığınan araçlar arasında güç bela yer bulduk kendimize. Sonrasında İstanbul Yolundan Eryaman'a evimize giderken Şaşmaz Kavşağı inişinde yolun sularla kaplanmış olduğunu ve trafiğin tıkandığını görmek ve buradan geçmek de işin tuzu biberi oldu.

Herkese geçmiş olsun...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Şaşmazın orası gölet olmuştu...Sadece en sol şerit açıktı veya benzinliğe girip geçilebiliyordu...Ben alt geçite de girmeye cesaret edemedim, çünkü girenler vardı ama çıkan yok gibi geldi bana...Üstten geçmeyi tercih ettim....

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
(düzenlendi)

Geçmiş olsun herkese.. :) Ben de baktım arabada bir sorun yok neyse ki.

tarihinde Cihan Yeti?ken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Sinan Öz

Anıttepede bulunan işyerindeyim, komşulara sordum buraya o kadar iri yağmamış araçlarda zarar yok denecek kadar az...

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

Geçmiş olsun herkese... Benim arabada da sorun yok çok şükür...

Cumartesi akşamı araba yıkattım, ertesi sabah uyandığımda resmen fırtına vardı, peşine de dolu yağdı. Eskiden olsa bi yağmur atıştırır geçerdi; yıkatmayacam bi daha arabayı... :good1::)

Yorum bağlantısı
Caner Güneş
(düzenlendi)

hepimize geçmiş olsun.

önceki gün arabayı güzelce yıkayıp toz konmasın diye branda örtmüştüm. Bayağı faydası olmuş sanırım bugun açıp baktım tavanda 1 tane misketten küçük çökük dışında bişey göremedim. Yanındaki tempra göçük dolu. Şans eseri ucuz yırttım ...

tarihinde Caner G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Karadağ

sayn üstatlar kaç gündür düşünüyorum bu dolunun bıraktıgı izleri nasıl ve nerde düzelltireceğiz? her gordugumde sınırım bozuluyor 30a yakın göçüntü var ;)

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç

Ankarada Demetevlerde vakumla düzelten bir yer var.METEM galiba firmanın adı.Sormakta fayda var..

Yorum bağlantısı
Selim Yılmaz

valla aracım dısardaydı baktım yagmur baya siddetlendi bide cubukta oturuyorum bilmiyorum hatırlarmısınız bi 5 sene önce burda sünlü köyunde bi hortum olusmustu o zamanda gene aynı sekilde yagmur yagmiş ve doluya cevirmiş resmen buz yagmişti o aklıma geldi ve hemen assa indim tam garaja girdim arkamdan sanki beni beklemiş bir indi dolular ama anlatamam komsunun huyundai accent falan hasat sekilde tavan kaput göcük içinde ucuz atlattık ani herkese gecmiş olsun

Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı
İst.Yolunda yakalandım.Bende böyle dolu görmemiştim.Akıllı olanlar,akaryakıt istasyonlarına girmişlerdi.Olan olmuştur deyip devam ettim.Patlama gibi bir ses geldi.İndim baktım,lastikler sağlam.Cam olmasına ihtimal vermedim,o sesle camın patlamış olması gerekir diye düşündüm.

Cihan Bey'in yazısını şimdi okuyunca,gidip baktım,nasibimizi almışız.Sağ ön tavanda bir adet Bilica çukuru gibi olmasada dikkatli bakınca belli oluyor .Güneşli havada insanın gözüne batar artık.

Tüm arkadaşlara geçmiş olsun.

bilica çukuru süper gülmekten öldük.. bunu cennetten yazıyorum suanda..

Yorum bağlantısı
Engin Bilen

Herkese geçmiş olsun. Neyse ki benim araca birşey olmadı dolunun altında olmasına rağmen. O sıralar hem mondeo hem passat vardı. İkisininde kaporta sağlammış bunu anladım. Bir arkadaşımın Bmw 1.16 sında 7-8 tane yerde çökme olmuş ama tavanda bir tane var en büyüğü boyayı bile çatlatmış. Bunun üzerine cumartesi günü Auto King'e gittik Ankara Ostim'de Dolu Hasarlı Araçlar için özel ekip getirterek bir merkez kurmuşlar. İnanılmaz bir kalabalık vardı, bizden bilgileri alıp yolladılar sadece, ortalama 1 ay süre verdiler arayıp randevu vermek için. Dediklerine göre 1200 civarı araç gelmiş kendilerine ;) Araçların büyük kısmını ise Honda ile Toyota oluşturuyormuş. Birde oradan ayrılırken bir tane Toyota Corolla teslim ediyorlardı, geçerken dikkatimi çekti servis formunda 126 adet çökük yerin düzeltildiği yazıyordu, ağzım açık kaldı :rolleyes: Ama araca şöyle bir baktım, işlem yapıldığı hiç belli olmuyordu.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tavan ve Kaput Yamulmuştu Zaten
Ben maalesef tavan ve kaportası dolu yağışından zarar görmüş 96 model beyaz mondeo gördüm. Kaput, tavan ve çamurluklarda göçükler oluşturmuştu. Dolu hasarının en büyük zararı tavana vermiş olduğu zararlar. 2003 model citroen xsara hdi aracı olan tanıdığım doluya maruz kaldı. Tavanda oluşan göçükler kasko ile giderildi ancak araçlarını değiştirmeye kalktıklarında kimseye dert anlatamadılar. Ben bile olayı başından sonuna kadar bilmeme rağmen arabayı önerdiğim tüm kişilerden olumsuz cevap aldım. Sonuçta 0 araç alımı yapılıp 10.000.-YTL'ye takasa verildi.

Saygılarımla.

:)
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hüseyin Bey,

Forumumuz kurallarına göre izin almadan alenen ya da üstü kapalı olarak reklam yapmak yasaktır. Bu yüzden yazdıklarınızı düzenledim. İsterseniz tanışma bölümüne bir mesaj atıp kendinizi tanıtın. Anlayış göstereceğinizi umuyorum, bir usta olarak diğer teknik konulara yorumlarınızı bekleriz.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Haluk Şentürk

Mevsimi geldiği için basit bir çözüm önerisi ...Ambalajlama yapılırken kullanılan balonlu naylonlar var onların biraz daha sert olanını buldum.gayet dayanıklı bir malzeme.1,5 metre genişliğinde. 5 metre kestirdim. Dört tane de bagaj lastiğini dört ucuna sabitledim . Bagaja attım duruyor. Bugüne kadar 3 kez yoğun dolu yağışı atlattım , battaniye falan ıslanınca fayda saglamiyor.Bakalım bu işe yarayacak mı? Denedim bunu araca sermek 15-20 saniye sürüyor. Arabada ya da yakınındaysam işe yarar. Karabulutlari takip edip daha önce de serilebilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...